76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Καλωσήλθατε στο σχολείο μας!

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 76ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Μάι 20232Λήψη αρχείου

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022-2023

Σεπ 202228

Οι εργαζόμενοι του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σάς εύχονται

Καλή Σχολική Χρονιά και με Υγεία…

Η αλεπού και η κότα

Ιούν 202216

Και ένα παραμυθάκι από τα παιδιά του Α1…Λήψη αρχείου

 

Πειρατικές Ιστορίες

Μάι 202219

Οι … πειρατές του Α2 μας καταθέτουν δημοσίως την εργασία τους, με τη συμβολή της … αρχιπειρατίνας του τμήματος, της κας Πόπης…Λήψη αρχείου

 

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια

Μάι 20216

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων  παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Στους μαθητές κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr (Σχολική κάρτα για COVID-19). Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr (Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρ 202116

Από τις μαθήτριες του Ε1 Άλκηστη  Μαρούδη και Ιωάννα Σπυρίδη

Από τον μαθητή  του Ε1 Δημήτρη Λίβα

Από τη μαθήτρια του Ε1 Ντενίσα Νασούφι

Από τη μαθήτρια του Ε1 Μαριάνθη Κόκκα

Από τον μαθητή του Ε1 Παναγιώτη Χρόνη

Από τη μαθήτρια του Ε1 Φωτεινή ΠαυλοπούλουΛήψη αρχείου

 

Εγγραφές Ολοήμερου 2020-2021

Μάι 202022

Ανακοίνωση

Παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του 76ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, να μεριμνήσουν για την εγγραφή τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του επόμενου σχολικού έτους 2020-2021, εφόσον επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Προθεσμία εγγραφών έως την Παρασκευή 5/6.

τηλέφωνο επικοινωνίας, 2103469237, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@76dim-athin.att.sch.gr

Από τη Διεύθυνση του 76ου Δ.Σ. Αθηνών

 

Γεωγραφία Στ από Νίκο Κατσούλη

Μάι 20205

Παιδιά, γεια σας και χρόνια πολλά,

Γι’ αυτήν την εβδομάδα κάνετε επανάληψη της 3ης ενότητας (εφαρμογές και επαναληπτικό από το ίδιο σάιτ που σας έχει δοθεί)

Εργατική Πρωτομαγιά

Απρ 202030

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς σας προσκαλούμε να διαβάσετε το παρακάτω ενδιαφέρον διήγημα:Λήψη αρχείου

Καλό μήνα

ΕΥΧΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Απρ 202010

Παιδάκια μου αγαπημένα, εύχομαι σε σας και τις οικογένειές σας                  

Καλή Ανάσταση,

Καλό Πάσχα με υγεία,

              αγάπη και χαρά.                       

Ανυπομονώ για την ώρα που θα είμαστε και πάλι όλοι και όλες μαζί.                                                               

Πολλά φιλιά

 

 

« Παλιότερα άρθρα

Σκακιστική άσκησηΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων