5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

Καλωσόρισμα

Σεπ 201424

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του   5Ο Γενικού Λυκείου  Κέρκυρας,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012 – 2013 σας ευχόμαστε υγεία, πρόοδο των  παιδιών σας και οικογενειακή ευτυχία.

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη της αρμονικής συνεργασίας σας με το διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου μας και τη συχνή ενημέρωσή σας για τη φοίτηση, τη διαγωγή και την επίδοση των παιδιών σας.

Σύντομα θα ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας για τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορείτε να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε από τους καθηγητές, στο χώρο του Γραφείου των καθηγητών, για την  επίδοση, επιμέλεια, φοίτηση και συμπεριφορά των παιδιών σας. Είναι αυτονόητο ότι οι  γονείς μπορούν να ενημερώνονται και έκτακτα.

Σας γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν χρήση γονικής αδείας, για   την οποία χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Η πρόοδος των μαθητών/τριών εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την τακτική φοίτησή τους, για την οποία ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι γονείς. Πρέπει να σημειωθεί ότι και η ολιγόλεπτη απουσία του μαθητή/τριας από την τάξη του στερεί την αφομοίωση γνώσεων, που είναι απαραίτητες για τη μόρφωση και την προετοιμασία του/της για τις προαγωγικές και  απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος του διδακτικού έτους. Ο Κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας οφείλει να προσέρχεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, για να ενημερώνεται υπεύθυνα για την φοίτησή του/της. Η κηδεμονία ασκείται μόνο από τους γονείς. Ανάθεση της κηδεμονίας σε τρίτο πρόσωπο γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Η διάλυση του γάμου πρέπει να δηλώνεται στο σχολείο και στην περίπτωση αυτή, η κηδεμονία ασκείται μόνο από τον  γονέα που με δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια των παιδιών.

Το σύνολο των απουσιών που μπορεί να σημειώσει ο μαθητής/τρια κατά την διάρκεια του  διδακτικού έτους είναι 114 από τις οποίες οι 50 μπορεί να είναι αδικαιολόγητες και οι   υπόλοιπες 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες. Απουσίες για λόγους υγείας ή σοβαρούς   οικογενειακούς λόγους μέχρι δύο (2) ημέρες δικαιολογούνται από τον κηδεμόνα, δεν πρέπει  όμως να ξεπερνούν το σύνολο των δέκα (10) ημερών το διδακτικό έτος. Απουσίες  δικαιολογούνται και με βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία  πιστοποιείται το είδος και η διάρκεια της ασθένειας. Το δικαιολογητικό είναι υποχρεωμένος να  προσκομίσει ο ίδιος ο κηδεμόνας το αργότερο μέχρι και τη δέκατη (10) ημέρα από την  επιστροφή του μαθητή/τριας στο σχολείο. Μονόωρες απουσίες και απουσίες χωρίς άδεια από τη Διεύθυνση δεν δικαιολογούνται.

Για θέματα απουσιών, αλλά και για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών  τους,  οι κηδεμόνες μπορούν να  ενημερώνονται από  τον υπεύθυνο της  τάξης εκπαιδευτικό.

Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες να προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα και πριν από το   κτύπημα του κουδουνιού με ντύσιμο ευπρεπές και πλατιάς κοινωνικής αποδοχής, για να   αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες μαθητών/τριών και γονέων. Οι μαθητές πρέπει να  παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Η αποχώρηση μαθητή από το  σχολείο, πριν από τη λήξη των μαθημάτων, γίνεται μόνο μετά από επικοινωνία με το γονέα –  κηδεμόνα.

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει μεταξύ των μαθητών πρέπει να αναφέρεται αμέσως στη  Διεύθυνση και να επιλύεται ΜΟΝΟ με τη μεσολάβηση του Σχολείου και ΟΧΙ από τους  ίδιους τους μαθητές. Κάθε περίπτωση αυτοδικίας θα τιμωρείται.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται: α) οποιαδήποτε χρήση των κινητών τηλεφώνων  από τους μαθητές στο σχολείο, β) το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου, γ) η κατανάλωση καφέδων από τους μαθητές και δ) η αποχώρηση των μαθητών χωρίς άδεια από  τη Διεύθυνση και επικοινωνία με τον κηδεμόνα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα  βοηθήσει τα παιδιά σας, αλλά και την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Λυκείου μας.

Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγειάς , καλό  θα είναι να αναφερθεί εγκαίρως , για να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα διακριτικότητα και ευαισθησία.

Ενημερώστε μας αν το παιδί σας παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο αντιπυρετικό ( DEPON)

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί

του   5ου  Γενικού  Λυκείου  Κέρκυρας

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Καλωσόρισμα”

  1. 3 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:35       Αγγελική Κροκίδη Έγραψε:

    Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!


Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:

Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:
European Radio Logo

Ιστορικό

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετάφραση

To σχολείο μας στη Βουλή!

5o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ευ. Ναπολέοντος 12, Κέρκυρα,
T.K. 49100
τηλ. 26610 41841
fax: 26610 34413
mail@5lyk-kerkyr.ker.sch.gr

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Φαγογένης Βασίλης
(Μαθηματικός, 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Ιούλιος 2012

RSS Διαβάστε σήμερα…

  • Χριστίνα Σύλβα
    Ελληνίδα ηθοποιός, που έγινε γνωστή από τους ρόλους της σε ταινίες μελό τη δεκαετία του ’60.
  • Μίλβα
    Ιταλίδα τραγουδίστρια με διεθνή καριέρα και ευρύ ρεπερτόριο, που ξεκινά από το ελαφρό τραγούδι και φτάνει μέχρι την πρωτοποριακή μουσική.
  • Σίρλεϊ Τεμπλ
    Αμερικανίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1930. Είναι η νεότερη ηθοποιός που βραβεύτηκε με Όσκαρ, σε ηλικία μόλις 7 ετών!
  • Ρόι Όρμπισον
    Αμερικανός τραγουδοποιός, από τους διακεκριμένους μπαλαντιέρηδες της δεκαετίας του ’60, με τραγούδια που μιλούν για τη μοναξιά και τη θλίψη.
  • Ρέι Τόμλινσον
    Αμερικανός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον οποίον πιστώνεται η δημιουργία του e-mail και η επαναχρησιμοποίηση του συμβόλου @ στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Κώστας Περρίκος
    Έλληνας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, μάρτυρας της Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.
  • Βασίλης Ρώτας
    Έλληνας ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, κριτικός, μεταφραστής, θεατρώνης και στρατιωτικός. Είναι γνωστός για τις μεταφράσεις των Απάντων του Γουίλιαμ Σέξπιρ, για το ποίημά του «Το Χριστινάκι», που μελοποίησε ο Γιάννης Σπανός, καθώς και για τους στίχους του στο «Τραγούδι του ΕΑΜ».
  • Αϊ μου Γιώργη! (Επί τη εορτή της κγ’ Απριλίου)
    Άρθρο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» στις 23 Απριλίου του 1892...
  • Άγιος Γεώργιος
    Από τους δημοφιλέστερους Αγίους σε όλο τον χριστιανικό κόσμο. Ονομάζεται, επίσης, Μεγαλομάρτυς και Τροπαιοφόρος.
  • Ευγένιος Ευγενίδης
    Ο εφοπλιστής Ευγένιος Ευγενίδης είναι ευρύτερα γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο και ιδιαίτερα για το Ευγενίδειο Ίδρυμα που ίδρυσε με κληροδότημά του στην Αθήνα, με σκοπό την προαγωγή της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Γιάννης Μόραλης
    Ζωγράφος, χαράκτης και σκηνογράφος, ένας από τους κορυφαίους έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες, ενταγμένος στη λεγόμενη «γενιά του ‘30».
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
    Όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών πολιτικών εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά τα θέματα που φιλοξενούνται σήμερα στην πρώτη σελίδα τους.
  • Γουίλιαμ Σέξπιρ
    Άγγλος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και θεατρικός επιχειρηματίας. Θεωρείται ο κορυφαίος δραματουργός των νεωτέρων χρόνος και ο μόνος, ίσως, που μπορεί να σταθεί δίπλα στους τρεις μεγάλους αρχαίους έλληνες τραγικούς ποιητές.
  • Ησαΐας Σαλώνων
    Επίσκοπος Σαλώνων, ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821 στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ο πρώτος ιεράρχης που «έπεσε» κατά τη διάρκεια του Αγώνα.
  • Γεώργιος Καραϊσκάκης
    Ηγετική μορφή της Ελληνικής Επανάστασης, που έδρασε κυρίως στη Ρούμελη (Στερεά Ελλάδα).
  • Ρούπερτ Μπρουκ
    Άγγλος ποιητής, από τους πιο αξιόλογους των αρχών του 20ου αιώνα. Πέθανε στη Σκύρο το 1915.
  • Η Μάχη της Αλαμάνας
    Μία από τις πρώτες μάχες του Εθνικού Ξεσηκωμού, που δόθηκε στην ξύλινη γέφυρα της Αλαμάνας (Σπερχειού), πλησίον των Θερμοπυλών, στις 23 Απριλίου 1821...
  • Η ιστορία της Διώρυγας της Κορίνθου
    Η Διώρυγα της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο - πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Από μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων προκύπτει ότι ο Τύραννος της Κορίνθου Περίανδρος ήταν ο πρώτος που σκέφθηκε τη διάνοιξη του Ισθμού, γύρω στο 602 π.Χ...
  • Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής
    Κορυφαίος έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων