Εργασίες μαθητών/τριών στην Τεχνολογία & τα Εικαστικά…

Κάτω από: Εργασίες μαθητών | 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017 10:35 μμ |

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Ιλίου, μας εξέπληξαν με τα έργα τους και τη φαντασία τους!! Θαυμάστε τα…

τεχνολογια 2 τεχνολογια

καλλιτεχνικα - Αντιγραφή καλλιτεχνικα 2 - Αντιγραφή

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Κάτω από: Δραστηριότητες | ΜΑΝΔΗΛΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 10:37 μμ |

Μαθηματικά και συμμετρία στη φύση και την τέχνη

Icon_Programm_Geo

3 μέρες στο βουνό των Κενταύρων…

Κάτω από: Δραστηριότητες | 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 6:47 μμ |

    Στο βουνό των Κενταύρων πραγματοποιήθηκε φέτος η 3ημερη εκδρομή του σχολείου μας στην οποία συμμετείχαν 70 μαθητές και μαθήτριες, όλοι μέλη των ομάδων σχολικών δραστηριοτήτων. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και η διάθεση όλων μας χαλαρή και ευχάριστη. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε  επισκέψεις σε όμορφα χωριά και σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής. Είδαμε το Βόλο από ψηλά, γευτήκαμε υπέροχα γλυκά του κουταλιού αψηφώντας τις θερμίδες… σκεφτήκαμε πως θα ήταν να ζούμε σε κάποιο από τα αρχοντικά της Μακρυνίτσας και της Πορταριάς, διασκεδάσαμε και χορέψαμε. Κι όταν επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο-μουσείο πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, όλοι διαπιστώσαμε πως ακόμα και τα τούβλα..έχουν ψυχή!

pelion

Πρωϊνό στην τάξη!!στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας…

Κάτω από: Δραστηριότητες | 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Κυριακή, 21 Μαΐου 2017 10:57 πμ |

Το τμήμα Β4 αποφάσισε την Τρίτη 16/5/17 να απολαύσει το «πρωϊνό» του στην τάξη, συζητώντας παράλληλα και μαθαίνοντας βιωματικά, για τα οφέλη που προσφέρει ένα πλούσιο πρωϊνό στη σωστή διατροφή και υγεία!!

Εμπνευστής της προσπάθειας και καθοδηγητής ο καθηγητής της Αγγλικής γλώσσας κος Χρηστώφ, ο οποίος συζήτησε μαζί τους  για το  English breakfast αλλά και για τη μεσογειακή διατροφή.

θεματική

«Περιπέτειες στο Βιβλιονήσι»:Η ομάδα φιλαναγνωσίας του 6ου Γυμνασίου Ιλίου βραβεύεται

Κάτω από: Δραστηριότητες | MΑΡΙΑΝΝΑ ΠΕΝΝΑ
Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 5:49 μμ |

«Οι περιπέτειες στο Βιβλιονήσι» έφτασαν στο τέλος τους…με την κατάκτηση επάξια του 1ου βραβείου από το Ίδρυμα Λασκαρίδη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμά του. Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι… η Ντίνα  Στούμπου & η Μαριάννα Πέννα. Μαχητές σε όλες τις περιπέτειες ήταν η μαθητική ομάδα  βιβλίου – φιλαναγνωσίας του 6ου Γυμνασίου Ιλίου!! Μπράβο παιδιά μας κάνατε για άλλη μια φορά περήφανους…

ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Δείτε τις δράσεις και τη βράβευση της ομάδας ΕΔΩ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού σκίτσου, γελοιογραφίας και κόμικς, «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2017″

Κάτω από: Δραστηριότητες | 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ
Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 7:34 μμ |

Είμαστε υπερήφανοι για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα!!! Η μαθήτριά μας της Γ΄τάξης Κωνσταντίνα Στρατιώτη απέσπασε έπαινο στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό σκίτσου, γελοιογραφίας και κόμικς, με θέμα «Άνθρωπος και μηχανή» Συγχαρητήρια Κωνσταντίνα…και εις ανώτερα!!

Scan_20170314_094053το σκίτσο της Κωνσταντίνας

Το διαγωνισμό διοργάνωσε το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Η Κριτική Επιτροπή , παρουσία και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, συνεδρίασε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και αξιολόγησε τα έργα των μαθητών, από σχολεία όλης της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. 

Η αξιολόγηση ανέδειξε 5 νικητές που θα λάβουν Βραβείο: 3 μαθητές Λυκείου, έναν σε κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) και 2 μαθητές Γυμνασίου, στις κατηγορίες σκίτσο, κόμικς. Επαίνους θα λάβουν για τα έργα τους 14 μαθητές Λυκείου και 15 μαθητές Γυμνασίου.

Τα έργα όλων των μαθητών θα παραμείνουν εκτεθειμένα στους χώρους του Αμερικάνικου Κολλεγίου μέχρι τα τέλη Μαΐου. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μετά από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο του Διαγωνισμού (κ. Ι. Κοσμάς skitsofrenia@acg.edu τηλ. 2106009800 εσωτ. 1173).

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Επόμενη Σελίδα: »