Εκπαιδευτική δράση «Τσάντα στο Σχολείο» (ΙΙ)

           Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

      Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την συνέχιση υλοποίησης της  δράσης «Η τσάντα στο Σχολείο» για τους μαθητές των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, με την οποία καθιερώνεται για την τρέχουσα σχολική χρονιά η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών  για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακο το μήνα στο Σχολείο.

        H τσάντα παραμένει στο Σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων έως την Δευτέρα.

          Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

      Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας με την υπ. αριθμ. 02/10-09-2018 Πράξη του αποφάσισε να εφαρμοστεί η δράση ‘Τσάντα στο Σχολείο’  από τον Οκτώβριο ενεστώτος έτους  έως τον Ιούνιο του έτους 2019, ως ακολούθως:

Τον Οκτώβριο στις 12/10/2018

Το Νοέμβριο στις 09/11/2018 και στις 23/11/2018

Το Δεκέμβριο στις 14/12/2018

Τον Ιανουάριο στις 25/01/2019

Το Φεβρουάριο στις 08/02/2019 και 22/02/2019

Το Μάρτιο στις 08/03/2019 και στις 29/03/2019

Τον Απρίλιο στις 12/04/2019

Το Μάιο στις 17/05/2019 και στις 31/05/2019

    Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ας αφιερώσουμε στα παιδιά μας πολύτιμο και δημιουργικό χρόνο!

    Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Σύνθεση Συλλόγου Διδασκόντων

Σχολικό έτος 2018 – 2019

Το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων απαρτίζεται από τους εξής εκπαιδευτικούς:

Πατεράκης Ιωάννης – Διευθυντής

Πανταζή Ευσταθία (Α΄ 1 τάξη)

Αναγνωστοπούλου Θεοφανή (Α΄ 2 τάξη)

Αγγουρά Ελένη (Β΄ τάξη)

Μαρκαντωνάτου Ζαφειρία – Υποδιευθύντρια (Γ΄ 1 τάξη)

Παπαλάκη Αγγελική (Γ΄2 τάξη)

Ζαρκάδα Ζωή (Δ΄1 τάξη)

Μουζούρη Άννα (Δ΄2 τάξη)

Γιαννοπούλου Ευδοκία (Ε΄ 1 τάξη)

Καρανούτσου Στεργιανή (Ε΄2 τάξη)

Ελευθεριάδου Σοφία (Στ΄ τάξη)

Παπαστάθη Χρυσούλα (Τμήμα Ένταξης)

Τσέλιγκας Ευάγγελος (Φυσικής Αγωγής)

Φαλιά Ιουλία (Μουσικής)

Σουπιωνά Θεώνη (Αγγλικών)

Πορφύρη Μαρία (Αγγλικών) Α΄ και Β΄τάξεις

Σπανού Μαρία (Γαλλικών)

Σιστρίνη Φραντζέσκα (Γερμανικών)

Κασαμπαλόγλου Νεκτάριος (Πληροφορικής)

Παρασκευουδάκης Θεοφάνης (Εικαστικών)

Τσάτσιος Ιωάννης (Εικαστικών) Γ΄ και Δ΄ τάξεις

Τζιλάκου Σοφία (Θεατρικής Αγωγής)

(Φυσικής Αγωγής) Γ΄2 και Ε΄2 τάξεις

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου θα λειτουργεί για όλες τις τάξεις μέχρι τις 15:00. 

Η σίτιση των μαθητών τελείται από τις 13:20 έως τις 14:00. Ακολουθεί διάλειμμα δεκαπέντε (15) λεπτών και από τις 14:15 έως τις 15:00 μια ώρα μελέτης – προετοιμασίας.

Οι μαθητές αποχωρούν από τη νότια πύλη του συγκροτήματος απέναντι από το ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Οδηγίες και συμβουλές προς τους γονείς για τη σίτιση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εδώ.

Συμβουλές για την συντήρηση και ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στα Ολοήμερα Σχολεία από τον  Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά!

Ο αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/9/2018 στις 8.30 

Οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με τις τσάντες τους, διότι μετά τον αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

(Εκτιμώμενη ώρα αποχώρησης: 9.40)

Οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης  θα παραμείνουν μετά τον αγιασμό για να ενημερωθούν από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς των τμημάτων για θέματα λειτουργίας του Σχολείου.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή δύναμη σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη γιαπωνέζικη σειρά κινουμένων σχεδίων Death Note

Το  “Death Note” είναι γιαπωνέζικο σίριαλ κινουμένων σχεδίων, όπου «ο καλός ήρωας θέλει να σώσει τον κόσμο σκοτώνοντας μέσα από ένα ημερολόγιο με υπερφυσικές δυνάμεις τους κακούς».

Μας αναφέρθηκε περίπτωση, τονίζει στην παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου προς τους Διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας, όπου  μαθητής που είχε δεχθεί ενδοσχολικό bullying  για το χρώμα του και τα κιλά του, βρήκε μια υποστηρικτική “οικογένεια” στα γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια και απέκτησε ένα αίσθημα παντοδυναμίας, βλέποντας το Death Note.

Σε έγγραφο δια του οποίου διαβιβάζεται η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  προς το Υπουργείο Παιδείας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζητά  να ληφθεί μέριμνα για την ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών και τυχόν άλλων φορέων που ασχολούνται με ανηλίκους και υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

Α. Πρόσφατα τέθηκε υπόψη μας, η ύπαρξη γιαπωνέζικου σίριαλ κινουμένων σχεδίων με την επωνυμία Death Note, όπου “ο καλός ήρωας θέλει να σώσει τον κόσμο σκοτώνοντας μέσα από ένα ημερολόγιο με υπερφυσικές δυνάμεις τους κακούς”.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι σειρά ιαπωνικών manga, σε σενάριο Οoμπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπατα.

Β. Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή Λυκείου Γ.Λ., ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το ονομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του.

Η πλοκή παρακολουθεί τις προσπάθειές του να καθαρίσει από τους εγκληματίες μια “κοινωνία που σαπίζει” και να γίνει ο ίδιος κριτής και “θεός ενός νέου κόσμου” οδηγούμενος σταδιακά στην παράνοια.

Εμπόδιο στα σχέδιά του στέκεται η αστυνομία με την πολύτιμη βοήθεια του καλύτερου ντετέκτιβ του κόσμου του “L”.

Γ. Η δημοτικότητα του Death Note σε μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς διάφορα τετράδια με τίτλο Death Note  με ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε διάφορα Σχολεία.

Δ. Η κυκλοφορία του Death Note έχει απαγορευθεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν, όταν βρέθηκαν να έχουν  στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια.

Ε.Την πιο σημαντική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άνδρα στο Βέλγιο τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν  δυο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα. Ο φόνος αυτός έγινε γνωστός  στη χώρα με το όνομα  φόνος του manga.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δύο Σαββατοκύριακα το μήνα θα εφαρμόζεται η δράση ‘τσάντα στο Σχολείο’!

H τσάντα των μαθητών, για δεύτερη χρονιά, θα παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου. 

Η δράση, σύμφωνα με την εγκύκλιο, απευθύνεται στους μαθητές όλων των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από την έναρξη έως την λήξη του διδακτικού έτους 2018 – 2019 ως εξής:

1. Ο Σύλλογος Διδασκόντων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αποφασίζει και ορίζει τα Σαββατοκύριακα (τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα) κάθε μήνα που θα υλοποιηθεί η δράση και συντάσσει σχετικό πρακτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων δύναται να αποφασίσει την εφαρμογή της δράσης και σε περισσότερα των δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα.

2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, αποφασίζει για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες που μπορεί να αναδυθούν, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη της δράσης.

3. Ο Διευθυντής/τρια του Σχολείου συντάσσει και διανέμει επιστολή προς τους γονείς των μαθητών του Σχολείου του, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη δράση και τον χρόνο υλοποίησης αυτής.

4. Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, πριν την έναρξη της δράσης, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για την εν λόγω δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των μαθητών και των μαθητριών με το Σχολείο, εντάσσοντας οργανικά τη διαδικασία της εμπέδωσης των γνώσεων μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση δύναται να συμβάλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίεςπου υλοποιούνται στο Σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Νέο βιβλίο Μαθηματικών στην Ε΄ Δημοτικού

Από το νέο σχολικό έτος  2018-19, οι μαθητές της Ε τάξης του Δημοτικού θα έχουν ένα νέο βιβλίο Μαθηματικών  που φιλοδοξεί να τους διευκολύνει, ώστε να βιώσουν μία πλούσια, ουσιαστική και ενδιαφέρουσα μαθηματική εμπειρία.

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους σχεδιάζεται επιμόρφωση επί της διδακτικής διαχείρισης του νέου σχολικού εγχειριδίου, ώστε να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  Ήδη το νέο βιβλίο έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου  εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Πότε ανοίγουν τα Σχολεία μετά τις διακοπές του καλοκαιριού;

Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Για το σχολικό έτος 2018-2019 τα Σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα:

Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Τι θα ισχύσει από το νέο σχολικό έτος για τα κινητά μέσα στα Σχολεία

Εγκύκλιο με πέντε οδηγίες προς τα Σχολεία, που θα ισχύσουν  από το νέο σχολικό έτος  2018 – 2019 υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας, για τη χρήση Κινητών Τηλεφώνων και Ηλεκτρονικών Συσκευών στις σχολικές μονάδες.

Ειδικότερα, οι οδηγίες έχουν ως εξής:

1. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

2. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

3. Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (H/Y, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), δύνανται να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών (νόμοι 2472/1997 (ΦΕΚ 50/τ.Α’/1997) και 3471/2006 (ΦΕΚ 133/τ. Α’/2006).

4. Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.

Οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 2 στοιχ. α ́ του ν.2472/1997, στο μέτρο που από αυτές δύνανται να προσδιοριστούν, άμεσα ή έμμεσα, τα υποκείμενα των δεδομένων.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ίδιου νόμου, η επεξεργασία και κατά συνέπεια η ανάρτηση, η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα (πχ αναμνηστικού τύπου φωτογραφίες, βίντεο και δραστηριότητες της σχολικής ζωής) δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπεται μόνον όταν το υποκείμενο των δεδομένων (οι κηδεμόνες των μαθητριών-μαθητών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πρότυπο έντυπο γονικής συναίνεσης όσον αφορά στη γονική συγκατάθεση πριν από την αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα και την ανάρτηση, εικόνων και βίντεο με μαθητές στις ιστοσελίδες και ιστολόγια του σχολείου, καθώς και άλλο χρήσιμο υλικό που αφορά στην ασφάλεια των μαθητών στο διαδίκτυο και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών μπορείτε να βρείτε στον ενημερωτικό κόμβο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»: http://internet-safety.sch.gr/.

5. Δεν επιτρέπεται η χρήση – λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα και με την υπ’ αρ. Γ/ΕΞ/2274/31.3.2011 (ΦΕΚ 548/τ. Β ́/7-4-2011) οδηγία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ειδικότερα το άρθρο 18, παρ. 2, που ορίζει επιπλέον ότι οι ώρες λειτουργίας του συστήματος θα πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια σε σχετικές ενημερωτικές πινακίδες έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο δεν παρακολουθούνται.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Λήξη έτους – επίδοση τίτλων προόδου στους γονείς

Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 – ημέρα  λήξης του διδακτικού έτους –  και ώρα 9:00 έως 10:30 θα επιδοθούν στους γονείς των μαθητών η βαθμολογία του τρίτου τριμήνου καθώς και οι τίτλοι προόδου των παιδιών τους.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Κορυδαλλού και της Αγίας Βαρβάρας  δεν θα λειτουργήσουν λόγω διεξαγωγής της τακτικής συνέλευσης του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης ‘διακοπές στην πόλη μου’ από το Δήμο Κορυδαλλού

Τα σχολεία κλείνουν… οι «διακοπές στην πόλη μου» ξεκινούν…
Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται από 18 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου, εντός σχολικού χώρου, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 7.30 έως τις 16.00.
(Δυνατότητα προσέλευσης 7.30 έως 8.30 και αποχώρησης 14.00 έως 16.00)

Ο Δήμος Κορυδαλλού, οργανώνει και φέτος Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την φοίτηση στις Α΄ έως και Στ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου και δεν έχουν την πολυτέλεια διακοπών διότι οι γονείς τους εργάζονται. Ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας, άθλησης και γνώσης με πολλές, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να
ευαισθητοποιήσει -μέσα από ένα πλήθος παιδαγωγικών δραστηριοτήτων- τους μαθητές, ενώ παράλληλα επιδιώκει να ψυχαγωγήσει καλλιεργώντας πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα 1ο (πρώτο), 6ο (έκτο)  και 9ο (ένατο) Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας.
Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται: 1ο παιδί 130 ευρώ, 2ο παιδί 80 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής από 29/5 έως 8/6/2018, Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού, Σολωμού 2-4, ΔΑΚ Κορυδαλλού.
Τηλ. 210 4944364-5 εσωτ. 1, Ώρες 09:00-14:00 Δευτέρα έως Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-13:00 καθώς και Τετάρτη 30/5, Δευτέρα 4/6 και Πέμπτη 7/6 απόγευμα 18:00-20:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΡΙΤΗ 12/6/2018 – 6.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,
ΑΙΘ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 240

Δείτε το ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Κορυδαλλού εδώ!

Δείτε το έντυπο της αίτησης εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Φιλανθρωπικός αγώνας Καλαθοσφαίρισης «Παίζοντας κερδίζουμε όλοι»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας διοργανώνει ένα μικρό φιλανθρωπικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 3-6-2018 στις 11:00π.μ. στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού (Διογένους 61 & Σταματοπούλου).

Για τις ανάγκες του παιχνιδιού θα δημιουργηθούν τέσσερις (4) ομάδες: μαθητές – γονείς – δάσκαλοι – καθηγητές.

          ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Γάλα εβαπορέ

Λάδι

Ρύζι

Όσπρια

Αλεύρι, Ζάχαρη

Σάλτσα τομάτας

Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)

Αλάτι, Ξύδι, μπαχαρικά

Πουρές

Βρεφικές κρέμες

Βρεφικό γάλα Νο 1 & 2

Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)

Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)

Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κλπ)

Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων)

Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

 

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Σχολιάστε

Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Σχολείο μας!

Το ραντεβού μας με τον έναστρο ουρανό ανανεώθηκε για το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 στις 20:30, καιρού επιτρέποντος! Με τα τηλεσκόπια της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του παραρτήματος Σαλαμίνας θα παρατηρήσουμε και θα γνωρίσουμε τον έναστρο ουρανό. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρο ένα παιδικό τηλεσκόπιο. Ας μην χάσει κανείς αυτό το ραντεβού!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων (IV)

Η Στ΄ τάξη μας κατόπιν αιτήματος του Σχολείου, ξεναγήθηκε την Τρίτη 22-05-2018 στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου.

Το επιβλητικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων έχει μακρά ιστορία που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της προβλεπόμενης τότε Γερουσίας.

Κατά την επίσκεψή μας οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία του κτηρίου, περιηγήθηκαν στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του πρώτου ορόφου όπου αναπτύσσεται η έκθεση για τον πρώτο Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, ανέβηκαν την μεγαλόπρεπη σκάλα που διατηρείται από την οθωνική περίοδο ενώ στο περιστύλιο του ισογείου περιεργάστηκαν την έκθεση για τα 180 χρόνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευχαριστούμε θερμά την ξεναγό της Βουλής  καθώς και το συνοδό αστυνομικό!

Κάθε Κυριακή στις 12:00 πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο κτίριο της Βουλής για μεμονωμένους επισκέπτες. Γίνεται ξενάγηση στην αίθουσα της Ολομέλειας, της Γερουσίας και στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου», καθώς και ενημέρωση για την οργάνωση και τη λειτουργία της Βουλής. Διάρκεια: περίπου 90΄. Για να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνήστε από Δευτέρα έως Πέμπτη (9:00 – 16:00) στο 210 373 5247 ή 210 373 5245

Πώς μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στον χρόνο»; Πληροφορίες εδώ!

Πώς μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση «180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Ο θεσμός – οι άνθρωποι»;  Πληροφορίες εδώ!

Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Σχολιάστε
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων