Απρ 19 2019

Πασχαλινές Ευχές

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 16 2019

Θ.Ε «Ανθρώπινα Δικ/τα & Δημοκρατική Συνύπαρξη»

Συντάκτης: κάτω από Εκδηλώσεις

Στα πλαίσια της  θεματικής εβδομάδας «Ανθρώπινα Δικαιώματα & Δημοκρατική Συνύπαρξη» που πραγματοποιείται από 15-4 έως 19-04-2019 στο σχολείο μας η Διεύθυνση & ο σύλλογος διδασκόντων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία τους:

Τον Τσιλιμηδό Γεράσιμο Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μέλος  του  European  Institute of Nutritional Medicine: «Διατροφή & Υγεία».

 

Την κ. Ευφραιμίδου Ελισσάβετ Επισκέπτρια Υγείας του Γ.Ν. Νίκαιας με θέμα: «Τρέφομαι…! Κινούμαι..! Αναπτύσσομαι…!».

Την κ. Μπάκα Μαρία Μαία & την κ. Γιαννακή Ελένη επισκέπτρια Υγείας του οικογενειακού προγραμματισμού  του Γ.Ν.Νίκαιας με θέμα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση»  για τους  μαθητές /-τριες της Γ΄Γυμνασίου & «Διαφυλικές σχέσεις» για τους μαθητές/-τριες της Β΄Γυμνασίου.

Το σύλλογο Γυναικών Νίκαιας  με  θέμα: «Ισότητα των δύο φύλων-Δικαιώματα Γυναικών».

Την κ. Σαργόγλου Μαρία ψυχολόγο & τον κ.  Αδαμόπουλο Γεώργιο Κοινωνικό Λειτουργό του  1ο ΚΕΣΥ Πειραιά με θέματα

: «Έμφυλες ταυτότητες», «Διαδίκτυο και Διαιώματα».

Τον κ. Λυράκο Γεώργιο ψυχολόγος Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας στην Ψυχιατρική κλινική για τις επιμορφωτικές συναντήσεις με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών μας καθ¨όλη την σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση η Διευθύντρια  Λεουτσάκου Ευγενία

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 16 2019

Επιμορφωτική ημερίδα

Η Διεύθυνση σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων σας προσκαλούν την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 & ώρα 18:00μ.μ έως 19:30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, στην επιμορφωτική ημερίδα

«Το άγχος των εξετάσεων στους μαθητές» και πως να τις διαχειριστούμε. Ομιλητής Δρ. Λυράκος Γεώργιος.

Η παρουσίας σας κρίνεται απαραίτητη.

Από τη Διεύθυνση

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 16 2019

Συμμετοχή στον ΠειραιΑθλητισμό

Τρίτη 16 Απριλίου 2019 συμμετοχή των μαθητών σε ομαδικά αθλήματα στον ΠειραιΑθλητισμό με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πένταρη Δημήτρη.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 15 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στο Βουκουρέστι των μαθητών/-τριών ύστερα από πρόσκληση του Ελληνικού σχολείου  από 14/04/2019 έως 18/04/2019.

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 01 2019

Σχ.Ετος 2018-19 Λειτουργία του τμήματος ένταξης

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το σχ. έτ. 2018-19 λειτουργεί στο σχολείο μας Τμήμα Ένταξης με τον φιλόλογο Κ. Τρευλόπουλο Διονύση & τον μαθηματικό κ.Φκιαρά Γαρύφαλλο.                     Επίσης Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό με την κ. Μιχαηλίδου Γεωργία.                                                                                              Σκοπός του τμήματος ένταξης είναι η υποστήριξη των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (μαθησιακές δυσκολίες) στο σχολικό περιβάλλον.                                                       Στο Τ.Ε. μπορούν & φοιτούν μαθητές/τριες με γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ ή άλλη ιατροπαιδαγωγική υπηρεσία ή και μαθητές/τριες εφόσον κριθεί ότι αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 01 2019

Συμμετοχή της Θεατρικής ομάδας στο 4ο Φεστιβάλ

Η Θεατρική ομάδα του σχολείου μας θα συμμετάσχει 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ  -ΑΧΑΡΝΕΣ 2019- 27/3/2019 έως 13/4/2019-ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ & ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  AΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ -ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ -ΔΗ.Κ.Ε.Α- ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ – ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ. ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   «ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ»

Οι «Πέρσες», το παλαιότερο έργο του Αισχύλου  είναι μια τραγωδία διαχρονική, με οικουμενικό λόγο και αναλλοίωτες αξίες, που διερευνά το θέμα της «ύβρεως», της ανθρώπινης αλαζονείας, της ελευθερίας του ατόμου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.                                                                                                Στην παράσταση ο χορός δεν είναι χορός γερόντων αλλά πολιτών γενικά. Το τέλος είναι προσαρμοσμένο και στο σήμερα.                                                                                            ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 ΛΕΠΤΑ                                                             ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Της εκπαιδευτικού Σακιώτη Αθανασίας.

 

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Απρ 01 2019

Πάμε Θέατρο

31 Μαρτίου 2019  στο Θέατρο Τζένη Καρέζη οι μαθητές/-τριες  με τους συνοδούς καθηγητές τους παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα».

Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, τις διαλυμένες οικογένειες και τα μαθηματικά, εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Μαρ 28 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή

Συντάκτης: κάτω από Εκδρομές

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο μουσείο που βρίσκεται μέσα σε αυτό και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία της πόλης και του χώρου.  

Tαξιδεύοντας στα βάθη του χρόνου και της ιστορίας μας…Τότε που η θεά Δήμητρα δίδασκε στους Ελευσίνιους την καλλιέργεια της γης και τις ιερές τελετές, τα πάνσεπτα μυστήρια, για τα οποία αξίωνε απόλυτη μυστικότητα.
Τόπος μυστικός… ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου… μέχρι που οι βάρβαροι τον σύλησαν και ερήμωσαν, αλλά δεν κατάφεραν να του αφαιρέσουν τη μοναδική του αύρα.
Μιας υπέροχης πόλης που λάμπει και πάλι, ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Μαρ 27 2019

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική  οι μαθητές μας  με ενδιαφέρον και αισιοδοξία και δίψα για μάθηση ερευνούν,ανακαλύπτουν και  δημιουργούν.  Η  ύλη των μαθημάτων μας εμπλουτίζεται συνεχώς.  Σκοπός της Διεύθυνσης σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων είναι να προσφέρουμε πάντα στους μαθητές μας ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει διεθνώς. Ό,τι πιο πρωτοποριακό παρουσιάζεται σε κάθε γωνιά της γης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και παιδί
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα κάθονται
Ευελπιστούμε ότι την επόμενη σχολική χρονιά η συμμετοχή των μαθητών θα είναι μεγαλύτερη, παρακολουθώντας το ενδιαφέρον, τη χαρά, την αγωνία από τους ήδη υπάρχοντες.  
                                                                             Από τη Διεύθυνση

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Επόμενα »