5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

Καλωσόρισμα

Σεπ 201424

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του   5Ο Γενικού Λυκείου  Κέρκυρας,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012 – 2013 σας ευχόμαστε υγεία, πρόοδο των  παιδιών σας και οικογενειακή ευτυχία.

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη της αρμονικής συνεργασίας σας με το διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου μας και τη συχνή ενημέρωσή σας για τη φοίτηση, τη διαγωγή και την επίδοση των παιδιών σας.

Σύντομα θα ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας για τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορείτε να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε από τους καθηγητές, στο χώρο του Γραφείου των καθηγητών, για την  επίδοση, επιμέλεια, φοίτηση και συμπεριφορά των παιδιών σας. Είναι αυτονόητο ότι οι  γονείς μπορούν να ενημερώνονται και έκτακτα.

Σας γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν χρήση γονικής αδείας, για   την οποία χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Η πρόοδος των μαθητών/τριών εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την τακτική φοίτησή τους, για την οποία ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι γονείς. Πρέπει να σημειωθεί ότι και η ολιγόλεπτη απουσία του μαθητή/τριας από την τάξη του στερεί την αφομοίωση γνώσεων, που είναι απαραίτητες για τη μόρφωση και την προετοιμασία του/της για τις προαγωγικές και  απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος του διδακτικού έτους. Ο Κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας οφείλει να προσέρχεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, για να ενημερώνεται υπεύθυνα για την φοίτησή του/της. Η κηδεμονία ασκείται μόνο από τους γονείς. Ανάθεση της κηδεμονίας σε τρίτο πρόσωπο γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Η διάλυση του γάμου πρέπει να δηλώνεται στο σχολείο και στην περίπτωση αυτή, η κηδεμονία ασκείται μόνο από τον  γονέα που με δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια των παιδιών.

Το σύνολο των απουσιών που μπορεί να σημειώσει ο μαθητής/τρια κατά την διάρκεια του  διδακτικού έτους είναι 114 από τις οποίες οι 50 μπορεί να είναι αδικαιολόγητες και οι   υπόλοιπες 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες. Απουσίες για λόγους υγείας ή σοβαρούς   οικογενειακούς λόγους μέχρι δύο (2) ημέρες δικαιολογούνται από τον κηδεμόνα, δεν πρέπει  όμως να ξεπερνούν το σύνολο των δέκα (10) ημερών το διδακτικό έτος. Απουσίες  δικαιολογούνται και με βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία  πιστοποιείται το είδος και η διάρκεια της ασθένειας. Το δικαιολογητικό είναι υποχρεωμένος να  προσκομίσει ο ίδιος ο κηδεμόνας το αργότερο μέχρι και τη δέκατη (10) ημέρα από την  επιστροφή του μαθητή/τριας στο σχολείο. Μονόωρες απουσίες και απουσίες χωρίς άδεια από τη Διεύθυνση δεν δικαιολογούνται.

Για θέματα απουσιών, αλλά και για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών  τους,  οι κηδεμόνες μπορούν να  ενημερώνονται από  τον υπεύθυνο της  τάξης εκπαιδευτικό.

Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες να προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα και πριν από το   κτύπημα του κουδουνιού με ντύσιμο ευπρεπές και πλατιάς κοινωνικής αποδοχής, για να   αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες μαθητών/τριών και γονέων. Οι μαθητές πρέπει να  παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Η αποχώρηση μαθητή από το  σχολείο, πριν από τη λήξη των μαθημάτων, γίνεται μόνο μετά από επικοινωνία με το γονέα –  κηδεμόνα.

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει μεταξύ των μαθητών πρέπει να αναφέρεται αμέσως στη  Διεύθυνση και να επιλύεται ΜΟΝΟ με τη μεσολάβηση του Σχολείου και ΟΧΙ από τους  ίδιους τους μαθητές. Κάθε περίπτωση αυτοδικίας θα τιμωρείται.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται: α) οποιαδήποτε χρήση των κινητών τηλεφώνων  από τους μαθητές στο σχολείο, β) το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου, γ) η κατανάλωση καφέδων από τους μαθητές και δ) η αποχώρηση των μαθητών χωρίς άδεια από  τη Διεύθυνση και επικοινωνία με τον κηδεμόνα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα  βοηθήσει τα παιδιά σας, αλλά και την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Λυκείου μας.

Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγειάς , καλό  θα είναι να αναφερθεί εγκαίρως , για να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα διακριτικότητα και ευαισθησία.

Ενημερώστε μας αν το παιδί σας παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο αντιπυρετικό ( DEPON)

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί

του   5ου  Γενικού  Λυκείου  Κέρκυρας

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Καλωσόρισμα”

 1. Οκτωβρίου 3, 2015 στις 11:35       Αγγελική Κροκίδη Έγραψε:

  Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!


Σχολιάστε

<center<Εικονική περιήγηση


αυλή|τάξη | Θέα | αμφιθέατρο

Επικοινωνία


(κάντε click στην κάρτα του σχολείου μας και εκτυπώστε την!)

5o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ευ. Ναπολέοντος 12, Κέρκυρα,
T.K. 49100
τηλ. 26610 41841
fax: 26610 34413
mail@5lyk-kerkyr.ker.sch.gr

5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Φόρμα επικοινωνίας
Σχεδιασμός: Φαγογένης Βασίλης
(Μαθηματικός, 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Ιούλιος 2012

Μετάφραση

Αρχείο

Σκακιστική άσκηση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Σας αρέσει το site του σχολείου μας;

Ψηφίστε εδώ!!

Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας


Ημερολόγιο

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

RSS Σαν Σήμερα .gr – Πρωτοσέλιδο

 • Άγιος Γεράσιμος
  Ο επονομαζόμενος και νέος ασκητής, για να αντιδιαστέλλεται με άλλους αγιάσαντες Γεράσιμους. Είναι ο προστάτης της νήσου Κεφαλληνίας, στην οποία τιμάται ιδιαιτέρως...
 • Αλέξης Τραϊανός
  Ποιητής, από τους πιο αξιοπρόσεκτους της λεγόμενης «γενιάς του εβδομήντα» και από τους αυτόχειρες της ελληνικής λογοτεχνίας.
 • Η Μάχη των Γιαννιτσών
  Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά του σημερινού νομού Πέλλας. Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης...
 • Η τραγωδία στο «Λένιν»
  Πολύνεκρο δυστύχημα στο στάδιο Λένιν της Μόσχας (μετέπειτα Λουζνίκι).Συνέβη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στις 20 Οκτωβρίου 1982 και θύμιζε αρκετά την τραγωδία της Θύρας 7...
 • 10 εφευρέσεις που δεν απέφεραν τίποτα στους δημιουργούς τους
  Ο κατάλογος περιλαμβάνει 10 εφευρέτες, με πασίγνωστες δημιουργίες (χρήσιμες, αλλά και καταστροφικές για τον άνθρωπο), που όμως για διαφόρους λόγους δεν αποκόμισαν οφέλη από την εφεύρεση τους.
 • Ο Τζέιμς Μποντ στα Μετέωρα
  Ήταν 20 Οκτωβρίου 1980, όταν τη γαλήνη των Μετεώρων ήρθε, ως εξ ουρανού, να ταράξει ο Τζέιμς Μποντ, σκαρφαλώνοντας σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ.
 • Μπομπ Γκουτσιόνε
  Αμερικανός επιχειρηματίας και εκδότης του ανδρικού περιοδικό Penthouse. Πέθανε στις 20 Οκτωβρίου του 2010...
 • Θανάσης Κωσταβάρας
  Ποιητής, από τους σημαντικότερος της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Συνήθιζε να λέει ότι «είναι ταγμένος στο όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο». Πέθανε στις 20 Οκτωβρίου του 2007...
 • Ωριωνίδες
  Βροχή διαττόντων αστέρων (μετεώρων), που προέρχεται από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ. Το ακτινοβόλο σημείο τους βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα.
 • Ρενέ Μπουρί
  Διάσημος ελβετός φωτογράφος. γνωστός για την εμβληματική φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα να καπνίζει πούρο. Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1933...
 • Όταν οι Έλληνες έστειλαν βόλια στους Τούρκους
  Οι Τούρκοι, πολιορκημένοι μέσα στην Ακρόπολη, μη έχοντας άλλο μολύβι για βόλια, χαλούσαν τις κολόνες που ‘χαν μέσα τους, για στερεότητα, αυτό το μέταλλο...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑTop
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων