ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

4986.480 1Στα πλαίσια του 2ου Θεματικού Κύκλου<< ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ>>  η Γ’ τάξη του σχολείου μας ασχολήθηκε με τους μύθους της Αιτωλίας. Πήραμε αφορμή   το κεφ. της  Μυθολογίας από το μάθημα της Ιστορία μας και προχωρήσαμε  αρκετά βήματα παρακάτω .Επιχειρήσαμε να γνωρίσουμε και τους μύθους της ιδιαίτερης πατρίδας μας!

Ταξιδέψαμε στον μαγικό κόσμο των μύθων, ακολουθώντας τον γνωστό μας  ήρωα Ηρακλή στη γη της Αιτωλίας.

Γνωρίσαμε μυθικούς ήρωες, που τα ονόματά τους τα συναντάμε καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας: ΑΧΕΛΩΟΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ,  ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ, ΟΙΝΕΑΣ, ΑΛΘΑΙΑ,ΠΛΕΥΡΩΝΑ, ΚΑΛΥΔΩΝΑ κ.ά.

Μελετήσαμε τον μύθο που σχετίζεται με το σύμβολο της πόλης μας, την ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, που, δυστυχώς διαπιστώσαμε , μετά από έρευνα που κάναμε,  ότι είναι σχεδόν άγνωστος για μικρούς και μεγάλους…

Κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας μας, κάναμε τη γνώση ΒΙΩΜΑ και το σχολείο όπως το επιθυμούμε, γεμάτο ΓΝΩΣΗ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ! Μέσα από συνεργασία ,έρευνα, αλληλοϋποστήριξη, επισκέψεις, παραγωγή κειμένων και θεατρικού παιχνιδιού, η γνώση κατακτήθηκε με τον πιο ελκυστικό τρόπο!

Ολοκληρώνοντας τη συγκεκριμένη ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και  το καινοτόμο  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που παράλληλα εκπονούσαμε με τίτλο:<<ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΩ; ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ…ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΣΗ, ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΖΩΗ…ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ!>>, ετοιμάσαμε κατά την ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ της φετινής σχολικής χρονιάς 2021-2022, τη θεατρική  παράσταση με τίτλο: <<ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ…>>.

Τα Τριτάκια μας μεταμορφώθηκαν σε ήρωες της Τοπικής μας Μυθολογίας και μας ενθουσίασαν! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ!

Λιάτσου Ευαγγελία

Τάτση Παναγιώτα

Το βίντεο της τελετής λήξης υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:

Cdrom.m4v – Google Drive

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκδρομή στη λίμνη Τριχωνίδα

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Δ’ Θεματική εργαστηρίων δεξιοτήτων – «Μεταμορφώσεις γεωμετρικών σχημάτων και στερεών» – τμήματα Ε1 και Ε2

Γράφει η εκπαιδευτικός Λένα Σαββίδου

Στο  πλαίσιο της Δ’ θεματικής των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα δύο τμήματα της Ε΄ του σχολείου μας, ασχολήθηκαν μετά τις διακοπές του Πάσχα και ως το τέλος της σχολικής χρονιάς με την υλοποίηση του προγράμματος «Μεταμορφώσεις γεωμετρικών σχημάτων και στερεών».

Η γεωμετρία που υπάρχει γύρω μας διεγείρει την προσοχή των ανθρώπων και μας βοηθά να έχουμε μια πιο σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η σύνδεση των γεωμετρικών σχημάτων και στερεών με το περιβάλλον μας λοιπόν είναι μέρος της πραγματικότητάς μας κι όχι κάτι αφηρημένο.

Στα τελευταία εργαστήριά μας, μέσα από διερευνητική διαδικασία και με πρακτική εξάσκηση δώσαμε νέα διάσταση στη σχέση μας με τη γεωμετρία! Τα παιδιά πειραματίστηκαν με απλά υλικά, μετασχημάτισαν τις δημιουργίες τους, ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη για επίλυση προβλημάτων και καλλιέργησαν την αποκλίνουσα σκέψη, τόσο σε δημιουργικό όσο  και σε υπολογιστικό επίπεδο!

 Μερικές από τις δράσεις του εργαστηρίου:

Σε ένα εργαστήρι STE(A)M ασχοληθήκαμε με το παιχνίδι «τάνγκραμ» που μας ενθουσίασε όλους και όλες! Το κατασκευάσαμε από την αρχή βάζοντας σε εφαρμογή κανόνες γεωμετρίας που διδαχτήκαμε στο σχετικό κεφάλαιο των μαθηματικών.

 Σε ένα άλλο εργαστήρι τα παιδιά δημιούργησαν τρισδιάστατες κατασκευές με πλαστελίνη και οδοντογλυφίδες! Τέλος, στο μάθημα των εικαστικών τα παιδιά ανέβηκαν επίπεδο δυσκολίας και δημιούργησαν εκπληκτικές μακέτες, με τη βοήθεια της εικαστικού μας, κ. Δήμητρας Καραχασάνη, τις οποίες εκθέσαμε στο σχολείο μας! Παρόμοια έκθεση διοργάνωσε η κ. Δήμητρα και με το Δ2.

Τα εργαστήρια ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή μας στο κινητό ψηφιακό πάρκο/μουσείο για το 1821, στο οποίο μας δόθηκε η ευκαιρία να εξοικειωθούμε με προχωρημένη τεχνολογία!

Κορίτσια και αγόρια μας! Πόσο πολύ εξελιχθήκατε τη φετινή σχολική χρονιά! Μαζί σας εξελιχθήκαμε κι εμείς! Σας ευχαριστούμε!

Καλό καλοκαίρι πουλάκια!!!

Με αγάπη, οι δασκάλες σας

Ε1: Ελένη Τέλιου

Ε2: Λένα Σαββίδου 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Γ’ θεματική εργαστηρίου δεξιοτήτων: «Μέσα από τα μάτια του άλλου/της άλλης!» Τμήματα Ε1 και Ε2

286446485 3246384298973302 8618034522499408763 n286572629 395208252564763 1870406970391906461 n

Γράφει η εκπαιδευτικός Λένα Σαββίδου

Στο  πλαίσιο της Γ’ θεματικής των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα δύο τμήματα της Ε΄ του σχολείου μας, ασχολήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά με την υλοποίηση του προγράμματος «Μέσα από τα μάτια του άλλου/της άλλης!»

Μέσα από πολλές δραστηριότητες επιδιώχθηκε η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, καθώς και η ενεργοποίηση και ενδυνάμωσή των παιδιών να «βλέπουν μέσα από τα μάτια των συνανθρώπων τους», δηλαδή να αντιλαμβάνονται τη συναισθηματική κατάσταση του διπλανού/της διπλανής τους, να κατανοούν τις σκέψεις, τις προθέσεις και τα συναισθήματά του/της.

Στο παραπάνω πλαίσιο, στην Ε΄ δημοτικού φέτος υλοποιήθηκε επιπλέον πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Σέβομαι εμένα και τον κόσμο», εντάσσοντας τις δράσεις των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε ένα διαθεματικό πλαίσιο που διέτρεξε όλο τον μαθησιακό κορμό, όπως και το μάθημα των Αγγλικών.

Με δράσεις που προήγαν μηχανισμούς αυτογνωσίας, επεξεργαστήκαμε έμπρακτα, θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η διαχείριση κρίσεων. Τα αποτελέσματα υπήρξαν απτά, καθώς τα παιδιά εκφράστηκαν συναισθηματικά, καλλιέργησαν την κριτική τους σκέψη κι όλα αυτά μέσω της ενίσχυσης της δυναμικής της ομάδας.

Ως τελική δράση του προγράμματος, τα δύο τμήματα συμμετείχαν από κοινού, στο πλαίσιο της διατμηματικής συνεργασίας, σε εικαστική έκθεση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, θέτοντας σε λειτουργία τις γνώσεις που αποκόμισαν στη συγκεκριμένη θεματική, μέσω της προσπάθειας να κατανοήσουν την πληγή που φέρει μια γενοκτονία.  Τα προγράμματα ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψή μας στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων που θαυμάσαμε τα έργα μας.

Η δουλειά μας όμως συνεχίζεται… καθώς το ταξίδι για την αυτοβελτίωση δε σταματά ποτέ!

Μπράβο για άλλη μια φορά στις μαθήτριες και στους μαθητές του Ε1 και του Ε2, για άλλη μια φορά μας κάνατε περήφανες!

Οι δασκάλες σας:

Ελένη Τέλιου

Λένα Σαββίδου

Στέβη Καρασούλα

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκδρομή στο Hyper Park

284289848 1290250494837117 4910407726827161063 n 2Την Τρίτη 31-5-2022 οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης επισκέφτηκαν το πάρκο «Hyper Park».  Μέσα σε ένα πολύ όμορφο χώρο μέσα στη φύση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν με ασφάλεια αρκετές δραστηριότητες με την πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού του πάρκου. Οι μαθητές έκαναν mega bungee, τραμπολίνο, αυτοκινητάκια και έπαιξαν διελκυστίνδα ενώ οι δασκάλες δοκιμάσαμε αναρρίχηση. Μετά από μια μέρα γεμάτη παιχνίδι και καινούργιες εμπειρίες, επιστρέψαμε όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, κατενθουσιασμένοι στο σχολείο μας.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Β’ θεματική εργαστηρίου δεξιοτήτων: «Φροντίζω το περιβάλλον» Τμήματα Ε1 και Ε2

Γράφει η εκπαιδευτικός Λένα Σαββίδου

Στο  πλαίσιο της Β’ θεματικής των εργαστηρίων δεξιοτήτων, τα δύο τμήματα της Ε΄ του σχολείου μας, ασχολήθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά με την υλοποίηση του προγράμματος «Νοιάσου για το κλίμα!».

Τα παιδιά συμμετείχαν σε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες που στόχευαν στην καλλιέργεια της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα περιβαλλοντικής φύσεως. Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τα αίτια της κλιματικής αλλαγής και μέσω βιωματικής προσέγγισης να προβληματιστούμε για την επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον! Επιδιώξαμε να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντικό ήθος μέσα από αλλαγή συνηθειών και ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του πλανήτη μας!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μέσα από πλήθος δράσεων προβληματίστηκαν για το μέλλον της Γης και συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να συμμετέχουν από τώρα ενεργά στην προστασία της.

Ως τελικό προϊόν του προγράμματος, τα δύο τμήματα συμμετείχαν από κοινού, στο πλαίσιο της διατμηματικής συνεργασίας, σε εικαστική δράση που αποτύπωνε τον πλανήτη μας πριν και μετά την κλιματική αλλαγή. Πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια της εικαστικού μας, κ. Δήμητρας Καραχασάνη!

Επιπλέον, παιδιά και δασκάλες μπήκαμε σε αναστοχαστική διαδικασία αξιολογώντας τους εαυτούς μας για την πορεία στο πρόγραμμα, μελετώντας τον φάκελο όπου συγκεντρώσαμε το υλικό που δουλέψαμε.

Μουσικό χαλί του ταξιδιού μας ήταν το τραγούδι «Μπες στο κλίμα» που σας το αφιερώνουμε με πολλή αγάπη! Απολαύστε το στο παρακάτω βίντεο που περιλαμβάνει φωτογραφίες από το πρόγραμμά που υλοποιήσαμε και μας ετοίμασε η δασκάλα των αγγλικών, η αγαπημένη μας κ. Στέβη Καρασούλα.

Σύνθημά μας… η Γη σε χρειάζεται! Βοήθησέ την!

Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ από τις δασκάλες σας:

Ελένη Τέλιου

Λένα Σαββίδου

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Εκδρομή Δ’ τάξης στη Ναύπακτο

Με τη Δ’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στο κάστρο της Ναυπάκτου. Ακολούθησε επίσκεψη στην παραλία της Ψανής και στο ιστορικό και πανέμορφο λιμάνι της. Η εκδρομή μας έκλεισε με ένα σύντομο πέρασμα από το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας. Οι μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι καθώς και οι δάσκαλοι που τα συνοδεύαμε.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Φιλοτέχνηση εξωτερικού μέρους του σχολείου (Στ’ Τάξη)

20220519 132240Στα πλαίσια των δράσεων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η έκτη τάξη του σχολείου έδωσε το στίγμα της. Θέλοντας να αποχαιρετήσει το σχολείο που πέρασε 6 χρόνια φιλοτέχνησε τις βρύσες. Η εικαστική αυτή παρέμβαση θα μας υπενθυμίζει ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή! Η υπεύθυνη για τη δράση ήταν η εικαστικός Καραχασάνη Δήμητρα.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

19 Μαΐου 2022 – Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

280951663 362873885830159 8922139380706312208 n19 Μαΐου 2022. Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας, τα δύο τμήματα της Ε και τα δύο τμήματα της Στ, συμμετείχαν σε σχετικές δράσεις. Εκπαιδευτικοί και παιδιά, ασχοληθήκαμε με το θέμα ενδελεχώς, παρακολουθήσαμε βίντεο, συζητήσαμε, ακούσαμε τραγούδια, σκεφτήκαμε, νιώσαμε, συναισθανθήκαμε…και στο τέλος αφήσαμε την ψυχή μας να εκφραστεί μέσω της τέχνης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας έφτιαξαν εικαστικά έργα εμπνευσμένα από το θέμα και είχαμε τη χαρά να εκτεθούν στο χώρο του συλλόγου Ποντίων «Δημητρης Ψαθας» , στον Άγιο Κωνσταντίνο. Την Τρίτη που μας πέρασε επισκεφτήκαμε την έκθεση, θαυμάσαμε τα έργα όλων των παιδιών που συμμετείχαν και ακούσαμε πάρα πολύ σπουδαία πράγματα από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Σιδηρόπουλο, που μας υποδέχτηκε με χαρά και μας ξενάγησε με ενθουσιασμό! Οι καρδιές μας γέμισαν Πόντο και ο νους μας πληροφορίες προς στοχαστική επεξεργασία. Σας αφιερώνουμε τα έργα μας…

» Την πατρίδαμ’ έχασα, έκλαψα και πόνεσα. Λύουμαι κι αροθυμώ, ν’ ανασπάλω κι επορώ»…

Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων

Ελένη Σαββίδου

Ελένη Τέλιου

Στέλιος Φούντας

Αδαμαντία Αναστασοπούλου

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Διάκριση μαθητών του σχολείου μας στο 8ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αγρινίου

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο το όγδοο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Αγρινίου, το οποίο διοργανώθηκε από το σκακιστικό τμήμα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Αγωνίστηκαν συνολικά 115 μαθητές από τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε στο πρωτάθλημα από τρεις μαθητές που τα πήγαν εξαιρετικά! Είχαμε τη χαρά να φέρουν στο σχολείο μας δύο μετάλλια, ένα χρυσό κι ένα αργυρό! Ο Γεώργιος- Αλέξανδρος Καψάλης πήρε το χρυσό μετάλλιο στο επίπεδο παικτών της Γ’ δημοτικού και ο Γιώργος Κούσουλας πήρε το αργυρό στο επίπεδο της Β’ δημοτικού! Μπράβο παιδιά! Πάντα επιτυχίες!

280381173 295385179473008 8503312844795168483 n 280098693 532440675198921 3776410669346440296 n 280552508 1007892696511403 5834689189295488946 n 280499420 731784624620556 2960724761036026017 n 1

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε