5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

Καλωσόρισμα

Σεπ 201424

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του   5Ο Γενικού Λυκείου  Κέρκυρας,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012 – 2013 σας ευχόμαστε υγεία, πρόοδο των  παιδιών σας και οικογενειακή ευτυχία.

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη της αρμονικής συνεργασίας σας με το διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου μας και τη συχνή ενημέρωσή σας για τη φοίτηση, τη διαγωγή και την επίδοση των παιδιών σας.

Σύντομα θα ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας για τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορείτε να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε από τους καθηγητές, στο χώρο του Γραφείου των καθηγητών, για την  επίδοση, επιμέλεια, φοίτηση και συμπεριφορά των παιδιών σας. Είναι αυτονόητο ότι οι  γονείς μπορούν να ενημερώνονται και έκτακτα.

Σας γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν χρήση γονικής αδείας, για   την οποία χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Η πρόοδος των μαθητών/τριών εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την τακτική φοίτησή τους, για την οποία ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι γονείς. Πρέπει να σημειωθεί ότι και η ολιγόλεπτη απουσία του μαθητή/τριας από την τάξη του στερεί την αφομοίωση γνώσεων, που είναι απαραίτητες για τη μόρφωση και την προετοιμασία του/της για τις προαγωγικές και  απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος του διδακτικού έτους. Ο Κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας οφείλει να προσέρχεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, για να ενημερώνεται υπεύθυνα για την φοίτησή του/της. Η κηδεμονία ασκείται μόνο από τους γονείς. Ανάθεση της κηδεμονίας σε τρίτο πρόσωπο γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Η διάλυση του γάμου πρέπει να δηλώνεται στο σχολείο και στην περίπτωση αυτή, η κηδεμονία ασκείται μόνο από τον  γονέα που με δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια των παιδιών.

Το σύνολο των απουσιών που μπορεί να σημειώσει ο μαθητής/τρια κατά την διάρκεια του  διδακτικού έτους είναι 114 από τις οποίες οι 50 μπορεί να είναι αδικαιολόγητες και οι   υπόλοιπες 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες. Απουσίες για λόγους υγείας ή σοβαρούς   οικογενειακούς λόγους μέχρι δύο (2) ημέρες δικαιολογούνται από τον κηδεμόνα, δεν πρέπει  όμως να ξεπερνούν το σύνολο των δέκα (10) ημερών το διδακτικό έτος. Απουσίες  δικαιολογούνται και με βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία  πιστοποιείται το είδος και η διάρκεια της ασθένειας. Το δικαιολογητικό είναι υποχρεωμένος να  προσκομίσει ο ίδιος ο κηδεμόνας το αργότερο μέχρι και τη δέκατη (10) ημέρα από την  επιστροφή του μαθητή/τριας στο σχολείο. Μονόωρες απουσίες και απουσίες χωρίς άδεια από τη Διεύθυνση δεν δικαιολογούνται.

Για θέματα απουσιών, αλλά και για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών  τους,  οι κηδεμόνες μπορούν να  ενημερώνονται από  τον υπεύθυνο της  τάξης εκπαιδευτικό.

Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες να προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα και πριν από το   κτύπημα του κουδουνιού με ντύσιμο ευπρεπές και πλατιάς κοινωνικής αποδοχής, για να   αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες μαθητών/τριών και γονέων. Οι μαθητές πρέπει να  παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Η αποχώρηση μαθητή από το  σχολείο, πριν από τη λήξη των μαθημάτων, γίνεται μόνο μετά από επικοινωνία με το γονέα –  κηδεμόνα.

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει μεταξύ των μαθητών πρέπει να αναφέρεται αμέσως στη  Διεύθυνση και να επιλύεται ΜΟΝΟ με τη μεσολάβηση του Σχολείου και ΟΧΙ από τους  ίδιους τους μαθητές. Κάθε περίπτωση αυτοδικίας θα τιμωρείται.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται: α) οποιαδήποτε χρήση των κινητών τηλεφώνων  από τους μαθητές στο σχολείο, β) το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου, γ) η κατανάλωση καφέδων από τους μαθητές και δ) η αποχώρηση των μαθητών χωρίς άδεια από  τη Διεύθυνση και επικοινωνία με τον κηδεμόνα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα  βοηθήσει τα παιδιά σας, αλλά και την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Λυκείου μας.

Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγειάς , καλό  θα είναι να αναφερθεί εγκαίρως , για να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα διακριτικότητα και ευαισθησία.

Ενημερώστε μας αν το παιδί σας παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο αντιπυρετικό ( DEPON)

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί

του   5ου  Γενικού  Λυκείου  Κέρκυρας

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Καλωσόρισμα”

  1. 3 Οκτωβρίου, 2015 στις 11:35       Αγγελική Κροκίδη Έγραψε:

    Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!


Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:

Είσοδος στη ραδιοφωνική εκπομπή του σχολείου:
European Radio Logo

Ιστορικό

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετάφραση

To σχολείο μας στη Βουλή!

5o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ευ. Ναπολέοντος 12, Κέρκυρα,
T.K. 49100
τηλ. 26610 41841
fax: 26610 34413
mail@5lyk-kerkyr.ker.sch.gr

Σχεδιασμός ιστοσελίδας: Φαγογένης Βασίλης
(Μαθηματικός, 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Ιούλιος 2012

RSS Διαβάστε σήμερα…

  • Κανγκ Σου-τζιν
    Πολυβραβευμένη νοτιοκορεάτισσα μπαλαρίνα με διεθνή καριέρα, καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Κορέας.
  • Μπάρμπρα Στρέιζαντ
    Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, ηθοποιός, σκηνοθέτρια και παραγωγός, μία από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες στον καλλιτεχνικό χώρο.
  • Έλλη Βοζικιάδου
    Ελληνίδα ηθοποιός, θιασάρχις, σκηνοθέτρια και ενδυματολόγος. Υπήρξε στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου επί 20 χρόνια και συνιδρύτρια της θεατρικής σκηνής «Θυμέλη».
  • Πηνελόπη Δέλτα
    Συγγραφέας έργων για παιδιά και νέους, αλλά και προσωπικότητα με ζωηρή συμμετοχή στα εθνικά θέματα και τα γεγονότα του καιρού της.
  • Δημήτριος Τσάτσος
    Διακεκριμένος έλληνας συνταγματολόγος, πανεπιστημιακός και πολιτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Μαΐου 1933 και ήταν γόνος πολιτικής οικογένειας...
  • Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων
    Όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών πολιτικών εφημερίδων. Δείτε αναλυτικά τα θέματα που φιλοξενούνται σήμερα στην πρώτη σελίδα τους.
  • Γιώργος Τσιτσόπουλος
    Έλληνας ηθοποιός, που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος τη θεατρική σκηνή, τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, για περισσότερα από σαράντα χρόνια.
  • Ρωμαίος και Ιουλιέτα
    Πεντάπρακτη όπερα του Σαρλ Γκουνό, βασισμένη στην κλασική ερωτική τραγωδία του Γουίλιαμ Σέξπιρ. Έργο - ορόσημο του γαλλικού μελοδραματικού ρεπερτορίου.
  • Βλαντίμιρ Κομαρόφ
    Σοβιετικός αεροπόρος και κοσμοναύτης. Υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος, που έχασε τη ζωή του σε διαστημική αποστολή.
  • Η ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
    Ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αγγλίας, με παγκόσμια ακτινοβολία. Εδρεύει στην πόλη του Μάντσεστερ και συγκεκριμένα στη συνοικία Ολντ Τράφορντ, όπου και γήπεδό του.
  • Η γενοκτονία των Αρμενίων
    Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση ενάμισυ εκατομμυρίου ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918.
  • Γλαύκος Κληρίδης
    Διακεκριμένος Κύπριος πολιτικός και από τις ηγετικές προσωπικότητες της Δεξιάς στη μεγαλόνησο.
  • Η Μασσαλιώτιδα
    Πολεμικό επαναστατικό άσμα, που υιοθετήθηκε προοδευτικά ως Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας. Γράφτηκε στις 24 Απριλίου 1792 από τον λοχαγό του Μηχανικού Ρουζέ ντε Λιλ...
  • Κωνσταντίνος Σπανούδης
    Δημοσιογράφος, πολιτικός και αθλητικός παράγοντας. Ιδρυτικό μέλος της ΑΕΚ και πρώτος της πρόεδρος.
  • Η Μάχη του Αναλάτου
    Καταστροφική πολεμική επιχείρηση των Ελλήνων κατά των Οθωμανών, σε μια δύσκολη περίοδο του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Διεξήχθη στις 24 Απριλίου 1827, την επομένη του θανάτου του Γεώργιου Καραϊσκάκη...
  • Γκίντιον Σούντμπακ
    Αμερικανοσουηδός ηλεκτρομηχανολόγος, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και εξέλιξη του φερμουάρ.
  • Αθανάσιος Διάκος
    Από τους πρωτεργάτες του εθνικού ξεσηκωμού στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και ήρωας της μάχης της Αλαμάνας...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων