Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στη γιορτή μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου που θα γίνει  την Παρασκευή, στις 16/11/2018 και ώρα 9:00 από τους μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης του  σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε  επίσης ότι την Παρασκευή 16/11/2018 λόγω της γιορτής της επετείου του Πολυτεχνείου

(9:00π.μ. – 10:00π.μ.) το δρομολόγιο των λεωφορείων διαμορφώνεται ως εξής:

Από τον Μονόλοφο

Αναχώρηση από την πλατεία Μονολόφου: 7:45 π.μ.

Αναχώρηση από το Μελισσοχώρι (βενζινάδικο):8:00 π.μ.

Αναχώρηση από το σχολείο μετά τη λήξη της εκδήλωσης: 10:00π.μ.

Από την Ανθούπολη

Αναχώρηση: 7:30 π. μ.                                                                                                                 Αναχώρηση από το σχολείο: 9:45  π.μ.    

 Λόγω της γιορτής  δεν θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη (7:00 π.μ. -8:00π.μ.) και το Ολοήμερο.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ανακοίνωση- Ενημέρωση

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια  του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής  υπάρχει η δυνατότητα και  φέτος να διδαχθεί  για δεύτερη φορά στο σχολείο μας  το αντικείμενο της κολύμβησης στα παιδιά των   Γ΄  και Δ΄ τάξεων.

Τα παιδιά των τάξεων αυτών  μία φορά τη βδομάδα για ένα δίωρο ( εντός του ωρολόγιου προγράμματος) θα ασκούνται στο αντικείμενο της κολύμβησης από έμπειρους προπονητές  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου.  Η εκπαίδευση αυτή θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του γ΄ τριμήνου και ο αριθμός των μαθημάτων θα είναι περίπου 8. (Συνήθως ξεκινάει το Μάιο). Η μετακίνησή τους θα γίνεται με λεωφορείο  και θα γίνεται με τη συνοδεία της γυμνάστριας του σχολείου μας καθώς και των εκπαιδευτικών των τμημάτων. (Το κόστος μετακίνησης θα καλύπτεται από εσάς περίπου 2 ευρώ κάθε φορά).

Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε αν θέλετε το παιδί σας να συμμετάσχει σ΄αυτό το πρόγραμμα, για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εφαρμογής του.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση και να σταλεί στο σχολείο μέχρι  τη Δευτέρα, 12/11/2018.

(Περισσότερες πληροφορίες θα σας δοθούν εφόσον πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό).

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Θεωρία μα και πράξη!

«Θεωρία μα και πράξη!» Αυτό πιστεύουμε στην Στ΄τάξη κι αυτό κάνουμε όποτε οι ανάγκες μας για γνώση το απαιτούν! Δε θέλουμε να είμαστε μόνο παθητικοί αποδέκτες στεγνών γνώσεων που μας δίνουν τα βιβλία μας! Θέλουμε κάθε φορά να ανακαλύπτουμε μόνοι μας τη γνώση με τη βοήθεια του δασκάλου μας και να νιώθουμε δημιουργικοί! Να αγαπήσουμε τη γνώση! Να αγαπήσουμε το σχολείο! Να γίνουμε κριτικοί!

Πραγματικά, οι κατασκευές και τα πειράματά μας φαίνεται να έχουν πληθύνει στον πάγκο του εργαστηρίου που στήσαμε στην τάξη μας από την περσινή χρονιά! Ηλεκτρικά κυκλώματα, μοντέλα της δομής του ατόμου, ηλιακά μοντέλα, ηλιακοί φούρνοι ….και έπεται συνέχεια!

Το ταξίδι στη γνώση δε σταματά ποτέ!

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΤ΄ τάξη, Τάξεις | Σχολιάστε

Ενέργεια: «Κάν’το αλλιώς! «

Ακούμε και μαθαίνουμε καθημερινά πώς η ενέργεια στον πλανήτη τελειώνει! Εξαντλείται! Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για την επιβίωσή μας στον πλανήτη! Και πώς να βρούμε; Τι είναι αυτό που θα εξασφαλίσει τις ενεργειακές μας ανάγκες;

Μα φυσικά ο ήλιος! Αυτός είναι η πηγή ζωής για όλα τα πράγματα του πλανήτη! Αυτό μας έμαθε το βιβλίο της Φυσικής κι εμείς προσπαθήσαμε να αποδείξουμε , σαν αληθινοί πειραματιστές, αν λέει αλήθεια!

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεστάνουμε το καθημερινό μας κολατσιό στο σχολείο, εμείς κατασκευάσαμε μικρούς ηλιακούς φούρνους που ανεβάζουν θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου! Έτσι μάθαμε παίζοντας, πώς μπορούμε να κάνουμε οικονομία στην ενέργεια με ανανεώσιμες πηγές!

Το σύνθημά μας ήταν » Κάντ’το αλλιώς!» και πραγματικά δουλεύει!

 

Δημοσιεύθηκε στη ΣΤ΄ τάξη, Τάξεις | Σχολιάστε

«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!»

Αλήθεια…; Πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν;  Τι είναι ο γαλαξίας; Πώς δημιουργήθηκαν οι πλανήτες και πόσο μεγάλες είναι οι αποστάσεις μεταξύ τους; Όλα αυτά και τόσα άλλα δύσκολα ερωτήματα μάς απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα μελετώντας το ηλιακό σύστημα στα πλαίσια της Γεωγραφίας.

Κάναμε έρευνες , παρακολουθήσαμε βίντεο, συλλέξαμε πληροφορίες , σχεδιάσαμε μοντέλα στο χαρτί και τέλος , με την προτροπή του δασκάλου μας , βαλθήκαμε να φέρουμε στα μέτρα μας «αυτόν τον κόσμο το μικρό, το μέγα» όπως είπε και ο Οδυσσέας Ελύτης, κατασκευάζοντας τα δικά μας ηλιακά μοντέλα με διάφορα υλικά κι ο καθένας με τη δική του τεχνική.

Ωστόσο μένουν πολλά ακόμα να απαντήσουμε…Στην τάξη μας κάναμε την αρχή!

  

Δημοσιεύθηκε στη ΣΤ΄ τάξη, Τάξεις | Σχολιάστε

Τέχνη στην ΣΤ΄: «Με πέτρες και με φύλλα!»

Λέμε ότι στη φύση τίποτα δεν πάει χαμένο! Όλα τα πράγματα έχουν θέση και αξία και τίποτα δεν πρέπει να μένει άχρηστο κι ασήμαντο. Πολλά απ’αυτά τα αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στην τέχνη και να γίνουν όμορφες δημιουργίες

Έτσι κι εμείς, μετά από πρόταση του δασκάλου μας κ. Νίκου Μοσχόπουλου , φέραμε τις πέτρες  που μαζέψαμε  από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και τις ζωντανέψαμε με όμορφες εικόνες και χρώματα! Τώρα πια ,κάθε πέτρα είχε  και μια δική της ιστορία να μας πει!

Και δεν ήταν μόνο αυτό! Με τις πρώτες φθινοπωρινές μέρες, μαζέψαμε ξεραμένα φύλλα δέντρων και βαλθήκαμε με τα πινέλα μας  να τα κάνουμε πολύχρωμα και ζωηρά , δημιουργώντας καμβάδες με τυπώματα φύλλων! Κάντε το κι εσείς και θα το ευχαριστηθείτε!

Δημοσιεύθηκε στη ΣΤ΄ τάξη, Τάξεις, Το αλφαβητάρι της τέχνης | Σχολιάστε

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Από την Πέμπτη 8/11/2018 αρχίζει η χορήγηση των σχολικών γευμάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι τα παιδιά που είναι στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ και  έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα θα σιτίζονται από εδώ και στο εξής στο εστιατόριο του σχολείου μας.

Τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα θα παίρνουν το γεύμα στο σπίτι. Γι αυτό σας παρακαλούμε  απαραίτητα να εφοδιάσετε τα παιδιά σας με ένα ασφαλές ισοθερμικό τσαντάκι  κατάλληλο για γεύματα, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από διαρροές φαγητού  κατά τη μεταφορά του μέσα στο  λεωφορείο.

Όσοι γονείς επιθυμούν έστω και τώρα τα παιδιά τους να μπουν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων να επικοινωνήσουν άμεσα με το δάσκαλο της τάξης ή με τη Διευθύντρια του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, τα νέα μας | Σχολιάστε

Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 7/11/2018 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει,  λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών του σχολείου μας  στις  εκλογές για την ανάδειξη  αιρετών εκπροσώπων  τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Με μια όμορφη γιορτή γεμάτη ποιήματα, τραγούδια και δρώμενα, οι μαθητές της Ε΄ τάξης πλαισίωσαν και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Μέσα σε μια έντονη συγκινησιακά ατμόσφαιρα μας μετέφεραν στο κλίμα της δύσκολης εκείνης εποχής και μας ξαναθύμισαν γιατί «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Τα παιδιά, με την αρωγή του δασκάλου τους κ. Κώστα Γκαβανάσιου ,έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήσαν μπροστά μας το μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και ψυχής αναπαριστώντας χαρακτηριστικές φιγούρες της εποχής του σαράντα. Γέμισαν την καρδιά και το μυαλό μας σκέψεις και συναισθήματα και σίγουρα άξιζαν το χειροκρότημά μας.

 

Η αφίσα που έφτιαξαν οι μαθητές με την εικαστικό μας.

Δημοσιεύθηκε στη γιορτές, δραστηριότητες | Σχολιάστε

Διαγωνισμός Μαθηματικών

2018 έτος Μαθηματικών

Αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει στο σχολείο μας ο διαγωνισμός Μαθηματικών.

Κάθε Δευτέρα αναρτάται στον πίνακα ένα πρόβλημα – γρίφος. Μαθητές πηγαινοέρχονται και προσπαθούν να βρουν τη λύση.

Ένα πρόβλημα παιχνίδι  που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα να εξασκήσουν το μυαλό τους και να καλλιεργήσουν τη σκέψη και τη λογική, τη φαντασία και την παρατηρητικότητά τους. Έτσι ακονίζουν το μυαλό τους και αποκτούν  σταδιακά την ικανότητα να λύνουν τα προβλήματα με μεγαλύτερη ευκολία.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα δοθούν στους συμμετέχοντες έπαινοι και βραβεία στους δυνατότερους λύτες!

Δημοσιεύθηκε στη ανακοινώσεις, Δ΄τάξη, δραστηριότητες, Ε΄τάξη, ΣΤ΄ τάξη, τα νέα μας | Σχολιάστε