Ιαν 12 2019

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις.

Συντάκτης: κάτω από Εκδηλώσεις

Οι μαθητές της χορευτικής ομάδας του σχολείου μας την 21-12 & 22-12-2018 με συνοδεία της προέδρου κ.Παπανικολάου Ειρήνη & τον γραμματέα κ. Λυράκο Γεώργιο του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων επισκέφθηκαν το χαμόγελο του παιδιού, τον υπουργό Ναυτιλίας & τον πρόεδρο της Βουλής είπαν τα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με υπεύθυνη την χοροδασκάλα κ. Γεωργούση.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Ιαν 07 2019

Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 8/1/2019

Αύριο, 8/1/2019 , τα σχολεία της Νίκαιας θα παραμείνουν κλειστά ύστερα από απόφαση του Δημάρχου.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 20 2018

Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 18 2018

Πάμε Θέατρο

Την Κυριακή 16-12-2018 οι μαθητές /-τριες του σχολείου με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ.Πέντερη Ολυμπία,  παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  την παράσταση «Amadeus Mozart- Το παιδί Θαύμα».

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 18 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 14 2018

Επίσκεψη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σχολείο μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2018 επισκέφθηκε το σχολείο μας από τον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε θέματα αντιμετώπισης εκτακτών αναγκών (πυρκαγιάς, σεισμού)  βρέθηκε κοντά μας.

Ο Αξ/κός κ. Ράλλης Ευστράτιος, αφού παρουσίασε το θέμα αναλυτικά και παραστατικά, συζήτησε με τους μαθητές για το πως αντιμετωπίζονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο καταστάσεις κινδύνου, από φωτιά ή σεισμό και έλυσε όλες τις απορίες τους. Ανέφεραν επίσης τρόπους πρόληψης στο σπίτι ή σε δάσος.  

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώρος

Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Το σχολείο μας ευχαριστεί δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση και εύχεται καλή δύναμη στο σημαντικό της έργο.

                                                                        Από την Διεύθυνση

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 13 2018

Πρόσκληση σε Ενημερωτικό Σεμινάριο

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 – 8.00 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων  σας προσκαλούν στον κύκλο των ενημερωτικών σεμιναρίων που διοργανώνουν, με θέματα που αφορούν τους έφηβους μαθητές.

Η δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου με τίτλο: «Ο Γονικός Ρόλος στην Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη του παιδιού». Αποκτώντας τις κατάλληλες γνώσεις, στάσεις,συμπεριφορές οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τον έφηβο μαθητή  (το παιδί τους) σε ένα δίαυλο επικοινωνίας, μεταξύ τους.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Ομιλητής: Δρ. Γεώργιος Λυράκος, Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας & Αγ.Βαρβάρας «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» – Program Director in Health Psychology, City Unity College-Cardiff MU

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 13 2018

Ενημέρωση Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2108

Ενημερώνουμε Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά λόγω συνδικαλιστικής άδειας.

                                                                                     Από τη Διεύθυνση

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 10 2018

Επίσκεψη στη Έκθεση «Marlisco»

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου στο εμπορικό κέντρο village center για να δούν την έκθεση με θέμα «Ευαισθητοποίηση για τα θαλάσσια Απορρίμματα – Marlisco».                                   

Στόχος της έκθεσης είναι για τα σκουπίδια της θάλασσας με καινοτόμα παρουσίαση πληροφοριών που σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να διευκολύνει τον διάλογο, να προωθήσει τη συνυπευθυνότητα και να καθορίσει μια πιο βιώσιμη συλλογική αντίληψη σχετικά με τα σκουπίδια της θάλασσας.

H επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τα υπόλοιπα τμήματα της Α¨ Γυμνασίου την Τετάρτη στις 12-12-18.

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ».

seas out

 

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 10 2018

Σχολικός περίπατος

Συντάκτης: κάτω από Εκδρομές

Παρασκευή 07-12-2018 πραγματοποιήθηκε σχολικός περίπατος στο Αθλητικό Κέντρο στην Πάρνηθα.

Μια ημέρα γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες και βόλτα στη φύση.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Δεκ 04 2018

Συμμετοχή στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν  στην διοργάνωση σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με την κοιν. Σ.Ε.Π «Σύνδραση» στο στάδιο Ειρήνης και φιλίας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες καλαθοσφαίρισης 3χ3 και μια ομάδα ποδοσφαίρου 6χ6 με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κ. Πένταρη Δημήτρη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται

Ο στόχος και ο ρόλος της συμμετοχής τους ήταν ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και γενικά ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική, με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση. Οι ωφέλειες του στην ανθρώπινη ζωή είναι τεράστιες, αναπτύσσοντας τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία τους και πολλά από τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα είναι δυνατόν να αποφευχθούν.

Με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα ο νέος γίνεται μέλος μιας ομάδας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψοχη τόσο αθλητική εμφανισή όσο και την ανάλογη συμπεριφορά την οποία επέδειξαν, καθώς και στους διοργανωτές των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Επόμενα »