Παιδί- Καλοκαίρι- Μαγειρική

 

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του  2ου , 5ου και 6ου Δημοτικών Θήβας σε συνεργασία με το  Ι.Ε.Κ. PRAXIS οργανώνουν μια  καλοκαιρινή γιορτή στην αυλή του 5ου Δημοτικού, στους Αγίους Θεοδώρους.

Θα ενημερωθούν για τη σωστή μεσογειακή διατροφή από διατροφολόγο και θα φάνε τις κατασκευές-αγάλματα που θα φτιάξουν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Θήβας με φρούτα και λαχανικά.

Θα ανακατέψουν ζυμάρι, θα ανακατέψουν με την κουτάλα, θα φάνε λουκουμάδες, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν παγωτό , θα …

Όλα αυτά θα γίνουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα μέχρι να σκοτεινιάσει με συνοδεία τραγουδιών που θα μιλάνε για φαγητά, γλυκά και … μαγειρέματα.

Αααα! Κάπου εκεί θα υπάρχει και πάγκος για κατασκευές και  ζωγραφική προσώπου.

Εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε στην είσοδο, ούτε στην έξοδο.

Κοπιάστε, νηστικοί ή χορτάτοι!

Από το παράρτημα Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες του 12ου διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά».

Από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας διακρίθηκαν οι μαθητές:

Ε΄ΤΑΞΗ

 

Νικολάου Δήμητρα

Μπεκρής Γιώργος

Βεντούρη Παναγιώτα

 

ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

Γκουνέλας Λάμπρος

Κατσιμίχας Παναγιώτης

Δαμίγου Ασημένια

Κουράντου Ροζαλία

 

Συγχαρητήρια παιδιά. Και εις ανώτερα!

1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

 

Εγγραφές μαθητών στη Πρώτη τάξη

για το σχολικό έτος 2018 -2019

 

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου. Σας επισημαίνουμε ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά  στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:

 

α. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση  φοίτησης-παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

 

  • Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Τα σχετικά δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

 

 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ

 

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ 2018

Μέχρι την 1η Μάη μπορούν οι γονείς και κηδεμόνες να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση- μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ- προκειμένου τα παιδιά τους να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ  στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του 2018.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις καθώς και οι λεπτομέρειες του προγράμματος υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.oaed.gr/documents/10195/1214516/%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A4%CE%99%CE%9F+%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5.pdf/b99f2ad3-63b3-4981-a29c-96bdf27cc855

Τι πρέπει να κάνουμε για τις ψείρες;

Αγαπητοί  Γονείς,

 

Σας ενημερώνουμε πως έχουν εντοπιστεί κρούσματα ψειρών στο σχολείο. Οι ψείρες του κεφαλιού είναι πολύ συχνές. Δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε. Αυτή η επιστολή συντάχθηκε μόνο για να σας ενημερώσουμε λίγο περισσότερο για τις ψείρες του κεφαλιού, τη σημασία του να ψάχνετε για αυτές και φυσικά πώς να τις αντιμετωπίσετε.

Αν οποιαδήποτε στιγμή έχετε οποιεσδήποτε απορίες, είναι εύκολο να συμβουλευτείτε σχετικά τον φαρμακοποιό ή τον παιδίατρό σας.

Οι ψείρες είναι έντομα με έξι πόδια, πράγμα που σημαίνει ότι μετακινούνται από κεφάλι σε κεφάλι περπατώντας. Είναι μύθος ότι οι ψείρες του κεφαλιού μπορούν να πηδήξουν ή να πετάξουν. Έχουν περίπου το μέγεθος ενός σπόρου σουσαμιού, κολλούν κοντά στο  κεφάλι, όπου τρέφονται με αίμα. Οι ψείρες δεν είναι «επιλεκτικές» στον τύπο των μαλλιών που ζουν – τους αρέσουν τα καθαρά μαλλιά, όπως ακριβώς και τα βρώμικα μαλλιά!

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

 

Να θυμάστε να ελέγχετε το κεφάλι του παιδιού σας για ψείρες κεφαλής κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το ειδικό χτενάκι για τις ψείρες. Προσπαθήστε να κάνετε αυτόν τον έλεγχο τακτικά, μια συγκεκριμένη στιγμή της εβδομάδας, για να το θυμάστε περισσότερο, όπως για παράδειγμα μετά το κυριακάτικο τραπέζι. Να ελέγχετε κοντά στον αυχένα και στο τριχωτό της κεφαλής όπου οι ψείρες αγαπούν να παραμένουν ζεστές. Εάν βρείτε ψείρες, ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να τις αντιμετωπίσετε είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο της γειτονιάς σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια προληπτική λοσιόν σε μορφή σπρέυ, για να τις κρατήσετε μακριά, εφόσον πρώτα τις έχετε αντιμετωπίσει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 1.15 θα γίνει ενημέρωση των γονέων και θα δοθεί η βαθμολογία του Β΄ τριμήνου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσει το σχολείο μας μιας και οι εκπαιδευτικοί του θα συμμετέχουν στην ημερίδα που διοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος μας κ. Άννα Ζουγανέλη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό «Μικρός Ευκλείδης».

 

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό με όσους μαθητές από τις τάξεις Ε’  και ΣΤ’   το επιθυμούν.

 

Όσοι επιθυμούν να εξασκηθούν και να ενημερωθούν για τα θέματα του διαγωνισμού τα προηγούμενα έτη δεν έχουν παρά να μπουν στον σύνδεσμο:

 

https://www.fourtounis.gr/download/themata_eyklidi/themata.html

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

                                                                                

 

                                         Π Ρ Ο Σ

                                                       κ.  Μελετίου Παγώνα

 

 

                                                                    ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας σας ευχαριστούν θερμά για τη δωρεάν προσφορά φαρμακευτικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου μας.

 

 

                                                                                            Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

                                                                                          Τραμπάκουλος Ηλίας

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων