Η ΣΤ’ στην Αθήνα υπό βροχή

 

 

Στο Ίδρυμα 'Νιάρχος'

Στο Ίδρυμα ‘Νιάρχος’

Από ψηλά

Από ψηλά

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 η ΣΤ’ τάξη επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, μιας και έφτασε η μέρα του ραντεβού, που είχαμε κλείσει κάμποσο καιρό πριν.

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς και φτάσαμε στην Αθήνα κατά τις 11 το πρωί. Πρώτη μας στάση ήταν το Ίδρυμα Νιάρχος. Μόλις βγήκαμε από το λεωφορείο άρχισε καταρρακτώδης βροχή. Η βροχή μας  συνόδευε για το υπόλοιπο της ημέρας. Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στην περισσότερη διάρκεια της εκδρομής αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Αρχικά μας ενημέρωσαν για το Ίδρυμα και το πότε και πως φτιάχτηκε και επισκεφθήκαμε την Εθνική βιβλιοθήκη που πλέον θα στεγάζεται εκεί. Η βιβλιοθήκη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αλλά ακόμα και με πολλά άδεια ράφια είναι τεράστια και εντυπωσιακή.

DSC08174

Η βιβλιοθήκη από ψηλά. Γύρω βροχή

DSC07712

Η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη (που ακόμα έχει πολλά άδεια ράφια)

Στη συνέχεια μπήκαμε στο τεράστιο ασανσέρ που είναι εξωτερικό και βλέπεις τη θέα όσο ανεβαίνει. Φτάσαμε και βγήκαμε στον 8ο όροφο όπου εντυπωσιαστήκαμε από τη θέα. Είδαμε την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό και γενικότερα την Αθήνα να απλώνεται μπροστά μας. Γύρω μας βέβαια η βροχή συνεχιζόταν και εκεί ψηλά συνοδευόταν από δυνατό αέρα. Ευτυχώς όμως εμείς ήμασταν προστατευμένοι κάτω από το τεράστιο στέγαστρο.

maxresdefault

DSC08176

Σιγά σιγά έφτασε η ώρα για το πρώτο μας ραντεβού. Πήγαμε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου εντυπωσιαστήκαμε με την ταινία “Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακού συστήματος” που παρακολουθήσαμε στην τεράστια θολωτή οθόνη.

Εδώ το τρέιλερ της ταινίας

DSC08194

Στη Βουλή

DSC08209

Στις σκάλες της Βουλής

Στη συνέχεια σειρά είχε η Βουλή. Παρακολουθήσαμε μια ενημερωτική ταινία για την Ιστορία του Ελληνικού κοινοβουλίου και του κτιρίου της Βουλής. Μετά ξεναγηθήκαμε στους χώρους και στην έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τέλος μπήκαμε στην ίδια την αίθουσα του Κοινοβούλιου και καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών.

DSC08212

DSC08215

Βγαίνοντας από τη Βουλή γύρω στις τρεις το απόγευμα η βροχή που μας συνόδευε όλη μέρα είχε επιτέλους σταματήσει. Έτσι μπορέσαμε να επισκεφθούμε το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτου και να φωτογραφηθούμε με τους Ευζώνους.

DSC08233

DSC08240

DSC08267

Μετά πήραμε το δρόμο της επιστροφής και το ρίξαμε στο τραγούδι.

Κυνηγώντας περιστέρια

Κυνηγώντας περιστέρια