Αρχική » Δραστηριότητες » Επίσκεψη των γιατρών του κόσμου

Επίσκεψη των γιατρών του κόσμου

γιατροι του κοσμου Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Γ΄ Γυμνασίου ενότητα 6η «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών», προσκαλέσαμε την κυρία Λιάνα Μαΐλλη, πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, παιδίατρο που ζει και εργάζεται στην πόλη μας. Σκοπός αυτής της πρόσκλησης ήταν διττός. Αφενός οι μαθητές/τριες μας να γνωρίσουν και να εμπνευστούν από διακεκριμένους ανθρώπους της πόλης μας, αφετέρου να συνδέσουν το πλαίσιο της γλωσσικής διδασκαλίας στο σχολείο με αυτό της εφαρμογής του στην πραγματική ζωή, να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να διατυπώσουν κρίσεις, ερωτήσεις και επιχειρήματα, να διερωτηθούν για τη φτώχεια και την αξία της αλληλεγγύης, να ευαισθητοποιηθούν στην αξία του εθελοντισμού και την ενεργητική συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Έτσι στις 30 Απρίλη 2014, είχαμε τη τιμή και τη χαρά να επισκεφτεί το σχολείο μας η  κυρία Λιάνα Μαΐλλη, η οποία παρουσίασε τις δομές και το έργο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας καθώς και το πρόγραμμα “enough” μια συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου και του Εθνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Η κ Μαΐλλη μας δώρισε ένα αντίτυπο από την «Εθνική Αναφορά για τη Ρατσιστική Βία» για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριες  του Γ1 και Γ2, σχετικά την προσωπική της πορεία ως επιστήμονας και εθελόντρια, για τη ρατσιστική βία που αυξάνει σε περιόδους κρίσεις και φτώχειας, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Προσωπικά νοιώθω συγκινημένη από την επίσκεψη αυτή, από τα πρόσωπα των μαθητών/τριων που άκουγαν με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα, από τις ερωτήσεις, τα σχόλια και το ενδιαφέρον -αυτό το πηγαίο ενδιαφέρον και τη σοβαρότητα, που συχνά, καταβυθίζεται στην τάξη.  Ένοιωσα τη στιγμή αυτή τόσο πολύτιμη και ευχαριστώ από καρδιάς την κ. Μαΐλλη με τη γλυκύτητα, το σεβασμό και τη δύναμη της, που μας ενέπνευσε.

Αγγελική Κυβέλου

Νίκαια Μάιος 2014


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση