Αρχεία για Ανακοινώσεις

Μαραθώνιος Ανάγνωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος Γαλλικής Νομού Κοζάνης

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019,στις 11.00 π.μ.μ, έγινε Μαραθώνιος Ανάγνωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος Γαλλικής Νομού Κοζάνης με απαγγελία ποιημάτων του Jaques Prevert από μαθητές και μαθήτριες. Ήταν μία εντυπωσιακή εμπειρία για όλους όσους την παρακολούθησαν. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα και ένα γαλλικό βιβλίο.

6-Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Σήμερα το σχολείο μας συμμετέχει στην Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας προβάλλοντας στους μαθητές την κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά της χορωδίας». Επίσης θα διοργανωθεί στο σχολείο Διαγωνισμός Αφίσας με συνθήματα των παιδιών κατά της βίας στο σχολείο. Οι καλύτερες αφίσες θα αναρτηθούν στους χώρους διαλειμμάτων του σχολείου και θα προβληθούν και στον επίσημο ιστοχώρο του σχολείου.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για τη σημερινή μέρα.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, για την 6η Μαρτίου, πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Με την ευκαιρία αυτή καλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες αλλά και οι γονείς να συζητήσουν, να ανταλλάξουν προβληματισμούς, σκέψεις, ιδέες, αλλά και να σχεδιάσουν θετικές συλλογικές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας, με όποιες μορφές εκδηλώνεται στο σχολικό περιβάλλον.

Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση, φαινόμενο που γίνεται πλέον ορατό στις ανησυχητικές διαστάσεις του σε πολλές χώρες, δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Μπορεί να εκδηλώνεται στο περιβάλλον του σχολείου, αλλά απηχεί στρεβλώσεις του ευρύτερου κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, καθώς συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τον ρατσισμό, την ομοφοβία, κάθε είδους ανισότητες, την κανονικοποίηση της βίας και της ρητορικής του μίσους. Η εκφοβιστική συμπεριφορά έχει συχνά μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που την υφίστανται και υπονομεύει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, η βία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

Η απάντηση στην εξάπλωση του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι το δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο, που αποδέχεται και τιμά τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία -που ευαισθητοποιεί όλα τα μέλη της κοινότητας –μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς– και προωθεί την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις που εστιάζει στην ηθική και ανθρωπιστική διάσταση της παιδείας, στην καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχικότητας, και όχι μόνο στα μαθησιακά αποτελέσματα. Στον αξιακό χαρακτήρα του σχολείου πρέπει να κατατείνουν οι προσπάθειες όλων μας, πολιτείας, κοινωνίας, οικογένειας, γιατί μόνο αυτός μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και την προαγωγή των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών μας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, της βελτίωσης του παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία, αλλά και της επιμόρφωσης και επιστημονικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών, έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά από παρεμβάσεις, όπως η θεματική εβδομάδα, το νέο Πλαίσιο οργάνωσης Σχολικής Ζωής, η εκπόνηση έγκυρου επιμορφωτικού υλικού για εκπαιδευτικούς, καθώς και οι νέες δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης των σχολικών μονάδων.

Ένα ασφαλές, ειρηνικό και δημοκρατικό σχολείο, ένα σχολείο χωρίς βία και φόβο αποτελεί δικαίωμα όλων των παιδιών. Χρέος όλων μας να το διασφαλίσουμε!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι ο παρών ιστότοπος είναι ο μόνος επίσημος ιστότοπος του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης για την ενημέρωση γονέων-κηδεμόνων και μαθητών, για τη διαχείριση του οποίου είναι υπεύθυνο το σχολείο. Επειδή διαπιστώθηκε ότι σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν ομάδες με την επωνυμία «5ο Γυμνάσιο» θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι το σχολείο δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ομάδες, καθώς και με το περιεχόμενο που αναρτάται από τα μέλη τους.

Από τη Διεύθυνση

Ενημέρωση για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Χθες 13/2/2019, μέρα επίδοσης της βαθμολογίας του Α΄τετραμήνου η Δ/ντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Δ. Νάκα ενημέρωσε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών σχετικά με:

  1. τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους μαθητές στο Διαδίκτυο και την αυξημένη χρήση των κοινωνικών δικτύων από τους μαθητές και
  2. την κατοχή και χρήση κινητών στο σχολείο παρά τη σχετική απαγόρευση του Υπουργείου Παιδείας και τα μέτρα που θα πάρει το σχολείο, αν συνεχιστεί το πρόβλημα αυτό.

Δείτε εδώ και εδώ τις δύο σχετικές παρουσιάσεις για τη δική σας ενημέρωση και την προστασία των μαθητών μας.

 

Ενημερωτικό σημείωμα προς γονείς-κηδεμόνες

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του  Σχολείου μας ότι :

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 13-2-2019 θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες οι έλεγχοι επίδοσης του Α΄ τετραμήνου 2018-19  από ώρα  2:00΄ μ.μ. έως  4:00΄ μ.μ.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να έρθουν στο σχολείο στις 13:30΄ μ.μ. γιατί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα γίνει ενημέρωση από τη Διευθύντρια για διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στο Σχολείο.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Μέτρα για την εποχιακή γρίπη

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και επειδή τα κρούσματα της εποχικής γρίπης εξακολουθούν να είναι αυξημένα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Ελέγχου & πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), είναι σημαντικό να ενταθούν τα προληπτικά, διαγνωστικά και θεραπευτικά μέτρα και ιδιαιτέρως τα ακόλουθα με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
 Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
 Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
 Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα που θα έχουν οι μαθητές μαζί τους στην τσάντα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.
Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Στιγμιότυπα από την εκδρομή της Γ΄Γυμνασίου στην Αθήνα

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Περιμένοντας την αλλαγή της φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Επίσκεψη στην Έκθεση Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μαθητές συμμετέχουν στη Διαδραστική Έκθεση «The Champion»

Κοπή πίτας

Μέρα κοπής πίτας στο σχολείο. Καλή χρονιά με υγεία και προκοπή

για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ώρες ενημέρωσης γονέων

Τετάρτη Πέμπτη
Νάκα
Μαμάτσιος Χ Χ
Μουντζουρίδης Χ
Γαβριηλίδου Χ Χ
Κουρέλης Χ Χ
Βαφειάδου Χ Χ
Παπακυριακού Χ Χ
Σταγκοπούλου Χ Χ
Μητσοπούλου Χ Χ
Μαντώ Χ Χ
Μιχαηλίδης Νικ. Χ Χ
Δουγαλής Χ
Ζαρκαντζιά Χ Χ
Αποστολίδης Χ Χ
Παπαδέλη Χ Χ
Μέρου Χ
Χατζηλάμπου Χ
Καλέας Χ Χ
Μιχαηλίδης Μ. Χ
Δαγκάκη Χ Χ
Δολόπικου Χ Χ
Πλιάτσιου Χ Χ
Πλήινα Χ
Διάφα Χ Χ
Μουσαφερειάδου Χ Χ
Καραγκούνης Χ Χ
Μπονάτσος Χ Χ
Βασδέκη Χ
Χατζηγεωργιάδης Χ

Προσοχή-Ενημέρωση

Παρακαλούμε οι γονείς – κηδεμόνες και οι μαθητές μας, μετά από την τελευταία ενημέρωση για κανονική λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 15/1/2019, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την πρωινή προσέλευση (9:15 προσέλευση-10:00 έναρξη μαθημάτων)και την μεσημεριανή αποχώρηση από το σχολείο προς αποφυγή κάποιου ατυχήματος, γιατί η αυλή είναι παγωμένη και δεν έχει καθαριστεί από τα χιόνια (λόγω αδυναμίας του Δήμου, μετά από σχετική επικοινωνία στις 11/1/2019). Οι είσοδοι του σχολείου έχουν καθαριστεί από το προσωπικό καθαριότητας και είναι προσβάσιμες.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες στον αύλειο χώρο του σχολείου, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις στους μαθητές ότι η πρόσβαση εκεί δεν θα επιτρέπεται για τη δική τους ασφάλεια και το διάλειμμα θα γίνεται στους εσωτερικούς χώρους διαλείμματος.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Από τη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου