Τετραήμερη εκδρομή στη Σύρο.

4-7 Μαίου 2018.

Τετραήμερη εκδρομή στη Σύρο.

Ετικέτες:

Β΄βραβείο Διηγήματος στο 10ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης

Η μαθήτρια μας Κατερίνα Διαμαντόγλου έλαβε Β΄βραβείο Διηγήματος στο 10ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης. Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν τη μαθήτρια και εύχονται να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια.

Ετικέτες:

Συνομιλία μέσω Skype του Β3 με τη συγγραφέα Μ. Ρουσάκη

Στο πλαίσο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 στο 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης, η καθηγήτρια Μπουζιάνη Σταυρούλα, ΠΕ02 μαζί με τα παιδιά του τμήματος Β3, διάβασαν το βιβλίο της Μαρίας Ρουσάκη, Μια φλόγα στο σκοτάδι: η αληθινή ιστορία της Έλεν Κέλερ. Τα παιδιά συζήτησαν για το βιβλίο, απάντησαν σε φύλλα εργασίας και επιθύμησαν να συναντηθούν με τη συγγραφέα, γεγονός που επιτεύχθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της Δ. Πυργελή. Έτσι, μέσω Skype την Πέμπτη 17/5/2018, στις 12 το μεσημέρι το Β3, συνομίλησε με τη Μ. Ρουσάκη, μοιράστηκε μαζί της τους προβληματισμούς του σχετικά με διάφορα θέματα και τις απορίες του σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και με τη δουλειά μιας συγγραφέα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους και όλες που συμμετείχαν.

 

Ετικέτες: , ,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ‘Eνα αγέρι φερμένο από τη Μικρά Ασία

Eνα αγέρι φερμένο από τη Μικρά Ασία και ειδικότερα από τη Σμύρνη έρχεται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης την Παρασκευή 18 Μαίου 2018 και ώρα 20:00 με τη παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος του 5ου Γυμνασίου: «Χώματα με χρώματα από τη Σμύρνη» σ’ ένα οδοιπορικό στη Μ. Ασία. Ελάτε να το νιώσετε με τραγούδια και χορούς μικρασιατικούς, μαζί με το μοναδικό πνεύμα που η Σμύρνη ξέρει να αποπνέει μέσα στο πέρασμα του χρόνου, ως κοσμοπολίτικη σκάλα της Ανατολικής Μεσογείου.

Συντονίστρια του προγράμματος: Nτόσκα Ελένη
Συμμετέχουσες καθηγήτριες: Γκούβερη Διονυσία, Ζάρρα Σοφία

Ετικέτες:

Μικροί δήμαρχοι…οι μαθητές μας!

Πιστοί στις κοινωνικές τους ευαισθησίες οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης προχώρησαν σε μια ακόμα δράση με τοπικό ενδιαφέρον και περιεχόμενο. Αφορμή στάθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του σχολείου που υλοποίησαν 26 μαθητές υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σ.Μακρή, Ε.Κουσκουρά και Α.Παπαβασιλείου.

Ετικέτες:

Ένας πίνακας γεμάτος έμπνευση…

Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ3 και Γ4 δημιούργησαν
τα δικά τους προσωπικά χαϊκού.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα και πολύ δημιουργική διαδικασία που άφησε όμορφες εντυπώσεις στα παιδιά
και στην υπεύθυνη καθηγήτριά τους, Μπουζιάνη Σταυρούλα, ΠΕ 02.
Ελπίζουμε να τα χαρείτε μαζί μας…

 


Ετικέτες:

Να Πεσουν Οι Μασκες

Στο πλαίσιο της 6ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου μας με την καθοδήγηση της φιλολόγου τους κ. Καζακλή Κωνσταντίας, ετοίμασαν το βίντεο «Να πέσουν οι μάσκες». Οι μαθητές κατέβαλαν πολυήμερη και αξιοζήλευτη προσπάθεια και αξιοποίησαν θεατρικές τεχνικές του αρχαίου δράματος που διδάχτηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2017-2018. Μαθητές που συμμετείχαν: Ελενίδης Γιώργος, Παπαδοπούλου Κυριακή-Ελευθερία, Καρακεχαγιάς Βασίλης, Χατζηαντωνίου Πασχαλιά, Κηπουρού Ζωή. Μπράβο για την προσπάθειά τους.

Ετικέτες: ,

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ

Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος :Xώματα με χρώματα από τη Σμύρνη επισκέφθηκαν το Σπίτι της Σκιάς στη Παλαιά Πόλη της Ξάνθης στις
21 Μαρτίου για να δουν μεταξύ άλλων το αντίγραφο του καμπαναριού του ναού της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη του 19ου αιώνα και μια σειρά έργων, φιλοτεχνημένων από τον καλλιτέχνη
Τριαντάφυλλο Βαίτση, τα οποία συμπεριελήφθησαν στη ταινία Η Ρόζα της Σμύρνης. Τα έργα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη είναι φιλοτεχνημένα με τη τεχνική της δόμησης σκιάς και ανάλογα με τον φωτισμό δίνουν στον θεατή δύο διαφορετικά θέματα να δει.
Η συντονίστρια του προγράμματος : Ντόσκα Ελένη  Οι συνοδοί καθηγήτριες: Ζάρρα Σοφία, Καζακλή Κωνσταντία

Ετικέτες:

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης της ACTIONAID

Σε μια ακόμη καινοτόμο και εναλλακτική δράση συμμετέχει το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Σωπιάδη Γ. και Μακρή Σ. παρουσίασαν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο, χειροποίητο έντυπο στο οποίο απεικόνισαν τις σκέψεις τους για τον πλανήτη μας το 2030.

Μέσα από κείμενα και καλλιτεχνικές δημιουργίες τα παιδιά επικοινώνησαν τις σκέψεις τους γύρω από το θέμα «Φτηνή και καθαρή ενέργεια» που αποτελεί έναν από τους 17 διακηρυγμένους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που προωθεί η ACTIONAID.

Η προσπάθεια αυτή έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση 2018 που διοργανώνει η ACTIONAID στην Αθήνα. Η πρωτοποριακή αυτή δράση του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ανάλογες προηγούμενες ενέργειες που ανέδειξαν και αναδεικνύουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ετικέτες:

ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ετικέτες:

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων