Λειτουργία του σχολείου την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Κυρίες και Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε πως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8:15 έως 9:30 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την ημέρα αυτή δεν διεξάγονται μαθήματα και δε λειτουργεί το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Παρακαλούνται οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους από το Σχολείο στις 9:30 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Σχολείο μας

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί δωρεάν σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας από την First Aid Athens, Εθελοντική Ομάδα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών.
Ώρα έναρξης : 17:00
Διάρκεια : 4 ώρες περίπου
Η εκπαίδευση αφορά από βρεφική ηλικία έως την ενήλικη ζωή.
Εκπαιδευτής : ο γιατρός κ. Χρήστος Κρασαδάκης
Περιεχόμενα:
• Εκτίμηση βαρύτητας κατάστασης
• Αναίσθητος ασθενής
• Απόφραξη αεραγωγού
• Καρδιακή ανακοπή – Αναζωογόνηση
• Πνιγμός
• Επιληπτική κρίση
• Αλλεργικό σοκ
• Σοβαρή αιμορραγία
Η παρουσία όλων μας  εκπαιδευτικών και γονέων κρίνεται απαραίτητη, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου την 7η και 8η Νοεμβρίου 2018

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόσκληση σε εκδήλωση: προϊστορικά ζώα και μεγάλη οθόνη

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στις 18:30′ στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας, ο διακεκριμένος Παλαιοντολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Λύρας θα παρουσιάσει τα προϊστορικά τέρατα του κινηματογράφου προβάλλοντας αποσπάσματα από διάφορες ταινίες.

Ταυτόχρονα, θα παρουσιάσει τις σύγχρονες απόψεις των επιστημόνων για το πώς θα έπρεπε να απεικονίζονται αυτά τα προϊστορικά ζώα.
Οι Δεινόσαυροι έχουν εμφανιστεί σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου. Όμως, τις περισσότερες φορές η εικόνα που έχουν βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα! Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει εργαστήρι κατασκευής και ανακάλυψης Δεινοσαύρων για μικρούς και μεγάλους.
Σας περιμένουμε!

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ | Σχολιάστε

Εορτασμός εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Εορτασμός εθνικής επετείου και λειτουργία του Σχολείου την 7η και 8η Νοεμβρίου 2018

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 – 11:30 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΝΩ ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, στις 5 Οκτωβρίου, ο
Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά χαιρετίζει το έργο των συναδέλφων εκπαιδευτικών και εξαίρει την καθοριστική συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την κοινωνική μετεξέλιξη.
Ο Δημήτρης Γληνός ήθελε πάντα τον δάσκαλο στην πρώτη γραμμή της προόδου. Έγραψε
χαρακτηριστικά : «Αυτός ηγήτωρ, αυτός κήρυξ, αυτός σκαπανεύς της». Τα λόγια του μας
υπενθυμίζουν την ευθύνη και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός σε κάθε εποχή. Τοέργο του εκπαιδευτικού ήταν και παραμένει πάντοτε πολύπλοκο και απαιτητικό. Ο δε ρόλος του, είναι ρόλος διαρκώς μεταβαλλόμενος, πολυδιάστατος συμβουλευτικός, καθοδηγητικός, συνεργατικός, αντιαυταρχικός, δημιουργικός, κοινωνικός και συναισθηματικός.
Ο εκπαιδευτικός αποτελεί το αναντικατάστατο υποκείμενο του εκπαιδευτικού γίγνεσθαι, που δεν αρκείται πλέον στη στείρα μετάδοση γνώσεων αλλά, κατά κύριο λόγο, καθορίζει “τις ευκαιρίες ζωής” και την “ισότητα ευκαιριών ” των μαθητών του. Ταυτόχρονα, με πλήρη ενσυναίσθηση ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και στηρίζει ποικιλοτρόπως όχι μόνο τους μαθητές του, αλλά και την οικογένειά τους. Αναδεικνύεται, έτσι, σε βασικό κρίκο για την ύπαρξη της κοινωνικής συνοχής και κατ’ επέκταση της δυνατότητας προόδου κι ανάπτυξης της χώρας.
Στα χέρια μας, αγαπητοί συνάδελφοι, βρίσκονται οι αυριανοί πολίτες που θα κληθούν να
διαμορφώσουν το μέλλον και να το καταστήσουν ευοίωνο για τις επόμενες γενιές. Είθε για αυτούς τους αυριανούς πολίτες να είμαστε παράδειγμα και φάρος ζωής.
Τέλος, είναι χρέος της πολιτείας να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά και το έργο του
εκπαιδευτικού, να αναβαθμίσει το ρόλο του και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Το χρωστάμε στην κοινωνία, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στην πατρίδα
μας.

Λεωνίδας Νίκας

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορυδαλλού

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα 08/10/2018 έως Παρασκευή 19/10/2018 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα) στον 3o όροφο στο γραφείο 8, από Δευτέρα  έως  Παρασκευή  και ώρες από 9.00 μέχρι 13.00. Τηλέφωνα Πληροφοριών: 2132129333, 2132129359, 2132129347.

Δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου μας που αδυνατούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν ποσότητες βασικών τροφίμων σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κύριο κριτήριο ένταξης είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες και κοινωνικά κριτήρια όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και τα προβλήματα υγείας.

Τα οικονομικά κριτήρια θα είναι τα κάτωθι: 

Μοναχικά άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 4.560 €.  Στο ποσό αυτό προστίθενται 500 € για κάθε ενήλικα της οικογενείας και 1.000 € για κάθε ανήλικο τέκνο.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

1) Αίτηση (δίνεται και συμπληρώνεται στην υπηρεσία).

2) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου με παράλληλη επίδειξη του αντίστοιχου πρωτότυπου.

3)  Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης.

4) Φορολογικά Στοιχεία σε φωτοαντίγραφο: Ε1 (του τελευταίου οικονομικού έτους),  Εκκαθαριστικό  Ε9 (το τελευταίο που έχει υποβληθεί), εφόσον υπάρχουν ακίνητα.

5) Αποδεικτικό στοιχείο κατοικίας (φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού  Δ.Ε.Η ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Δ.Α.Π ή μισθωτήριο στο όνομα του αιτούντος και επίδειξη του πρωτότυπου).

6) Σε περίπτωση ανεργίας, φωτοτυπία βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Δικαιολογητικά κατά περίπτωση: 

7) Αίτηση Υποβολής Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.)  8) Σε περίπτωση ημιαπασχόλησης, προσκομίζεται βεβαίωση αποδοχών από τον εργοδότη.  9) Βεβαίωση διακοπής από ΟΑΑΕ ή Εφορία. (Για ελεύθερους επαγγελματίες). 10) Σε περίπτωση αναπηρίας, φωτοαντίγραφο απόφασης  Πιστοποίησης Αναπηρίας από Κ.Ε.Π.Α. σε ισχύ και επίδειξη του πρωτότυπου. 11) Σε περίπτωση διαζυγίου, φωτοαντίγραφο. 12) Σε περίπτωση διάστασης, φωτοαντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή ασφαλιστικών μέτρων ή ξεχωριστή φορολογική δήλωση. 13) Σε περίπτωση χηρείας Ληξιαρχική Πράξη θανάτου ή αντίγραφο της σύνταξης. 14) Σε περίπτωση επιμέλειας τέκνων, φωτοαντίγραφο. 15) Σε περίπτωση σπουδών των συνοικούντων τέκνων ή των αιτούντων, βεβαίωση σπουδών.
Οποιοδήποτε απαραίτητο έγγραφο ανά περίπτωση ζητηθεί, πρέπει να προσκομιστεί στο αρμόδιο Τμήμα. 
•Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής
•Για έγγαμους ή για άτομα που συγκατοικούν, απαιτούνται δικαιολογητικά για όλους.
•Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο  το γνήσιο της υπογραφής.
•Οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ και ΚΕΑ δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  
Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Βραδιά του ερευνητή – Νέα ημερομηνία!

Αγαπητοί μας φίλοι,

Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε αλλά δεν ακύρωσε τη δική μας εκδήλωση στο «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος». Απλώς την μεταφέρουμε και ανανεώνουμε την πρόσκλήση μας για αυτή την

  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018    17.00-24.00 

Ελάτε στη μεγάλη γιορτή της Επιστήμης και της Έρευνας στον όμορφο κήπο και στις ερευνητικές εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή.

Ελάτε σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη επιστημονικές «εκπλήξεις» για  να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της Αττικής και το σημαντικό τους έργο!

Είσοδος ελεύθερη

Για  μαθητές ● εκπαιδευτικούς ●  ευρύ κοινό

 Ιστοσελίδα : http://renathens.gr/

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Λειτουργία του Σχολείου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική, με κοινή απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη για προληπτικούς λόγους, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορυδαλλού, θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν όλοι οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Προληπτικά μέτρα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα λαμβάνει ο Δήμος Κορυδαλλού

                                             ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

                                 Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

   Προληπτικά μέτρα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα λαμβάνει ο Δήμος μας

 Με αφορμή την αναμενόμενη εμφάνιση έντονων καιρικών φαινομένων με ισχυρούς θυελλώδεις ανέμους από την Τετάρτη 26/9/2018 και την πιθανή εμφάνιση καταιγίδων στην Αττική από Παρασκευή, μετά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Κορυδαλλού λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ετοιμότητας και πρόληψης.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για την προστασία από την πτώση δέντρων και άλλων αντικειμένων και παρακαλεί τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να ελέγξουν την εξωτερική ασφάλεια των ακινήτων τους και οτιδήποτε μπορεί να παρασυρθεί από ανέμους με κίνδυνο να προκληθούν τραυματισμοί ή και σοβαρές υλικές ζημιές.

Για το λόγο αυτό έχουν αναρτηθεί σχετικές ανακοινώσεις- δελτία τύπου στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) αλλά και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής (στη θεματική ενότητα που αφορά την Πολιτική Προστασία) οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

  1. Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  2. Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  3. Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  4. Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λ.π) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ κάτω από μπαλκόνια).
Δημοσιεύθηκε στη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ | Σχολιάστε

Βραδιά του ερευνητή!

Η Βραδιά του Ερευνητή συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια ζωής!

Ελάτε στη μεγάλη αυτή γιορτή της Επιστήμης και της Έρευνας που φέτος μεταφέρεται στον φιλόξενο χώρο

 του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Νεαπόλεως 27, Αγία Παρασκευή.

 Ελάτε σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη επιστημονικές «εκπλήξεις» γιατί

«Η επιστήμη σε προ(σ)καλεί»!

Ερευνητές των μεγαλύτερων ερευνητικών κέντρων της Αττικής, πολλών ακαδημαϊκών και εκπαιδευτικών φορέων

θα σας παρουσιάσουν  με τρόπο ξεχωριστό το έργο τους  και πρόθυμα θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας! 

 Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 17:00 – 24:00 

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://rengreece.com/ 

Δημοσιεύθηκε στη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Εκπαιδευτική δράση «Τσάντα στο Σχολείο» (ΙΙ)

           Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

      Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την συνέχιση υλοποίησης της  δράσης «Η τσάντα στο Σχολείο» για τους μαθητές των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, με την οποία καθιερώνεται για την τρέχουσα σχολική χρονιά η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών  για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακο το μήνα στο Σχολείο.

        H τσάντα παραμένει στο Σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων έως την Δευτέρα.

          Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

      Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας με την υπ. αριθμ. 02/10-09-2018 Πράξη του αποφάσισε να εφαρμοστεί η δράση ‘Τσάντα στο Σχολείο’  από τον Οκτώβριο ενεστώτος έτους  έως τον Ιούνιο του έτους 2019, ως ακολούθως:

Τον Οκτώβριο στις 12/10/2018

Το Νοέμβριο στις 09/11/2018 και στις 23/11/2018

Το Δεκέμβριο στις 14/12/2018

Τον Ιανουάριο στις 25/01/2019

Το Φεβρουάριο στις 08/02/2019 και 22/02/2019

Το Μάρτιο στις 08/03/2019 και στις 29/03/2019

Τον Απρίλιο στις 12/04/2019

Το Μάιο στις 17/05/2019 και στις 31/05/2019

    Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ας αφιερώσουμε στα παιδιά μας πολύτιμο και δημιουργικό χρόνο!

    Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Σύνθεση Συλλόγου Διδασκόντων

Σχολικό έτος 2018 – 2019

Το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019 ο Σύλλογος Διδασκόντων απαρτίζεται από τους εξής εκπαιδευτικούς:

Πατεράκης Ιωάννης – Διευθυντής

Πανταζή Ευσταθία (Α΄ 1 τάξη)

Αναγνωστοπούλου Θεοφανή (Α΄ 2 τάξη)

Αγγουρά Ελένη (Β΄ τάξη)

Μαρκαντωνάτου Ζαφειρία – Υποδιευθύντρια (Γ΄ 1 τάξη)

Παπαλάκη Αγγελική (Γ΄2 τάξη)

Ζαρκάδα Ζωή (Δ΄1 τάξη)

Μουζούρη Άννα (Δ΄2 τάξη)

Γιαννοπούλου Ευδοκία (Ε΄ 1 τάξη)

Καρανούτσου Στεργιανή (Ε΄2 τάξη)

Ελευθεριάδου Σοφία (Στ΄ τάξη)

Παπαστάθη Χρυσούλα (Τμήμα Ένταξης)

Τσέλιγκας Ευάγγελος (Φυσικής Αγωγής)

Φαλιά Ιουλία (Μουσικής)

Σουπιωνά Θεώνη (Αγγλικών)

Πορφύρη Μαρία (Αγγλικών) Α΄ και Β΄τάξεις

Σπανού Μαρία (Γαλλικών)

Σιστρίνη Φραντζέσκα (Γερμανικών)

Κασαμπαλόγλου Νεκτάριος (Πληροφορικής)

Παρασκευουδάκης Θεοφάνης (Εικαστικών)

Τσάτσιος Ιωάννης (Εικαστικών) Γ΄ και Δ΄ τάξεις

Τζιλάκου Σοφία (Θεατρικής Αγωγής)

(Φυσικής Αγωγής) Γ΄2 και Ε΄2 τάξεις

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 το Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου θα λειτουργεί για όλες τις τάξεις μέχρι τις 15:00. 

Η σίτιση των μαθητών τελείται από τις 13:20 έως τις 14:00. Ακολουθεί διάλειμμα δεκαπέντε (15) λεπτών και από τις 14:15 έως τις 15:00 μια ώρα μελέτης – προετοιμασίας.

Οι μαθητές αποχωρούν από τη νότια πύλη του συγκροτήματος απέναντι από το ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου.

Οδηγίες και συμβουλές προς τους γονείς για τη σίτιση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εδώ.

Συμβουλές για την συντήρηση και ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στα Ολοήμερα Σχολεία από τον  Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ | Σχολιάστε