ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΠΟΥΡΙΟΥ



Λήψη αρχείου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές των νηπίων θα ξεκινήσουν από 1/3/2022 ως και 20/3/2022. Στο Νηπιαγωγείο μπορούν να φοιτήσουν παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2018

Η εγγραφή σύμφωνα με την υπ.αριθμ.πρώτ.Φ6/18466/Δ1/18-2-2022 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά . Οι γονείς/κηδεμόνες θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση για το νηπιαγωγείο που ανήκουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας τους, μπαίνοντας στην διεύθυνση: https://protieggrafi.services.gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το νηπιαγωγείο μας στο τηλ. 2426026002 ώρες 11.30-12.30μ.μ. Το email επικοινωνίας είναι mail@5-nipzagor.mag.sch.gr

Τα όρια του νηπιαγωγείου μας που θα δείτε και σε χάρτη στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Μαγνησίας http://dipe.mag.sch.gr/ είναι: ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥΡΙΟΥ

Παρακαλώ ΜΟΛΙΣ πάρετε το μήνυμα αποδοχής της εγγραφής σας, ο/η σύζυγος ,που δεν έκανε την αίτηση εγγραφής, από τη σελίδα του gov.gr να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι συναινεί στην εγγραφή του παιδιού του στο Νηπιαγωγείο μας και να μας την στείλετε με email.

τα δικαιολογητικά εγγραφής που θα πρέπει να προσκομίσετε σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μετά τις 30/3 είναι τα εξής:

α) το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ)

β) το βιβλιάριο υγείας το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

γ)Γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία αν πρόκειται για περίπτωση μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

EDU-PASS ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Αγαπητοί μου γονείς,

Από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τα δημόσια σχολεία η πλατφόρμα edupass.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδεται η Σχολική Κάρτα για COVID-19, ενώ ενσωματώνονται και όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Τι θα γίνει με τα self tests

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγήςΣτην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλωθεί για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Υπόχρεοι για την πλατφόρμα edupass:

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

(α) οι μαθητές/τριες (για το Νηπιαγωγείο προφανώς οι γονείς τους)

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (όπως ισχύει μέχρι σήμερα).

Το πρωί της Τρίτης και της Παρασκευής το σχολείο θα ενημερώνεται αυτόματα από το σύστημα για το ποιοι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στη σχολική μονάδα.

Απαραίτητη η καταχώρηση της βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self test στην πλατφόρμα edupass.

Στόχος του edupass είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

H Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου,

ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022 (ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ)

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 5 0 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΠΟΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΩΡΑ 9.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ

. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ 6 ΠΡΩΤΑ SELF -TEST. META TON ΑΓΙΑΣΜΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

 

Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Γνωρίζω τον κόσμο με οδηγό ένα παραμύθι…

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: “γνωρίζω τον κόσμο με οδηγό ένα παραμύθι”. Σας παρουσιάζουμε την έκθεση αποτίμησης του προγράμματος. Πατώντας στο σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών.

Έκθεση αποτίμησης και παραχθέν υλικό προγράμματος σχ. δραστηριοτήτων

 

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Νηπιαγωγείου Πουρίου

Ο εσωτερικός κανονισμός του σχολείου μας.



Λήψη αρχείου

Πλανήτες!

Μετά από τη Γη, ήρθε η ώρα να μάθουμε και για τους άλλος πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος.

Ξεκινήσαμε με το σχετικό βίντεο

και συνεχίσαμε με το υπέροχο βιβλίο της Ελένης Πιτσιδοπούλου των εκδόσεων του Πλανητάριου θεσσαλονίκης ‘Μια γιορτή στη γειτονιά του Ήλιου”.

Μας άρεσαν πολύ οι περιπέτειες του Φώτη και των εξωγήινων φίλων του. Στη συνέχεια ακούσαμε το τραγούδι του Χάρη Κατσιμίχα, που περιέχεται στο CD του βιβλίου και μας άρεσε τόσο πολύ που έγινε η καθημερινή μας συνήθεια.Κάναμε και το αντίστοιχο φύλλο εργασίας.

Αφού μάθαμε λοιπόν, τα χαρακτηριστικά των πλανητών, τοποθετήσαμε τις κινητές καρτέλες με τα ονόματά τους στο σταθερό πίνακα αναφοράς

αλλά φτιάξαμε και το δικό μας πίνακα αναφοράς και γράψαμε μόνοι μας τα ονόματα των πλανητών.

Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι και παίξαμε για να δούμε ποιός θα φτάσει πρώτος στον ήλιο και να εξασκηθούμε στις μαθηματικές έννοιες.

Στο τέλος, μιλήσαμε για  το φεγγάρι.Και αφού μάθαμε αρκετά πράγματα γι αυτό είπαμε να φτιάξουμε και μια μεγάλη σκάλα που θα μας οδηγήσει στο φεγγάρι. Έτσι με αφορμή αυτή τη σκάλα μιλήσαμε για τις παράλληλες και τις κάθετες ευθείες γραμμες.

Ήλιος και Γη!

Η εβδομάδα αυτή είναι αφιερωμένη στην εναλλαγή της ημέρας με τη νύχτα και όπως είναι φυσικό ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το ηλιακό σύστημα και την περιφορά της γης γύρω από τον εαυτό της.

Γνωρίσαμε την υδρόγειο σφαίρα και μιλήσαμε για το σφαιρικό της σχήμα.

Είδαμε το σχετικό βιντεάκι, ώστε τα παιδιά να καταλάβουν πως περιστρέφεται η γη γύρω από τον εαυτό της, πως φωτίζεται από τον ήλιο και πως γίνεται η εναλλαγή μέρας και νύχτας.

 

Για να γίνει πιο κατανοητό στα παιδιά, γίναμε οι ίδιοι γη και ήλιος και είπαμε ποια μεριά του σώματός μας έχει μέρα και ποια νύχτα.

Μιλήσαμε για όσα γίνονται τη μέρα και όσα γίνονται τη νύχτα και τα καταγράψαμε.

και αναπαραστήσαμε σε φύλλο εργασίας τον τρόπο που ο ήλιος φωτίζει τη γη.

 

Είδαμε πως γράφονται οι λέξεις ΜΕΡΑ και ΝΥΧΤΑ και συνθέσαμε μόνοι μας τις δύο λέξεις. Στη συνέχεια κάναμε και το αντίστοιχο φύλλο εργασίας.

Διαβάσαμε την ιστορία “Του Χειμώνα η μέρα” και τη δραματοποιήσαμε κι έτσι μάθαμε ότι οι μέρες του Χειμώνα είναι μικρές και του Καλοκαιριού μεγάλες.

Φτιάξαμε με πλαστελίνη τη γη και εξηγήσαμε ότι το μπλε μέρος είναι η θάλασσα, ενώ το πράσινο είναι η ξηρά.Δουλέψαμε έτσι τη λεπτή κινητικότητα και μάθαμε επίσης το λόγο που η Γη ονομάζεται και γαλάζιος πλανήτης.

 

Διαβάσαμε και την ιστορία “Γ…όπως γη” από το καταπληκτικό βιβλίο “Το αλφαβητάρι της φύσης” της μαρίας Φραγκιά των εκδόσεων “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ”