Έναρξη διαδικασίας ηλεκτρονικής εγγραφής στο Λύκειο

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν σε Δημόσια Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. –
Π.ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021 – 2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο εδώ: Φ13α_72370_Εγκύκλιος Ηλεκτρονικών Εγγραφών ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΠΕΠΑΛ 2021 22

Συμμετοχή του σχολείου μας στη δραση «Map the Impact»

Τα παρακάτω posters δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της δράσης «Map the Impact» του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ανάδειξη της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης ως έργο που πραγματοποιήθηκε με την χρηματοδότηση της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Ψηφιακά Απολυτήρια Γυμνασίων, Λυκείων μέσω του gov.gr

Τη δυνατότητα να εκδίδουν ψηφιακά το απολυτήριο ή το πτυχίο τους έχουν οι απόφοιτοι Γυμνασίων, Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2016-2017 και εξής, καθώς είναι διαθέσιμες οι σχετικές υπηρεσίες στο gov.gr. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνολικής ψηφιακής αναβάθμισης της εκπαίδευσης, η έκδοση ψηφιακών βεβαιώσεων, πιστοποιητικών ή αποσπασμάτων απολυτηρίων Γυμνασίων και Λυκείων και πτυχίων Επαγγελματικών Λυκείων είναι πλέον εφικτή εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση / Αποφοίτηση από το σχολείο». Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτούνται κωδικοί Taxisnet, ενώ για όσο διάστημα ο απόφοιτος είναι ανήλικος, οι τίτλοι εκδίδονται με ενέργειες των κηδεμόνων. Το απόσπασμα του τίτλου που εκδίδεται έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα, αποθηκεύεται στην θυρίδα του πολίτη (https://my.gov.gr/) και μπορεί είτε να σταλεί ηλεκτρονικά σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, είτε να τυπωθεί και να κατατεθεί.

Συνέχεια ανάγνωσης «Ψηφιακά Απολυτήρια Γυμνασίων, Λυκείων μέσω του gov.gr»

Προετοιμασία για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Λύκειο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών
στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.)
για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής eεγγραφές.
Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Συνέχεια ανάγνωσης «Προετοιμασία για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου στο Λύκειο»

Διδακτική επίσκεψη στα Βυζαντινά μνημεία της πόλης μας

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών τα τμήματα της Γ΄Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα Βυζαντινά μνημεία Ροτόντα,  Παναγιά Αχειροποίητος και Αγία Σοφία.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη

Συνέχεια ανάγνωσης «Διδακτική επίσκεψη στα Βυζαντινά μνημεία της πόλης μας»

Επιστροφή στα θρανία Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,  χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Συνέχεια ανάγνωσης «Επιστροφή στα θρανία Δευτέρα 10 Μαΐου 2021»

Δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες , διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες των παρακάτω αρχείων σχετικά με την δικαιολόγηση απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νοσήματα και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα δια ζώσης.

exe-43805

ΦΕΚ Β 1512_21_43274_ΓΔ4_14_04_21_ΚΥΑ_ΤΡΟΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

NEO – Ώρες ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων απο τους καθηγητές

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος των καθηγητών του Σχολείου μας θα ενημερώνει  τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών για την πρόοδο τους μόνο τηλεφωνικά στο τηλ 2310812421  συμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

«Νέο με διορθώσεις»

ΩΡΕΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΓΟΝΕΩΝ-2020-2021

Το πρόγραμμα διαλειμμάτων θα το βρείτε στην προηγούμενη ανάρτηση.