Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και 6ο Γυμνάσιο Ιλίου

Κάτω από: Δραστηριότητες | MΑΡΙΑΝΝΑ ΠΕΝΝΑ
Τετάρτη, 4 Απρίλιος 2018 3:44 μμ |

Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.

Κάρολος Κουν (1908-1987), ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης

 

27 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου που οργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου στις 31/3/2018. Εκεί έξι σχολεία και δυο ερασιτεχνικές ομάδες παρουσίασαν αποσπάσματα από τη φετινή τους δουλειά. Η ομάδα μας παρουσίασε ένα μικρό απόσπασμα από το έργο ΒΑΤΡΑΧΟΙ του Αριστοφάνη στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές Κόπελας Κων/νος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Βουζουνεράκης Βασίλης και Μαραγκός Γεώργιος. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ολόκληρο το έργο θα παρουσιαστεί από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπακογιάννη Δήμητρα, Πέννα Μαριάννα

 

Το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου ως Αειφόρο Σχολείο

Κάτω από: Δραστηριότητες | ΧΟΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
Κυριακή, 11 Μάρτιος 2018 12:04 πμ |

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού  θεματικού Δικτύου

 « Προς ένα Αειφόρο Σχολείο: το Σχολείο μου» υποστηρίζει τα Σχολεία του Δικτύου του.Μέρος του δικτύου αυτού είναι και το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου μέσω των καθηγητριών: κας Χόρτη Σοφίας- Χάιδου Ελένης και Μανδηλάρη Αγγελικής.

Δασικές πυρκαγιές, θαλάσσια ρυπογόνα ατυχήματα και πρόσφατα τραγικές συνέπειες από την κατάχρηση της ανθρώπινης παρέμβασης στη Φύση καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την εφαρμογή των στόχων της Βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία  αποβλέπει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, περιβαλλοντικά εγγράμματων και κοινωνικά αλληλέγγυων.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Α5 δημιούργησαν τσάντες από μπλουζάκια που δεν χρησιμοποιούσαν πια…

Τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους παρουσιάζονται στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1onFbsNdNyrJYmbcSmx_sR7Sin6GCUTnT/view?usp=sharing

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σκιτσοφρένεια@Pierce 2018

Κάτω από: Δραστηριότητες | ΧΟΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
Τρίτη, 30 Ιανουάριος 2018 10:17 μμ |

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας «ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2018«.

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι: «Η ΓΥΝΑΙΚΑ»

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Στο Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες, τεχνικά χαρακτηριστικά των έργων, όρους και οδηγίες συμμετοχής, διαδικασία αποστολής των έργων, καθώς και την Οργανωτική και την Κριτική Επιτροπή δείτε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων ορίζεται η Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει στους χώρους του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Κριτήρια για την επιλογή των έργων θα αποτελέσουν η έμπνευση, η τεχνική αρτιότητα, η πρωτοτυπία και η αυθεντικότητα.Για κάθε κατηγορία (σκίτσο, γελοιογραφία, κόμικς) θα απονεμηθούν τρία Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις για το Γυμνάσιο και αντίστοιχα για το Λύκειο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν Έπαινοι Συμμετοχής.

Υπεύθυνος του Διαγωνισμού είναι κ. Ιωάννης Κοσμάςskitsofrenia@acg.edu, τηλ. 210 6009800 εσωτ. 1169.
Έγκριση διοργάνωσης από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α5

Κάτω από: Δραστηριότητες,Εργασίες μαθητών | ΧΟΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 1:52 μμ |

Για το μάθημα της Γεωγραφίας οι μαθητές-τριες του Α5 θα αναρτήσουν  τις εργασίες τους   στο   https://padlet.com/scoikoik/z71e08o9grox   ..

Θα πρέπει να δημιουργήσουν έναν χάρτη της επιλογής τους χρησιμοποιώντας όποια υλικά θέλουν….

Οι εργασίες θα αναρτώνται μέχρι τις 7-1-2018.

Η καθηγήτρια

Χόρτη Σοφία

 

Καλές Γιορτές

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2017-2018

Κάτω από: Δραστηριότητες,Εργασίες μαθητών | ΧΟΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 1:46 μμ |

Οι μαθητές- τριες της Β΄Γυμνασίου στο Α΄τετράμηνο πρέπει να δημιουργήσουν έναν χάρτη της επιλογής τους με οποιαδήποτε  υλικά εκείνοι θέλουν. Οι εργασίες θα είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές μέχρι τέσσερα άτομα….

Οι εργασίες θα αναρτώνται στο : https://padlet.com/scoikoik/svtuspphbrx7

Τις περιμένω… μέχρι 7-1-2018

Καλές γιορτές

Η καθηγήτρια

Χόρτη Σοφία

ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2017-2018

Κάτω από: Δραστηριότητες,Εργασίες μαθητών | ΧΟΡΤΗ ΣΟΦΙΑ
Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 1:41 μμ |

Για τις εργασίες Α΄ Τετραμήνου στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας οι μαθητές-τριες θα μπαίνουν στο  https://padlet.com/scoikoik/3v68op810gyy.Οι μαθητές της Α΄γυμνασίου :

του τμήματος α1  καλούνται να φτιάξουν διαφημιστικό μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης που αφορά τη σχέση του ανθρώπου με:

  • το περιβάλλον,
  • με τα ζωάκια τους ,
  • με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης,
  • με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ρατσισμό
  • και ο,τι άλλο σκεφτούν και θέλουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους …π.χ τα δικαιώματα του παιδιού…

Το τμήμα Α2 θα φτιάξει μια ταινία μικρού μήκους για την εφηβεία

Το τμήμα Α3 θα παρουσιάσει παιχνίδια που έπαιζαν μικροί οι γονείς και οι παππούδες – γιαγιάδες τους

Τα τμήματα Α4Α5 θα δημιουργήσουν μια διαφήμιση ενός φανταστικού προϊόντος.

Η καθηγήτρια

Χόρτη Σοφία

Επόμενη Σελίδα: »