ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

       Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου.
      Η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.
    Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας του σχολείου μας κ. Φαίη Χρήστου με τους μαθητές της τίμησαν αυτή την ημέρα φτιάχνοντας ένα κολλάζ με τις σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ (ΕΔΕΑΥ)

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και  κατά την τρέχουσα  σχολική χρονιά το σχολείο μας διαθέτει κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο.   Σε αυτή την επιστημονική ομάδα μπορούν να απευθύνονται  παιδιά,  γονείς και  εκπαιδευτικοί του σχολείου με δυνατότητα για ομαδικές και ατομικές συναντήσεις.  Τα θέματα για τα οποία μπορείτε να απευθύνεστε στην ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό  αφορούν δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική ζωή των παιδιών, ανησυχίες σας γύρω από τη συμπεριφορά και το μεγάλωμά τους και ζητήματα συνεργασίας με το σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του σχολείου (22620-27013) προκειμένου  να κλείσουν ραντεβού σε χώρο που θα λειτουργεί εντός του σχολείου. Σας πληροφορούμε ότι η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα.

Ελπίζουμε ότι το νέο αυτό πρόγραμμα θα συμβάλλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη τόσο των παιδιών όσο και όλων μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΑΡΧΗ…ΖΩ» ΕΩΣ  25/9/2019

Η δομή «ΓΕΦΥΡΑ» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τη δράση  «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher), αξίας 60 €, για την αγορά σχολικών ειδών για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων, οικογενειών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά σχολικών ειδών που απαιτούνται για την εκπαίδευση των μαθητών (τετράδια, γραφική ύλη, σχολική τσάντα, κλπ.)

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν την κοινή μας ανησυχία σε θέματα κοινωνικής στήριξης και βάσει της έως τώρα καλής μας συνεργασίας, ευελπιστούμε όπως συνδράμετε ενεργά στις ενέργειες δημοσιότητας της δράσης.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ   www.gefyra.com.gr

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Παπαλουκά Αλεξάνδρα

Στέλεχος Δομής «ΓΕΦΥΡΑ» Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Γραφείο Βοιωτίας,Διοικητήριο Λιβαδειάς

Φίλωνος 35-39, ισόγειο δεξιά

Τηλ: 22613 50106

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ: Ποιοι τη δικαιούνται

Η δομή «ΓΕΦΥΡΑ» της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας υλοποιεί  τη δράση   «αρχή…ΖΩ!» που αφορά την  έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών(voucher), αξίας 60 €, για την αγορά σχολικών ειδών για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων, οικογενειών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

 

 

Η δράση στοχεύει στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά σχολικών ειδών που απαιτούνται για την εκπαίδευση των μαθητών (τετράδια, γραφική ύλη, σχολική τσάντα, κλπ.)στην οποία συμμετέχουν και καταστήματα της περιοχής μας.

 

Το σχετικό πληροφοριακό υλικό (προϋποθέσεις, αίτηση, υπεύθυνη δήλωση κ.λ.π.)  σχετικά με τη δράση  «αρχή…ΖΩ!» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορείτε να το βρείτε εδώ:  http://www.gefyra.com.gr/

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα λήγουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στο Διοικητήριο της Περ. Ενότητας Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά στο ισόγειο) και στο τηλέφωνο 22613-50106.

 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί θα γίνει ο αγιασμός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας.

 

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές υγεία, χαρές και καλή πρόοδο!

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα σας περιμένουμε στην καλοκαιρινή γιορτή στην αυλή του σχολείου μας.

Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής μουσικής:  Τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μαθητές του σχολείου μας θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν τραγούδια που έχουν μελοποιήσει οι δύο συνθέτες.

Θα συμμετάσχουν και οι μουσικοί: Πωλίνα Τσαβδαρίδου (τραγούδι), Τσέλλος Χρόνης (μπουζούκι), Γκιόκα Ρούλα (ακκορντεόν), Παπαστάμου Σωτήρης (κιθάρα), Μπεκρής Στέλιος (τρομπέτα)

 

Συντονίστρια και εμπνευστής της εκδήλωσης είναι η μουσικός του σχολείου μας κ. Σκαρλάτου Αμαλία.

 

Σας περιμένουμε!

ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Παραδοσιακά πλέον, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν δώσει οδηγίες σε σχολεία και γονείς για την αποφυγή της εξάπλωσής της.

Προτείνεται στους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αν είναι αδιάθετα και δεν αισθάνονται καλά προκειμένου να προστατευτούν τα ίδια και οι συμμαθητές τους.

Οι σχολικές μονάδες οφείλουν να ενεργούν ως εξής:

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
  • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών υπεύθυνων των τμημάτων στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Ψυχολόγος και Κοινωνικός λειτουργός στο σχολείο μας

 

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και κατά την τρέχουσα  σχολική χρονιά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας θα υπάρχει ειδική υποστηρικτική ομάδα που θα στηρίζει και θα ενημερώνει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με δυνατότητα για ομαδικές και ατομικές συναντήσεις. Για το σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός.    Τα θέματα για τα οποία μπορείτε να απευθύνεστε στην ψυχολόγο και την κοινωνικό λειτουργό  αφορούν δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική ζωή των παιδιών, ανησυχίες σας γύρω από τη συμπεριφορά και το μεγάλωμά τους και ζητήματα συνεργασίας με το σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του σχολείου (22620-27013) προκειμένου να κλείσουν ραντεβού σε χώρο που θα λειτουργεί εντός του σχολείου. Σας πληροφορούμε ότι η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα.

Ελπίζουμε ότι το  πρόγραμμα  αυτό θα συμβάλλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη τόσο των παιδιών όσο και όλων μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.

 

 

Ο  Διευθυντής του σχολείου

Τραμπάκουλος  Ηλίας

Επιδότηση 60 ευρώ στα Πρωτάκια από το πρόγραμμα της Περιφέρειας «ΑΡΧΗ…ζω»

    Παράταση, μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, για να καταθέσουν αίτηση για την «Παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2018-2019», με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

   Αναφέρεται σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher), αξίας 60 €, για την αγορά σχολικών ειδών για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικών Σχολείων, οικογενειών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Απευθύνεται:

Σε γονείς/κηδεμόνες μαθητών Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη Δημοτικού και διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2017, ορίζεται σε 4.560€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:

–          50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.

–          30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

 

Αν χρειαστείτε βοήθεια στη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης μπορείτε να απευθυνθείτε στο σχολείο.

Η σχετική αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.gefyra.com.gr/751-643—drasi–aitisi-fysiko-prosopo

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων