5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος 2016

Μαρ 201617
η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης Διηγήματος 2016.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείων της χώρας. Η τελική προθεσμία υποβολής του έργου των μαθητών/μαθητριών είναι η 31η Μαρτίου 2016. Οι διακριθέντες μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, αντίστοιχα, θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 210-3302550 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: pelogotechnon@gmail.com
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  • Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα.
  • Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τουs 30 στίχους, και τα διηγήματα τις 6 σελίδες. Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι σε όλα
  • Δικαίωμα συμμετοχήs έχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξεως Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου και Τ.Ε.Ε., ηλικίας μέχρι και 20 ετών, με ένα μόνο ποίημα ή διήγημα.
  • Ο ίδιος διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής και στις δύο κατηγορίες ταυτόχρονα, αρκεί να πληροί τους απαραίτητους όρους συμμετοχής για έκαστο είδος.
  • Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχήs στην κάθε κατηγορία όσοι πήραν Α’ Βραβείο σ’ αυτήν στο διαγωνισμό των δύο προηγουμένων ετών 2013 και 2014.
  • Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Συλλογικά γραμμένα έργα θα αποκλείονται.
  • Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα (από υπολογιστή), με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδαs.
  • Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε μαθητής πρέπει να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά. π.χ. Νεφέλη, Δαναόs, Άστρο, Αγέρι, Δανάη, κ.α.
Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίαs του, το τηλέφωνό      του (σταθερό και κινητό),e-mail, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, πρέπει να βρίσκονται σε κλεισμένο μικρότερο φάκελο που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμό του και τον τίτλο του έργου του
Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται μέσα σε απλούs φακέλουs από τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων ή Λυκείων (Γενικών και Τεχνικών) ή απευθείας από τους μαθητές ( όχι συστημένα ), έως τις 31 Μαρτίου του 2016, στη διεύθυνση: Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, οδόs Γερανίου 41 (2ος όροφοs), Τ.Κ. 10431 Αθήνα (τηλ. 210 3302550), υποχρεωτικά με την ένδειξη « Για τον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης» ή «Για τον μαθητικό διαγωνισμό διηγήματος»
Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο.
8) Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος και στα δύο είδη, μπορεί τους φακέλλους με το κάθε είδος και τις σχετικές ενδείξεις ( που ο καθένας τους όμως θα περιέχει ξεχωριστό κλειστό φάκελλο προσωπικών στοιχείων του μαθητή) να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, ο οποίος πρέπει να αναγράφει : «Για τον μαθητικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος», εάν θέλει να ταχυδρομήσει έναν μόνο φάκελο .
Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται ,ως και παραπάνω αναγράφεται,
η 31η Μαρτίου 2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
     9) Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, η ημερομηνία της οποίας θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.
     10)Από τους διαγωνιζόμενους πρέπει να πληρούνται οι ανωτέρω όροι του διαγωνισμού, άλλως θα αποκλείονται.
                   Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα θα
                   καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων.
          
από κάτω από: Ανακοινώσεις, Διαγωνισμοί| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος 2016    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:

Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:
European Radio Logo

Ιστορικό

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετάφραση

To σχολείο μας στη Βουλή!

5o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ευ. Ναπολέοντος 12, Κέρκυρα,
T.K. 49100
τηλ. 26610 41841
fax: 26610 34413
mail@5lyk-kerkyr.ker.sch.gr

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Φαγογένης Βασίλης
(Μαθηματικός, 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Ιούλιος 2012

RSS Διαβάστε σήμερα…

  • Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν: Ο δημιουργός του ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο
    Ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστός από τα αστυνομικά μυθιστορήματά του με ήρωα τον ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο.
  • Η ιστορία του BBC
    Ιδρύθηκε το 1922 και αποτελεί πρότυπο για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Η ελληνική υπηρεσία του ενημέρωνε τους Έλληνες στα χρόνια της κατοχής.
  • Αντόνιο Μέουτσι: Ο πραγματικός εφευρέτης του τηλεφώνου
    Ιταλός μηχανικός και εφευρέτης, που αναγνωρίστηκε ως ο άνθρωπος που κατασκεύασε το πρώτο τηλέφωνο, πριν από τον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ.
  • Γιοράμ Γκρος
    Πολωνo-Αυστραλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και δημιουργός κινουμένων σχεδίων. Η ανεξάρτητη κινηματογραφική δουλειά του έγινε γνωστή παγκοσμίως.
  • Κλάους Κίνσκι
    Γερμανο-πολωνός ηθοποιός, από τους «καλτ» ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης. Έγινε ευρύτερα γνωστός από τις καθηλωτικές ερμηνείες του στις ταινίες του Βέρνερ Χέρτζογκ.
  • Μαρτίνα Ναβρατίλοβα
    Τσεχο-Αμερικανίδα τενίστρια, από τις κορυφαίες στην ιστορία της αντισφαίρισης. Κατέκτησε 167 τουρνουά στο απλό γυναικών, τα περισσότερα από κάθε τενίστα ή τενίστρια.
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
    Όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών πολιτικών εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά τα θέματα που φιλοξενούνται σήμερα στην πρώτη σελίδα τους.
  • Κωνσταντίνος Σιμωνίδης: Ο ευφυής πλαστογράφος
    Έμεινε στην ιστορία για τη δεινότητά του να πλαστογραφεί αρχαία κείμενα. Τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον μεγαλύτερο πλαστογράφο του 19ου αιώνα.
  • Τσακ Μπέρι
    Αμερικανός κιθαρίστας και συνθέτης, από τους πρωτομάστορες του ροκ εντ ρολ. Χαρακτηριστικά για την επίδραση που άσκησε στη ροκ μουσική είναι τα λόγια του Τζον Λένον: «Αν ήταν να δώσεις στο ροκ εντ ρολ ένα άλλο όνομα, θα μπορούσες να το πεις Τσακ Μπέρι».
  • Γκαμάλ Αλ-Γιτάνι
    Αιγύπτιος δημοσιογράφος και συγγραφέας ιστορικών και πολιτικών μυθιστορημάτων. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους λογοτέχνες του αραβικού κόσμου.
  • Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής
    Ένας από τους τέσσερις ευαγγελιστές, άγιος της Χριστιανικής Εκκλησίας και εκ των συνεργατών του Αποστόλου Παύλου.
  • Τόμας Έντισον
    Αμερικανός εφευρέτης και επιχειρηματίας, μία από τις επιφανέστερες μορφές στην ιστορία της τεχνολογίας. Είναι ο εφευρέτης με τις 1093 ευρεσιτεχνίες...
  • Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
    Έλληνας πολιτικός από την Κρήτη, που δέσποσε στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 1990 - 1993.
  • Ο τορπιλισμός του «Φετίχ Μπουλέντ»
    Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 1912 το τορπιλλοβόλλο «Τ-11», με κυβερνήτη τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση, εισήλθε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και βύθισε το τουρκικό θωρηκτό «Φετίχ Μπουλέντ»...
  • Ο Ελληνοβουλγαρικός Πόλεμος του 1925
    Προκλήθηκε με αφορμή ένα μικρό συνοριακό επεισόδιο. Είχε διάρκεια μιας εβδομάδας και μικρές απώλειες (50 άνδρες).
  • Η ιστορία της Αλάσκας
    Πολιτεία των ΗΠΑ στο βορειοδυτικό άκρο της Αμερικανικής Ηπείρου. Είναι η μεγαλύτερη σε έκταση, η έκτη σε πλούτο και η πιο αραιοκατοικημένη. Οι Ρώσοι ήταν αυτοί που έβαλαν πρώτοι πόδι στην Αλάσκα...
  • Μόμπι-Ντικ
    Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μια θαλασσινή περιπέτεια, γεμάτη συμβολισμούς και μεταφορές...
  • Μελίνα Μερκούρη
    Χαρισματική προσωπικότητα η Μελίνα Μερκούρη διακρίθηκε όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως πολιτικός με τον αγώνα της κατά της δικτατορίας, αλλά και με τις παρεμβάσεις της σε διεθνές επίπεδο ως υπουργός Πολιτισμού.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων