Πρόγραμμα αγωγής υγείας στο Σχολείο μας!

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26-02-2015  και  ώρα 13:20-15.15 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού έχει προγραμματιστεί παρέμβαση για ενηλίκους από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας  με θέμα «Παροχή Πρώτων Βοηθειών».

Όλοι γνωρίζουμε ότι η συμβίωση με τα παιδιά συχνά μας φέρνει αντιμέτωπους με απρόβλεπτες καταστάσεις. Τα μικροατυχήματα στην καθημερινότητα είναι στην πρώτη γραμμή και η ανάγκη γνώσεων και άμεσης παροχής πρώτης βοήθειας από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένη.

Το πρόγραμμα της παρέμβασης σε γονείς και εκπαιδευτικούς αφορά τη παρουσίαση/ επίδειξη δώδεκα (12) θεματικών ενοτήτων όπως αιμορραγία, λιποθυμία, ΚΑΡΠΑ, κα.
Η παρουσίαση των ενοτήτων γίνεται μέσω εκπαιδευτικών τεχνικών (πχ ppt, επιδείξεις, βίντεο) και βιωματικών ασκήσεων (πχ πρακτική άσκηση, επίδειξη σε ζεύγη, παιχνίδι ρόλων).

Η παρέμβαση θα γίνει από ομάδες επαγγελματιών υγείας και η διάρκεια της θα είναι διάρκειας περίπου 2 ωρών.

Για την εκτέλεση της παρέμβασης θα χρησιμοποιηθεί εκπαιδευτικό υλικό το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Με το πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» η ΕΝΕ έρχεται να καλύψει τις βασικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και των γονέων ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε τυχόν ατυχήματα στο σχολικό περιβάλλον ή και στο χώρο ζωής τους και να τους οπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις διασφαλίζοντας την υγεία των μαθητών (ιστοσελίδα http://www.schoolhealth.gr ).

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στο τμήμα ενηλίκων που θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα μέχρι την Τετάρτη 25-02-2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *