Ανακυκλώνοντας για την … αγάπη!

αρχείο λήψηςΟι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας, με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συλλογή πλαστικών καπακιών. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Τα καπάκια τα παρέλαβε από το σχολείο μας μητέρα παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε:

Τα καπάκια συγκεντρώνονται και αποστέλλονται στο Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ν. Πέλλας (έδρα τα Γιαννιτσά), με τη βοήθεια του κ. Αναστασίου Αργύρη, προέδρου του συλλόγου ΑΜΕΑ «Έχω Δικαίωμα» Αμφιλοχίας.

Κατόπιν οι εθελοντές του Συλλόγου τα μεταφέρουν σε εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με την οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος, όπου τα παραλαμβάνει και τα συγκεντρώνει με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Για να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο πρέπει να συγκεντρωθεί συνολικά ένας τόνος καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια! Για κάθε έναν τόνο καπάκια η εταιρία ανακύκλωσης από τη Μακεδονία, με την οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος, αποζημιώνει με το ποσό  των 180 ευρώ.

Δείτε το στο slideshare.net

Κατηγορίες: Δραστηριότητες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *