Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Γερά δόντια, χαρούμενα παιδιά

Γερά δόντια, χαρούμενα παιδιά

Εδώ και μερικούς μήνες τα Δευτεράκια μας  μαζί με τις δασκάλες τους  δουλεύουν στην τάξη  πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο “Γερά δόντια, χαρούμενα παιδιά”

Βρήκαν  πληροφορίες για τα δόντια, έφτιαξαν  αφίσες, έμαθαν  για τους δυο μεγάλους εχθρούς των δοντιών, την τερηδόνα και την ουλίτιδα, μίλησαν για το σωστό βούρτσισμα καθώς  και για τις τροφές που πρέπει να αποφεύγουν για να έχουν πάντα αστραφτερό χαμόγελο.

Πριν λίγες μέρες στην αίθουσα προβολών  είδαν και ένα DVD  για  τα δόντια και διασκέδασαν πολύ  με  τα παιχνίδια και τα τραγουδάκια του.

Σήμερα ήρθαν στο σχολείο  δυο οδοντίατροι, o Γιώργος Δερμιτζάκης και η Νανίτα Πελέκη, από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, με τον οποίο συνεργάζεται το σχολείο μας, για το πρόγραμμα ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ- ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Οι οδοντίατροι  μίλησαν στα παιδιά της Δευτέρας  για τις αρρώστιες των δοντιών, τον τρόπο που μπορούμε να προφυλάξουμε τα δόντια μας και το σωστό τρόπο βουρτσίσματος.

Στη συνέχεια εξέτασαν  τα δόντια  όλων  παιδιών, τους έκαναν φθορίωση και έστειλαν από ένα ενημερωτικό σημείωμα με τις παρατηρήσεις τους στους γονείς των μαθητών.

Κλείνοντας την ανάρτηση θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τους δυο οδοντιάτρους, το Γιώργο και τη Νανίτα,  για τα όσα χρήσιμα μας είπαν και μας έκαναν…


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση