Λειτουργία Ε΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε πως δεν θα διεξαχθούν μαθήματα για την Ε΄ τάξη τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ημερίδα που διοργανώνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κυρία Φωτεινή Εγγλέζου για τα Σχολεία  παιδαγωγικής ευθύνης της.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

‘Βάρκα στον γιαλό’ την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Βίρα τις άγκυρες

Κυριακή 19/01/2020

12:00 με 14:00

στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού ‘Πλειάδες’
η συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη, με το βιβλίο της «Βάρκα στον γιαλό» θα μας οδηγήσει στα άγνωστα παιδικά χρόνια του αγαπημένου της θείου και σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από ένα γοητευτικό μουσικό συγγραφικό ταξίδι!
Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Μιλώντας με τους γονείς στον Κορυδαλλό από το 6ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Το 6ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής διοργανώνει κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων-εσπερίδων  για γονείς μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πειραιά:

Mιλώντας με τους γονείς…

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΡΑΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 70 – ΤΗΛ.: 210-4974600

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ. ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΛΛΟΥΧΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019  ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ 1 ΚΑΙ ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ – ΤΗΛ. 210-4951177

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:  ΡΑΝΙΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δρ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Κορυδαλλού και της Αγίας Βαρβάρας δεν θα λειτουργήσουν, λόγω διεξαγωγής της τακτικής συνέλευσης του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:30 – 14:30 θα επιδοθεί στους γονείς των μαθητών των Γ΄- Δ΄ – Ε΄ και Στ΄ τάξεων η βαθμολογία του πρώτου τριμήνου. Την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων των μαθητών της Α΄ και της Β΄ τάξης.

 Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, τελευταία ημέρα διεξαγωγής μαθημάτων πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά στο Βασικό και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου

Κυρίες και Κύριοι,

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Κορυδαλλού και της Αγίας Βαρβάρας δεν θα λειτουργήσουν, λόγω διεξαγωγής της τακτικής συνέλευσης του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Γ΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε πως δεν θα διεξαχθούν μαθήματα για τη Γ΄ τάξη την Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019 λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ημερίδα που διοργανώνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κυρία Φωτεινή Εγγλέζου για τα Σχολεία  παιδαγωγικής ευθύνης της.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Δήμος Κορυδαλλού: Παιδική Παράσταση «Το Αστερόπαιδο» – Είσοδος Ελεύθερη

«Το Αστερόπαιδο» από την Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού

Αίθουσα «Πλειάδες» Πνευματικού Κέντρου- Είσοδος ελεύθερη

Την αγαπημένη παιδική παράσταση «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ ανεβάζει για δεύτερη χρονιά και για τρεις παραστάσεις, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης.  Παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση με ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, το Σάββατο 7 και 14 ΔεκεμβρίουΏρα έναρξης όλων των παραστάσεων 12 το μεσημέρι.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια κρύα νύχτα ένα αστέρι πέφτει σ΄ ένα μικρό χωριό. Ένας ξυλοκόπος στη θέση του αστεριού που έπεσε βρίσκει ένα μωρό τυλιγμένο με χρυσό μανδύα. Αν και φτωχός το παίρνει κοντά του και το μεγαλώνει μαζί με τα δικά του παιδιά με αγάπη και τρυφερότητα. Όσο μεγαλώνει, τόσο γίνεται και πιο όμορφο. Όλο το χωριό θαυμάζει τα υπέροχα χαρακτηριστικά του. Όμως, όσο ομορφαίνει, τόσο γίνεται πιο σκληρόκαρδο. Η εμφάνιση και η καταγωγή του το κάνουν εγωιστή. «Είμαι παιδί των αστεριών, έχω μεγάλη χάρη» περηφανεύεται και συμπεριφέρεται άσχημα στους αδύναμους, ακόμα και στα ζώα. Η εμφάνιση της γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του το μεταμορφώνει. Μέσα από μια ακραία περιπέτεια, το πανέμορφο αλλά δύστροπο παιδί ανακαλύπτει την εσωτερική ομορφιά και τη χαρά που βρίσκεται στην καρδιά.
Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, για όλους εκείνους που αναζητούν την πραγματική ομορφιά, που κάνει τον κόσμο πιο φωτεινό για όλους μας!

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού για τη λειτουργία των Σχολείων τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Καθώς αναμένεται ισχυρή καταιγίδα με πολλή βροχή και θυελλώδεις ανέμους, από τις βραδινές μέχρι και τις πρωινές ώρες, που πιθανότατα θα πλήξουν και το δήμο μας, σας ενημερώσουμε ότι:
1) Όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 10:00 (τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019)
2) Σήμερα, θα γίνει έκτακτη αποκομιδή απορριμμάτων στις 21:00 και γι’ αυτό παρακαλούμε να μη βγάλετε απορρίμματα μετά την αποκομιδή
3) Παρακαλούμε να ελέγξετε τα λούκια και τις υδρορροές και να ασφαλίσετε ή να αποσύρετε αντικείμενα που μπορεί να αποκολληθούν από στέγες και μπαλκόνια
4) Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας και να αποφύγετε τη διέλευσή σας κάτω από πινακίδες, μαρκίζες και μπαλκόνια.
Ο Δήμος μας με συνεργεία του θα βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή και μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2104950014 για άμεση παρέμβαση

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Στήριξη στη δράση WinCancer!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας στηρίζει και φέτος την εξαιρετική προσπάθεια της WinCancer. Πέρυσι, με την πολύτιμη βοήθεια μελών και φίλων της σχολικής μας κοινότητας συγκεντρώσαμε και προσφέραμε με πολλή αγάπη 86 λογοτεχνικά βιβλία.
Φέρτε και φέτος, το αγαπημένο σας βιβλίο για ενηλίκους, κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί στα μέλη του Συλλόγου μέχρι και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, υπογεγραμμένο με τη δική σας ευχή ως ένα δώρο αγάπης για τους συνανθρώπους μας, που νοσηλεύονται σε αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας.
Οι ευχές όλων μας θα δώσουν δύναμη & κουράγιο σε ανθρώπους που πραγματικά την χρειάζονται! Η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη όλων μας είναι πολύτιμη!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 17:30 στο Σχολείο μας!

Η κα Έλενα Ράπτη ως συντονίστρια της Εκστρατείας » Ένα στα Πέντε » του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα θα μιλήσει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την πρόληψη του φαινομένου στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας.
Ένα στα Πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.Ας διδάξουμε στα παιδιά μας τον πολύτιμο «Κανόνα του Εσώρουχου»!
Όσοι θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν
το DVD των ιστοριών κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα» καθώς και έντυπο υλικό.
Θα είμαστε όλοι εκεί για να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και να οχυρωθούμε έναντι των κινδύνων που ελλοχεύουν!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ του Συλλόγου Γονέων γεμάτο εκπλήξεις, δώρα, διασκέδαση και παιχνίδι για όλα τα παιδιά!

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019~
Στολίζουμε το δέντρο της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» .
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019~
Μια ολόκληρη ημέρα στο χωριό του Άγιου Βασίλη! 

Ξωτικά~ Ξυλοπόδαροι~ Τάρανδοι μας περιμένουν! Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς…

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Δ΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε πως δεν θα διεξαχθούν μαθήματα για τη Δ΄ τάξη την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ημερίδα που διοργανώνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κυρία Φωτεινή Εγγλέζου για τα Σχολεία  παιδαγωγικής ευθύνης της.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Ε΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε πως δεν θα διεξαχθούν μαθήματα για τη Ε΄ τάξη την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ημερίδα που διοργανώνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κυρία Φωτεινή Εγγλέζου για τα Σχολεία  παιδαγωγικής ευθύνης της.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Λειτουργία Στ΄ τάξης

Σας ενημερώνουμε πως δεν θα διεξαχθούν μαθήματα για τη Στ΄ τάξη την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ημερίδα που διοργανώνει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής κυρία Φωτεινή Εγγλέζου για τα Σχολεία  παιδαγωγικής ευθύνης της.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε