Αρχική » Χωρίς κατηγορία » ΟΔΟΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ

ΟΔΟΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ

Πέρσι στο σχολείο   είχαμε οργανώσει ρεμπέτικη βραδιά για τους εκπαιδευτικούς της Αγίας Παρασκευής. Επειδή μας άρεσε είπαμε να το  ξανακάνουμε για τους γονείς των μαθητών και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, ο οποίος έβαλε τα έξοδα της διοργάνωσης και κέρασε το κρασάκι.

Παιδιά και δάσκαλοι ετοίμασαν από το μεσημέρι την αίθουσα

“Από τη Σμυρναίικο στο Λαϊκό τραγούδι ” ο τίτλος και ο στόχος τριπλός:

– Να προσεγγίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της εποχής που αναπτύχθηκε το ρεμπέτικο τραγούδι οι οποίες μοιάζουν σε πολλά   με τη σημερινή Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και του περιθωρίου για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

-Να προβάλουμε το ίδιο το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο  αν και έχει περάσει ένας αιώνας από τότε που ακούστηκαν οι πρώτες πενιές δεν έχει πάρει ακόμα τη θέση που του ταιριάζει  στη μουσική αλλά και στη λαογραφική μας παράδοση.

– Να σμίξουμε, εκπαιδευτικοί και γονείς, σε χαλαρές στιγμές, να γνωριστούμε καλύτερα, να συσφίξουμε σχέσεις, να σιγοτραγουδήσουμε, να γίνουμε παρέα, να αναβιώσουμε την παραγγελία, να χορέψουμε, να ομορφύνουμε για λίγο την καθημερινότητα και τη ψυχή μας.

Σε ένα σημαντικό βαθμό νομίζουμε ότι τα  καταφέραμε  αυτά χτες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Στην παρέα και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς

Στην παρέα μας   ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, ο Σχολικός μας Σύμβουλος Παναγιώτης Γαλάνης, οι Διευθυντές  των γειτονικών σχολείων Χαρά Μπούτα (5ο Αγίας Παρασκευής), Κώστας Σούηδας(9ο Αγίας Παρασκευής) και Ραλλού Σερετέλλη(11ο Αγίας Παρασκευής)  και ο Διευθυντής του 1ου Δ.Σ Νέου Ψυχικού Νίκος Μαρίνης.

Ψυχή της εκδήλωσης ο δάσκαλος μας  και σπουδαίος μουσικός Δημήτρης Αλεξόπουλος.΄Τον ευχαριστούμε γιατί αυτός  επιμελήθηκε το πρόγραμμα, διάλεξε τα τραγούδια, έφερε τους φίλους του μουσικούς, έπαιξε κιθάρα, τραγούδησε και μας διηγήθηκε ιστορίες από το ρεμπέτικο και τους ανθρώπους του.

Από αριστερά Κωνσταντίνος, Φώτης, Ελισάβετ , Δημήτρης

Ιδιαίτερες ευχαριστίες   στο Φώτη Βεργόπουλο, στον Κωνσταντίνο Κωστή και στην Ελισσάβετ που ομόρφυναν την βραδιά παίζοντας και τραγουδώντας αφιλοκερδώς ..

Υστερόγραφο (13/2/2013): To Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων ευχαριστεί τον κ. Δημήτρη Κρόκο για την προμήθεια του κρασιού και το οινοποιείο του κ. Τόγια από τα Λέπουρα Ευβοίας για τη δωρεά του στο σύλλογό μας.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση