ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ… ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ!

Μαρ 201528

 

Φωτογραφία0957

Είναι παγκοσμίως γνωστό το πόσο εμείς οι Κερκυραίοι αγαπάμε τη μουσική!!! Μέσα στη μουσική γεννιόμαστε και με αυτήν ζούμε, καθώς μας συνοδεύει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, μέχρι και την τελευταία μας… αναπνοή!

Με το σκεπτικό αυτό, λοιπόν, αλλά και με κίνητρα την αγάπη μας στους ρυθμούς και στις μελωδίες, μιας και διαθέτουμε όλοι σχεδόν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, από τη γέννησή μας, μουσικό αυτί, αλλά και με αφορμή την ενασχόληση πολλών μαθητών μας με τη μουσική, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας (γνωστή σε όλους και ως «Παλαιά Φιλαρμονική»), το παλαιότερο από τα μουσικά σωματεία του νησιού μας, το οποίο ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1840!

Οι σχετικές δραστηριότητες που προηγήθηκαν, οι απαραίτητες προετοιμασίες κι ο ανάλογος προγραμματισμός, οδήγησαν τα βήματά μας στο κατώφλι της ένα συννεφιασμένο – και στη συνέχεια βροχερό – πρωινό στα τέλη του Μάρτη, όπου μαθητές, γονείς (και παππούδες και γιαγιάδες επίσης!) αλλά και εμείς οι νηπιαγωγοί, ζήσαμε από κοντά κι αφουγκραστήκαμε τους μουσικούς παλμούς της καρδιάς της!

Φωτογραφία0922

Στην είσοδο μας καλωσόρισαν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι στη συνέχεια μας οδήγησαν στην Αίθουσα Μελέτης της Φιλαρμονικής, όπου ο κ. Θεόδωρος, πατέρας μιας μαθήτριάς μας αλλά και μέλος της Φιλαρμονικής, αναφέρθηκε στις ασχολίες και στις δράσεις της.

Φωτογραφία0923

 

Επισκεφθήκαμε, εν συνεχεία, το Μουσείο Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρίας, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010, ακριβώς κατά την επέτειο των 170 ετών από την ίδρυσή της. Η υπεύθυνη κυρία του Μουσείου, μας έδειξε μουσικά όργανα κι εκθέματα της αίθουσας και έπειτα ακούσαμε το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ, μέσα απ’ το οποίο τα παιδιά, με ευχάριστο τρόπο, αντιλήφθηκαν τη διαφορετικότητα στον ήχο των μουσικών οργάνων, καθώς αυτά περιγράφουν μουσικά τις σκηνές του παραμυθιού με τις καταστάσεις των ηρώων.

Φωτογραφία0928

Φωτογραφία0930  Σε πρώτο πλάνο το πιάνο του Νικολάου Χαλικιόπουλου – Μάντζαρου, στο οποίο ο συνθέτης μελοποίησε τον   “Ύμνο στην Ελευθερία”.

Ύστερα οδηγηθήκαμε ξανά στην Αίθουσα Μελέτης, όπου δόθηκε στους μικρούς μαθητές η ευκαιρία να γνωρίσουν, να αναγνωρίσουν, να ασχοληθούν αλλά και να παίξουν με τα μουσικά όργανα της Φιλαρμονικής!  Πνευστά, κρουστά, λοιπόν, αλλά και έγχορδα, στη διάθεσή τους, με μυητές τον κ. Θεόδωρο στα κρουστά, τον κ. Κώστα στα πνευστά και μια πολύ ευγενική κυρία στα έγχορδα.

Φωτογραφία0939  Φωτογραφία0940

Φωτογραφία0942

Φωτογραφία0956  Φωτογραφία0954  Φωτογραφία0955    Φωτογραφία0944  Φωτογραφία0952    Φωτογραφία0945

Φωτογραφία0946  Φωτογραφία0947

Φωτογραφία0949  Φωτογραφία0951

Φωτογραφία0960    Φωτογραφία0963  Φωτογραφία0965

Ο ενθουσιασμός των νηπίων μας… ασυγκράτητος!!!

 

Φωτογραφία0967

Φωτογραφία0969

Η επίσκεψή μας έκλεισε με ένα ωραίο κέρασμα από τους υπεύθυνους και με μια βόλτα στο Λιστόν!

Φωτογραφία0971

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου μας, τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που μας συνόδευσαν, τον κ. Θεόδωρο, τον κ. Κώστα,  την κυρία στα έγχορδα, την ευγενική – και πολύ υπομονετική – κυρία του Μουσείου και τους άλλους υπεύθυνους της Φιλαρμονικής για την βοήθειά τους, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Οι νηπιαγωγοί

Πηγές:

– Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας

– Περιοδικό Ελληνικό Πανόραμα τεύχος 92

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ… ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων