Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα σχολικού εκφοβισμού

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου την Παρασκευή 6 Μαρτίου , Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στο χώρο του σχολείου.

Η σχολική βία είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται όλο και συχνότερα  τα τελευταία χρόνια και προβληματίζει μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς. Έχει πολλές μορφές (σωματική, λεκτική, ψυχολογική) και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και μια έξαρση στη βία μέσω διαδικτύου (cyber bulling) ιδίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με την προβολή δύο ολιγόλεπτων βίντεο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και πρωταγωνιστές μαθητές – θύματα που πολύ γλαφυρά μας έβαλαν στο κόσμο τους και στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση με τον καλεσμένο μας κ. Μιχάλη Αρκά , που είναι παιδοψυχίατρος. Οι μαθητές μας είχαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και η συζήτηση υπήρξε κατατοπιστική και πολύ γόνιμη. Ο διάλογος συνεχίστηκε ανάμεσα στον κ. Αρκά και τους γονείς που προσήλθαν και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η ενημέρωση , η έγκαιρη παρέμβαση και η υποστήριξη των ατόμων που εμπλέκονται σε περιστατικά σχολικού εκφοβισμού βοηθά ώστε να ελαχιστοποιηθεί η βία και δημιουργηθεί κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Το σχολείο μας συμμετέχει στο «Παρατηρητήριο της Βίας» , στο τοπικό δίκτυο κατά της βίας που συντονίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε και να λάβετε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού

P3060604

 

P3060606

P3060605 - Αντίγραφο

 

P3060608

1 σχόλιο

    • Κική Τσαχουρίδου στο 17 Μαρτίου 2015 στις 19:19

    Συγχαρητήρια στον κ. Άρκα. Εμείς που συναντήσαμε καποια προβλήματα συμπεριφοράς με τον γιο μας, μας βοήθησε πάρα πολύ. Η συνεννόηση μας ήταν άψωγη. Φυσικά θα πρέπει και ο γονιός να παραδεχτεί την κατάσταση, να αφήσει τα ταμπού και τις προκαταλήψεις και να εμπιστευτεί τον ειδικό. Μόνο έτσι μπορούν να πετύχουν θετικά αποτελέσματα. Και πάλι συγχαρητήρια κ. Άρκα.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση