Εορτασμός της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου

DSC02693a

Σύμφωνα με την από 22-10-21, Φ10/134752/Δ1 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου:

α. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις. Για το σχολικό έτος 2021-22, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021.  Προτείνεται οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος και θα έχουν διάρκεια η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του/της Διευθυντή/τριας-Προϊστάμενου/ης και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών της κάθε σχολικής μονάδας.

β. Η παράδοση της σημαίας από τον Διευθυντή/ντρια των Δημοτικών Σχολείων στον/στη σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες του ΕΟΔΥ .

γ. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

δ. Με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών από το σχολείο.

Ως εκ τούτου, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2021, στο σχολείο μας:

  • Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο κανονικά το πρωί.
  • Θα γίνει παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους γύρω στις 8:15 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρουσία των μαθητών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. (Σε περίπτωση βροχής η παράδοση της σημαίας θα γίνει αργότερα σε εσωτερικό χώρο του σχολείου)
  • Θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις εντός του κάθε τμήματος έως τις 9:30 π.μ. χωρίς διάλειμμα.
  • Οι μαθητές θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.
  • Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.