Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ1

 

 

γιορτη2

 

 

γιορτη3

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου από τις 11.30 το πρωί θα γίνεται ενημέρωση των γονέων για την επίδοση και τη διαγωγή των παιδιών και θα δίνεται η βαθμολογία του 2ου τριμήνου.elegxoi2017b-c1461271e6a991af2a608257f1bc3766

«Μουσικός πίνακας»

Πίνακα για τη συστηματική διδασκαλία της Μουσικής φτιάξαμε στην αίθουσα του Ολοημέρου-Μουσικής. Η επιμονή της μουσικού μας έφερε αποτελέσματα.  Τοποθετήσαμε τον πίνακα με μόνιμα χαραγμένο το πεντάγραμμο ώστε , πέρα από το τραγούδι, να διδάσκεται και το θεωρητικό μέρος ώστε να αποκτούν οι μαθητές μουσική παιδεία και το κατάλληλο υπόβαθρο για μουσικές σπουδές.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, την κ. Αμαλία Σκαρλάτου που οργάνωσε την όλη δράση εκτός του διδακτικού της ωραρίου καθώς και τους Κώστα Πήλιουρη, Παναγιώτη Ταϊτζή και Σοφία Ανδριανού (γονείς του σχολείου).

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «Μικρός Ευκλείδης»

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα γίνει ο διαγωνισμός που οργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, “Ο μικρός Ευκλείδης».

Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους μαθητές του σχολείου μας που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη δοκιμασία σας παραθέτουμε συνδέσμους με θέματα προηγούμενων ετών στον διαγωνισμό αυτό.

https://www.fourtounis.gr/download/themata_eyklidi/themata.htmlMath_Girl_2 maths5

 

 

 

 

 

 

 

 

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΗΒΑΣ- Μαθητές μας στο Εργαστήρι των Μύθων( MythsLab)

Μαθητές από το 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο της Θήβας συμμετέχουν σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που αφορά την εξοικείωση των μαθητών με τη μυθολογία της Θήβας.

Στο πλαίσιο του Myths Lab, θα πραγματοποιηθούν 5 βασικές δράσεις:

Διαδραστική ξενάγηση στα χνάρια του Κάδμου
Δημιουργική Αναπαράσταση σημείων του μύθου σε αρχιτεκτονικές μακέτες
Εργαστήριο Minecraft Ι:  Ψηφιακή αναπαράσταση σημείων του μύθου σε βίντεο-παιχνίδι
Εργαστήριο Minecraft IΙ: Δημιουργία μικρών βίντεο από τις ψηφιακές κατασκευές
Συμμετοχικός σχεδιασμός πολιτιστικής διαδρομής
Οι δράσεις του Myths Lab ξεκινούν αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου, με τους 16 Εξερευνητές Μύθων να ακολουθούν τα χνάρια του μυθικού ιδρυτή της πόλης, Κάδμου, μέσα από μία διαδραστική περιήγηση στο κέντρο της πόλης.

 

Συντονίστρια του όλου εγχειρήματος η κ. Ασημίνα Λυμπέρηmyth2

 

 

 

 

 

 

myth3

 

5ο Δημοτικό Θήβας- We passed our exams

 

 

Για 7η συνεχή χρονιά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας οργάνωσε την προετοιμασία και τη συμμετοχή των μαθητών του στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στο επίπεδο Α1-Α2. Την προετοιμασία των μαθητών είχε αναλάβει ο εκπ/κών αγγλικής γλώσσας κ. Γιάννης Σκουρτανιώτης

 

Την προηγούμενη βδομάδα πήραμε τα πτυχία και οργανώσαμε και την καθιερωμένη εκδήλωση απονομής πτυχίων στο 5ο Γυμνάσιο μιας και οι μαθητές μας φοιτούν πλέον στην Πρώτη Γυμνασίου. Δόθηκε επισημότητα στην τελετή προκειμένου να λειτουργήσει ως κίνητρο να συνεχίσουν την εκμάθηση και την πιστοποίηση σε υψηλότερα επίπεδα. Στους επιτυχόντες δόθηκαν και αναμνηστικά δωράκια.

 

Οι επιτυχόντες μαθητές μας είναι οι:

 

Τσεσμελή Φωτεινή

Παπούσι Κωνσταντίνα

Σάλτα Αναστασία

Χατζηνικολίδης Θάνος

Χατζηπαπά Μαριάννα

Χριστοφή Θεοδώρα

Μπονιόζος Παναγιώτης

Βαρσάμη Μαρία

Μπάκα Εβελίνα

Κατσίνα Βασιλική (ΣΤ΄ Δημοτικού)

 

 

 

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

i_passed_my_exams_exam_success_mug-p168091846467636536enw9p_400-300x300

 

 

Συμμετοχή σε διεθνές φεστιβάλ κόμικς

Το Δ1  τμήμα του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εκπ/κού Εικαστικών κ. Λάμπρου Κατερίνας δημιούργησε 3 κόμικς. Τρεις ομάδες μαθητών εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα έργα τους τα οποία στάλθηκαν σε διεθνές φεστιβάλ κόμικς στην Αυστρία.

Θαύμαστέ τα σε ένα βιντεάκι που δημιούργησε ο εκπ/κός Πληροφορικής κ. Γκιόλιας Λάμπρος.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

αποκρια

«ΤΑ ΤΡΕΛΟΦΙΛΑΡΑΚΙΑ» του Ε1

 

Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος του μαθητικού περιοδικού «ΤΑ ΤΡΕΛΟΦΙΛΑΡΑΚΙΑ». Περιοδικό ποικίλης ύλης με πλούσια θεματολογία και με μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους.

Εδώ μπορείτε να το δείτε σε ηλεκτρονική μορφή:

 

http://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.htmlhttp://trelofilarakia.weebly.com/piepsilonrhoiotaomicrondeltaiotakappaomicron.html

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου- Δεν θα γίνουν μαθήματα

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου τα σχολεία που ανήκουν στην 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας δε θα λειτουργήσουν λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ημερίδα που οργανώνει η αρμόδια Σχολική Σύμβουλος.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας ανήκει στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ως εκ τούτου οι μαθητές του δε θα έρθουν στο σχολείο. kleiston_aftodioikisi

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων