5ο Δημοτικό Θήβας- Αγιασμός

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί  ο καθιερωμένος αγιασμός του σχολείου μας.
Καλή αρχή σε όλους μας.
Υγεία και πρόοδο!

images

5ο Δημοτικό Θήβας: Καλοκαιρινή γιορτή λήξης

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, σας καλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας.

«Όλοι οι ρεμπέτικοι δρόμοι οδηγούν στο 5ο».

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Χοροί, δρώμενα αλλά, κυρίως, πολλά τραγούδια από τους μαθητές μας.

Ζωντανή μουσική από 3μελή ορχήστρα εκπαιδευτικών και .. φίλου.

 

 

Εκδρομή Δευτέρας 29/5

Η  ψυχαγωγική εκδρομή που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 29 Μάη θα γίνει κανονικά αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ήδη έχει αναβληθεί μια φορά και δεν υπήρχε εναλλακτική ημερομηνία από το αθλητικό πάρκο.

Υπάρχει χώρος στεγασμένος που καλύπτει το σύνολο των μαθητών και σε περίπτωση βροχής θα είναι προστατευμένοι. Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του πάρκου, η απορροφητικότητα των γηπέδων είναι άμεση.

Πρώτιστο μέλημα των εκπαιδευτικών-συνοδών του σχολείου μας είναι η ασφάλεια των παιδιών. Αν υπάρξει και η δυνατότητα της άσκησης, άθλησης και ψυχαγωγίας τους αυτό δεν θα γίνει σε βάρος της ασφάλειας και της υγείας τους.

5ο Δημ.Σχολείο Θήβας-Ομαδική έκθεση μαθητών

       Ομαδική έκθεση μαθητών 80 σχολείων Αττικής

    Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας «Μελίνα»

17-31 Μαΐου 2017

 

«Ανοίγω το παράθυρο της ψυχής και βλέπω…»

Αποτυπώματα – Χρώματα – Συναισθήματα

 

Στην έκθεση με θέμα «Ανοίγω το παράθυρο της ψυχής και βλέπω…» Αποτυπώματα – Χρώματα –Συναισθήματα συμμετέχουν 54 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 80 Σχολεία από την Αττική. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το δικό μας σχολείο, το 50 Δημοτικό Σχολείο Θήβας, χάρη στην επιθυμία και την εμψύχωση της εκπ/κού Εικαστικών κ. Λάμπρου Κατερίνας.

 

AFISA ATHENS 2017_80_final 1 copy (1)

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΖΑΓΟΡΙΝ»

Συμμετοχές των τμημάτων  Γ’ και Δ’  Τάξης Δημοτικού του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ΖΑΓΟΡΙΝ υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού εικαστικών Λάμπρου Αικατερίνης.

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους!!

5ο Δημ. Σχολείο Θήβας-Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2017 -2018

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

 

eggrafes_a   Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2017-18 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου. Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:

 

α. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

δ. Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου.

 

  • Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης ή ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Όμως, τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

 

 

 

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΗΒΑΣ- Πασχαλινές ευχές

5ο ΘΗΒΑΣ- ΕΥΧΕΣ

ΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

     Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο 5ο Δημοτικό Θήβας (Άγιοι Θεόδωροι) γινόμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.

Εκπαιδευτικοί  και γονείς του σχολείου καθώς και άλλοι συμπολίτες μας θα δώσουν το παρόν σε αυτή την εθελοντική δράση που οργανώνει το σχολείο μας.1 2

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα θα παίρνει με μια πολύ απλή διαδικασία δείγμα (σάλιο με χρήση μπατονέτας) προκειμένου να καταγραφεί στο παγκόσμιο αρχείο των δοτών. Με αυτόν τον τρόπο αν κάποιος νοσήσει και υπάρξει συμβατότητα με το δικό σας δείγμα μπαίνετε στο δίλημμα αν θα γίνετε δότης ή όχι. Αυτό γίνεται με μια διαδικασία παρόμοια με αυτή της αιμοδοσίας.

Τόσο απλά, τόσο γρήγορα, τόσο ανθρώπινα!!!

Παιδική χαρά στο Κοντίτο

Η χαρά των μαθητών μας για την παιδική χαρά που φτιάχνεται στο Κοντίτο ήταν τέτοια που δεν περίμεναν καν να ολοκληρωθεί και οργάνωσαν επίσκεψη για να δουν την πορεία των εργασιών της.

Έτσι, οι μαθητές του Ε1 «επέβλεψαν» την πορεία των εργασιών και την εγκαινίασαν πριν ακόμη ολοκληρωθεί και πριν διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος. Μάλιστα, πρόσφεραν στον επιβλέποντα του έργου μία πινακίδα που έγραφε: «ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» και ζήτησαν να τοποθετηθεί σε εμφανές μέρος. Εκδήλωσαν, επίσης, την πρόθεσή τους να υιοθετήσουν την παιδική χαρά της γειτονιάς τους και να την φροντίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Καλορίζικη, λοιπόν, η μικρή παιδική χαρά. Να λειτουργεί και να διατηρηθεί ασφαλής και καθαρή και να είναι μια όαση για τους μικρούς Θηβαίους που τόσο ανάγκη την έχουν.20170328_103042 20170328_102716 20170328_102754

Πινακίδα φτιαγμένη από την γιαγιά της μαθήτριάς μας Έλενας Δαμιανού

Πινακίδα φτιαγμένη από την γιαγιά της μαθήτριάς μας Έλενας Δαμιανού

Σεμινάριο για γονείς της Α΄τάξης

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου το 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας οργάνωσαν σεμινάριο για τους γονείς της Α΄τάξης- και όχι μόνο- με θέμα την ανάπτυξη της συναισθηματιής νοημοσύνης των παιδιών τους.

Η κ. Παγώνα Μαζιώτη , ειδική παιδαγωγός και νηπιαγωγός, ανέπτυξε με παραστατικό τρόπο και με μελέτες περιπτώσεων στρατηγικές που θα βοηθήσουν τους γονείς να αναπτύξουν δεξιότητες με σκοπό να βελτιώσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των παιδιών τους.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το 4ο Δημοτικό το οποίο φιλοξένησε την εκδήλωση και τον Δάσκαλο του σχολείου μας κ. Θεμέλη Γιώργο για τη δημιουργία της σχετικής αφίσας. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς του σχολείου μας- δυστυχώς λίγους- που παρακολούθησαν το σεμινάριο και με τις παρεμβάσεις τους βοήθησαν να φύγουμε όλοι περισσότερο ενημερωμένοι και προβληματισμένοι.1 20170329_180845 20170329_192138

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων