Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

sxoleio_agiasmos_533_355Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά. Το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας ετοιμάστηκε και σας περιμένει  με χαρά και ανυπομονησία. Ραντεβού την Δευτέρα, 11/9/2017 και ώρα 9;00 για τον αγιασμό. Φορέστε τα καλά σας και ελάτε. Ξεκινάμε!!!!!!!!!!!!!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2017-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές νηπίων πραγματοποιούνται με την παρουσία του εγγραφέντος νηπίου. Χωρίς το παιδί εγγραφή δεν θα γίνεται .Αρχίζουν στις 2-5-2017 και τελειώνουν στις 19-5-2017.

Αφορούν νήπια που έχουν γεννηθεί το έτος 2012 και 2013 και τα παιδιά που ανήκουν στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών: από Οπλαρχηγού Βόγκλη και Αναπαύσεως αριστερά κατεβαίνοντας από Μοσχοπόδι ως Αποστόλου Παύλου, Αγίου Νικολάου και Πουλοπούλου, αριστερά ανεβαίνοντας την Πουλοπούλου ως τον κόμβο του Ταχίου και το κομμάτι μεταξύ Σοφοκλέους και Στεφάνου Ματατζή.

Οι ημέρες και ώρες εγγραφών θα είναι οι εξής:

Tρίτη   2/5/2017 έως 19/5/2017    12:10-13:00

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  1. Λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟΥ κλπ στο όνομα των κηδεμόνων (γονέων) όπως προβλέπεται από το άρθρο 1, του Π.Δ. 200/98 (ΦΕΚ 161/1998)
  2. Ατομικό βιβλιάριο υγείας
  3. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (δίνεται από το σχολείο) σύμφωνα με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)
  4. Βεβαίωση εργοδότη και για τους δυο γονείς ή κάρτα ανεργίας αν είναι άνεργοι (για τα νήπια και προνήπια του τμήματος προαιρετικού ωραρίου)

Στο Προαιρετικό Πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δύνανται να εγγράφονται:   α) τα νήπια/προνήπια των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, β) τα νήπια/προνήπια των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους    σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Δεν επιτρέπεται πρόωρη αποχώρηση Νηπίων/Προνηπίων από το Προαιρετικό Πρόγραμμα. Το ωράριο λειτουργίας και η υποχρεωτικότητα της φοίτησης, τηρούνται καθ’ όλο το διδακτικό έτος.

 

Όσον αφορά τα προνήπια δεν υπάρχει σειρά προτεραιότητας και θα φοιτήσουν εάν και εφόσον οι θέσεις δεν καλυφτούν από νήπια. Η φοίτηση τους θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των νηπίων (των παιδιών που έχουν γεννηθεί το έτος 2012)

Αν τότε υπάρξουν θέσεις για όλα τα προνήπια της λίστας αναμονής θα φοιτήσουν όλα  

  • αν ο αριθμός των θέσεων είναι μικρότερος από τον αριθμό των προνηπίων θα γίνει κλήρωση
  • αν δεν υπάρχουν θέσεις θα φοιτήσουν σε άλλα νηπιαγωγεία αν και εφόσον το επιθυμούν οι γονείς

 

Σημείωση: αποδείξεις διευθύνσεων οι οποίες δεν είναι στο όνομα των κηδεμόνων δε θα γίνονται δεκτές για εγγραφή. Κηδεμόνες είναι ο πατέρας ή η μητέρα διαφορετικά χρειάζεται χαρτί κηδεμονίας.

 

                                    Η προϊσταμένη

                                του 6ου νηπιαγωγείου

 

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων στις 13/1/2017 Λόγω του παγετού και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει, μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων, ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν από 10.00 ώρα. Εξαιρούνται το Ειδικό Νηπιαγωγείο Θήβας, το Ειδικό Δημοτικό Θήβας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας (Λουτουφί) τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση έως 8.00 ώρα της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2017.

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων στις 12/1/2017

school-snow-days-calamityjpg-ab5f93d385c6c4d1Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης, των χαμηλών θερμοκρασιών –παγετού και των συνεχιζόμενων διαδικασιών αποχιονισμού ο Δήμος Θηβαίων, μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων, ανακοινώνει ότι και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά.
Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίωνwww.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350600-601, 2262029250.

Κλειστά τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

100_1080Λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.
 Συνεχής ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr ή στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350600-601, 2262029250.

Κλειστά στις 10/01 τα σχολεία στον Δήμο Θηβαίων

snowy_winter_weatherΛόγω της χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει και παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από νέα απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τα σχολεία

15477_1Λόγω του παγετού και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν από ώρα 10.00.
Εξαιρούνται το Ειδικό Νηπιαγωγείο Θήβας, το Ειδικό Δημοτικό Θήβας και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας (Λουτουφί) τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.
Σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση έως ώρα 9.00 της Τρίτης 10 Ιανουαρίου 2017.

ΚΛΕΙΣΤΑ 9/1/2017 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ

C31C63F7FAEEC900CC0E7C61C3D91CBDΛόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός, ο Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι :Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Η πρώτη μέρα μέρα στο σχολείο…….

Το παιδί σας πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο ή ξεκινάει μια καινούρια σχολική χρονιά; Είναι παραμονή του αγιασμού;  Απόψε, λίγο πριν το βάλετε για ύπνο «νωρίς, γιατί αύριο έχουμε να ξυπνήσουμε πρωί για να πάμε στο σχολείο», ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να το βοηθήσουν.
Τι να κάνετε:
– Πείτε του ιστορίες. Μιλήστε στο παιδί για τις δικές σας εμπειρίες από το σχολείο. Φροντίστε να επιλέξετε τις πιο αστείες και ευχάριστες χωρίς να διστάσετε όμως να ομολογήσετε τα δικά σας συναισθήματα. Δηλ.  πως την πρώτη μέρα νιώθατε κι εσείς άγχος και φόβο για το άγνωστο, συναισθήματα όμως που, όπως θα του εξηγήσετε, είναι φυσιολογικά και απολύτως αποδεκτά. Τονίστε του επίσης πως πολύ γρήγορα τα ξεχάσατε, κάνατε καινούργιους φίλους και νιώσατε ασφάλεια με τη δασκάλα σας.
– Μιλήστε του με ειλικρίνεια. Αν το παιδί σας είναι «πρωτάκι» , καλό είναι να του δώσετε μια ρεαλιστική εικόνα της νηπιακής καθημερινότητας. Εξηγήστε του πώς θα κάθετε σε καρεκλάκια μέσα στην τάξη, μιλήστε του για τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρεί, πως θα πηγαίνει τουαλέτα μόνος του ,θα πλένει τα χέρια του, θα τρώει μόνος του , θα πρέπει να προσέχει τον εαυτό του στο διάλειμμα κ.α Τονίστε τα θετικά στοιχεία: θα μάθει πώς να μαθαίνει, θα έχει πολλά παιχνίδια και βιβλία, η δασκάλα του θα τον φροντίζει και θα τον αγαπάει, θα μάθει νέα ομαδικά παιχνίδια, θα κάνει καινούργιους φίλους και θα αποκτήσει καινούρια ενδιαφέροντα.
– Αγοράστε μαζί τα σχολικά. Αφήστε το να επιλέξει μόνο του την τσάντα του, το παγούρι ή το ποτήρι, την πετσέτα, το φαγητοδοχείο για το κολατσιο. Έτσι, θα ξεκινήσει με περισσότερο κέφι και διάθεση .

Επιλέξτε μία τσάντα νηπιαγωγείου, ούτε πολύ μεγάλη αλλά ούτε και μικρή. Συνιστάται οι τσάντες να είναι χωρίς ροδάκια, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στα ντουλαπάκια. Προσέχετε πάντα το βάρος που έχουν οι τσάντες. Αυτό το βάρος δεν πρέπει να κουράζει και να επιβαρύνει την μέση των παιδιών.

Τα περισσότερα παγούρια της αγοράς είναι λίγο… αμφίβολης ποιότητας, δεν καθαρίζονται εύκολα -ειδικά αυτά με το καλαμάκι- και τα πλαστικά τους σπανίως φέρουν ένδειξη ασφάλειας. Σε περίπτωση που επιλέξετε πλαστικό παγούρι, καλό θα ήταν να το αλλάζετε ανά 3-4 μήνες.

Το σκεύος για το φαγητό τώρα. Επειδή το φαγητό θα ζεσταίνεται  στο νηπιαγωγείο σε φούρνο ή φούρνο μικροκυμάτων, επιλέξτε ένα σκεύος που να μπορεί να ζεσταθεί.

– Δώστε του πρωτοβουλία. Όπως εσείς σε κάθε επαγγελματικό ή προσωπικό ραντεβού διαλέγετε με προσοχή τα ρούχα που θα φορέσετε, ώστε να σας αντιπροσωπεύουν αλλά και να αισθάνεστε άνετα και όμορφα μέσα σε αυτά, έτσι και εκείνο μπορεί να θέλει να διαλέξει μόνο του τα ρούχα που θα φορέσει την πρώτη του μέρα στο σχολείο. Ετοιμάζουμε τα ρούχα από το βράδυ.
– Δείξτε κατανόηση. Μην ξεχνάτε ότι το παιδί προσπαθεί να ενταχθεί και να βρει την θέση του σ’ αυτή την καινούργια, μικρή κοινωνία. Δείξτε κατανόηση στις οποίες αλλαγές της συμπεριφοράς του. Εξάλλου, το πιο πιθανόν είναι να είναι προσωρινές.
– Διαβάστε του βιβλία. Στην αγορά θα βρείτε πολλά βιβλία που προετοιμάζουν τα παιδιά για την πρώτη τους επαφή με τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο. Διαβάστε τα μαζί και πάρτε από αυτά αφορμή για να συζητήσετε τα συναισθήματα των παιδιών την πρώτη φορά που ξεκινούν κάτι τόσο καινούργιο, αλλά και συναρπαστικό. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε το «Πρώτη μέρα στο σχολείο», εκδόσεις Μεταίχμιο.
– Η πρώτη ημέρα πρέπει να είναι γιορτινή. Η μετάβαση είναι ένα πέρασμα του παιδιού από την νηπιακή στην παιδική ηλικία. Τα συναισθήματα είναι πολλά και διαφορετικά, Σίγουρα νιώθετε χαρά και περηφάνια  που το παιδί σας μεγάλωσε και είναι υγιές. Δείξτε του με τη γλώσσα του σώματος αλλά και εκφράστε του αυτά τα συναισθήματα πολλές φορές. Γιορτάστε το. Κάντε την πρώτη μέρα του σχολείου μια όμορφη ανάμνηση. Προγραμματίστε να μαγειρέψετε το αγαπημένο του φαγητό, φτιάξτε γλυκό και καλέστε τις γιαγιάδες, τους παππούδες ή τη νονά και το νονό για «γιορτάσετε» το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Βγάλτε φωτογραφίες.
Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε: 

-Όσο συγκινημένη ή ανασφαλής νιώθετε, είναι σημαντικό να μην μεταδώσετε τη νευρικότητά σας στο παιδί γιατί δεν γνωρίζει πώς να τη χειριστεί.
– Μην μιλάτε σε τρίτους για τις δυσκολίες του παιδιού σας όταν εκείνο είναι μπροστά.
– Μην σχολιάζετε την συμπεριφορά των παιδαγωγών ή της δασκάλας μπροστά του.
– Μην ξεγελάσετε το παιδί σας και προσπαθήσετε να φύγετε από το προαύλιο την στιγμή που εκείνο έχει στρέψει αλλού την προσοχή του.
– Μη μείνετε στο σχολείο. Αν κρυφοκοιτάζετε στην αίθουσα για να δείτε αν σταμάτησε να κλαίει, τότε το ξέσπασμά του θα είναι αναπόφευκτο.
– Φροντίσετε να μην συμβούν ταυτόχρονα στην ζωή του άλλες αλλαγές, όπως: να συνδυάσετε την είσοδο του στο παιδικό σταθμό ή σχολείο με την επιστροφή σας στο γραφείο, τον ερχομό ενός δεύτερου παιδιού ή τον αποχωρισμό της πιπίλας.
– Αποφύγετε κάθε είδους διαπληκτισμό την ημέρα πριν φύγει για το σχολείο.

Καλή σχολική χρονιά!