24-05-22:Πρόγραμμα ‘play unified’ «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Το  6ο Γυμνάσιο  Χαλκίδας  όπως  κάθε χρόνο  έτσι και  φέτος  με υπεύθυνη προγράμματος την εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Λιάνα-Τολίκα Σταυρούλα, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του  προγράμματος ‘play unified ‘ «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.». Το καινοτόμο αυτό εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα, έχει ως στόχο εκτός από την κοινή συμμετοχή  σε αθλητικές δραστηριότητες  των μαθητών με και χωρίς αναπηρία,  κυρίως την αλληλεπίδραση,  την συνεργασία και την επικοινωνία, με απώτερο σκοπό την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε έναν κόσμο χωρίς προκαταλήψεις, απαλλαγμένο από φαινόμενα εκφοβισμού και αποκλεισμού.

Ξεκινήσαμε λοιπόν  με τη συμμετοχή μας σε τουρνουά αγώνων μπάσκετ στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics 2021,  που υλοποιήθηκε  στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου “Τάσος Καμπούρης”,  την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021. Συντονιστής της δράσης ήταν  ο προπονητής των Special Olympics κ. Βαγγέλης Μπλέτσας μαζί με την προπονήτρια καλαθοσφαίρισης των Special Olympics κ .Αντιγόνη Τσόλη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ4, που πήραν μέρος βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία, έπαιξαν μπάσκετ σε μεικτές ομάδες με τους μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ  Χαλκίδας, συνεργάστηκαν, χάρηκαν και αλληλεπίδρασαν με μοναδικό τρόπο.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η βράβευση του 6ου Γυμνασίου. λόγω της συνεχόμενης και αδιάλειπτης  συμμετοχής  στις δράσεις των Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του  προγράμματος ‘play unified’ «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.» Το σχολείο μας  πιστοποιήθηκε ως σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε  για τον Μάιο του 2022, με τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics 2022.

Τα Special Olympics Hellas στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics 2022 (20-29 Μαΐου) και του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» που υλοποιήθηκε με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργάνωσαν μια σειρά αθλητικών δράσεων με τη συμμετοχή σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας UEFA και Special Olympics Ευρώπης, έχει καθιερωθεί από το 2000.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας  με μεγάλη χαρά πήραν μέρος  στους  φιλικούς αγώνες  Unified Ποδοσφαίρου 5Χ5 με τους  μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ  Χαλκίδας (Μεικτές ομάδες με μαθητές με και χωρίς αναπηρία) που διεξήχθησαν  στα γήπεδα του ΕΡΜΗΛΙΟΣ Soccer Club, την Τρίτη 24 Μαΐου 2022. Η συμμετοχή αυτή  βοήθησε πολύ στην κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Με τη συμμετοχή μας σε όλες τις δράσεις  των  Special Olympics Hellas επιδιώκουμε και ευελπιστούμε σε ένα συμπεριληπτικό σχολείο, που να χωρά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, χωρίς διακρίσεις.

πάτησε να δεις φωτογραφίες