« Όταν τα παιδιά αθλούνται…..»

1

Συγγραφέας: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΑΣ | Κατηγορία 6ο Τεύχος 2016-17 | , στις 01-12-2016

του μαθητή Σαλούστρου Νικόλαου (Α4)

Τα περισσοτερα παιδια αθλουνται και αυτο πρεπει να γινεται απ’ ολους, αφου πρεπει να ειναι υγιεις.Στην παιδικη ηλικια(4-13ετων) εξάλλου,δινονται ‘’γερές βασεις ‘’ για το σωμα και τον οργανισμο του καθε παιδιου.

Συνηθως τα παιδια που βλεπουν τηλεοραση και σινεμα και ειδικοτερα ψυχαγωγουνται με εικονες πλασματικής πραγματικοτητας ,οταν γυμναζονται ,φανταζονται τον ηρωα των κινουμενων σχεδιων και οταν συμβαινει αυτο ,συνηθως υπαρχουν ατυχηματα (π.χ το να θελουν να γινουν υπερηρωες ).Υπαρχει φυσικα και η περιπτωση να νομιζουν οτι ειναι ο πιο καλος ποδοσφαιριστης και αυτο τους βοηθα να γινουν καλυτεροι σε αυτο που αγαπουν.

Οταν το αθλημα είναι οι πολεμικες τεχνες, τότε το παιδι αποκτα γνώσεις άμυνας και αυτό  τον βοηθά να αμυνεται σε περιπτωσεις που το κοροιδευουν και ασκουν βια πανω του. Επισης ,μαθαινουν να σεβονται και να μην υποτιμουν τον εαυτο τους.

Αυτο συμβαινει και σε αλλα αθληματα , οπως το ποδοσφαιρο, το μπασκετ ,κ.α. Είναι ομαδικά αθλήματα και τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να πειθαρχουν και να έχουν ομαδικό πνεύμα.

Τελικά, πέρα απο την υγεία του σώματος μέσω του αθλήματος , για να γυμναστεις πρεπει απαραιτητα να σου αρεσει αυτο που θα ακολουθησεις. Πρεπει να αγαπησεις αυτο που θα κανεις

(1)

  • Ο/Η ΕΛΠΙΔΑ λέει:

    συμφωνώ με όλα όσα είπες και κυρίως με το τελευταίο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ

  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση