Νέο ψηφιακό υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Με την ευκαιρία της  νέας σχολικής χρονιάς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και πρόοδο.

Για άλλη μια χρονιά επιχειρούμε να σταθούμε αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί να ενδυναμώσουν τη γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο, πώς να επιλέγουν ποιοτικό και κατάλληλο περιεχόμενο για την ηλικία τους και πώς να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. Έτσι και φέτος δημιουργήσαμε νέο ψηφιακό υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εικόνα που διαμορφώνουν οι έφηβοι για το σώμα τους μέσα από την ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

Το υλικό Back to school μπορείτε να το βρείτε εδώ:  https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2019/

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 το Ολοήμερο Πρόγραμμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού θα λειτουργεί στην πλήρη του ανάπτυξη μέχρι τις 16:00 όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Στη δεύτερη διδακτική ώρα του Προγράμματος (15:15 έως 16:00) θα παρακάθονται οι μαθητές/μαθήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό.

Οδηγίες και συμβουλές προς τους γονείς για τη σίτιση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εδώ.

Συμβουλές για την συντήρηση και ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στα Ολοήμερα Σχολεία από τον  Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Το Σχολείο πάει… Θέατρο

Ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού διοργανώνει επίσκεψη στο Θέατρο Ακροπόλ για την παρακολούθηση της παράστασης:

» Ήμουν παιδί το ‘ 21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη»

Μια παράσταση ύμνος για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Ένα έργο γεμάτο φως ελληνικό!
 Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ
Κόστος : 12 ευρώ κατ’ άτομο συμπεριλαμβάνει μεταφορά με πούλμαν 


 Για δήλωση συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στα μέλη του Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Ο Σύλλογος Γονέων τιμά την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Μια ημέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει τον πολύτιμο ρόλο των εκπαιδευτικών όχι μόνο ως θεματοφύλακες της γνώσης και της διάδοσής της αλλά και ως στυλοβάτες της, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ικανότητές τους με σεβασμό προς την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ολόψυχη,  ενεργή αλλά και τόσο ουσιαστική υποστήριξη!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Δράσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ελεύθερη είσοδος το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019

«Τέχνες και Ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο»

​Στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2019 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, επισκεφθείτε το www.culture.gr και στο facebook: https://www.facebook.com/EHDaysGR/#

Συνδυάστε το με τη δράση ‘Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο’ που θα εφαρμοστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου και απολαύστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Μικροί Επιστήμονες την Τετάρτη 25/9/2019 και ώρα 18.30

☆ Υποδεχόμαστε τη φετινή Σχολική χρονιά 2019- 2020 Επιστημονικά  ☆

Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τους πρωτοποριακούς 《Μικρούς Επιστήμονες》διοργανώνει ένα μοναδικό επιστημονικό εργαστήρι διασκεδαστικών πειραμάτων & πρωτότυπων κατασκευών με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Σχολείου μας!

☆ Ραντεβού: την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:30′ στο Σχολείο μας ☆

Για να μεταμορφωθούμε σε μικρούς Επιστήμονες και να μαγευτούμε από τον εντυπωσιακό κόσμο των Επιστημών!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 23/9/2019 θα ξεκινήσει η προσωρινή λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος κατά τις μέρες Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη έως τις 15:00. Την Παρασκευή 27/9 το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει, λόγω ελλιπούς στελέχωσης.

Παρακαλούμε φροντίστε να υπάρχουν ετικέτες με το ονοματεπώνυμο των μαθητών στα μπολάκια του φαγητού και στα τσαντάκια τους. Για οποιαδήποτε αλλαγή στον προγραμματισμό θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Οδηγίες και συμβουλές προς τους γονείς για τη σίτιση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εδώ.

Συμβουλές για την συντήρηση και ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στα Ολοήμερα Σχολεία από τον  Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική δράση «Παραμονή των  διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα»

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

      Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση της  δράσης «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα» κατά το τρέχον διδακτικό έτος.

        Τα βιβλία παραμένουν στο Σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων έως την Δευτέρα.

          Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

      Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας με την υπ. αριθμ. 02/13-09-2019 Πράξη του αποφάσισε να εφαρμοστεί η δράση ‘Παραμονή των  διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο’  από τον Σεπτέμβριο ενεστώτος έτους  έως τον Ιούνιο του έτους 2020, ως ακολούθως:

Τον Σεπτέμβριο στις 20/09/2019 και 27/09/2019

Τον Οκτώβριο στις 04/10/2019 και στις 18/10/2019

Το Νοέμβριο την 01/11/2019 και στις 22/11/2019

Το Δεκέμβριο στις 06/12/2019 και στις 20/12/2019

Τον Ιανουάριο στις 17/01/2020 και στις 31/01/2020

Το Φεβρουάριο στις 14/02/2020 και 28/02/2020

Το Μάρτιο στις 13/03/2020 και στις 27/03/2020

Τον Απρίλιο στις 03/04/2020

Το Μάιο στις 15/05/2020 και στις 29/05/2020

Τον Ιούνιο στις 05/06/2020

    Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ας αφιερώσουμε στα παιδιά μας πολύτιμο και δημιουργικό χρόνο!

    Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

     του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Οδηγίες προστασίας από το σεισμό

Οδηγίες της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την περίπτωση σεισμού καθώς και συνδέσμους ενημερωτικών σποτ για σεισμό και προστασία από πυρκαγιά:

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

 Μέσα στο σπίτι

 • Στερεώστε γερά στους τοίχους τα ράφια και τις βιβλιοθήκες. Απομακρύνετε από τις πόρτες τα ψηλά έπιπλα που μπορούν να ανατραπούν και να εμποδίσουν την έξοδο.
 • Βιδώστε καλά στους τοίχους το θερμοσίφωνα και τις δεξαμενές καυσίμων και νερού.
 • Τοποθετείστε τα βαριά αντικείμενα στα χαμηλότερα ράφια.
 • Απομακρύνετε τα βαριά αντικείμενα πάνω από κρεβάτια και καναπέδες.
 • Στερεώστε καλά τα φωτιστικά σώματα και τους ανεμιστήρες οροφής.
 • Προσδιορίστε καλά προφυλαγμένους χώρους σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού:
 • –  κάτω από ανθεκτικά γραφεία ή τραπέζια.
 • –  μακριά από γυάλινες επιφάνειες και βιβλιοθήκες.
 • –  μακριά από εξωτερικούς τοίχους.
 • Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία του δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.
 • Ενημερώστε τα μέλη της οικογένειας για το πώς κλείνουν οι γενικοί διακόπτες ηλεκτρικού, νερού και φυσικού αερίου και για τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης (112, 199, 166, 100 κλπ.)
 • Προμηθευτείτε φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, φακό και βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.

 

Έξω από το σπίτι

 • Επιλέξτε ένα ασφαλή χώρο συνάντησης μετά το σεισμό ο οποίος να βρίσκεται:
 • –  μακριά από κτίρια και δέντρα
 • – μακριά από τηλεφωνικά και ηλεκτρικά καλώδια.

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ

Αν είστε μέσα στο σπίτι

 • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
 • Καλυφθείτε κάτω από κάποιο ανθεκτικό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο), γονατίστε και κρατήστε με τα χέρια σας το πόδι του.
 • Αν δεν υπάρχει ανθεκτικό έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου, μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σας και προστατέψτε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σας. Απομακρυνθείτε από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σας τραυματίσουν.
 • Μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε από το σπίτι.
 • Μην βγείτε στο μπαλκόνι.

 

Αν είστε σε ψηλό κτίριο

 • Απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.

 

Αν είστε σε χώρο ψυχαγωγίας, εμπορικό κέντρο ή μεγάλο κατάστημα

 

 • Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
 • Μείνετε στο χώρο μέχρι να τελειώσει η δόνηση.
 • Μην παρασυρθείτε από το πανικόβλητο πλήθος που κινείται άτακτα προς τις εξόδους γιατί κινδυνεύετε να ποδοπατηθείτε.

Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο

 • Απομακρυνθείτε από χώρους που βρίσκονται κάτω από κτίρια, τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια.
 • Αν έχετε μαζί σας τσάντα ή χαρτοφύλακα, καλύψτε το κεφάλι σας με αυτά.

 

Αν βρίσκεστε μέσα στο αυτοκίνητο

 

 • Καταφύγετε σε ανοιχτό χώρο και σταματήστε με προσοχή το αυτοκίνητο ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία.
 • Αποφύγετε να περάσετε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.

 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

Αν είστε μέσα στο σπίτι

 • Προετοιμαστείτε για τυχόν μετασεισμούς.
 • Ελέγξτε προσεκτικά τον εαυτό σας και τους γύρω σας για πιθανούς τραυματισμούς.
 • Αν υπάρχουν βαριά τραυματισμένοι μην τους μετακινείτε.
 • Εκκενώστε το κτίριο από το κλιμακοστάσιο (μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα), αφού πρώτα κλείσετε τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού.
 • Καταφύγετε σε ανοιχτό και ασφαλή χώρο.
 • Ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών και μην δίνετε σημασία σε φημολογίες.
 • Μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το αυτοκίνητό σας ώστε να μην γίνετε εμπόδιο στο έργο των συνεργείων διάσωσης.
 • Χρησιμοποιείστε το σταθερό ή κινητό τηλέφωνό σας σε εξαιρετικές περιπτώσεις, γιατί προκαλείται υπερφόρτωση των τηλεφωνικών δικτύων.
 • Αποφύγετε να μπείτε στο σπίτι σας αν βλέπετε βλάβες, κομμένα καλώδια, διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (ΤΣΟΥΝΑΜΙ)

 

Αν βρίσκεστε σε περιοχή παραθαλάσσια με χαμηλό υψόμετρο

 • Παρότι δεν προκαλούν τσουνάμι όλοι οι σεισμοί μείνετε σε εγρήγορση.
 • Παρατηρείστε αν υπάρχει σημαντική αύξηση ή πτώση της στάθμης του ύδατος, γεγονός που αποτελεί φυσική προειδοποίηση.
 • Απομακρυνθείτε από τη θάλασσα και κατευθυνθείτε σε περιοχές της ενδοχώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένα τσουνάμι μικρού μεγέθους σε ένα σημείο της ακτής μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο τσουνάμι, σε απόσταση χιλιομέτρων.
 • Μείνετε μακριά από την ακτή. Το τσουνάμι δεν αποτελείται μόνο από ένα μόνο κύμα αλλά από μια σειρά από κύματα οπότε επιστρέψτε μόνο αφού ενημερωθείτε από τις αρμόδιες Aρχές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
 • Μην πλησιάζετε τις ακτές για να παρακολουθήσετε ένα επερχόμενο τσουνάμι. Όταν το δείτε ίσως είναι αργά για να το αποφύγετε.

– Ενημερωτικό τηλεοπτικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: «Κάνε το δικό σου σχέδιο»

https://www.youtube.com/watch?v=PJLH2XzgO_0&feature=youtu.be

– Ενημερωτικό σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τις βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμό:

https://www.youtube.com/watch?v=hIKK56lqFkg&feature=youtu.be

– Εκπαιδευτική ταινία για προστασία από πυρκαγιές

https://www.youtube.com/watch?v=xrli1Wkzlpg

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά!

Ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί

στο σχολικό συγκρότημα των 6ου – 8ου Δημοτικών Σχολείων Κορυδαλλού

την Τετάρτη 11/9/2019 στις 8.30 

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με τις τσάντες τους, διότι μετά τον αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

(Εκτιμώμενη ώρα αποχώρησης: 9.40)

Οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης  θα παραμείνουν μετά τον αγιασμό για να ενημερωθούν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των τμημάτων για θέματα λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή δύναμη!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Σχολική χρονιά 2019 – 2020: Πότε ανοίγουν τα Σχολεία

Σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των  Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Τα Σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα υποδεχθούν τους μαθητές σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα: Tο πρώτο ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Η διδασκαλία των μαθημάτων για το 2019 αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Ταξίδι με τα παραμύθια από τη Β΄ τάξη!

Μία αξέχαστη διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Με οδηγό και συντροφιά τα παραμύθια ταξιδέψαμε σε όλες τις Ηπείρους – σε πολλές χώρες – αλλά και περιοχές της Ελλάδας μας.

Γνωρίσαμε πολιτισμούς, ακούσαμε όμορφες μελωδίες και παράξενες μουσικές, χωρέσαμε τα συναισθήματα μας μέσα στα χρώματα και τις μπογιές μας…

Παρέα με τη φαντασία φτιάξαμε κι εμείς το δικό μας παραμύθι και το μοιραζόμαστε με όλους εσάς!

Επιμέλεια: κα Ελένη Αγγουρά

Δείτε το βίντεο εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης ‘διακοπές στην πόλη μου’ από το Δήμο Κορυδαλλού

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «διακοπές στην πόλη μου» του Δήμου Κορυδαλλού

Θα λειτουργήσει στα 1ο, 6ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Κορυδαλλού.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από 20 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου 2019, εντός σχολικού χώρου, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 7.30 έως τις 16.00. (Δυνατότητα προσέλευσης 7.30 έως 8.30 και αποχώρησης 14.00 έως 16.00).

 

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται :

6, 7, 10, 11 Ιουνίου: πρωί 9:00 – 14:00 απόγευμα 17:00 – 21:00

και 12 Ιουνίου πρωί 9:00 – 14:00

Στα γραφεία του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού

Σολωμού 2-4

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορυδαλλού

Τηλέφωνο: 210-4944364-5  εσωτ. 1

Δείτε το ενημερωτικό έντυπο εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου

                                                                                                                                                                             ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2019 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ  ΕΚΛΟΓΩΝ.

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΛΟΓΩ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 (ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ) ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ  ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Δραστηριότητες Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς,

Θα Θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του Συλλόγου για το μήνα Μάιο και Ιούνιο έχουν ως εξής :

 1. Τετάρτη 29/5/19 : Παρουσίαση τμημάτων Ρομποτικής του Συλλόγου με θέμα : Αθλητισμός και Διάστημα ( Α΄, Β΄, Γ΄ 15:30 – 17:00  &  Δ΄ , Ε΄, Στ΄ 17:00- 18:30)
 2. Τετάρτη 5/6/2019 : Παρουσίαση Mουσικών Οργάνων στο αμφιθέτρο του Σχολείου μας στις 18:30 μ.μ
 3. Πέμπτη 6/6/2019: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Ε.Α.Κ Κορυδαλλού.
 4. Κυριακή 9/6/2019: Καλοκαιρινή εκδρομή Συλλόγου μας στο Kalogria Beach Hotel.
 5. Τετάρτη 12/6/19: Αποχαιρετιστήριο πάρτυ για τους μαθητές της Στ΄ τάξης στο αμφιθέατρο του σχολείου μας στις 19:00 μ.μ.
 6. Παρασκευή 14/6/19: Γιορτή λήψης του Συλλόγου μας με παραδοσιακούς χορούς από το παιδικό τμήμα και ενηλίκων στις 19:30, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι.

 

Σας  περιμένουμε,

Με εκτίμηση το Δ.Σ

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε