Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία(3 Δεκεμβρίου 2018), πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και καθηγητών σε ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι φιλόγογοι της ειδικής αγωγής Καλαϊτζοπούλου Κατερίνα και Σουλτάνη Ευγενία.

Ετικέτες: ,

Γιορτή – 17 Νοεμβρίου 2018

https://1drv.ms/v/s!Aj7DYXQaYwfUpGzuKOckHmgafrvx

Ετικέτες: ,

Γιορτή – 28 Οκτωβρίου 2018

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων Α’ Γυμνασίου

Ετικέτες:

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ

Ετικέτες:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2018

Ετικέτες:

Έναρξη σχολικής χρονιάς – Αγιασμός

Έναρξη σχολικής χρονιάς – Αγιασμός 2018

Ετικέτες:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πανελλήνια διάκριση του σχολείου μας.
«Τα ντουρντουβάκια της Ξάνθης» έδωσαν την πρωτιά και μας έκαναν όλους υπερήφανους!!

Βραβεύσεων συνέχεια για το 5ο Γυμνάσιο με την παραγωγή του ντοκυμαντέρ «Τα ντουρντουβάκια της Ξάνθης».

Πιστό στην παράδοσή του το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης πρώτευσε σε έναν ακόμη πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Μετά τις πρόσφατες πανελλήνιες επιτυχίες μαθητών του σε διαγωνισμούς διηγήματος, τέχνης και φωτογραφίας σειρά είχε η κατάκτηση του πρώτου βραβείου στο διαγωνισμό του μουσείου Μακεδονικού αγώνα με τίτλο «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Στο ντοκυμαντέρ με τίτλο «Τα ντουρντουβάκια της Ξάνθης», που ετοιμάστηκε από τους μαθητές του σχολείου Σ. Δανιηλίδη, Ρ. Καλταβερίδη και Α. Μαντάρα υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού-υποδιευθυντή του σχολείου Σ. Μακρή και τη συνεισφορά της Σ. Αυγέρη που παρείχε μέρος του αρχειακού υλικού, οι συντελεστές είχαν την ευκαιρία να φωτίσουν μια άγνωστη, αλλά ταυτόχρονα οδυνηρή πτυχή της ξανθιώτικης ιστορίας.

 

 

Τα ντουρντουβάκια, όπως ονομάστηκαν οι εκατοντάδες Θρακιώτες που επιστρατεύτηκαν και ακολούθησαν καταναγκαστικά τα τάγματα εργασίας του βουλγαρικού στρατού κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, αποτελούν ένα ιστορικό στοιχείο της τοπικής μας ιστορίας που,δυστυχώς, έχει ελάχιστα παρουσιαστεί. Κλείνοντας, λοιπόν, τη φετινή σχολική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα σχολική χρονιά υποσχόμενοι νέες διακρίσεις και καινοτόμες δράσεις.

 

Ετικέτες: ,

Τετραήμερη εκδρομή στη Σύρο.

4-7 Μαίου 2018.

Τετραήμερη εκδρομή στη Σύρο.

Ετικέτες:

Β΄βραβείο Διηγήματος στο 10ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης

Η μαθήτρια μας Κατερίνα Διαμαντόγλου έλαβε Β΄βραβείο Διηγήματος στο 10ο Πανελλήνιο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης. Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν τη μαθήτρια και εύχονται να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια.

Ετικέτες:

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων