Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου

Μένοντας πιστός στο έθιμο της Τσικνοπέμπτης και κόντρα στον βροχερό καιρό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έψησε και φέτος στον προαύλιο χώρο το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας, τα σουβλάκια και τα μοίρασε στα παιδιά. Όλοι έφαγαν, ήπιαν και χόρεψαν και λίγο, μόλις το επέτρεψε ο καιρός.

Την Κυριακή ακολούθησε ο ετήσιος Αποκριάτικος χορός, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στον πολυχώρο Emileon, όπου μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα αξέχαστο πρωινό με μουσική, χορό, πλούσια λαχειοφόρο αγορά και πολλή διασκέδαση.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Eκδρομή της Ε’ τάξης στη Γέφυρα του «Χαρίλαου Τρικούπη» και στη Ναύπακτο

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Καστρακίου

Την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Στ΄ τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Καστρακίου, στα πλαίσια του μαθήματος των Φυσικών για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ξεκινώντας με μεγάλο ενθουσιασμό, παρά το χειμωνιάτικο κρύο, τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις και παρακολούθησαν βίντεο για τη χρησιμότητα του ΥΗΣ Καστρακίου, όχι μόνο στην παραγωγή ενέργειας, αλλά και για την ύδρευση και άρδευση της  περιοχής μας. Εκεί τους δόθηκαν και ενημερωτικά φυλλάδια.

Ακολούθησε η ξενάγησή τους στη μονάδα παραγωγής, όπου ο υπεύθυνος εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο λειτουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού και μια βόλτα στο φράγμα.

Η μέρα τελείωσε στο ΔΑΚ Αγρινίου για ξεκούραση, φαγητό, παιχνίδι και χορό

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Συμμετοχή της Στ΄ τάξης σε Βιωματικό Εργαστήρι του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Με τη συμμετοχή και του Στ2΄σε βιωματικό εργαστήρι του Κέντρου Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της τάξης στο Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης.  Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του Στ1΄ το προηγούμενο διάστημα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την κριτική επεξεργασία κοινωνικών θεμάτων με αφορμή τα βιβλία. Παράλληλα τα παιδιά πειραματίζονται με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, μετασχηματίζοντας την πραγματικότητα με το συνδυασμό κειμένου και εικονογράφησης των βιβλίων.

Τα παιδιά διάβασαν τα σχετικά βιβλία, συζήτησαν για τα συναισθήματά τους, επέλεξαν ένα συναίσθημα, που το απεικόνισαν δουλεύοντας σε ομάδες με πηλό και στο τέλος παρουσίασαν το έργο της ομάδας σε όλους.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη της Δ’ Τάξης

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Δ Τάξης του σχολείου μας στις 22/1/2020 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου, στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Θέρμου και στην λίμνη Τριχωνίδα. Η Διδακτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας και της ιστορικής περιόδου που διδάσκεται η Δ Δημοτικού. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου περιλαμβάνει τη μόνιμη έκθεση και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα τα οποία διαρθρώνονται σε έξι θεματικές ενότητες, περιλαμβάνουν ευρήματα από το Ιερό του Απόλλωνος Θερμίου, από μικρότερα γειτονικά ιερά, καθώς και ευρήματα από πόλεις – μέλη της Αιτωλικής Συμπολιτείας, που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Οι μαθητές με τη βοήθεια των ανθρώπων του Μουσείου και των συνοδών εκπαιδευτικών παρακολούθησαν την εξέλιξη της από τα πρώτα ίχνη κατοίκησης στον χώρο και τη δημιουργία του Ιερού έως τον μετασχηματισμό του σε θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας και την παρακμή του.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Δίωρη διδακτική επίσκεψη Δ τάξης

Την Παρασκευή 17/1/2020 οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση Αγιογραφίας του Γ.Κόρδη στην Δημοτική Πινακοθήκη. Στην έκθεση με τίτλο «ΦΩΣ ΕΚ ΦΩΤΟΣ» οι μαθητές θαύμασαν 48 έργα τέχνης, μια σειρά από εμβληματικές δημιουργίες που μας μυούν στην πρωτοποριακή και σύγχρονη οπτική της αγιογραφίας.

  

Εν συνεχεία οι μαθητές επισκέφτηκαν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση που σε ταξιδεύει σε μουσικές διαδρομές σχεδόν ενός αιώνα αλλά και στα μονοπάτια σπάνιων βινυλίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση εξώφυλλων δίσκων βινυλίου που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και συνδιοργανώθηκε απο την Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου (ΓΕΑ), έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας, και τον Δήμο Αγρινίου. Η έκθεση με τίτλο “CANVAS” πραγματοποιείται στο Παπαστράτειο Μέγαρο και περιλαμβάνει το έργο που έχουν δημιουργήσει με αγάπη, πάθος και μεράκι συνολικά δεκαπέντε συλλέκτες. Πρόκειται για περισσότερα από 1.300 εξώφυλλα παλιών, σπάνιων, νεότερων, γνωστών και άγνωστων βινυλίων, 60 αντίκες, γραμμόφωνα, πικ απ κ.α., μουσικά περιοδικά εποχής και 50 θεματικές βιτρίνες σε ένα μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων, αναμνήσεων και φυσικά μουσικής που παίζει συνεχώς από τα juke box που είναι στημένα στο χώρο. Την ξενάγηση έκαναν στους μαθητές μας ο Παναγιώτης Αυγέρης, ένας από τους θρύλους των ερτζιανών κι ο Ανδρέας Σκαρτσάρης.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Πραγματοποιήθηκε χθες 13/01/2020, ημέρα Δευτέρα στο σχολείο μας ανά τμήμα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, παρουσία του υπεύθυνου εκπ/κού. Το τυχερό φλουρί δώρισε στον μαθητή ή την μαθήτρια ένα παιδικό βιβλίο.

Παράλληλα, έγινε και η καθιερωμένη κοπή στην αίθουσα του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου τυχερή ήταν η εκπαιδευτικός κα Ελένη Γράψα.

Ευχόμαστε σε όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας καλή χρονιά με υγεία και πρόοδο.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά των βασιλοπιτών και των δώρων.

Ο Δ/ντής,

Θ.Γ.Κ.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Διδακτικά Βιβλία στο Σχολείο

Οι ημερομηνίες εφαρμογής του Προγράμματος «Διδακτικά Βιβλία στο Σχολείο» από τον μήνα Ιανουάριο 2020 μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους είναι:

17/1,  31/1,  14/2, 28/2, 13/3, 27/3, 8/5, 22/5 και 5/6

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Περιμένοντας τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές!

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Ευχές από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου!

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε