ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ KAI ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ιούν 20178

Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, την Δευτέρα 29 Μαϊου 2017,  γιόρτασε την λήξη του διδακτικού έτους με μια όμορφη και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

100_2559

100_2565

Οι μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια και καθοδήγηση των καθηγητών τους παρουσίασαν τα αποτελέσματα από μια σειρά προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, τα οποία υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα ωφέλη που αποκόμισαν οι εμπλεκόμενοι σε αυτά μαθητές, τις ξεχωριστές εμπειρίες που απέκτησαν και τους στόχους που εξυπηρετούσαν οι δραστηριότητες.

100_2566

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία, πλημμυρίζοντας την αίθουσα με γλυκιές και νοσταλγικές μελωδίες, υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Νασιώκα Ευθαλίας και τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ Τάξης.

100_2562

Το θέμα « Φύλο και Εργασία», με συντονίστρια την κ. Μπαλακτσή Μαρία,και την κ. Τσαντίκου Βάγια ως συμμετέχουσα,  προβλημάτισε ιδιαίτερα τους μαθητές της Β΄ Τάξης, οι οποίοι, με την πραγματοποίηση της έρευνας, κατανόησαν τη μέγιστη σημασία της επιλογής του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους και μακριά  από τα στερεότυπα άλλων εποχών.

100_2569

Στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικών θεμάτων, «Περίπατος στα Βυζαντινά Μνημεία της Καρδίτσας», με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Κατσίκη Σοφία, την κ. Καπούλα Ναυσικά και την κ. Σπαή Μαρία, οι μαθητές της Β΄Τάξης είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ιδιαίτερα σημαντικά  μνημεία, όπως η Ιερά Μονή Κορώνης και το Κάστρο Φαναρίου, να γνωρίσουν το ρυθμό και την αρχιτεκτονική αυτών και να μάθουν την ιστορία τους.

100_2571

«Η φωτογραφία ως μέσο προβληματισμού και κριτικής ανάλυσης θεμάτων της επικαιρότητας»  ήταν το θέμα το οποίο επεξεργάστηκε η ομάδα μαθητών της Γ΄ Τάξης με συντονιστή τον κ. Αντωνίου Γεώργιο. Σκοπός του προγράμματος ήταν η αποτύπωση της πραγματικότητας την οποία βιώνουν οι μαθητές στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων συλλογής, επιλογής και ανάλυσης των πληροφοριών.

100_2573

Oι μαθητές της Γ΄ Τάξης  με συντονίστρια την κ. Χατζή Ευαγγελία, και την κ. Καλοτύχου Δήμητρα και τον κ. Τσίτο Νικόλαο ως υπευθύνους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Υγιεινή Διατροφή», παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος που είχαν ως στόχο οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν και να κατανοήσουν τη σωστή διατροφική συμπεριφορά και τις σωστές διαιτητικές συνήθειες που προωθούν την υγεία.

100_2578

«Από το χθες στο σήμερα. Παραδοσιακά επαγγέλματα του τόπου μας» πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας για τη Γ΄ Τάξη και με συντονίστρια την κ. Μπαλακτσή Μαρία, κινητοποίησε τους μαθητές οι οποίοι ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο,  κατέγραψαν και παρουσίασαν επαγγέλματα τα οποία έχουν εκλείψει, λόγω της ανάπτυξης και βελτίωσης της τεχνολογίας.

Η σχολική ημέρα ολοκληρώθηκε με τους «Ενδοσχολικούς Αγώνες Πετοσφαίρησης 4X4», με την καθολική συμμετοχή των μαθητών υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Αθανασίου Κωνσταντίνου.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Τρυφέρη Αγγελική εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους καθηγητές που συντόνισαν τους μαθητές στις εργασίες και δραστηριότητες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στις αυτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Ιστορικό

 

 

 

DSC08255

DSC03568

DSC08243

 

 



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων