5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ιαν 2018 17

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία      | Ημερήσιο Γυμνάσιο (Διευθυντής: Αδάμης Ευθύμιος) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 

 

Τη Δευτέρα 18/12/2017 και την Τρίτη 19/12/17, στα πλαίσια του μαθήματος “Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή” οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου προκειμένου να ενημερωθούν και να συζητήσουν για την νεανική παραβατικότητα και τη λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της κας Μανιάκη – επιμελήτρια ανηλίκων – και κατόπιν εγκρίσεως από το διευθυντή του σχολείου και το σύλλογο διδασκόντων.

Υπεύθυνη για την πραγματοποίηση της διδακτικής επίσκεψης ήταν η κ Αλιάγα Ελένη – κοινωνιολόγος κλ. ΠΕ10 – και συνοδοί καθηγητές ο υποδιευθυντής κ. Τσούφης Αθανάσιος ΠΕ02, η κ. Στέλλιου Αικατερίνη ΠΕ02 και η κ. Γιαννακοπούλου Γεωργία ΠΕ02.

 

 

Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν:

1. Να κατανοήσουν οι μαθητές την αναγκαιότητα και την σημασία των κοινωνικών κανόνων, της κοινωνικοποίησης και του κοινωνικού ελέγχου ώστε να είναι σωστή, νόμιμη και υπεύθυνοι πολίτες.

2. Να προσδιορίσουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους με βάση την κοινωνική τους θέση και τους κοινωνικούς τους ρόλους

3. Να ασκηθεί από την πλευρά της πολιτείας μία πολιτική πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας μέσα από την εκπαίδευση των νέων σε θέματα που αφορούν στην κοινωνική αγωγή τους ως μελλοντικών πολιτών.

Οι μαθητές και οι συνοδοί παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την παρουσίαση και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος