ΚΕΦ. 2ο ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑ

ΚΕΦ.2ο ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΑΣ (BLOG)

Κατηγορίες: Β΄ Τάξη, Μαθηματικά | Γράψτε σχόλιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της ηλεκτρονικής αποστολής  των ειδοποιητηρίων των απουσιών των παιδιών σας, σας ενημερώνουμε ότι :

α) Αφού συγκεντρώσαμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ( e-mail),  που εσείς μας δηλώσατε, βρισκόμαστε στη φάση καταχώρησης αυτών στο σύστημα.

β)  Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης ( εντός των ημερών) θα προβούμε σε  μια δοκιμαστική ηλεκτρονική επικοινωνία  μαζί σας και  εσείς θα πρέπει να μας απαντήσετε αν αυτή η προσπάθεια ήταν επιτυχής.

γ)  Επίσης , στα πλαίσια της αμφίδρομης επικοινωνίας μας,  θα πρέπει να μας ενημερώνετε και εσείς ηλεκτρονικά ,  για κάθε απουσία ( για οποιοδήποτε λόγο) του παιδιού σας από το σχολείο.

δ)  Έως ότου πραγματοποιηθούν τα παραπάνω:

  1. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων των απουσιών των παιδιών σας θα συνεχίσει να γίνεται  με επιστολή , την οποία υπογεγραμμένη θα την επιστρέφετε  με το παιδί σας στον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος.
  2. Η ενημέρωση εκ μέρους σας, για τυχόν απουσία του παιδιού σας, θα γίνεται τηλεφωνικά.

 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και  τη συνεργασία

Η Διευθύντρια

Κουμανδράκη Ειρήνη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γονέων  και Κηδεμόνων του σχολείου μας

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου  Ευόσμου σας ενημερώνει ότι

 την  Παρασκευή  09-02-218 και ώρα 12.30΄έως 2.00΄μ.μ.

θα γίνει η επίδοση ελέγχων των παιδιών σας, η ενημέρωση από τους καθηγητές για την επίδοσή τους και για τις απουσίες τους.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προσέλευσή σας πρέπει να φέρετε συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την Υπεύθυνη Δήλωση, που αφορά την κηδεμονία και τον τρόπο επικοινωνίας μας μαζί σας.

                                                                             Η  Διευθύντρια 

                                                                      Ειρήνη Κουμανδράκη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς ,

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα σας ενημερώσει για την επίδοση και φοίτηση (απουσίες)

των μαθητών/τριών την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου από τις  8.15 π.μ. ως τις 13.45, κατάμ τη διάρκεια των διαλλειμάτων

Παράλληλα θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που ετοιμάστηκε από τις μαθητικές κοινότητες του σχολείου.

 

Η Διευθύντρια

 

Ειρήνη Κουμανδράκη

 

Επίσης έχει διανεμηθεί στους μαθητές όλων των τάξεων ενημερωτικό σημείωμα , όπου αναφέρονται οι καθηγητές, τα μαθήματα ανά τμήμα καθώς και οι ώρες ανά ημέρα , κατά τις οποίες μπορούν οι γονείς να ενημερώνονται όλο το χρόνο για την επίδοση και φοίτηση των παιδιών τους.

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας  προσκαλεί γονείς και μαθητές να παρευρεθούν  στο σεμινάριο  που θα πραγματοποιηθεί   στις 6-11-2017 και ώρα 17:30 στο χώρο του σχολείου ,  με θέμα

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ –ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ».

Το σεμινάριο αφορά την προσωπική ασφάλεια όλων μέσα και έξω από το σπίτι.

Για το θέμα θα μιλήσουν ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Πολιτείας « Σπάρτακος» και ο Αθλητικός Σύλλογος « academytrainingcenter».

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ξεκινούν τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας ( δωρεάν φροντιστηριακά  απογευματινά μαθήματα στο σχολείο μας ή σε κάποιο κοντινό ) στα μαθήματα:

Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,

Μαθηματικά,

Φυσική,  

Αγγλικά  και για τις τρεις τάξεις

 και  Χημεία ( Β΄και Γ΄τάξη ).

Οι σχετικές αιτήσεις- δηλώσεις  δόθηκαν ήδη στους ενδιαφερόμενους μαθητές  και η προθεσμία κατάθεσής τους στο σχολείο είναι έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού , πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας  πολλές δραστηριότητες, αθλητικές , καλλιτεχνικές, πολιτιστικές καθώς και προβολές ταινιών σχετικών με το θέμα της ημέρας .

Στην αυλή του σχολείου οι μαθητές μας έπαιξαν πινγκ – πονγκ, βόλεϊ, μπάντμιντον και ποδόσφαιρο.

Οι τοίχοι του σχολείου διακοσμήθηκαν  με  κολάζ,  συνθήματα με αθλητικό περιεχόμενο και ζωγραφιές με στιγμιότυπα από διάφορα αθλήματα.

Ομάδες μαθητριών παρουσίασαν χορογραφίες μοντέρνου χορού και χορευτικά  του σχολείου μας, χόρεψαν δημοτικούς χορούς από τη Θράκη και τη Μακεδονία.

Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί την γυμνάστρια κ. Χατζηκουκούτση, τους καθηγητές , τους μαθητές  καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων.

 

20171002_092730

20171002_092748

 

 

Κατηγορίες: Σχολική Εκδήλωση | Γράψτε σχόλιο

Ο θεσμός των μαθητικών κοινοτήτων

Οι μαθητικές κοινότητες ως παιδαγωγικός θεσμός είναι στενά συνδεδεμένες με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποτελώντας χώρο για την ανάπτυξη της μαθητικής πρωτοβουλίας στο σχολείο.

Οι κοινότητες είναι κύτταρο δημοκρατικής ζωής, καθώς, μέσα από τον διάλογο και τη συμμετοχή, οι μαθητές και οι μαθήτριες ασκούνται στη δημοκρατική διαδικασία.

Τη Μαθητική Κοινότητα (Μ.Κ.) αποτελεί το σύνολο των μαθητών κάθε τμήματος.

Με τη λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων κατοχυρώνεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης και η αβίαστη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή με την άσκηση στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη δυνατότητα σχηματισμού απόψεων για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές.

Παράλληλα, οι Μαθητικές Κοινότητες, μέσω των οργάνων τους, προτείνουν λύσεις στο Σύλλογο των Καθηγητών και τη Διεύθυνση για τα προβλήματα του Σχολείου.

Ακόμα, έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή των Κανόνων Σχολικής Ζωής (π.χ. την καθαριότητα και τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των σχολικών χώρων και των μέσων διδασκαλίας, την ευπρεπή ένδυση των μαθητών κ.λ.).

Οι Μ.Κ., με δική τους πρωτοβουλία και με τη συνεργασία και την τελική έγκριση της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Καθηγητών του Σχολείου, πραγματοποιούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις, που αναφέρονται σε κάθε μορφή επιστήμης και τέχνης, όπως επίσης και διοργανώσεις αθλητικών αγώνων.

» Γνωρίζω» τον  κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων. Διαβάστε περισσότερα…

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Δρομολόγια – στάσεις δημοτικού σχολικού λεωφορείου

Το πρωινό δρομολόγιο ξεκινάει στις 7.45 π. μ. με τις ακόλουθες στάσεις:

1) Μαιάνδρου –Πλάτωνος

2) 18ο και  2ο Δημοτικά σχολεία

3) Καραολή –Δημητρίου 42 – στο φούρνο DIMANCE

4) Καραολή – Δημητρίου και Φιλικής Εταιρείας

5) Αριστοτέλους  – στάση Μπαριώτη

6) Κοσμά Αιτωλού – στο φούρνο

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.30 π. μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για τη νέα χρονιά. Οι μαθητές, μετά το τέλος του αγιασμού, θα παραλάβουν τα βιβλία τους. (Θα είναι τοποθετημένα σε σακούλες για τη διευκόλυνσή τους.)

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο