2ο Ενημερωτικό Σημείωμα

εδ

 

 

Ίλιον 9.10.2017

Αρ. Πρωτ. 255

 

 

 

2ο Ενημερωτικό Σημείωμα

  1. «Ολοήμερο Πρόγραμμα»

Μετά από την τοποθέτηση στο σχολείο ενός εκπαιδευτικού Εικαστικών, το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Μαθημάτων αναπροσαρμόζεται από σήμερα 9.10.2017 ως εξής:

  • Το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργεί με τρία (3) τμήματα καθημερινά έως τις 15.00΄.
  • Η διακοπή λειτουργίας της Πρωινής Ζώνης συνεχίζεται προσωρινά.
  1. «Σεμινάρια εκπαιδευτικών με το Σχολικό Σύμβουλο»

Σας γνωστοποιούμε ότι κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια του Σχολικού Συμβούλου προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι μαθητές όλων των τάξεων θα παραμείνουν στο σπίτι τους και δε θα προσέρχονται για μάθημα στο σχολείο την ημέρα που έχει οριστεί, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα :

ΤΡΙΤΗ         17 – 10 – 2017 Γ΄  ΤΑΞΗ
ΠΕΜΠΤΗ   19 – 10 – 2017 Δ΄ ΤΑΞΗ
ΤΡΙΤΗ         31 – 10 – 2017 Ε΄ ΤΑΞΗ
ΠΕΜΠΤΗ   02 – 11 – 2017 ΣΤ΄ ΤΑΞΗ
ΤΡΙΤΗ         07 – 11 – 2017 Α΄ ΤΑΞΗ
ΠΕΜΠΤΗ   09 – 11 – 2017 Β΄ ΤΑΞΗ

 

  1. «Εορτασμός εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940»

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27.10.2017, ημέρα εκδηλώσεων στα σχολεία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 08.15΄.

Την πρωινή προσευχή θα ακολουθήσει η παράδοση της Σημαίας από το Διευθυντή στους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης. Τη μικρή αυτή τελετή μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι από τους γονείς το επιθυμούν.

Μετά οι μαθητές θα εισέλθουν στις αίθουσες μαζί με τους δασκάλους τους, όπου θα συζητήσουν για το νόημα και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μικρές γιορτές, δραματοποιώντας επετειακά κείμενα, απαγγέλλοντας ποιήματα, ακούγοντας ηχητικά ντοκουμέντα και τραγουδώντας σχετικά τραγούδια.

Όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 09.40΄. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

  1. «Εμβολιασμός μαθητών»

 Με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς, το Υπουργείο Υγείας, μετά από γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, εξέδωσε εγκύκλιο (Γ1α/Γ.Π.οικ.71220/21.9.2017), σύμφωνα με την οποία συστήνεται:

Άμεσος εμβολιασμός με το εμβόλιο ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).

Οι γονείς, που για οποιουσδήποτε λόγους (προσωπικά δεδομένα και πιθανές παρενέργειες) δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση ιατρικής αντένδειξης από Νοσοκομείο ή ασφαλιστικούς φορείς ή ιδιώτες γιατρούς, σύμφωνα με τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας Ν 3418/2005 (ΦΕΚ 287/τ.Α/28.11.2005).

Οι γονείς, οι οποίοι δυσκολεύονται οικονομικά να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών τους, ας επικοινωνήσουν με το Διευθυντή του Σχολείου.

  1. «Κυλικείο Σχολείου»

Παρακαλούμε να εμπιστευθείτε περισσότερο τα προϊόντα του κυλικείου, του σχολείου. Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017 – 2018 το κυλικείο μας έχει ήδη δεχτεί έναν υγειονομικό έλεγχο και έχει ανταποκριθεί άριστα. Ας το στηρίξουμε, λοιπόν, κατά το δυνατόν περισσότερο, διότι με τον τρόπο αυτό ενισχύουμε οικονομικά και τις δραστηριότητες του σχολείου.

  1. «Παραλαβή ρούχων των μαθητών»

 Στο σχολείο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ρούχων και αντικειμένων (μπουφάν, φούτερ, φόρμες, καπέλα, τάπερ κ.α.) τα οποία έχουν ξεχαστεί από τους μαθητές και δυστυχώς δεν έχουν αναζητηθεί από τους γονείς και κηδεμόνες τους. Τα ρούχα και όλα τα προσωπικά είδη των μαθητών μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου θα βρίσκονται εκτεθειμένα, από την Τρίτη 10.10.2017 μέχρι και την Τετάρτη 11.10.2017. Όσα ρούχα απομείνουν μετά την ημερομηνία αυτή, θα παραδοθούν στην ενορία μας και σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Με εκτίμηση,

  Ο Διευθυντής του Σχολείου

                             ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  ΔΡΟΣΟΣ                                                             

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *