26ο Ατομικό Πρωτάθλημα στο Σκάκι, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού

26ο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου  στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού

Για 26η συνεχή χρονιά ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού διοργανώνει Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι με τη συμμετοχή παιδιών από 6 έως 17 ετών, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, από τις 10 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου (πάροδος Σολωμού). Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα δυο σκακιστικά σωματεία της πόλης, που έχουν και την τεχνική ευθύνη της διοργάνωσης και την ενεργό συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν την μαζική ανάπτυξη και διάδοση του πνευματικού αυτού αθλήματος με την οργάνωση των διασχολικών αγώνων και την λειτουργία προγραμμάτων εκμάθησης.

Κατηγορίες: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο

Επιστολή προς τους μαθητές από τον ΟΗΕ για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης!

Αγαπητέ Μαθητή,

Αγαπητή  Μαθήτρια,

Το Σεπτέμβριο του 2015,  η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έλαβε μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ιστορική συμφωνία που θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμύριων ανθρώπων ίσως και τη δική σου. Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως  «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.

Σε αυτή την Παγκόσμια συμφωνία, περισσότεροι από 150 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας,  δεσμεύτηκαν  να  μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο  χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή  εργασία και καλή  εκπαίδευση, έναν  κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών δηλαδή για το δικό σου κόσμο.

Ιδιαίτερα σημαντικός για εσάς τους μαθητές και τους  δασκάλους σας, είναι ο Στόχος 4 για την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση.

Ο Στόχος αυτός επιδιώκει όλα τα αγόρια και κορίτσια  στον κόσμο να πηγαίνουν σχολείο και να τους παρέχεται καλή ποιοτική εκπαίδευση.

Σήμερα, 57 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ 103 εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως έχουν δυσκολία να διαβάσουν και να γράψουν. Ο Στόχος 4 επιδιώκει να εξαλειφθούν όλες τις  διακρίσεις με βάση το φύλο και να διασφαλιστεί  η πρόσβαση σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα άτομα  με αναπηρίες. Παράλληλα, επιδιώκει είτε να αναβαθμισθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις είτε να οικοδομηθούν νέες, ώστε να   ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών, όπου και αν βρίσκονται.

Τους στόχους αυτούς, από τον 1ο  και τον 4ο μέχρι τον 17ο  πρέπει να τους  πετύχουμε.

Θα τα καταφέρουμε;

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία από όλα τα μέρη. Μπορούμε, αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι και ενωμένοι στην κοινή μας παγκόσμια προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων θα διαρκέσει μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και οι συμμαθητές σου, θα μεγαλώσετε  και θα ωριμάσετε ταυτόχρονα με τους Στόχους. Αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να συμμετάσχεις ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει, γιατί σε αφορούν άμεσα.

Μάθε λοιπόν εδώ για τους στόχους και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να γίνουν πραγματικότητα.

Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης  του ΟΗΕ (UNRIC)

Ένα παιχνίδι για τους στόχους!

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Σχολικό πρωτάθλημα στο σκάκι Δήμου Κορυδαλλού!

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Απόκριες στον Κορυδαλλό

Κατηγορίες: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Γράψτε σχόλιο

Καρδιές για όλους!

Για μια ακόμα φορά αποδείξαμε – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί – πως όταν υπάρχει αγάπη προς τον συνάνθρωπο, μπορούμε να συνεισφέρουμε στο έργο ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Φέτος συγκεντρώσαμε το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ για το Ίδρυμα «Καρδιές για όλους»!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη συμβολή σας!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Στο Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος. Είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδας, από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828 έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ, με την ένταξη της Ελλάδας σε αυτήν και την εισαγωγή του ευρώ.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Οι καινούριοι μας πίνακες

Με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε από το παζάρι που έκαναν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου μας τον Απρίλιο του 2017, αποκτήσαμε τέσσερις καινούριους μαγνητικούς πίνακες μαρκαδόρου.

Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στην επίτευξη αυτού του στόχου μας!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Εορτή Τριών Ιεραρχών – Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

       

      Κυρίες και Κύριοι,

   Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, δεν θα διεξαχθούν μαθήματα και δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα ούτε η πρόωρη υποδοχή (07:00 – 08:00), θα πραγματοποιηθεί όμως στις τάξεις εορταστικό αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.

   Το αφιέρωμα θα διεξαχθεί από τις 8:15 έως τις 9:40, οπότε οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

   Οι μαθητές της Στ΄ τάξης με τη σημαία του Σχολείου,  θα μεταβούν με τις δασκάλες τους στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου θα τελεστεί δοξολογία.

  Παρακαλούνται οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά στις 9:40 από τη βόρεια πύλη του Σχολείου.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτική δράση «Τσάντα στο Σχολείο»

                                                      Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

      Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση της  δράσης «Η τσάντα στο Σχολείο» για όλους τους μαθητές των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών  για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα στο Σχολείο.

        H τσάντα παραμένει στο Σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων, έως την Δευτέρα.

          Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

      Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να εφαρμοστεί η δράση ‘Τσάντα στο Σχολείο’ ένα Σαββατοκύριακο του μήνα από τον Ιανουάριο  έως τον Ιούνιο του έτους 2018, ως ακολούθως:

Τον Ιανουάριο στις 26/01/2018
Τον Φεβρουάριο στις 16/02/2018
Τον Μάρτιο στις  16/03/2018
Τον Απρίλιο στις  27/04/2018
Τον Μάιο στις  25/05/2018
Τον Ιούνιο στις 08/06/2018

      Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ας αφιερώσουμε στα παιδιά μας πολύτιμο και δημιουργικό χρόνο!

     Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού. 

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Γράψτε σχόλιο

Πρόληψη ατυχημάτων στο χώρο του σπιτιού

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου & του  8ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού σας προσκαλούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 & ώρα 18:00 μ.μ  στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  με θέμα:

« Πρόληψη Ατυχημάτων στο Χώρο του Σπιτιού»,

με σκοπό να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους που υπάρχουν στο σπίτι & να ζούμε με ασφάλεια μέσα σ’ αυτό.

Κατηγορίες: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Γράψτε σχόλιο