5ο ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα!

Καλωσόρισμα

Σεπ 201424

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του   5Ο Γενικού Λυκείου  Κέρκυρας,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2012 – 2013 σας ευχόμαστε υγεία, πρόοδο των  παιδιών σας και οικογενειακή ευτυχία.

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την ανάγκη της αρμονικής συνεργασίας σας με το διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου μας και τη συχνή ενημέρωσή σας για τη φοίτηση, τη διαγωγή και την επίδοση των παιδιών σας.

Σύντομα θα ενημερωθείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας για τις ημέρες και τις ώρες που θα μπορείτε να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε από τους καθηγητές, στο χώρο του Γραφείου των καθηγητών, για την  επίδοση, επιμέλεια, φοίτηση και συμπεριφορά των παιδιών σας. Είναι αυτονόητο ότι οι  γονείς μπορούν να ενημερώνονται και έκτακτα.

Σας γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν χρήση γονικής αδείας, για   την οποία χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Η πρόοδος των μαθητών/τριών εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την τακτική φοίτησή τους, για την οποία ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι γονείς. Πρέπει να σημειωθεί ότι και η ολιγόλεπτη απουσία του μαθητή/τριας από την τάξη του στερεί την αφομοίωση γνώσεων, που είναι απαραίτητες για τη μόρφωση και την προετοιμασία του/της για τις προαγωγικές και  απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος του διδακτικού έτους. Ο Κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας οφείλει να προσέρχεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, για να ενημερώνεται υπεύθυνα για την φοίτησή του/της. Η κηδεμονία ασκείται μόνο από τους γονείς. Ανάθεση της κηδεμονίας σε τρίτο πρόσωπο γίνεται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Η διάλυση του γάμου πρέπει να δηλώνεται στο σχολείο και στην περίπτωση αυτή, η κηδεμονία ασκείται μόνο από τον  γονέα που με δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια των παιδιών.

Το σύνολο των απουσιών που μπορεί να σημειώσει ο μαθητής/τρια κατά την διάρκεια του  διδακτικού έτους είναι 114 από τις οποίες οι 50 μπορεί να είναι αδικαιολόγητες και οι   υπόλοιπες 64 πρέπει να είναι δικαιολογημένες. Απουσίες για λόγους υγείας ή σοβαρούς   οικογενειακούς λόγους μέχρι δύο (2) ημέρες δικαιολογούνται από τον κηδεμόνα, δεν πρέπει  όμως να ξεπερνούν το σύνολο των δέκα (10) ημερών το διδακτικό έτος. Απουσίες  δικαιολογούνται και με βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία  πιστοποιείται το είδος και η διάρκεια της ασθένειας. Το δικαιολογητικό είναι υποχρεωμένος να  προσκομίσει ο ίδιος ο κηδεμόνας το αργότερο μέχρι και τη δέκατη (10) ημέρα από την  επιστροφή του μαθητή/τριας στο σχολείο. Μονόωρες απουσίες και απουσίες χωρίς άδεια από τη Διεύθυνση δεν δικαιολογούνται.

Για θέματα απουσιών, αλλά και για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών  τους,  οι κηδεμόνες μπορούν να  ενημερώνονται από  τον υπεύθυνο της  τάξης εκπαιδευτικό.

Παρακαλούμε οι μαθητές/τριες να προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα και πριν από το   κτύπημα του κουδουνιού με ντύσιμο ευπρεπές και πλατιάς κοινωνικής αποδοχής, για να   αποφεύγονται οι διαμαρτυρίες μαθητών/τριών και γονέων. Οι μαθητές πρέπει να  παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση του σχολείου. Η αποχώρηση μαθητή από το  σχολείο, πριν από τη λήξη των μαθημάτων, γίνεται μόνο μετά από επικοινωνία με το γονέα –  κηδεμόνα.

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει μεταξύ των μαθητών πρέπει να αναφέρεται αμέσως στη  Διεύθυνση και να επιλύεται ΜΟΝΟ με τη μεσολάβηση του Σχολείου και ΟΧΙ από τους  ίδιους τους μαθητές. Κάθε περίπτωση αυτοδικίας θα τιμωρείται.

Σας ενημερώνουμε ότι δεν επιτρέπεται: α) οποιαδήποτε χρήση των κινητών τηλεφώνων  από τους μαθητές στο σχολείο, β) το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου, γ) η κατανάλωση καφέδων από τους μαθητές και δ) η αποχώρηση των μαθητών χωρίς άδεια από  τη Διεύθυνση και επικοινωνία με τον κηδεμόνα.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας θα είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα  βοηθήσει τα παιδιά σας, αλλά και την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του Λυκείου μας.

Αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγειάς , καλό  θα είναι να αναφερθεί εγκαίρως , για να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα διακριτικότητα και ευαισθησία.

Ενημερώστε μας αν το παιδί σας παρουσιάζει αλλεργία σε κάποιο αντιπυρετικό ( DEPON)

 

Ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί

του   5ου  Γενικού  Λυκείου  Κέρκυρας

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Καλωσόρισμα”

 1. Οκτώβριος 3, 2015 στις 11:35       Αγγελική Κροκίδη Έγραψε:

  Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!


Αφήστε μια απάντηση

Αρχείο

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ραδιοφωνικό Spot εκπομπής

Εικονική περιήγηση


αυλή|τάξη | Θέα | αμφιθέατρο

Μετάφραση

To σχολείο μας στη Βουλή!

5o ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ευ. Ναπολέοντος 12, Κέρκυρα,
T.K. 49100
τηλ. 26610 41841
fax: 26610 34413
mail@5lyk-kerkyr.ker.sch.gr
Φόρμα επικοινωνίας

Σχεδιασμός: Φαγογένης Βασίλης
(Μαθηματικός, 5ο ΓΕΛ Κέρκυρας)
Ιούλιος 2012

Ψηφοφορία

Ψηφοφορία

Σας αρέσει το site του σχολείου μας;

Ημερολόγιο

Εορτολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

RSS Σαν Σήμερα .gr – Πρωτοσέλιδο

 • 18 κοινοί θνητοί που παντρεύτηκαν γαλαζοαίματους
  Το Σάββατο 19 Μαΐου, η αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ θα ενταχθεί σε μία επίλεκτη ομάδα «κοινών θνητών» που έχουν παντρευτεί μέλη βασιλικών οικογενειών, καθώς θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον βρετανό πρίγκιπα Χάρι...
 • Ο Γαλλικός Μάης του ‘68
  Η πορεία του «Γαλλικού Μάη», από τη φοιτητική διαμαρτυρία της Ναντέρ έως την επικράτηση του Ντε Γκολ στις προεδρικές εκλογές της 30ης Ιουνίου 1968, που σηματοδότησε το συμβατικό τέλος του.
 • Μαρία η Μαγδαληνή
  Σύσσωμος ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει κάθε χρόνο στις 22 Ιουλίου τη μνήμη της μυροφόρου και ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής. Ανήκε στον κύκλο μιας ομάδας γυναικών, οι οποίες ακολουθούσαν τον Χριστό και τους Αποστόλους και τους βοηθούσαν στο έργο τους....
 • Ο Μουστάκας και το «φάρμακο» του Φέρμα
  Ο Σωτήρης Μουστάκας είχε αναφέρει σε μία συνέντευξή του, πως ο Νίκος Φέρμας κάπνιζε στο κοινό τους καμαρίνι, σε μία θεατρική παράσταση που συνεργάστηκαν. Ο Μουστάκας έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική και ήταν αρκετά νέος σε ηλικία...
 • Τώνης Μαρούδας
  Ήταν 22 Ιουλίου του 1988, όταν έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής της αγάπης, με την πρωτότυπη δυτικότροπη ερμηνεία...
 • Μηνάς Χρηστίδης
  Ηθοποιός, δημοσιογράφος, κριτικός θεάτρου και τηλεόρασης. Υπήρξε ο πρώτος δημοσιογράφος στην Ελλάδα, που καθιέρωσε στήλη τηλεοπτικής κριτικής.
 • Ο Μύθος του Παρδαλού Αυλητή
  Έγινε γνωστός από το ποίημα του Ρόμπερτ Μπράουνινγκ «The Pied Piper of Hamelin: A Chlid’s Story» και κυρίως από τη συλλογή των αδελφών Γκριμ «Γερμανικοί Μύθοι»...
 • Τζον Ντίλιγκερ
  Αμερικανός ληστής τραπεζών και «υπ' αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος» για το FBI, ένας από τους πιο διάσημους κακοποιούς. Έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στις 22 Ιουλίου του 1934...
 • Κωνσταντίνος Χατζόπουλος
  Ποιητής, πεζογράφος, ιδεολόγος του σοσιαλισμού και υπέρμαχος του δημοτικισμού. Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων. Πέθανε στις 22 Ιουλίου του 1920...
 • Αιματηρή διαδήλωση στην κατεχόμενη Αθήνα
  Στις 22 Ιουλίου 1943 κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις κατά της επικείμενης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη Μακεδονία, με πολυπληθές μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο πνίγηκε στο αίμα...
 • Η Διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς
  Συγκλήθηκε από την 1η έως τις 22 Ιουλίου 1944, με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση της οικονομικής αρχιτεκτονικής του μεταπολεμικού κόσμου...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκακιστική άσκησηTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων