Επικοινωνία στην οικογένεια – Ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο από το Σύλλογο Γονέων

cropped-17.jpg

Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι,

 Τη Δευτέρα 30/11/2015 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε το ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Διάβασμα & ρόλος / εμπλοκή γονέων», από την οργάνωση «μαζί για το παιδί» με την οργάνωση και τη συνεργασία των συλλόγων μας.

  Το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο του σεμιναρίου, καθώς και άρτια δόμηση της παρουσίασης από τις εισηγήτριες Ψυχολόγους / Ψυχοθεραπεύτριες κα Παπακώστα Αλεξάνδρα και κα Καρπουζά Μόνικα, έδωσε το κίνητρο για περαιτέρω διεύρυνση της συζήτησης, με αναφορές και προβληματισμούς που τέθηκαν επί τάπητος από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, σχετικά με τις δυσκολίες στη εύρυθμη και ουσιαστική λειτουργία του σημερινού σχολείου, και γενικότερα της εξυπηρέτησης των στόχων μιας ουσιαστικής παιδείας, σε συνάρτηση με τις σημερινές κοινωνικές συνθήκες.

  Εκτός της όμορφης κατεύθυνσης της συζήτησης, που αυτόματα διαγράφηκε, τέθηκε ως στόχος και σκοπός για μας, ως διοργανωτές, η συνέχιση τέτοιων δράσεων, που επιτρέπουν μέσα από το διάλογο και τον προβληματισμό στη σχολική μας κοινότητα, την ουσιαστική επικοινωνία με γνώμονα την ανιδιοτέλεια, και αποτέλεσμα το κοινό όφελος.

 Σας καλούμε από τώρα στο επόμενο ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/12/2015 στις 6:00 μ.μ. με θέμα, «Επικοινωνία στην Οικογένεια».

  Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ανιδιοτελώς συλλογικά, και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε συν-δια-δραστικά!

unnamed

LL

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *