20 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Παγκόσμιες μέρες | Γράψτε σχόλιο

Γιορτή Πολυτεχνείου 2017

 images

  Την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου  η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου από την Ε΄τάξη και τους εκπ/κούς της τάξης Στέλιο Φούντα και Κωνσταντίνο Χατζή. Την επιμέλεια του μουσικού μέρους είχε ο εκπ/κός Μουσικής Ανδρέας Λανάρας. Η γιορτή περιελάμβανε το χρονικό της εξέγερσης του πολυτεχνείου, το θεατρικό σκετς «Καφενείο Η Ελλάς», προβολές και τραγούδια.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Επικαιρότητα | Γράψτε σχόλιο

Τα τριτάκια στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Τα τριτάκια στο δημαρχείο της πόλης μας.

Τα τριτάκια κηπουροί

 

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Επισκέψεις | Γράψτε σχόλιο

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου

oktovrios  Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την επέτειο του «ΟΧΙ» από τους μαθητές και τις μαθήτριες της  Δ΄ τάξης και τις εκπ/κούς τους, Τέλιου Ελένη και Γράψα Ελένη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας παρουσίασαν το χρονικό του αλβανικού έπους, της κατοχής, της εθνικής αντίστασης και της απελευθέρωσης με δραματοποιήσεις, θεατρικά, τραγούδια και ηχητικά ντοκουμέντα.

Μας τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κ Χρήστος Κολοβός και ο Σχολικός Σύμβουλος της περιφέρειάς μας κ Αλέξιος Μαστρογιάννης.

Την ημέρα της εθνικής εορτής, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου,οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων έλαβαν μέρος στη μαθητική παρέλαση.

IMG-6e45d26187a663260ab12a9fb9a3bb5e-V IMG-3914ac6a075fb204be618e589cdbce02-V IMG-3cdcca1991260a536eec07bb756a424a-V

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Αθλούμαι – Χαράζω το μέλλον

4η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

                     Το δρώμενο παρουσίασε το Γ1 για την Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

          ΑΘΛΟΥΜΑΙ- ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις | Γράψτε σχόλιο

4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

aulht4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού

    Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέτοντας ως στόχο για τη φετινή σχολική χρονιά, η άθληση να είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχολ. έτους 2017-2018.

Με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας έλαβαν μέρος σε ποικίλες δράσεις.Στον προαύλιο χώρο του σχολείου οι μαθητές της Γ1 τάξης παρουσίασαν δρώμενο με θέμα τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός και την αξία της διά βίου άσκησης. Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια δράση, η οποία ήταν κοινή για όλους τους μαθητές-τριες των Δημοτικών σχολείων της χώραςκαι περιλάμβανε πετάγματα της μπάλας και πάσες μεταξύ των μαθητών.Στη συνέχεια, μεταβήκαμε σε Αθλητικό κέντρο, όπου εκεί τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ομαδικά, ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές, ενώ οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ασχολήθηκαν και με τη δημιουργία αφισών, πανό και κολάζ.

Η σχολική Φυσική Αγωγή αποτελεί το μοναδικό τρόπο με τον οποίο η πολιτεία μπορεί να επηρεάζει της συνήθειες άσκησης των παιδιών. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, τα εσωτερικά κίνητρα των μαθητών-τριών για άθληση, όπως η χαρά κι η ευχαρίστηση, είναι εκείνα που συνδέονται με την πρόθεσή τους για δια βίου συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες,το οποίο αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο.Για το λόγο αυτό, βασικός σκοπός όλων των δράσεων ήταν να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η άθληση αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα και, ταυτόχρονα, το μέσο, για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. (Γράφει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μέρδη Νεκταρία)

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Επισκέψεις | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning

DK3yStLXUAIc6dMΣτην Αθήνα 28-30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε φέτος το Πανευρωπαϊκό Θεματικό Συνέδριο eTwinning με θέμα «Learning to think in a digital society» (Μαθαίνοντας να σκεφτόμαστε σε μια ψηφιακή κοινωνία).

Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 200 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα στους 12 Έλληνες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Καραμπούλη Βασιλική.

Οι εργασίες του συνεδρίου αποτελούνταν από 24 Παράλληλα Εργαστήρια τα οποία συμπεριλάμβαναν  κατασκευές ρομποτικής, προγραμματισμό με scratch, επεξεργασία σε ελεύθερα λογισμικά, ψηφιακούς κόσμους, διαδικτυακή συνεργασία για επίλυση προβλημάτων, εκπαιδευτικά ανοιχτά λογισμικά και άλλα.

Αρκετά παραδείγματα είχαμε από σχολεία στα οποία μαθητές και δάσκαλοι συμμετέχουν σαν ενεργοί συντάκτες σε ιστοσελίδες και λογισμικά ανοικτού τύπου όπως η wikipedia https://el.wikipedia.org/ όπου δίνεται η ευκαιρία επεξεργασίας και σύνταξης άρθρων και το openstreetmap https://www.openstreetmap.org/ όπου μπορούμε να συμμετέχουμε ενεργά στη χαρτογράφηση της περιοχής μας ή και οποιασδήποτε άλλης περιοχής θέλουμε.

Επίσης εκτός από τις εισαγωγικές ομιλίες σχετικά με την υπολογιστική σκέψη, την ικανότητα δηλαδή του ανθρώπου να επιλύει προβλήματα, έγιναν και παράλληλες εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά θέματα σχετικά πάντα με τη σύγχρονη ψηφιακή κοινωνία. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η σημασία των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής επικοινωνίας στην ένταξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικότερα στα πλαίσια μιας συνεργασίας eTwinning.

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικά, Επιμόρφωση, ΤΠΕ | Γράψτε σχόλιο

Η ΣΤ΄ΤΑΞΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να HMEPA XOPIS AYTTO 2005 17χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα αλλά και τα πόδια τους.

Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, ο Δήμος κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης να πάρουν μέρος σε διάφορες δράσεις στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Εκεί τα παιδιά γνώρισαν ένα μοναδικό μέσο οικολογικής μετακίνησης, ο ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών  Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και πληροφορήθηκαν τον τρόπο λειτουργίας του. Επίσης ενημερώθηκαν σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής  στη πόλη από την Δ/νση Τροχαίας Αγρινίου.

Τέλος, μαθητές και δάσκαλοι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια από τις παλιές γειτονιές της πόλης, όταν τα παιδιά έπαιζαν στους δρόμους.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Επισκέψεις | Γράψτε σχόλιο

Προγραμματισμός ύλης μαθήματος ΤΠΕ

Γράφει η καθηγήτρια πληροφορικής Ράπτη Φωτεινή.

2013-04-15_0014

Αγαπητοί γονείς ,

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς , θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον προγραμματισμό ύλης στο μάθημα των Τ.Π.Ε (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας ). Το μάθημα των Τ.Π.Ε. δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο των υπολογιστών και της πληροφορίας μέσω μιας σειράς εργαλείων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου , σε ευχάριστο και εύχρηστο περιβάλλον. Από την Α΄ – Στ ΄ τάξη οι μαθητές  θα σχεδιάσουν – ζωγραφίσουν , Θα μορφοποιήσουν κείμενα , θα επεξεργαστούν λογιστικά φύλλα , θα δημιουργήσουν παρουσιάσεις , θα αναζητήσουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο και τέλος θα μάθουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού που ενισχύει την μαθηματική και αλγοριθμική σκέψη.

Συγκεκριμένα  :

Α΄ – Β΄ τάξη

Γνωριμία με τα βασικά μέρη του υπολογιστή –Εξοικείωση με το ποντίκι , πληκτρολόγιο – Σχεδίαση – Ζωγραφική – Εισαγωγή στην επεξεργασία κειμένου.

Εκπαιδευτικό Λογισμικό : Libreoffice Draw , Tuxpaint , Libreoffice Writer , ψηφιακό πακέτο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Γ΄– Δ΄ τάξη

Μορφοποίηση κειμένου – Δημιουργία πίνακα – Εισαγωγή εικόνας – Αναζήτηση πληροφοριών από το Διαδίκτυο  – Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο – Εισαγωγή στην δημιουργία Λογιστικού Φύλλου .

Εκπαιδευτικό Λογισμικό : Libreoffice Writer , Libreoffice Calc , Φυλλομετρής Ιστού (Mozilla Firefox ) , Ψηφιακό πακέτο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Ε΄– ΣΤ΄

Επεξεργασία δεδομένων σε Λογιστικό Φύλλο – Εισαγωγή τύπου , συνάρτησης , διαγράμματος – Δημιουργία Παρουσίασης – Προγραμματισμός .

Εκπαιδευτικό Λογισμικό : Libreoffice Calc , Libreoffice Impress , Easylogo – Scratch .

Στο σχολείο μας υπάρχει ένα εργαστήριο με 13 σταθμούς εργασίας. Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το Linux – Ubuntu.Το σύστημα αυτό δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε πάρα πολλές ελεύθερες και δωρεάν εφαρμογές από τα επίσημα αποθετήρια χωρίς εγκατάσταση καθώς επίσης και το πρόγραμμα «επόπτης» που περιλαμβάνει ,  βοηθάει σημαντικά στη διαχείριση της τάξης.

                                                                                                                           Με εκτίμηση

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

                                                                                                                          Φωτεινή Ράπτη

 

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Ο Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι

Τη Δευτέρα 11/9 ακούστηκε το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς. Μαθητές και δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν για τον αγιασμό. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Αδάμης.  Μετά την ευλογία του ιερέα τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες και γνώρισαν τους καινούριους τους δασκάλους.

21754487_10209858849293131_182586192_n

21741544_10209858846333057_2104014189_n21729393_10209858848013099_1671126788_n

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο