Άρθρα κατηγορίας "Δραστηριότητες"

Ο Ρωμαίος στο φως της Ιουλιέττας

Το σχολείο μας παρουσίασε στη θεατρική εβδομάδα για τον Σαίξπηρ και συγκεκριμένα την 5 Μαίου 2017, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης τη θεατρική παράσταση με τίτλο: “ Ο Ρωμαίος στο φως της Ιουλιέττας », στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: »Κύρος και πυρ: Σαίξπηρ, ο οικουμενικός ».

Ετικέτες: , ,

Θεατρική παράσταση του σχολείου μας.

Romeo_and_Juliet_11

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση του σχολείου μας με τίτλο Ο Ρωμαίος στο φως της Ιουλιέττας ,
στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος: Κύρος και πυρ: Σαίξπηρ, ο οικουμενικός
που θα γίνει τη Παρασκευή 5 Μαίου, 20:00μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.
Θα είναι τιμή και χαρά μαζί να σας έχουμε κοντά μας.

    Ο Διευθυντής  : Ρούμογλου  Αναστάσιος

Συντονίστρια: Nτόσκα Ελένη.

Συμμετέχουσες καθηγήτριες: Ζάρρα  Σοφία, Κατάκη Δήμητρα

Ετικέτες:

Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο με τίτλο:
» Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» , που έγινε φέτος στις 18 και 19 Μαρτίου στη πόλη μας.
Συμμετείχαμε στο παραπάνω Συνέδριο με την εργασία :
«H αγάπη ως ύψιστη αρετή. Σκηνές ανθρωπιάς κι απανθρωπιάς, που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Στέλνουν μηνύματα ; Eμπνέουν;» .
Την εργασία παρουσίασαν οι παρακάτω μαθήτριες του Σχολείου μας: ΓιαννίκηΈλενα, Κεβεντζίδου Μαρία, Παπαδοπούλου Κυριακή , Χατζημιχαήλ Σοφία με την επίβλεψη και επιστασία της Θεολόγου καθηγήτριας κ. Ντόσκα Ελένης, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Οι μαθήτριες πήραν βεβαιώσεις συμμετοχής στο παραπάνω Συνέδριο και είναι τιμή για το σχολείο μας που μας εκπροσώπησαν.
Τα σχολεία που συμμετείχαν από τη Ξάνθη στο Συνέδριο, ήταν το 5ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο, πέραν του ιδιωτικού Σχολείου » ΑΞΙΟΝ » και του Εκκλησιαστικού Σχολείου.

Ετικέτες:

Πρόσκληση στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο που συμμετέχει το σχολείο μας.

01

 

Το σχολείο μας συμμετέχει στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Θεολογικό Συνέδριο με τίτλο » Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο » , που θα διεξαχθεί φέτος στις 18 και 19 Μαρτίου στη πόλη μας. Το Σχολείο μας συμμετέχει στο παραπάνω Συνέδριο με την εργασία : «H αγάπη ως ύψιστη αρετή. Σκηνές ανθρωπιάς κι απανθρωπιάς, που έκαναν τον γύρο του κόσμου.  Στέλνουν μηνύματα ;  Eμπνέουν;» . Την εργασία θα παρουσιάσουν 4 μαθήτριες του Σχολείου μας: Γιαννίκη Έλενα, Μιτσικάρη Φωτεινή, Κεβεντζίδου Μαρία και
Παπαδοπούλου Κυριακή με την επίβλεψη και επιστασία της Θεολόγου καθηγήτριας κ. Ντόσκα Ελένης, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Το σχολείο μας έχει τοποθετηθεί στη 2η Συνεδρία: 11.30μ.μ. – 12.30 μ.μ. και έχει την 4η θέση σε σειρά προτεραιότητας παρουσίασης, μετά από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσ/νίκης, το Ιδιωτικό Γυμνάσιο » ΑΞΙΟΝ » της Ξάνθης και ακόμη μία παρουσίαση του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσ/νίκης. Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και θα είναι τιμή για την προσπάθεια των μαθητριών μας.

 

02

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων Α” Γυμνασίου

Ετικέτες: ,

Κραταιά ως θάνατος αγάπη


Στα πλαίσια της παρουσίασης των πολιτιστικών δράσεων για τον Χατζηδάκι το 5o Γυμνάσιο παρουσίασε την βιωματική δράση “Κραταιά ως θάνατος αγάπη” από το ¨άσμα Ασμάτων της Παλαιάς Διαθήκης με υπεύθυνη της πολιτιστικής δράσης τη κ. Ντόσκα Ελένη. Είναι ένα τραγούδι που το μετέφρασε ο Γ. Σεφέρης και το μελοποίησε ο Χατσιδάκης, σμιλεύοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο λυρισμό και προβληματισμό μαζί.

Ετικέτες:

Του Ιονίου Κέρκυρα, της Μεσογείου πρέσβειρα

Ομάδα μαθητών του 5ου Γυμνασίου με συντονίστρια την κ Ντόσκα Ελένη και συμμετέχουσες καθηγήτριες την κ. Ζάρρα Σοφία και την κ. Παρλίτση Σουλτάνα ανέλαβαν πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: “Του Ιονίου Κέρκυρα, της Μεσογείου πρέσβειρα”, και επισκέφθηκαν το νησί της Κέρκυρας σε μια τετραήμερη εκδρομή. Μια προσπάθεια γνωριμίας με τη κουλτούρα της κερκυραϊκής παράδοσης. Το πρόγραμμα προβάλλει τον πολιτισμό, την ιστορία καθώς και τους χορούς του νησιού των Φαιάκων.

Ετικέτες:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Για να φωτογραφίσεις: Πρέπει να να τοποθετήσεις σε μια ευθείας γραμμή, το μυαλό, το μάτι και την καρδιά.

Henri Cartier-Bresson , φωτογράφος

Capture

 

Ετικέτες: ,

Δράση κατά του καπνίσματος

Δράση κατά του καπνίσματος Δράση κατά του καπνίσματος

Ετικέτες:

Ενδοσχολική επιμόρφωση γονέων και κηδεμόνων για τον σχολικό εκφοβισμό.

IMG_20150330_182217 (Large)Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ενδοσχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο για τους γονείς και κηδεμόνες του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης. Το σεμινάριο, είχε θέμα: “Σχολικός Εκφοβισμός-Παρέμβαση για τους γονείς” και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις κ. Μπουζιάνη Σταυρούλα και κ. Νικολή Αλεξάνδρα, καθηγήτριες φιλολόγους, υπεύθυνες για τον σχολικό εκφοβισμό στο 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Εισηγήτριες: κ. Παγώνα Διούδη, υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Νομού Ξάνθης, κ. Μπουζιάνη Σταυρούλα και κ. Νικολή Αλεξάνδρα.

 

Ετικέτες:

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων