5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Χώρος επικοινωνίας μαθητών,εκπαιδευτικών και γονέων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου

Γιορτή για την επέτειο του πολυτεχνείου

Νοέ 201716

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί γονείς,  πολυτεχνείο
Σας προσκαλούμε στη γιορτή μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα γίνει την Παρασκευή, στις 17/11/2017 και ώρα 9:00 από τους μαθητές/τριες των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του Σχολείου μας.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Παρασκευή 17/11/2017 λόγω της γιορτής της επετείου του Πολυτεχνείου
(9:00π.μ. – 10:30π.μ.) το δρομολόγιο των λεωφορείων διαμορφώνεται ως εξής:
Από τον Μονόλοφο
Αναχώρηση από την πλατεία Μονολόφου: 8:30 π.μ.
Αναχώρηση από το Μελισσοχώρι(βενζινάδικο):8:45 π.μ.
Αναχώρηση από το σχολείο μετά τη λήξη της εκδήλωσης: 10:30 π.μ.
Από την Ανθούπολη
Αναχώρηση: 7:30 π. μ. Αναχώρηση από το σχολείο μετά τη λήξη της εκδήλωσης: 10:30 π.μ. Λόγω της γιορτής δεν θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη (7:00 π.μ. -8:00π.μ.) και το Ολοήμερο.
Από τη Διεύθυνση

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Απρ 20173

Με ιδιαίτερη χαρά, σεβασμό και συμμετοχή απ’ όλους γιορτάσαμε και φέτος την επέτειο της επανάστασης του 1821. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις δυο μικρότερες τάξεις του σχολείου μας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προετοιμάστηκαν καλά για να κερδίσουν το «Μπράβο» , την αποδοχή και την αγάπη όλων μας και κυρίως των γονιών και των δασκάλων τους.

P3240058
Οι μαθητές της Α΄ τάξης, μας παρουσίασαν «Τα ελληνάκια» ένα θεατρικό κείμενο βασισμένο στο παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου που αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που ζούσαν οι Έλληνες την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Το εξαιρετικό κείμενο διανθίστηκε με αποσπάσματα από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη «Ο ήλιος Ο Ηλιάτορας» που μιλά για την καταπίεση και την εκμετάλλευση των φτωχών από τον πλούσιο αφέντη.

P3240061

 

Οι μαθητές της Β΄τάξη ,με την καθοδήγηση της μουσικού μας κ. Αναστασίας Τσιρτσώνη, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια για την 25η Μαρτίου. Στη συνέχεια ανέλαβαν ρόλο ηθοποιών και ανέβασαν την θεατρική διασκευή του λαϊκού έργου « Ο Καραγκιόζης στην επανάσταση». Πρόκειται για ένα ηρωικό έργο του θεάτρου σκιών που έχει βαθιά τις ρίζες του στη καθημερινή ζωή του ελληνικού λαού.

Με τέτοια έργα ηρωικού χαρακτήρα γεμάτα από φιγούρες όπως Κολοκοτρώνης και ο Αθανάσιος Διάκος γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου έως και τις μέρες μας. Όπως γράφει και ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Σπαθάρης στα απομνημονεύματά του :« Τότε, όλος ο κόσμος έτρεχε στον Καραγκιόζη για να βλέπει το Διάκο, το Σούλι, το Μεσολόγγι, τον Κατσαντώνη και άλλες ηρωικές παραστάσεις. Ήταν σαν να τους μίλαγε ο Καραγκιόζης, σαν να τους έλεγε: Πρέπει να παλέψετε για την ελευθερία σας σαν τους προγόνους σας.»

Η γιορτή μας έκλεισε με δημοτικούς χορούς από τους μαθητές των Β΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων, με τη βοήθεια της γυμνάστριάς μας κ. Βασιλικής Τσίντσιφα, που ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους και μας έκαναν να αισθανθούμε περήφανοι για άλλη μια φορά.

Γιορτινές ευχές!

Δεκ 201622

PC080125

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, εύχονται σε όλους , μαθητές ,μαθήτριες και γονείς καθώς και στους οικείους τους ,ευτυχισμένα Χριστούγεννα . Το νέο έτος που έρχεται να είναι γεμάτο υγεία, γαλήνη και δημιουργική έμπνευση για μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς!

  Χρόνια πολλά!!!

Αφιέρωμα για την Εξέγερση Του Πολυτεχνείου

Νοέ 201621

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας ετοίμασε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Για άλλη μια φορά ακούστηκε το διαχρονικό σύνθημα «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » κυρίως όμως οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης με την εξαιρετική επιμέλεια των δασκάλων τους κ. Δάγκου Αθανάσιου και κ. Μαλλά Αρετής , μας έδωσαν ένα θαυμάσιο μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς τονίζοντας πως η Δημοκρατία για να μείνει ζωντανή έχει ανάγκη από καθημερινή συμμετοχή ,παιδεία και ήθος!

Σας ευχαριστούμε πολύ , παιδιά , για το υψηλής ποιότητας θέαμα που μας παρουσιάσατε!

7 PB160004   PB160007   2 PB160001   PB160006

PB160005

Η εκδήλωσή μας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

Νοέ 20169

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄και ΣΤ΄τάξης καθώς και στους δασκάλους τους κ.Γκαβανάσιο Κων/νο και κ. Ταμπακούδη Αργυρώ και σε όλους όσοι βοήθησαν για να απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι μία εξαιρετική εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους ήρωες του 1940-44.

Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να μάθουμε άγνωστες πτυχές της ιστορίας αλλά και να διδαχτούμε για άλλη μια φορά τα σκληρά αποτελέσματα του πολέμου και του φασισμού, μέσα από μια θαυμάσια θεατρική σκηνή, πλούσια κείμενα και ωραίες μουσικές της εποχής!

Μπράβο και πάλι!

giorti 1  giorti 2  giorti 3

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ιούν 201614

ΑΚΤΙΣ ΟΝΕΙΡΟΥ

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν για πρώτη φορά στους 16ους

Θεατρικούς Μαθητικούς Αγώνες «Ακτίς Ονείρου 16», που οργάνωσαν τα Πρότυπα

Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, με το θεατρικό έργο «Σσσς! Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

και αποσπάσματα από το βιβλίο του Τριβιζά «Η Δέσποινα και το περιστέρι»,

σε δραματουργική επιμέλεια-σκηνοθεσία-διδασκαλία της εκπ/κού κ. Ταμπακούδη Αργυρώς.

argiro 1

Κατά την τελετή-απονομής των βραβείων την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο θέατρο «Ολύμπιον»

το 5ο Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου, χάρη στην ερμηνεία και την προσπάθεια μαθητών εκπαιδευτικών

και γονέων απέσπασε το Βραβείο Συγγραφής και Παρουσίασης.

argiro      argiro2

Πολλά θερμά συγχαρητήρια στους δεκαεννέα μικρούς ηθοποιούς μας και τους εμψυχωτές τους…

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους γονείς και ιδιαίτερα την κ.Ταμαμίδου Σοφία και

την κ. Ταμαμίδου Παρθένα που επιμελήθηκαν τη σκηνική παρουσία και την ενδυματολογική των παιδιών.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-’16

Μαΐ 201631

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου σάς προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Τον εαυτό του παιδί» για τη λήξη του σχολικού έτους αλλά και για να αποχαιρετίσουμε τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης!

Σας περιμένουμε την Παρασκευή, 3/6/2016 και ώρα 19:00 μμ στην αυλή του σχολείου μας.

Θα δείτε, τον εαυτό σας… παιδί!!!

TSARLI

Χριστουγεννίατικο παζάρι Συλλόγων Γονέων 5ου Δημοτικού και Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

Δεκ 201512

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται και φέτος το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνουν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, στις 12 και 13/12/2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση αυτή είναι αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας μαθητών,εκπαιδευτικών και γονιών που και φέτος πρόσφεραν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες με χριστουγεννιάτικα δώρα και κατασκευές.

Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τα δυνατά τους ώστε να συγκεντρωθούν αντικείμενα, από την πώληση των οποίων θα υποστηριχτούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μας.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους πρόσφεραν κατασκευές που έφτιαξαν στις τάξεις τους αλλά και οι γονείς με πολύ προσωπικό κόπο και χρόνο , κατασκεύασαν υπέροχα αντικείμενα τέχνης και συγκέντρωσαν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά!

Σας καλούμε να θαυμάσετε τις δημιουργίες μας αλλά και να ανταλλάξουμε ευχές για χαρούμενες γιορτές!

Σας ευχόμαστε, ευτυχισμένα χριστούγεννα!

Κατασκευές μαθητών

Κατασκευές μαθητών

Κατασκευές μαθητών

Κατασκευές μαθητών

Δημιουργίες των γονέων

Δημιουργίες των γονέων

Δημιουργίες των γονέων

Δημιουργίες των γονέων

Δώρα και δημιουργίες από τους γονείς.

Δώρα και δημιουργίες από τους γονείς.

Κυρίες των Συλλόγων Γονέων επί το έργον.

Κυρίες των Συλλόγων Γονέων επί το έργον.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, κος Κορίτσης με τις δικές του δημιουργίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, κος Κορίτσης με τις δικές του δημιουργίες.

Πλούσια δώρα αλλά και χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μουσικές επιλογές από τον κ. Παπαζίδη.

Πλούσια δώρα αλλά και χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μουσικές επιλογές από τον κ. Παπαζίδη.

Γλυκά και εδέσματα από τα μέλη των συλλόγων.

Γλυκά και εδέσματα από τα μέλη των συλλόγων.

Δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων κατά τη διάρκεια του παζαριού με κατασκεύες, παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι και προβολή ταινιών.

Δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων κατά τη διάρκεια του παζαριού με κατασκεύες, παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι και προβολή ταινιών.

 

 

χριστουγεννιάτικο παζάρι

Δεκ 20158

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με πολύ δουλεία , μεράκι, κέφι και χαρούμενη διάθεση διοργανώνεται το χριστουγεννιάτικο παζάρι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 5ου  δημοτικού και γυμνασίου Ωραιοκάστρου . Σας περιμένουμε όλους να στηρίξετε την προσπάθειά μας και να περάσετε δημιουργικές και χαρούμενες στιγμές μαζί με τα παιδιά σας. 

Χριστουγενιάτικο παζάρι

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 3

17 Νοέμβρη 1973-17 Νοέμβρη 2015: Μια γιορτή για τη Δημοκρατία

Νοέ 201519

PB170045PB170038PB170032PB170036

Το σχολείο μας τίμησε και φέτος την ιερή μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με μια θαυμάσια εκδήλωση των μαθητών της Γ΄και Ε΄τάξης με την επιμέλεια των δασκάλων τους , βασισμένη στα κείμενα της «Τενεκεδούπολης».Το διαχρονικό σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ακούστηκε για άλλη μια φορά για να θυμίσει σε όλους μας πως έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε το ιδανικότερο πολιτικό σύστημα που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: Τη δημοκρατία

 

« Παλιότερα άρθρα

Kατηγορίες

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Πρόσφατα σχόλιαTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων