Εκδρομή της Ε’ τάξης στην Πλευρώνα και στον υδροβιότοπο της Τουρλίδας

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας γιόρτασε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με οργανωμένες αθλητικές δράσεις στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Αγρινίου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» συμμετείχαν σε ομαδικά αθλήματα και σε διασχολικό άθλημα,  στέλνοντας το μήνυμα της αξίας της άθλησης .

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητισμός, Εκπαιδευτικά | Σχολιάστε

Ενημερωτικό σημείωμα

Ενημερώνονται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας ότι ο προγραμματισμός της δράσης «παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο»  του Σχολείου μας μέχρι 31-12-2019 είναι ο εξής: 27/9, 11,/10, 1/11, 22/11 και 13/12.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Εκπαιδευτικά | Σχολιάστε

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Δ/ντής του Σχολείου μας, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε την Τετάρτη 11-9-2019 και ώρα 08.30 στον Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας με την έναρξη του σχολικού έτους 2019 – 2020.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για μας.

Οι μαθητές μας, μετά τον Αγιασμό, θα ανέβουν στις τάξεις τους, θα τους δοθούν οδηγίες, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν στις 09:40.

Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν μαζί τους τσάντες, για την παραλαβή των βιβλίων τους.

Ο Διευθυντής του σχολείου

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Γενικά | Σχολιάστε

Καλό Καλοκαίρι!

Άλλη μια όμορφη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Με το καλό να ανταμώσουμε όλοι μαζί τον Σεπτέμβρη υγιείς, δυνατοί, με περισσότερο σεβασμό, αγάπη, υπευθυνότητα, έμπνευση και δημιουργικότητα. Ευχόμαστε Καλή Ξεκούραση σε μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς!!!

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Η γιορτή λήξης του σχολικού έτους από τη Γ΄ τάξη

Φέτος, η Γ’ τάξη στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους εμπνεύστηκε από την ελληνική μυθολογία. Τα παιδιά έπαιξαν δύο θεατρικά .

Το πρώτο με τίτλο «Το μήλο  της Έριδας», όπου οι τρεις θεές διεκδικούν δυναμικά , η καθεμιά  με τον τρόπο της, το χρυσό μήλο και το δεύτερο με τίτλο «Η επιστροφή των 12 θεών «.Σ’αυτό οι 12 θεοί αποφασίζουν να κατέβουν από τον Όλυμπο μετά από πολλά  πολλά χρόνια για να γνωρίσουν τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα παιδιά έπαιξαν τους ρόλους τους με ενθουσιασμό, τραγούδησαν και χόρεψαν, «κλείνοντας την αυλαία «μιας όμορφης και δημιουργικής σχολικής χρονιάς. Στο τέλος, ευχήθηκαν σε μαθητές, γονείς και δασκάλους να περάσουν  ένα καλό καλοκαίρι! !!

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά, Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις | Σχολιάστε

Βίντεο για την Rosa Parks και τον Μartin Luther King από τους μαθητές του ‘ΣΤ1 στο μάθημα των Αγγλικών

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά | Σχολιάστε

Παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά από τη Β΄ τάξη

Τα παιδιά της Β΄ τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και με  στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης , κατασκεύασαν παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Συμμετέχοντας  ενεργά στην ανακύκλωση συσκευασιών, με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα και με βάση τα χαρτόκουτα, έφτιαξαν όμορφα παιχνίδια και μας τα παρουσίασαν εκθέτοντάς τα στο χώρο του σχολείου.

 

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Η ΣΤ΄ τάξη στη σκυταλοδρομία για τον εθελοντισμό

Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στη 2η Σκυταλοδρομία  Δημοτικών Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019 και διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η εκδήλωση έγινε  στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη (14-06-19).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι μικροί μαθητές  να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης, μαζί με τους εκπ/κούς τους της Φυσικής Αγωγής,  με προθυμία έστειλαν το  μήνυμα συμμετοχής στην προσφορά αίματος, ώστε όλοι να γίνουν συνειδητοποιημένοι δότες.

Δημοσιεύθηκε στη Αθλητισμός, Γενικά | Σχολιάστε

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Με αφορμή τη  σημαντική αυτή μέρα  οι μαθητές του Δ1 πραγματοποιήσανε δράσεις και ευαισθητοποιήθηκαν  σε θέµατα περιβάλλοντος.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε