4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

aulht4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

    Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο για τη φετινή σχολική χρονιά, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολ. έτους 2017-2018.

Με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε ποικίλες δράσεις.Στον προαύλιο χώρο του σχολείου οι μαθητές της Γ1 τάξης παρουσίασαν δρώμενο με θέμα τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός και την αξία της διά βίου άσκησης. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια δράση, η οποία ήταν κοινή για όλους τους μαθητές-τριες των Δημοτικών σχολείων της χώραςκαι περιλάμβανε πετάγματα της μπάλας και πάσες μεταξύ των μαθητών.Στη συνέχεια, μεταβήκαμε σε Αθλητικό κέντρο, όπου εκεί τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ομαδικά, ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές, ενώ οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ασχολήθηκαν και με τη δημιουργία αφισών, πανό και κολάζ.

Η σχολική Φυσική Αγωγή αποτελεί το μοναδικό τρόπο με τον οποίο η πολιτεία μπορεί να επηρεάζει της συνήθειες άσκησης των παιδιών. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, τα εσωτερικά κίνητρα των μαθητών-τριών για άθληση, όπως η χαρά κι η ευχαρίστηση, είναι εκείνα που συνδέονται με την πρόθεσή τους για δια βίου συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες,το οποίο αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο.Για το λόγο αυτό, βασικός σκοπός όλων των δράσεων ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η άθληση αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα και, ταυτόχρονα, το μέσο, για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. (Γράφει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μέρδη Νεκταρία)

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Επισκέψεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *