Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

Living Heritage

9 n23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ελεύθερη είσοδος σε όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους,

τα κρατικά Μουσεία και Μνημεία.

Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για το 2023 έχει τον γενικό τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα».

ΕΑΜ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με θεματικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολική ομάδα.
Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου:

1. «Καλλωπισμός στην Αρχαία Αίγυπτο», ώρα 11.00-12:00.
Θεματική περιήγηση σε επιλεγμένα αντικείμενα καλλωπισμού της Συλλογής Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, προκειμένου το κοινό να έρθει σε επαφή με μια αρχαία κοινωνική πρακτική που σχετίζεται με την ομορφιά, η οποία συνεχίζεται έως τις μέρες μας.
Αριθμός συμμετεχόντων στη δράση: 25

2. «Τάματα: ελπίδα και πίστη», ώρα 12.00-13:00.
Θεματική περιήγηση στην Συλλογή Γλυπτών του Μουσείου, με κεντρικό θέμα τα λίθινα τάματα-ομοιώματα μελών του ανθρώπινου σώματος που προσφέρονταν στους θεούς ως παράκληση ή ως ευχαριστία. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρόσφατης αρχαιομετρικής έρευνας σε ένα από τα ανατομικά αναθήματα της Συλλογής Γλυπτών καθώς και η αρχαιολογική ερμηνεία τους.
Αριθμός συμμετεχόντων στη δράση: 20

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Για την παρακολούθηση των θεματικών περιηγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις πληροφορίες του Μουσείου: τηλ.: 213 214 4856 και 213 214 4858.

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44
Αθήνα

Emaileam@culture.gr

Ιστοσελίδαwww.namuseum.gr

ΕΙΜ

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με τη δράση “Ανοίξτε τα μπαούλα”, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 – 13:00 .

Οι συμμετέχοντες καλούνται να ανοίξουν τα μπαούλα τους και να ανασύρουν εργόχειρα (κεντήματα, δαντέλες, υφαντά), που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν σε σύγχρονες δημιουργίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνικές συντήρησης και καθαρισμού τους.

Στη δράση περιλαμβάνεται ανάγνωση κειμένων της δημοσιογράφου-συγγραφέως Βάλιας Πετούρη με συνοδεία φλάουτου από τον Γιώργο Ζαρκάδα.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Αγγέλα Βιδάλη, τηλ: 210-3237617 (εσωτ. 116), Κωνσταντίνα Καλαϊντζή, τηλ.: 210-3237617 (εσωτ. 222).

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη,
Σταδίου 13, Αθήνα

Ιστοσελίδα: https://www.nhmuseum.gr/

ΕΜ

Το Επιγραφικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 με τίτλο “Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο  σήμερα”, υπό  τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, στις 23-24 Σεπτεμβρίου. 

Ειδικότερα, με ελεύθερη είσοδο θα προβάλει τις “Παραστατικές  Τέχνες, Γιορτές και Τελετές: Μαρτυρίες των αρχαίων επιγραφών” με ξενάγηση από τις 12:00  από την αρχαιολόγο του Επιγραφικού Μουσείου κ. Ειρήνη Χωρέμη που θα διαρκέσει μία ώρα σε  επιλεγμένα εκθέματα που αφορούν στο θέατρο, τις γιορτές και τις τελετές στην αρχαιότητα, πρακτικές και συνήθειες που κληροδοτήθηκαν από την ελληνική αρχαιότητα στον σύγχρονο κόσμο.

Για την παρακολούθηση της ξενάγησης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 8232950 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:00 μ.μ.)

Τοσίτσα 1,  Αθήνα

Ιστότοπος: https://epigraphicmuseum.gr/

Περισσότερες πληροφορίες και επιπλέον δράσεις στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

European Heritage Days EHD Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΕΗΠΚ

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αναβολή της ενημερωτικής συνάντησης γονέων για την Α και τη Δ1 τάξη

Kυρίες και Κύριοι,

Οικογένεια του Σχολείου μας βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος λόγω τραγικής απώλειας του πατέρα της.

Μαζί της πενθεί η ευρύτερη εκπαιδευτική οικογένεια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Στη μητέρα και τα παιδιά της απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και σκέψεις συμπόνιας, αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Εξ αυτού η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 18/09 ενημερωτική συνάντηση γονέων – εκπαιδευτικών για την Α΄ και τη Δ΄1 τάξη αναβάλλεται.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Eνημέρωση γονέων για επικοινωνία με τον υπεύθυνο κυλικείου του συγκροτήματος

6

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Βραδιά του Ερευνητή 2023

Πολυτεχνείο, Κτήριο Αβέρωφ, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023
από τις 5 το απόγευμα έως αργά το βράδυ

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνδέεται και φέτος, για δέκατη συνεχή χρονιά, με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Έρευνας European Researchers Night και καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Βραδιά του Ερευνητή 2023 που διοργανώνει

Για μία μόνο βραδιά φέτος, θα παρουσιάσουμε το ερευνητικό έργο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων της Αττικής στο κοινό και ειδικά στα σχολεία και τους μαθητές. Φέτος η Βραδιά έχει ως γενικό θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, το νερό, την οικολογία και τις «πράσινες» πόλεις.

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές μας, να παίξετε και να εντυπωσιαστείτε με πρωτότυπα πειράματα, ρομπότ, νανοϋλικά, drones, τρισδιάστατες απεικονίσεις, μηχανικές προσομοιώσεις κ.α. Στόχος μας είναι η εξοικείωση και ο προσανατολισμός των νέων, κυρίως μαθητών, προς την έρευνα και την επιστήμη.
Οι φετινές μας δράσεις περιλαμβάνουν επίσης:

  • Παρουσίαση πειραμάτων από ομάδες μαθητών (συμπλήρωση Δελτίου Ερευνητικής Συμμετοχής Μαθητικών Ομάδων στο www.ntua.gr/ntuaren)
  • Δράση «Ερευνητές στα Σχολεία», όπου ακαδημαϊκοί και ερευνητές θα παρουσιάσουν σε σχολεία τα ερευνητικά τους επιτεύγματα
  • Δράση «Chat Lab» με online σύνδεση και συνομιλία των ερευνητών με τους μαθητές
  • Καλλιτεχνικά δρώμενα από την Ομάδα Κρουστών και τη Χορωδία του ΕΜΠ και του Αθηναϊκού Θιάσου Σκιών
  • Το επιτυχημένο Κυνήγι Θησαυρού που επιστρέφει και φέτος με πολλές εκπλήξεις και δώρα

Όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθούν και οι Διαγωνισμοί της Βραδιάς για τα παιδιά:

  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές των Δημοτικών με θέμα «Από το Πολυτεχνείο της εξέγερσης του ΄73 στο Πολυτεχνείο της Γνώσης και της Καινοτομίας 50 χρόνια μετά»
  • Διαγωνισμός Αφίσας για μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων με θέμα «Εφαρμόζοντας την καινοτομία για μία αξιοβίωτη πόλη»
  • Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα «Η καινοτομία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» #ntuaren

Οι φόρμες συμμετοχής Διαγωνισμών θα υποβληθούν στην ιστοσελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή του ΕΜΠ www.ntua.gr/ntuaren
Για να μη χάσετε τίποτα από τις δράσεις μας, οργανώνουμε και ξεναγήσεις σχολείων στον αντίστοιχο σύνδεσμο: www.ntua.gr/ntuaren
Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και της επιστήμης!
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και τα επιτεύγματά τους, να παίξετε και να συνομιλήσετε μαζί τους, καθώς και να απολαύσετε πλήθος πρωτότυπων δράσεων. Σας περιμένουμε!

Είσοδος ελεύθερη για όλους!

Η επιστημονικά υπεύθυνη της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ,

Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς ελεύθερη είσοδος και δράσεις για παιδιά

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το οικογενειακό πρόγραμμα «Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες».

Το πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης είναι εναρμονισμένο με το φετινό πανευρωπαϊκό θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα».

Παράλληλα στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Τι θα γίνει στο μουσείο Ακρόπολης

Με οδηγό το φανταστικό ημερολόγιο της Φειδούς, μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., τα παιδιά προσεγγίζουν με διαφορετική ματιά τα εκθέματα του Μουσείου. Ακούν ιστορίες από την αρχαιότητα, εξερευνούν μύθους, γνωρίζουν αρχαίες συνήθειες, ανάγκες και δοξασίες και τις συνδέουν με τη σημερινή εποχή. Στο τέλος, γεμίζουν τη δική τους «χρονοκάψουλα» με όλα όσα θα ήθελαν να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.

Ημέρες:

Σάββατο 23/9 & Κυριακή 24/9

Ώρες:  10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ. / Διάρκεια: 90 λεπτά

Ηλικίες: Παιδιά 6 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους

Συμμετοχή: Έως 30 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Συνάντηση γνωριμίας γονέων – εκπαιδευτικών

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 13:30 – 14:30  θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των γονέων των μαθητών/μαθητριών όλων των τμημάτων του Σχολείου μας με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης εργασιών για την αποκατάσταση της βλάβης στο διδακτήριο

Κυρίες και Κύριοι,

Η Τεχνική Ομάδα Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Κορυδαλλού ολοκλήρωσε την πρώτη φάση εργασιών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του διδακτηρίου και  τη θεραπεία της γενεσιουργού αιτίας της βλάβης.

Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκε  ο κεντρικός ηλεκτρολογικός πίνακας ενώ αποξηλώθηκε τμήμα της παλιάς μόνωσης σε γωνία της ταράτσας και τοποθετήθηκε νέα.

Η ηλεκτροδότηση επανήλθε, όπως επίσης αποκαταστάθηκε η τηλεφωνική σύνδεση και η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για μη ηλεκτροδότηση του διδακτηρίου

Κυρίες και Κύριοι,

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρατηρήθηκε διαρροή υδάτων από τον κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα του ισογείου, με συνέπεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση του διδακτηρίου και να διακοπεί η τηλεφωνική σύνδεση καθώς και η παροχή διαδικτύου.

Αρμόδιοι του Δήμου Κορυδαλλού προσήλθαν στο Σχολείο και επιλαμβάνονται του θέματος.

Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως ο αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθεί στο σχολικό συγκρότημα των 6ου – 8ου Δημοτικών Σχολείων Κορυδαλλού τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 στις 08:30.

Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να προσέλθουν με τις τσάντες τους, διότι μετά τον αγιασμό θα παραλάβουν τα βιβλία τους.

(Εκτιμώμενη ώρα αποχώρησης: 9:30)

Οι γονείς των μαθητών/μαθητριών της Α΄ τάξης  θα παραμείνουν μετά τον αγιασμό για να ενημερωθούν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό  για βασικά θέματα λειτουργίας του  συγκροτήματος.

Καλή, δημιουργική σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και καλή δύναμη!

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορυδαλλού

Το Παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού. 

Η συνεδρίαση του Παιδικού Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ελεύθερη για οποιοδήποτε επιθυμεί να την παρακολουθήσει!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Εορτή λήξης διδακτικού έτους από τη Β΄ και τη Στ΄ τάξη

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 19:30 στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2023

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Οδηγίες από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά για το dentist pass

Tο Dentist Pass θα χορηγηθεί σε κάθε παιδί ηλικίας 6 έως 12 ετών (παιδιά που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2011 έως και 2016) που διαθέτει ΑΜΚΑ ή προσωρινό αριθμό ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού και θα περιλαμβάνει έλεγχο της στοματικής υγιεινής, καθαρισμό και απομάκρυνση πλακών, φθορίωση και παροχή οδηγιών για τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Μετά την αίτηση, η οποία θα γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://vouchers.gov.gr/dentistpass με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του Taxisnet- οι δικαιούχοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που θα εκδοθεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Kλειστά τα Σχολεία στις 19 και 22 Μαΐου 2023 λόγω διενέργειας των βουλευτικών εκλογών

 Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των εκλογικών κέντρων, καθώς και τη μετακίνηση των εκλογέων στις περιφέρειες στις οποίες ψηφίζουν.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 και Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μουσείο Ακρόπολης

Poster ICOM 2023

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν υπό το βραδινό φως τα αριστουργήματα των συλλογών του. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου.

Όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα». Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, το Μουσείο θα γιορτάσει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η φετινή θεματική «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής» επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο των Mουσείων ως χώρων ψυχαγωγίας, δημιουργικότητας και κοινωνικοποίησης των παιδιών, στοιχεία απαραίτητα για την ευημερία και την ψυχική τους υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στην Παιδική Γωνιά, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον δεύτερο όροφο. Εκεί θα βρουν οθόνες αφής με διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και ευχάριστα βίντεο, που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

Επιπλέον, οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να παραλάβουν από το Γραφείο Πληροφοριών ένα από τα τέσσερα φυλλάδια εξερεύνησης και να γνωρίσουν τα εκθέματα του Μουσείου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο ή να προμηθευτούν από τα Πωλητήρια το νέο έντυπο «Αρχαία επαγγέλματα στο Μουσείο Ακρόπολης» και να ανακαλύψουν εκθέματα που τους μεταφέρουν με ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο στους χώρους εργασίας των αρχαίων Αθηναίων.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023: Πολυθεματικός περίπατος στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης στις 18/05

Με έναν πολυθεματικό περίπατο στον κήπο της και ξεναγούς τούς επιστήμονες που τον διαμόρφωσαν, η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.

Στην διάρκεια του περιπάτου, με τίτλο «Πολλαπλές αφηγήσεις του κήπου της Εθνικής Πινακοθήκης. Αρχιτεκτονική, Γεωπονία, Υπαίθρια Γλυπτική» θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις, στις 11:00 και στις  13:00.

Αρχιτέκτονες, μηχανικοί, αρχιτέκτονες τοπίου, γεωπόνοι, συντηρητές έργων γλυπτικής, ιστορικοί της τέχνης, θα συζητήσουν με το κοινό για τα πολλαπλά ζητήματα χώρου, τοπίου και κλίματος που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, αλλά και για τις λύσεις που από κοινού σχεδίασαν και υλοποίησαν. Σε επιλεγμένα σημεία του κήπου της Εθνικής Πινακοθήκης έχουν τοποθετηθεί οκτώ γλυπτά.

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται επίσης η ανάμνηση του ποταμού Ιλισού, όπως και η διά ζώσης σύνδεση με φυτικά είδη που απεικονίζονται σε πίνακες ζωγραφικής της μόνιμης έκθεσης του μουσείου» είναι το σκεπτικό του σχεδιασμού που θα αναλύσουν οι ξεναγοί στον περίπατο διάρκειας 1 ώρας και 30′.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην διεύθυνση για τις 11:00

kiposepmas11@nationalgallery.gr

για τις 13:00

kiposepmas13@nationalgallery.gr

Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο