Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Για τη διήμερη επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης στο ΚΠΕ Καστρίου- Οδηγίες στους μαθητές

Για τη διήμερη επίσκεψη της ΣΤ΄τάξης στο ΚΠΕ Καστρίου- Οδηγίες στους μαθητές

1 (1)Οι μαθητές της Έκτης τάξης συνοδευόμενοι από πέντε εκπαιδευτικούς του σχολείου θα επισκεφτούν για δύο μέρες τα Καστριτοχώρια, τον Άγιο Πέτρο και το Άστρος Αρκαδίας

Η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που εκπονεί το σχολείο μας με τίτλο: «Κρυμμένοι θησαυροί της φύσης-Τους ανακαλύπτουμε… τους προστατεύουμε!», θα γίνει στις 6 και 7 Ιουνίου και περιλαμβάνει… ξενάγηση στο ΚΠΕ Καστρίου, μελέτη πεδίου στο δάσος και στο φαράγγι του Τάνου στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, επίσκεψη στο Γυμνάσιο Καστρίου, προσκύνημα στη Μαλεβή, επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα του Μουστού, μελέτη και παρουσίαση εργασιών και δράσεων υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της Υπεύθυνης του ΚΠΕ, Πηνελόπης Καζακώνη, των εκπαιδευτικών του Κέντρου και των εκπαιδευτικών- συνοδών.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:00 το πρωί της Πέμπτης, 6 Ιουνίου από το χώρο του Σχολείου και η επιστροφή στον ίδιο χώρο προβλέπεται για τις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου.

Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια, άνετα ρούχα,καπέλο και να πάρουν μαζί τους ελαφρύ γεύμα  για το  πικνίκ στο δάσος,  το μεσημέρι της πρώτης ημέρας.

Το βράδυ της Πέμπτης και το μεσημέρι της Παρασκευής οι μαθητές θα γευματίσουν στο Καστρί ενώ η διανυκτέρευση με πρωινό  θα γίνει στο ξενοδοχείο ΠΑΡΝΩΝ του Αγίου Πέτρου.

Η επταήμερη πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ δείχνει   για  την Πέμπτη και την  Παρασκευή το Καστρί με καλό καιρό αλλά  επειδή σε  υψόμετρο 950 μέτρων, ποτέ δε ξέρεις… είναι απαραίτητο τα παιδιά να βάλουν στα σακβουαγιάζ  και κάτι πιο ζεστό…

Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής οι γονείς των μαθητών θα μπορούν να επικοινωνούν με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς στα τηλέφωνα  που έχουν ήδη στη διάθεσή τους και φυσικά με τα παιδιά τους, εφόσον αποφασίσουν να πάρουν μαζί τους  κινητό.

Παράκληση στους  μαθητές να  μην πάρουν  ηλεκτρονικά παιχνίδια – εκδρομή στη φύση κάνουμε και όχι πρωτάθλημα playstation-  και αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως για παράδειγμα ακριβά κινητά ή ακριβές  φωτογραφικές μηχανές, αφού και οι απλές συσκευές κάνουν το ίδιο  καλά  τη δουλειά τους.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές οφείλουν να υπακούν στις οδηγίες και στις συμβουλές των εκπαιδευτικών, να μην απομακρύνονται από την ομάδa, να συνεργάζονται μεταξύ τους και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες…

Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους οφείλουμε να ενημερώσουμε εκ των προτέρων  ότι: Παραβατικές συμπεριφορές τιμωρούνται με αυστηρότητα και  τυχόν ζημιές στο πούλμαν, στο ΚΠΕ, στο Ξενοδοχείο  ή όπου αλλού, επιβαρύνουν το μαθητή που τις προκαλεί   και τους γονείς του.

Θεωρούμε δεδομένο  ότι όλα θα κυλήσουν χωρίς απρόοπτα, οι μαθητές  μας  θα είναι προσεκτικοί   και θα ζήσουν ένα αξέχαστο διήμερο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση