Αρχική » Ανακοινώσεις » Ενημερωτικό Σημείωμα προς γονείς και κηδεμόνες

Ενημερωτικό Σημείωμα προς γονείς και κηδεμόνες

 Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλουμε να καλωσορίσουμε τους νέους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που θα ενταχθούν φέτος στην κοινότητά μας και να ευχηθούμε σ΄ αυτούς και στους υπόλοιπους ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΟΥΣ (ΕΥΤΥΧΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ), όπως και στους γονείς-κηδεμόνες.

Επικοινωνούμε με το παρόν σημείωμα για να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

1. Η πρωινή προσέλευση των μαθητών στο σχολείο γίνεται μέχρι 8:05 π.μ. πριν το χτύπημα του κουδουνιού.

2. Το κουδούνι χτυπά 8:10 π.μ., ακολουθεί πρωινή προσευχή και οι μαθητές προσέρχονται στις τάξεις.

3. Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών –τριων γίνεται μόνο από την κεντρική πόρτα επί της οδού Φαναριωτών ή Μαντούβαλου.

4. Μετά την είσοδο του καθηγητή κανείς μαθητής δεν εισέρχεται στην τάξη και επιβαρύνεται με απουσία στην αντίστοιχη ώρα. Μετά την έναρξη του μαθήματος είναι δυνατόν ο μαθητής/-τρια να προσέλθει στην αίθουσα, χωρίς απουσία, μόνο με ειδικό σημείωμα της Διευθύντριας  και τη συγκατάθεση του καθηγητή/-τριας μετά από επικοινωνία του σχολείου με τον κηδεμόνα ή μετά από ενημέρωση του κηδεμόνα για το λόγο αργοπορίας του μαθητή/-τριας. Στην περίπτωση που χρειαστεί να φύγει ο μαθητής/-τρια πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου για κάποιες ώρες ή από κάποια ώρα της ημέρας και μέχρι το τέλος του σχολικού ωραρίου πρέπει πάντα να υπάρχει ενημέρωση του σχολείου από τον κηδεμόνα ή του κηδεμόνα από το σχολείο, γιατί πρέπει ο ίδιος ο κηδεμόνας  ή να παραλαμβάνει τον μαθητή/-τρια ή να δίνει τη συγκατάθεση του για αποχώρηση του/της χωρίς συνοδεία.

5. Υποχρέωση των γονέων και των κηδεμόνων είναι να προσέρχονται τακτικά στο σχολείο και να ενημερώνονται για την επίδοση, το ήθος και τις απουσίες των μαθητών (τουλάχιστον μια φορά τον μήνα). Ημέρες και ώρες για συνάντηση με τους διδάσκοντες θα σας κοινοποιηθούν μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος.

6. Ο σεβασμός του χώρου και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τους κανόνες λειτουργίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου. Οι μαθητές –τριες οφείλουν να διατηρούν καθαρούς όλους τους χώρους του σχολείου, να μην πετούν σκουπίδια και να μη γράφουν στους τοίχους, τα θρανία ή τις καρέκλες. Οποιαδήποτε φθορά τιμωρείται πειθαρχικά. Τα έξοδα βαρύνουν τον υπεύθυνο της φθοράς ή το σύνολο των μαθητών που χρησιμοποιούν το χώρο, σε περίπτωση που δε βρεθεί υπεύθυνος.

7. Η συμπεριφορά των μαθητών –τριων μέσα και γύρω από το σχολείο πρέπει να είναι κόσμια και αξιοπρεπής. Μαθητές –τριες που θα προκαλούν με τη συμπεριφορά τους θα τιμωρούνται.

8. Η εμφάνιση των μαθητών –τριων πρέπει να είναι απλή και όπως αρμόζει στο χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση απώλειας κοσμημάτων ή χρημάτων που ανήκουν σε μαθητή –τρια το σχολείο δε φέρει καμία ευθύνη.

9. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά και κατοχή από τους μαθητές  -τριες  φορητών μαγνητοφώνων και κινητών τηλεφώνων μέσα στο χώρο του σχολείου. Διαφορετικά αυτά θα αφαιρούνται και θα παραδίδονται μόνο στον κηδεμόνα. Αν παρατηρηθεί χρήση κινητού, ακόμα και σε αθόρυβη λειτουργία, θα επιφέρεται πειθαρχική ποινή. Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την είσοδο στην τάξη στο Γραφείο της Διεύθυνσης και θα φυλάσσονται μέχρι το πέρας των μαθημάτων. Οι μαθητές οφείλουν να έχουν μόνιμα επικολλημένο αυτοκόλλητο αναγράφοντας το επίθετό τους.

10. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα μέσα στο χώρο του σχολείου και γύρω από αυτόν


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση