Το Α1 γράφει για την επίσκεψη του Λύραυλου στις 27-11-2014

| 0 σχόλια

Πριν από λίγες μέρες, το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης παρακολούθησε μια ξεχωριστή παράσταση. Σκοπός της ήταν η προβολή και η ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής μουσικής, καθώς και των αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων. Οι μαθητές άκουσαν τους μαγευτικούς ήχους των οργάνων αλλά και έμαθαν τρόπους κατασκευής οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Γκαμπούρα Δήμητρα

 

Οι μουσικοί ήταν ευγενικοί και φιλικοί μαζί μας. Μας μιλούσαν με οικείο τρόπο και έλυναν τις απορίες μας. Επικρατούσε μια ατμόσφαιρα γαλήνης, όταν έπαιζαν γλυκές αρχαίες μελωδίες, ενώ η ατμόσφαιρα άλλαζε, όταν έπαιζαν δυνατές και ζωντανές μελωδίες. Τη μουσική συνόδευαν εικόνες και βίντεο. Γενικά, όλη η παράσταση ήταν καταπληκτική.

Αθανασιάδου Χριστίνα

 

Τα παιδιά έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθούσαν με προσοχή την παράσταση. Ένιωθαν σα να κάνουν ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα μέσα από τη μουσική.Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος, που συχνά ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα.

Αλεξανδρίδου Μελίνα

 

Οι μουσικοί μας εξήγησαν πώς κατασκευάζουν οι ίδιοι τα μουσικά όργανα. Μας έδειξαν, επίσης, πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε αυτοσχέδια μουσικά όργανα, π.χ. με ένα καλαμάκι!

Ακριτίδου Αργυρώ

 

Οι οργανωτές της παράστασης ήταν πολύ καλοί μαζί μας. Προσπάθησαν να μας κάνουν να νιώσουμε άνετα και να περάσουμε ωραία.

Δεληγεωργίδης Μανώλης

 

 

Εμένα προσωπικά, μου άρεσε πιο πολύ η λύρα. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η αρχαία ελληνική μουσική ήταν μαγευτική.

Αντωνιάδης Αντώνης

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωθα θαυμασμό γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για τις γνώσεις που έχουν και ήθελαν να τις μοιραστούν και μαζί μας.

Αργύρη Ρούλα

Αφήστε μια απάντηση

Τα απαραίτητα πεδία έχουν σήμανση με *.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων