Ευχές για τη σχολική χρονιά 2016-’17

kite 13     Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί γονείς…

Λίγες μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων ο διευθυντής κος Νίκος Μοσχόπουλος  και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου θα θέλανε να εκφράσουν τις πιο θερμές ευχές και προσδοκίες τους σε όλους όσοι συμμετέχουν σ’αυτή την εξόχως ενδιαφέρουσα διαδικασία που λέγεται εκπαίδευση.

Με γνώμονα πρωτίστως την ψυχική και σωματική ασφάλεια και προστασία των μαθητών στοχεύουμε σε ένα δημοκρατικό σχολείο που σέβεται τις προσωπικότητες και τις ανάγκες των παιδιών και παρέχει ίσες ευκαιρίες για την επίτευξη των στόχων του καθενός. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία με ποικίλες μορφωτικές προσλαμβάνουσες και συμμετοχή στην παραγωγή της γνώσης.

Επιδιώκουμε μια σχολική κοινότητα με κύρια συστατικά στοιχεία την αμοιβαιότητα, την συμπόρευση , την αλληλεγγύη και την κατανόηση  μεταξύ των μελών της. Έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που θα διέπεται από κανόνες που απορρέουν από την ανάγκη της ορθής  λειτουργίας της σχολικής μονάδας χωρίς να είναι ένα κανονιστικό σύστημα απαγορεύσεων.

Ονειρευόμαστε, να είναι το σχολείο μας πηγή χαράς , δημιουργίας και συνεργασίας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Να γίνει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου το σημείο αναφοράς των πιο γλυκών μας αναμνήσεων!

Ευχόμαστε μια χαρούμενη και δημιουργική  σχολική χρονιά!

Ο διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση