Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Για τους Τρεις Ιεράρχες

Για τους Τρεις Ιεράρχες

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι τρεις Ιεράρχες-ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος- που είναι οι προστάτες των Γραμμάτων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Λόγω της σχολικής γιορτής το σχολείο αύριο, 30 Ιανουαρίου δε θα λειτουργήσει. Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης και προαιρετικά όποιος μαθητής από τις υπόλοιπες τάξεις επιθυμεί, μπορεί να έρθει στο σχολείο στις 8:15 για να πάμε στην εκκλησία του Αγία Ανδρέα. Θα ξεκινήσουμε  στις 8:30π.μ και θα επιστρέψουμε κατά τις 10:00. Ο σύλλογος Γονέων έχει ετοιμάσει Αρτοκλασία η οποία μετά την ευλογία  θα μοιραστεί στους μαθητές.

Σήμερα το πρωί μαζευτήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων για ένα μικρό αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες. Ο Διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Λογοθέτης μίλησε στους μαθητές  για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, που χαρακτηρίζεται από την αγάπη στα Γράμματα, την ενάρετη ζωή, τη φιλανθρωπική δράση, το σεβασμό στον συνάνθρωπο και τον αγώνα τους για ένα κόσμο δικαιοσύνης και ανθρωπιάς.

Καθήκον δικό μας, είπε ο Διευθυντής, είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμά των Τριών Ιεραρχών, να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας στο σχολείο και στο σπίτι, να σεβόμαστε τους γονείς, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μας και να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο, για έναν κόσμο ανθρωπιάς δηλαδή όπου θα κυριαρχεί ο Νόμος Θεού και  όλοι οι λαοί  θα ζουν αδελφωμένοι με ειρήνη και αγάπη, χωρίς ρατσισμούς και  μισαλλοδοξία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακούσαμε το απολυτίκιον των Τριών Ιεραρχών και το διαβάσαμε στην ελεύθερη απόδοσή του στη Νεοελληνική.


1 Σχόλιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση