Ανακοίνωση για τους γονείς της Στ΄ τάξης

Οι μαθητές της Στ΄  Τάξης, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα διδαχθούν στο Γυμνάσιο τη δεύτερη ξένη γλώσσα που έχουν επιλέξει και διδάσκονται από την Ε΄ Δημοτικού. Σχετική βεβαίωση θα αποσταλεί στα Γυμνάσια από τους Διευθυντές των Σχολείων μαζί με τους τίτλους σπουδών των μαθητών στη λήξη του διδακτικού έτους.

Αν κάποιος γονέας θέλει να αλλάξει στην Α΄ Γυμνασίου την επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας, μπορεί να υποβάλει σχετική αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Διεύθυνση του Δημοτικού σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής.

Η αίτηση αυτή θα αποσταλεί από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο εγγραφής του μαθητή, το οποίο δύναται να ικανοποιήσει το αίτημα του γονέα.

Εισαγωγή μαθητών/τριών (μη συνδεδεμένα) / Πλήρωση κενών θέσεων (συνδεδεμένα) και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2017-2018.

Αν το Πειραματικό Γυμνάσιο δεν συνδέεται με Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, η εισαγωγή των μαθητών/τριών θα γίνει αποκλειστικά  με κλήρωση.

 Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α’ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων θα γίνει με γραπτή δοκιμασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Γυμνάσια την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017.

Οι αιτήσεις στα Πειραματικά και  στα Πρότυπα Γυμνάσια  γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και η προθεσμία λήγει τη 19η Μαΐου 2017. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από το Διευθυντή του Σχολείου.

Δείτε εδώ την υπουργική απόφαση για την εισαγωγή μαθητών – μαθητριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Η ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων εδώ.

Η λίστα με τα  Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία εδώ!

Για υποβολή αίτησης εδώ!

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *