Οι Encardia στην Κοζάνη – Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στις 7.00 μ.μ. με συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης

 

Το μουσικό σύνολο του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά ασχολείται με το θέμα της μουσικής της Κάτω Ιταλίας, στο πλαίσιο πολιτιστικών προγραμμάτων που έχουν αναλάβει καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου. Φέτος, ήδη προγραμματίζεται μία εκδήλωση στις αρχές Απριλίου καθώς και ανταλλαγή με το Γυμνάσιο-Λύκειο Παξών με σκοπό την παρουσίαση της παράστασης και στους Παξούς. Το μουσικό σύνολο θα έχει την τιμή να δείξει ένα πολύ μικρό δείγμα της δουλειάς του την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, κατά τη συναυλία που θα δώσουν οι encardia  στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας στην Κοζάνη. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα απο την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία και Γαλλία. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους μέχρι στιγμής και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο για τη δισκογραφία αλλά και για τη μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό, όταν βρίσκονται επί σκηνής. Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, E. Castagna, C. Villani, E. Pagliara, D. Durante, τα συγκροτήματα ghetonia, malalingua, mala agapi, arakne mediterranea κ.α.) καθώς και με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Klaudia Delmer, Χρίστος Τσιαμούλης, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, οι συνθέτες Γ. Βούκανος και Ν. Πλατύραχος, η συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων κ.α. Αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση του συγκροτήματος με το Βετεράνο Giovanni Avantaggiato στο φεστιβάλ «La notte della taranta» (Corigliano, Ιταλία), παρουσία 120.000 θεατών. Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, κατέγραψε ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «encardia, η πέτρα που χορεύει» (2012). Η ταινία αυτή απέσπασε θεαματικά το βραβείο κοινού στην κατηγορία «Ελληνική παραγωγή – μεγάλου μήκους» στο 14ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση