Υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ για προσφυγόπουλα

Υλικό  που έχει εκδώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με την φοίτηση των προσφύγων στα σχολεία.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

paidia-prosfyges-sto-sxoleio-kai-ygeia_2017-09-2

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

 

Δημοσιεύεται το σχέδιο λειτουργίας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (σεισμός, πλημμύρες κ.λ.π.) προκειμένου να το έχουν υπόψη τους και οι γονείς των οποίων η συνδρομή θα είναι καταλυτική σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ

KATOΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

ΚΑΤΟΨΗ ΟΡΟΦΟΥ

ΤΟΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Και οι 5 ήταν υπέροχοι

 

 

Για 8η συνεχή χρονιά το 5ο Δημοτικό της Θήβας με 5 μαθητές του συμμετείχε στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Και οι 5 πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις επιπέδου Α. Η προετοιμασία γίνονταν στο σχολείο από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας κ. Κατερίνα Σιδέρη.

 

 

Την 1η Νοεμβρίου έγινε η τελετή βράβευσης στο 5ο Γυμνάσιο μιας και οι μαθητές μας πηγαίνουν εφέτος στην Α΄ Γυμνασίου.

Ανακύκλωση μπαταριών

Η πρώτη δράση της φετινής χρονιάς έλαβε τέλος.

Δεν τα λες και λίγα 14 κιλά μπαταρίες προς ανακύκλωση. Μαθητές όλων των τάξεων, κυρίως μικροί, έφερναν το σακουλάκι με τις «άδειες» μπαταρίες και … «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι».

 

      Τι είναι,όμως, αυτό που διαφοροποιεί την ανακύκλωση μπαταριών από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα απορρίμματα; Γιατί είναι τό20171030_123947AFISο σημαντική;

Οι μπαταρίες σε αντίθεση με άλλα ανακυκλώσιμα υλικά θεωρούνται επικίνδυνα απόβλητα. Τι σημαίνει αυτό; Κάποιες μπαταρίες, αυτές που περιέχουν βαρέα μέταλλα όπως υδράργυρο, κάδμιο, μόλυβδο, χρώμιο κ.α. είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Όταν οι μπαταρίες αυτές καταλήξουν σε κάποια χωματερή, εκεί  είναι αναμενόμενο να υποστούν  διάφορες φυσικές αλλαγές. Η  έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες, βροχές  και υγρασία, μπορεί να συντελέσει στην απελευθέρωση αναφλέξιμων ή διαβρωτικών συστατικών τους και να μεταφερθούν μέσω του εδάφους στον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον.

5ο Δημ. Σχολείο Θήβας-Κοινωνική λειτουργός και Ψυχολόγος

 

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και  κατά την τρέχουσα  σχολική χρονιά το σχολείο μας διαθέτει κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο.   Σε αυτή την επιστημονική ομάδα μπορούν να απευθύνονται  παιδιά,  γονείς και  εκπαιδευτικοί του σχολείου με δυνατότητα για ομαδικές και ατομικές συναντήσεις.  Τα θέματα για τα οποία μπορείτε να απευθύνεστε στην ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό  αφορούν δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική ζωή των παιδιών, ανησυχίες σας γύρω από τη συμπεριφορά και το μεγάλωμά τους και ζητήματα συνεργασίας με το σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του σχολείου (22620-27013) προκειμένου  να κλείσουν ραντεβού σε χώρο που θα λειτουργεί εντός του σχολείου. Σας πληροφορούμε ότι η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Παρασκευή.

Ελπίζουμε ότι το νέο αυτό πρόγραμμα θα συμβάλλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη τόσο των παιδιών όσο και όλων μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.

Ο  Διευθυντής του σχολείουdoctor_2150b11b-de1e-4bd2-a456-b7b81525dc75

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το σχολείο μας συμμετέχει στην πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έχει οργανωθεί επίσκεψη σε αθλητικό κέντρο της πόλης όπου οι δύο εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής έχουν προγραμματίσει πρωταθλήματα ομαδικών αθλημάτων, αθλοπαιδιές και παιχνίδια στα οποία θα συμμετέχουν όλοι οι μαθητές μας.

 

Επιλέχθηκε η 3η Οκτωβρίου αντί της προτεινόμενης 2ας Οκτωβρίου από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να είναι παρόντες και οι δύο υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί.

 

* Αν δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες οι δραστηριότητες θα αναβληθούν για άλλη ημέρα και θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα. Επίσης, κανονικά  θα λειτουργήσει και το Ολοήμερο.aulht.1

Παιδί και υπολογιστής- Σωστή στάση σώματος

 

 

Τα παιδιά μας (όπως άλλωστε κι εμείς) περνούν πολλές ώρες μπροστά στον . Συνεπώς, η σωστή θέση είναι πολύ σημαντική, ώστε να μη δημιουργηθούν στα παιδιά μακροχρόνια προβλήματα υγείας, όπως πόνοι στη μέση, στα χέρια ή σκολίωση.

Ποια είναι η σωστή θέση μπροστά σε υπολογιστήSTASI SOMATOS 
Οι βραχίονες των χεριών πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση.

Η καρέκλα πρέπει να υποστηρίζει τη μέση του παιδιού. Η δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους της καρέκλας βοηθάει στην επιλογή του κατάλληλου ύψους ανεξάρτητα από το ύψος του χειριστή.

Όταν τα πόδια του παιδιού δε στηρίζονται στο πάτωμα, το υποπόδιο βοηθάει στην ορθή στάση.

Τα μάτια πρέπει να είναι σχεδόν στην ίδια ευθεία με το πάνω μέρος της οθόνης, ώστε να κοιτάζουν ευθεία ή με ελαφριά κλίση προς τα κάτω και σε απόσταση 60 με 70 εκατοστά.

Όταν γράφουν, το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι ακριβώς μπροστά μας και το ποντίκι ακριβώς δίπλα. Το πληκτρολόγιο μπορεί να είναι ελάχιστα ανασηκωμένο (με τα υποστηρίγματα που διαθέτει).

Οι καρποί, θα πρέπει να στηρίζονται με ειδικά μαξιλάρια ή στηρίγματα στο επίπεδο των πλήκτρων.

Ποια είναι η σωστή χρήση κινητών τηλεφώνων και tablets
Σε αντίθεση με τους υπολογιστές και τα laptop που τοποθετούνται πάνω σε γραφεία τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται κρατώντας τα στο χέρι.

Γι’ αυτό, καλό θα ήταν όταν τα παιδιά χρησιμοποιούν το κινητό, να στηρίζουν τους αγκώνες πάνω σε τραπέζι. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα πρέπει να φέρνουν την οθόνη του κινητού στο ύψος των ματιών, κλείνοντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα σας.

Όσο για το tablet που είναι μεγαλύτερο και πιο βαρύ, καλό θα ήταν να είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα γραφείο, φροντίζοντας η οθόνη του να είναι λίγο χαμηλότερα από το ύψος των ματιών.

Πηγή: iPaideia.gr

5ο Δημοτικό Θήβας- Αγιασμός

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί  ο καθιερωμένος αγιασμός του σχολείου μας.
Καλή αρχή σε όλους μας.
Υγεία και πρόοδο!

images

5ο Δημοτικό Θήβας: Καλοκαιρινή γιορτή λήξης

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, σας καλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας.

«Όλοι οι ρεμπέτικοι δρόμοι οδηγούν στο 5ο».

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Χοροί, δρώμενα αλλά, κυρίως, πολλά τραγούδια από τους μαθητές μας.

Ζωντανή μουσική από 3μελή ορχήστρα εκπαιδευτικών και .. φίλου.

 

 

Εκδρομή Δευτέρας 29/5

Η  ψυχαγωγική εκδρομή που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 29 Μάη θα γίνει κανονικά αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ήδη έχει αναβληθεί μια φορά και δεν υπήρχε εναλλακτική ημερομηνία από το αθλητικό πάρκο.

Υπάρχει χώρος στεγασμένος που καλύπτει το σύνολο των μαθητών και σε περίπτωση βροχής θα είναι προστατευμένοι. Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του πάρκου, η απορροφητικότητα των γηπέδων είναι άμεση.

Πρώτιστο μέλημα των εκπαιδευτικών-συνοδών του σχολείου μας είναι η ασφάλεια των παιδιών. Αν υπάρξει και η δυνατότητα της άσκησης, άθλησης και ψυχαγωγίας τους αυτό δεν θα γίνει σε βάρος της ασφάλειας και της υγείας τους.

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων