Προσοχή-Ενημέρωση

Παρακαλούμε οι γονείς – κηδεμόνες και οι μαθητές μας, μετά από την τελευταία ενημέρωση για κανονική λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 15/1/2019, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την πρωινή προσέλευση (9:15 προσέλευση-10:00 έναρξη μαθημάτων)και την μεσημεριανή αποχώρηση από το σχολείο προς αποφυγή κάποιου ατυχήματος, γιατί η αυλή είναι παγωμένη και δεν έχει καθαριστεί από τα χιόνια (λόγω αδυναμίας του Δήμου, μετά από σχετική επικοινωνία στις 11/1/2019). Οι είσοδοι του σχολείου έχουν καθαριστεί από το προσωπικό καθαριότητας και είναι προσβάσιμες.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι μέχρι να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες στον αύλειο χώρο του σχολείου, θα γίνουν αυστηρές συστάσεις στους μαθητές ότι η πρόσβαση εκεί δεν θα επιτρέπεται για τη δική τους ασφάλεια και το διάλειμμα θα γίνεται στους εσωτερικούς χώρους διαλείμματος.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Από τη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου

Νέο πρόγραμμα εκδρομής Γ΄Γυμνασίου στην Αθήνα

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για τις αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου στην Αθήνα. Το πρόγραμμα θα δοθεί και έντυπα στους μαθητές.

Σάββατο   26/1                

7:00 π.μ.:  Αναχώρηση από το σχολείο

2:00 μ.μ.: Άφιξη στην Αθήνα – Γεύμα στο ξενοδοχείο

3:00-μ.μ. 5:00 μ.μ. : Τακτοποίηση στα δωμάτια-Ξεκούραση

5:00 μ.μ.– 6:00 μ.μ. (Έκθεση Leonardo Da Vinci-προαιρετικά)

6:00 μ.μ.– 7:30 μ.μ. Δείπνο

8:00 μ.μ.- 11:00 μ.μ. Παρακολούθηση βραδινής Θεατρικής

παράστασης

11:30 μ.μ:         Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Κυριακή   27/1                 

8:00 π.μ. -9:00 π.μ.: Πρωινό στο ξενοδοχείο

9:30 π.μ.-12:00 μ.μ. Άφιξη στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός κόσμος

(Διαδραστική Έκθεση για τον Αθλητισμό «Τhe champion-

Ψηφιακή περιήγηση στην Αγία Σοφία)

1:00 μ.μ.-2:00μ.μ.: Επίσκεψη και ξενάγηση στη Βουλή

2:30 -3:30μ.μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Γεύμα

3:00 μ.μ.- 5:30 μ.μ.  Ξεκούραση

6:00 μ.μ.- 8:30 μ.μ. Περιήγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

9:00 μ.μ.-  11:30 μ.μ. Δείπνο σε ταβέρνα-Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

Δευτέρα  28/1                 

7:30 – 8:30 π.μ. Πρωινό – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο

9:30 π.μ.: Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης

και στην Ακρόπολη

12:30 μ.μ.: Αναχώρηση για Κοζάνη

9:00 μ.μ. -9:30 μ.μ. Άφιξη στο σχολείο

Συγχαρητήρια

Συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές της Α΄Τάξης του σχολείου μας Γκούτζιο Νικόλαο και Παπαδόπουλο Πρόδρομο για την επιτυχία τους στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Υπατία», τις μαθήτριες της Β΄τάξης Αραβοπούλου Αλεξάνδρα και της Γ΄τάξης Αθανασιάδου Βασιλική και Δίκου Νίκη για την επιτυχία τους στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Θαλής»  .  Οι μαθητές προκρίνονται για την επόμενη φάση  και θα διαγωνιστούν στο Διαγωνισμό  «Καραθεοδωρή» και «Ευκλείδης» που θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9:00 π.μ. στο 4ο ΓΕ.Λ. Κοζάνης.

Ανακοίνωση

Ενημερώνουμε τους μαθητές της Γ΄τάξης και τους γονείς και κηδεμόνες ότι η τριήμερη εκδρομή που θα γινόταν στην Αθήνα, αναβάλλεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για τις 26-27 και 28 Ιανουαρίου 2018. Το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο με μικρές τροποποιήσεις και θα γνωστοποιηθεί σε όλους μόλις ανοίξουν τα σχολεία και λειτουργήσουν κανονικά.

Σχετική εικόνα

 

Ευχόμαστε σ΄όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και στις οικογένειές τους υγεία, προκοπή και ευτυχία για την καινούρια χρονιά.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης

Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar γλυκού στο 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης Παρασκευή 22-12-2017

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σχολείο

Θέατρο στη Μονή Λαζαριστών

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου παρακολουθήσαμε στη Θεσσαλονίκη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την παράσταση «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;». Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον και πραγματικά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος «διαφορετικός».  Είναι αυτιστικός, όμως ταυτόχρονα είναι μία μαθηματική διάνοια και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, γεμάτος περιέργεια.  Έτσι όταν βρίσκει νεκρό ένα σκύλο, αποφασίζει να κάνει το παν για να βρει τον ένοχο. Στην αναζήτησή του έρχεται αντιμέτωπος με αλήθειες που αφορούν τον ίδιο και την οικογένειά του, οι οποίες αλλάζουν ριζικά τη ζωή του.  Παρόλα τα αναπάντεχα γεγονότα και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις από τις οποίες περνά, καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρό του,  δηλαδή να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη, τα μαθηματικά.

Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης ήμασταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι και συζητούσαμε για την υπόθεση που όλους μας άγγιξε πραγματικά. Τα  μηνύματα του έργου πολλά και  δυνατά.  Η διαφορετικότητα εντέλει δεν  είναι μειονέκτημα, αλλά προτέρημα, αρκεί να ξέρεις πώς να το αξιοποιήσεις. Χρειάζεται προσπάθεια, θέληση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Λόγω της διαφορετικότητάς σου μπορεί να συναντήσεις πολλά εμπόδια στο δρόμο σου, οι άνθρωποι μπορεί να σε πληγώσουν, όμως εσύ δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να κάνεις πράξη το όνειρό σου.

Επίσης το έργο αποτέλεσε μία καλή αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε στο θέμα του αυτισμού.  Παρακολουθήσαμε στιγμές της ζωής ενός παιδιού με αυτισμό και έτσι μπήκαμε στη θέση του και πλέον έχουμε τη διάθεση να αγκαλιάσουμε όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, ενώ προηγουμένως λόγω της άγνοιας μας τα αφήναμε στο περιθώριο.

Ήταν μία εκδρομή διαφορετική που θα μας μείνει αξέχαστη και ευχόμαστε στο μέλλον να μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και άλλες αξιόλογες παραστάσεις

Παπαϊωάννου Άννα   –   Μπιλιώνη Αναστασία

Επίσκεψη στην έκθεση του Van Gogh

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου μας στη διεθνή έκθεση Van Gogh, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μια εκδρομή που μου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς είχα την πρωτόγνωρη εμπειρία να έρθω σε επαφή με τέτοιου είδους καλλιτεχνικά δημιουργήματα ενός τόσο διάσημου καλλιτέχνη. Βλέποντας τους θαυμάσιους πίνακες του Ολλανδού ζωγράφου να προβάλλονται γύρω στο χώρο ένιωσα τόσο γοητευμένη, που ήταν σαν να γύρισα πίσω στον χρόνο και να συμμετείχα και εγώ η ίδια στη δημιουργία αυτών των υπέροχων πινάκων. Οπωσδήποτε συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους μαθητές να επισκεφθούν αυτήν την μοναδική έκθεση ζωγραφικής και να έχουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Μαθήτρια του Γ4 Σημαιοφορίδου Ζωή

Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου, αποχαιρετούν το 2018 δωρίζοντας πίνακες !

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης μαζί με την εικαστικό Μαρία Χατζηλάμπου, αποχαιρετούν το 2018 δωρίζοντας 15 χριστουγεννιάτικα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησαν οι ίδιοι, στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας .
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !