Εκπαιδευτικό πρόγραμμα : Ο μικρός πρίγκιπας

Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Το πρόγραμμα «χρησιμοποιεί» σαν ερέθισμα τους κεντρικούς πρωταγωνιστές του βιβλίου για να επικεντρωθεί πάνω σε ιδέες όπως αυτές της: φιλίας (αλεπού / τριαντάφυλλο), εθισμών (μπεκρής), κακής ηγεσίας (βασιλιάς), νομικισμού (φανοκόρος), διάστασης υλικού-πνευματικού πολιτισμού (πωλητής νερού, κλειδούχος), υλισμού (επιχειρηματίας) κ.α..

 

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης οι ιδέες αυτές διαχέονται στα μαθήματα της μουσικής, καλλιτεχνικών, θεατρικής αγωγής, γλώσσας, αγωγή του πολίτη, ιστορίας, μέσα από ποικίλες δράσεις (ζωγραφική μικρών πορτρέτων, εικονογράφηση τοίχων σχολικών αιθουσών, κατασκευή τρισδιάστατων αντικειμένων, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία
κήπου καλλωπιστικών φυτών, σύσταση χορωδίας κ.α.).

Ο Μικρός Πρίγκιπας αν και εκπονείται κυρίως από την Δ΄τάξη του 6ου  Δ.Σ. Αρτέμιδος, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Τσολάκη και κ. Κωνσταντινίδη είναι ανοικτός και σε άλλα τμήματα των δύο σχολείων (2 ου και 6 ου Δ.Σ. Αρτέμιδος).

     

 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με 2 μουσικοθεατρικές παραστάσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν 3 σχολεία (1 ο Δημοτικό Αναβύσσου, 2ο και  6ο Αρτέμιδος).

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Ο Μικρός Πρίγκιπας” οι μαθητές παρακολούθησαν μία ξεχωριστή παράσταση, την ιστορία του “Μικρού Πρίγκιπα” σε κουκλοθέατρο.

               

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με 2 μουσικοθεατρικές παραστάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν 3 σχολεία (1 ο Δημοτικό Αναβύσσου, 2ο και  6ο Αρτέμιδος).

Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων. Απλά, χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου, κάθε περιγραφή του μικρού πρίγκιπα είναι μάθημα ζωής. Μια συνεχής αναζήτηση για την «αλήθεια»