Λειτουργία του Σχολείου

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Την Τετάρτη 22 Μαρτίου οι μαθητές του Α΄1 τμήματος (εκπαιδευτικός η κα Λάνη Μάτα) θα σχολάσουν στις 11:30 λόγω συμμετοχής της δασκάλας σε εκπαιδευτική συνάντηση του Σχολικού Συμβούλου.

2) Η εορτή για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας θα τελεστεί στο αμφιθέατρο του Σχολείου την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 09:00. Την ημέρα αυτή δε διεξάγονται μαθήματα και δε λειτουργεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

3) Την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 13:30 έως 14:30 θα επιδοθούν στους γονείς των μαθητών των Γ΄- Δ΄- Ε΄ και Στ΄ τάξεων οι βαθμοί προόδου του δευτέρου τριμήνου. Στο διάστημα αυτό οι μαθητές με ευθύνη των γονέων τους, είτε θα μεταβούν στο σπίτι  είτε θα παραμείνουν δίπλα τους επιτηρούμενοι. Οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης θα ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 13:30 έως 14:30.

4) Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα λειτουργεί στο αμφιθέατρο του Σχολείου πασχαλινό Bazaar με μέριμνα των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.

5) Την Τετάρτη 5 Απριλίου το πρωί θα τελεστεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821


100_8491100_8495

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Λειτουργία του Σχολείου την Τετάρτη 22 Μαρτίου (αφορά στο Α΄1 τμήμα μόνο)

Κυρίες και Κύριοι,

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 οι μαθητές του Α΄1 τμήματος (εκπαιδευτικός η κα Λάνη Μάτα) θα σχολάσουν στις 11:30 λόγω συμμετοχής της δασκάλας σε εκπαιδευτική συνάντηση του Σχολικού Συμβούλου. Οι μαθητές του Α΄2 τμήματος (εκπαιδευτικός η κα Νίτη Ματούλα) θα παραμείνουν στο Σχολείο και θα αποχωρήσουν κανονικά στις 13:15 εκτός φυσικά από τα παιδιά που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα).

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση για τα εγκεκριμένα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα του Υπουργείου Υγείας

Δείτε το σχετικό επικαιροποιημένο πίνακα των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων για την αξιολόγηση και πιστοποίηση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες εδώ: ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 2016-2017

Κατηγορίες: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Ας γίνουμε φίλοι!

Οι μαθητές του Ε΄2, στα πλαίσια του προγράμματος «Ας γίνουμε φίλοι» που υλοποιούν κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017, επισκέφτηκαν τους μαθητές του Β΄1 και του Β΄2 και αντάλλαξαν αποκριάτικα δώρα. Τραγούδησαν, χόρεψαν και έφαγαν διάφορα γλυκίσματα.

100_8259 100_8098 100_8247Επιμέλεια: κα Μουζούρη Άννα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Οι μαθητές της Ε΄τάξης, στις 14 Φεβρουαρίου 2017, επισκέφτηκαν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από ειδική ξεναγό.

100_8216

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας μας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25.000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως το 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

100_8220

100_8227

Επιμέλεια: κα Μουζούρη Άννα

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Λειτουργία του Σχολείου τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε σεμινάριο που διοργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος 65ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο (ΙΙΙ)

Η κύρια όψη του Μεγάρου επί της οδού Ηρώδου του Αττικού.

Η κύρια όψη του Μεγάρου επί της οδού Ηρώδου του Αττικού.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η Στ΄ τάξη του Σχολείου μας επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο και ξεναγήθηκε στο υψηλής αισθητικής και  βαρύνοντος ιστορικού συμβολισμού αρχιτεκτόνημα του Βαυαρού Ερνέστου Τσίλλερ που προικοδότησε την Αθήνα με θαυμαστά έργα.

Αλλαγή φρουράς στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Αλλαγή φρουράς στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο κτίστηκε με δαπάνες του ελληνικού κράτους ως οικία του τότε Διαδόχου Κωνσταντίνου και της συζύγου του Σοφίας. Η ανέγερση άρχισε το 1891 και τελείωσε το 1897.

Η αίθουσα αναμονής ακροάσεων στο ισόγειο, αριστερά της κυρίας εισόδου.

Η αίθουσα αναμονής ακροάσεων στο ισόγειο, αριστερά της κυρίας εισόδου.

Πρόκειται για ένα τριώροφο νεοκλασικό κτίριο, με λιτή και αυστηρή πρόσοψη που ακολουθεί τους νόμους της συμμετρίας. Το κύριο σώμα πλαισιώνεται από δύο πτέρυγες που προεξέχουν ελαφρά. Στο δεύτερο όροφο μία σειρά από διπλά παράθυρα αφήνουν ενδιάμεσα κενά όπου διακρίνονται ανάγλυφα εραλδικά σύμβολα, παραστάσεις των τεσσάρων εποχών, τα μονογράμματα Κ και Σ (Κωνσταντίνος και Σοφία) καθώς και πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας. Στη στέψη του κτιρίου ο Τσίλλερ έχει τοποθετήσει αγάλματα. Όλες οι όψεις του κτιρίου είναι απλές. Μοναδική προεξοχή αποτελεί το ιωνικό πρόπυλο της κυρίας εισόδου προς την οδό Ηρώδου του Αττικού.

Η αίθουσα διαπιστευτηρίων και στο βάθος η μεγαλύτερη αίθουσα δεξιώσεων άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελούν και οι δύο προσθήκη στο αρχικό κτήριο και ανεγέρθηκαν με χρονική απόσταση 50 περίπου ετών.

Η αίθουσα διαπιστευτηρίων και στο βάθος η μεγαλύτερη αίθουσα δεξιώσεων εμβαδού άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελούν και οι δύο προσθήκη στο αρχικό κτήριο και ανεγέρθηκαν με χρονική απόσταση 50 περίπου ετών.

Με ξεναγό την κυρία Μυρτώ Μπουρίτσα του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Προεδρίας οι μαθητές μας θαύμασαν τους ολόσωμους ιωνικού ρυθμού  κίονες  στον πρόδομο του ισογείου και αυτούς του κορινθιακού ρυθμού στον όροφο, που στέφουν την εκπληκτική μαρμάρινη κλίμακα από πεντελικό μάρμαρο. Παρατήρησαν τον πίνακα που δεσπόζει απέναντι από το πλατύσκαλο και παρουσιάζει έφιππο τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄. Περιηγήθηκαν στα σαλόνια και την τραπεζαρία του πρώτου ορόφου και στις εντυπωσιακές λόγω μεγέθους και γλυπτού διακόσμου αίθουσες διαπιστευτηρίων και δεξιώσεων του ισογείου. Αποτελούν και οι δύο προσθήκη στο αρχικό κτήριο, η μεν πρώτη στις αρχές του εικοστού αιώνα όταν φωτιά κατέστρεψε το κεντρικό τμήμα της κύριας βασιλικής κατοικίας (σημερινό Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων), η δε δεύτερη στις αρχές του 1960.

Στην εκπληκτική μαρμάρινη κλίμακα με τους ολόσωμους ιωνικούς κίονες στη βάση και κορινθιακούς στη στέψη.

Στην εκπληκτική μαρμάρινη κλίμακα με τους ολόσωμους ιωνικούς κίονες στη βάση και κορινθιακούς στη στέψη.

Στην αίθουσα δεξιώσεων με φόντο τον πίνακα "Αραγμένα καράβια' του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

Στην αίθουσα δεξιώσεων με φόντο τον πίνακα «Αραγμένα Καράβια” του Κωνσταντίνου Βολανάκη.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας ιδιαίτερα δε τη ξεναγό μας για την αμεσότητα και πληρότητα της ξενάγησης, την προθυμία καθώς και για τα τόσο ζεστά και ευγενικά λόγια προς τα παιδιά και το Σχολείο μας!

Αναμνηστική φωτογραφία στο σαλόνι του πρώτου ορόφου.

Αναμνηστική φωτογραφία στο σαλόνι του πρώτου ορόφου.

Πληροφορίες για παλαιότερη επίσκεψη του Σχολείου στην Προεδρία εδώ και εδώ.

Στην αίθουσα συσκέψεων.

Στην αίθουσα συσκέψεων του ισογείου.

Ο κήπος της Προεδρίας είναι ανοικτός για το κοινό κάθε Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00. Πληροφορίες εδώ.

Ο κήπος της Προεδρίας.

Ο κατάφυτος και δροσερός κήπος της Προεδρίας είναι επισκέψιμος κάθε Κυριακή πρωί.

Με την εξαίρετη ξεναγό μας κυρία Μυρτώ Μπουρίτσα.

Με την εξαίρετη ξεναγό μας κυρία Μυρτώ Μπουρίτσα.

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Μουσική: Η ζωή μας όλη!

Στα πλαίσια της 7ης Ενότητας του μαθήματος της Γλώσσας που έχει ως θέμα τη Μουσική, οι μαθητές του Ε΄2 πραγματοποίησαν τις παρακάτω δραστηριότητες:

Ζωγράφισαν μουσικά όργανα.

100_7942

Βρήκαν πληροφορίες για τα μουσικά όργανα.

100_8033

Έγραψαν τους στίχους των αγαπημένων τους τραγουδιών και τους ζωγράφισαν.

100_8037

100_8040

100_8056

Ζωγράφισαν εικόνες που έχουν ως θέμα τους τη μουσική.

100_8068

100_8065

100_8072

Επιμέλεια: κα Μουζούρη Άννα

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Τιμώντας τους Τρεις Ιεράρχες

Οι μαθητές της Ε΄τάξης τίμησαν Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των δασκάλων,  κάνοντας μια σειρά δραστηριοτήτων και δραματοποιώντας τη ζωή και το έργο τους.

100_8018

100_8010

100_8019

100_8025

Επιμέλεια: κα Μουζούρη Άννα και κα Αρφαρά Αφροδίτη

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο