Επίσκεψη της Γ’ Τάξης στην παραλία Καραθώνα 15-3-2018

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο την Πέμπτη 15-3-2018.Ήρθαν σε επαφή με τη φύση και μέσω της παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος ασχολήθηκαν με αυτοσχέδιες πυξίδες, κόμπους, ίχνη ζώων και εξερεύνηση… 

Επίσκεψη της Β’ Τάξης στην εκπαιδευτική έκθεση «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»21-3-2018

Η τέχνη μαγεύει μικρούς και μεγάλους!!!Η Β’ Τάξη πραγματικά ταξίδεψε σε νέα μονοπάτια..όμορφα και γεμάτα χρώματα και σχέδια!! !Τα παιδιά γνώρισαν και ερμήνευσαν τα έργα του ζωγράφου Θεόφιλου.Πέρασαν τέλεια αποκτώντας νέες γνώσεις και άνοιξαν ένα ακόμα παραθυράκι σε νέους προβληματισμούς!!!

Διδακτική επίσκεψη της Ε’ Τάξης στη βιβλιοθήκη Παλαμήδης

Η Ε’ Τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη Παλαμήδης στο Ναύπλιο όπου ο κ.Μαρίνος, Λιμενάρχης Ναυπλίου, και η κ.Κολιγλιάτη,Αρχ/στής,παρουσίασαν στα παιδιά  με εύστοχο τρόπο τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στη ζωή μας.Τα ευαισθητοποίησαν και προσπάθησαν να τους εμφυσήσουν ότι είναι και τα ίδια υπεύθυνα για τον πλανήτη μας…

 

Διδακτική επίσκεψη της Ε’Τάξης στο Μουσείο Γουλανδρή

Η Ε’ Τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Μουσείο Γουλανδρή και ταξίδεψε στους όμορφους χώρους του.Τα παιδιά γνώρισαν από κοντά σπάνια είδη, προβληματίστηκαν για τις αλλαγές της γης και τις επεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση αλλά έφυγαν πολύ αισιόδοξα ότι στο μέλλον θα προφυλάξουν ό,τι απειλείται και θα σέβονται τη φύση !

Η λαογραφική έκθεση του Β1

Η ταυτότητά μας είναι η ιστορία μας και η παράδοσή μας.Αυτή λοιπόν κι εμείς,τα ζουζούνια του Β1,προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε ψάχνοντας στα σεντούκια των γιαγιάδων μας.Οι θησαυροί που βρήκαμε πολλοί και έτσι τους εκθέσαμε.Η μικρή μας λαογραφική έκθεση ήταν πράγματι όμορφη και την τίμησαν πολλοί συμμαθητές μας.Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Ενημέρωση για Δευτέρα 19-3-2018

Τη Δευτέρα, 19-3-2018 και ώρα 13.15 έως 14.00, θα δοθούν οι βαθμοί του  Β’ Τριμήνου 2017-18 για τις τάξεις Γ’,Δ’,Ε’ και Στ’.Ταυτόχρονα θα ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των τάξεων Α’ και Β’ για την πρόοδό τους.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ

Τα χελιδονίσματα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της πρώτης Μαρτίου, η συνήθεια δηλαδή να γυρίζουν το πρωί της ημέρας αυτής τα παιδιά της σχολικής ηλικίας τα σπίτια κρατώντας ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού και να τραγουδούν τον ερχομό της Άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών, αναβίωσε στο σχολείο μας από τα παιδιά του Β1 που καλωσόρισαν την Άνοιξη με τα χαρούμενα τιτιβίσματά τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τη Σχολική Επιτροπή του δήμου Άργους – Μυκηνών και ιδίως την  πρόεδρο κ. Δαμασκηνού, για την κατασκευή μιας καινούριας αίθουσας διδασκαλίας στο κτίριο του σχολείου μας. Με αυτή τη κίνηση λύθηκε ως ένα βαθμό το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

 

Η Διευθύντρια του σχολείου

Κουτρουφίνη Σοφία

Έκφραση Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Ζαν-Ζακ Ρουσώ υποστήριξε ότι «η φροντίδα για τους συνανθρώπους μας είναι το στοιχείο που προσδίδει σε όλους μας την ανθρώπινή μας διάσταση».

Ο Αριστοτέλης είπε: «Η μόρφωση του μυαλού χωρίς τη μόρφωση της καρδιάς δεν είναι καθόλου μόρφωση».

Οι δύο αυτές προσεγγίσεις προσδιορίζουν απόλυτα την ουσία της έννοιας της φιλανθρωπίας για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους. Τα παιδιά μας σε μια ένδειξη αλληλεγγύης και προσφοράς μάζεψαν τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ρούχα για τον εθελοντικό οργανισμό ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί τα παιδιά μας κατανοούν  ότι είναι  μέρος του κοινωνικού συνόλου και  εκφράζουν με αγάπη την  κοινωνική αλληλεγγύη τους.

Η διευθύντρια του σχολείου

Κουτρουφίνη Σοφία