6 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

 

Για πέμπτη  συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με το παρακάτω έργο :

 

                  

«Η κλιματική αλλαγή μέσα από την τέχνη , στο Scratch» .

Οι μαθητές των Ε1′ και Στ2′ τμημάτων με την βοήθεια της υπευθύνου εκπαιδευτικού  κας Καρασούλα Σταυρούλας ,  της κας Θεοδώρας Κουβαρά(εξωτερική συνεργάτης) και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Εικαστικών και Πληροφορικής δημιούργησαν μια ψηφιακή ιστορία που περιγράφει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσα από διάσημα έργα τέχνης.

Το έργο υλοποιήθηκε μέσω προγράμματος Scratch και παρουσιάζεται σε μορφή βίντεο.

Η παρουσίαση των έργων του Φεστιβάλ θα  διεξαχθεί την Τετάρτη  18 Απριλίου 2018 και την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Σήμερα , 27 Φεβρουαρίου , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ημερίδα που παρουσιάστηκε από τη Διεύθυνση  Δίωξης Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος  του  Α.Ε.Α.  σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας – Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως  Αστυνομικών, το ΚΔΑΠ «Φαντασία» και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου με θέμα:«Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες χρήσης του διαδικτύου και για την βοήθεια που μπορεί να έχουν σε οποιοδήποτε διαδικτυακό πρόβλημα αντιμετωπίσουν μέσα από την ιστοσελίδα  http://www.cyberkid.gov.gr/ της Διεύθυνσης  Δίωξης Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος. Επίσης τους  μοιράστηκε η παρακάτω φιλική σύμβαση Γονέων – Παιδιού για ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Μια διδακτική επίσκεψη της Στ΄τάξης

 


Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την xripappa

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Έναρξη Προγράμματος Κολύμβησης

 Την Πέμπτη, 8/2/2018, ξεκίνησε το Πρόγραμμα Κολύμβησης για το σχολείο μας, που από τον Οκτώβρη περιμέναμε με ανυπομονησία!

Με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της Γυμναστικής μας, κ. Άννας Τσακαρδάνου και κ. Βασίλη Ναούμη, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης πήγαμε στο Κολυμβητήριο του Σταδίου μας. Εκεί μας περίμενε η κ. Νεκταρία Μέρδη,η περσινή  αγαπημένη γυμνάστριά μας, που είναι υπεύθυνη του Προγράμματος και μας έδωσε τις πρώτες οδηγίες. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι γυμναστές μας οδήγησαν στη μικρή πισίνα, όπου χωρισμένοι σε ομάδες ξεκινήσαμε το πρώτο μας μάθημα.

Ήταν υπέροχα! Καλή συνέχεια και γρήγορα… δελφινάκια!!!

 

Κατηγορίες: Αθλητισμός, Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικά | Γράψτε σχόλιο

ΕΦΤΑΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΤΡΕΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φλεβάρη, το πρωί,  ο Αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας στο Γυμναστήριό μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μας με τις αποκριάτικες στολές τους χόρεψαν και έπαιξαν με την καρδιά τους. Μαζί τους ξεφάντωσαν και πολλοί… μεγάλοι!!!

Και του χρόνου!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας

Με σύμμαχο τον καιρό γιορτάσαμε και φέτος την Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τηρώντας την παράδοση, προσέφερε σε όλους το παραδοσιακό έδεσμα  της ημέρας,  το ψητό σουβλάκι με ψωμάκι και χυμό σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Οι ψησταριές στήθηκαν από νωρίς στο προαύλιο και ο αέρας μύρισε τσίκνα.

 Χορηγός του κρέατος ήταν η επιχείρηση φάρμα «Λαϊνάς Σταύρος & Σια ΕΕ», την οποία ο σύλλογος ευχαριστεί πολύ.

Ακολούθησαν  παραδοσιακά και μοντέρνοι χοροί, το γαϊτανάκι από τα κορίτσια της Στ’ τάξης και άλλα αποκριάτικα δρώμενα με μικρούς και μεγάλους.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Αποκριές!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις | Γράψτε σχόλιο

Δημιουργώ , επικοινωνώ και μοιράζομαι με σεβασμό , στο διαδίκτυο

 

Με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου στις 6 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης  παρουσίασαν σήμερα  τους βασικούς κανόνες ασφάλειας της χρήσης του διαδικτύου , στα πλαίσια της αντίστοιχης δράσης που υλοποιείται στο μάθημα της Πληροφορικής (Τ.Π.Ε). Με την βοήθεια της εκπαιδευτικού κας  Μαρίνας Κουτσοσπύρου , στο μάθημα των Εικαστικών οι μαθητές ζωγράφισαν  αφίσες και όμορφα πλακάτ, που συνόδευσαν την παρουσίασή τους. Οι μαθητές   έδωσαν στα παιδιά τις παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές ασφάλειας και προστασίας για το ψηφιακό περιβάλλον:

Το Διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος μάθησης, επικοινωνίας και     διασκέδασης.

 Είναι όμως και ένας κόσμος ανοιχτός σε όλους, καλούς και κακούς!

 1. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο, ούτε ζητώ να μου αποκαλύψουν.
 2. Δεν αποκαλύπτω ποτέ σε κανέναν ούτε στον καλύτερο φίλο μου τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό που έχω στο διαδίκτυο. 
 3. Σκέφτομαι καλά πριν δημοσιεύσω κάτι.
 4. Συμπεριφέρομαι πάντα με κανόνες και με ηθική, όπως στον πραγματικό κόσμο.
 5. Δεν κατηγορώ και δεν προσβάλω κανένα. 
 6. Φέρομαι όπως θα ήθελα να μου φέρονται.
 7. Δεν συναντιέμαι ποτέ με άτομα που γνωρίζω μόνο στο διαδίκτυο.
 8. Σταματάω την επικοινωνία με όσους μου στέλνουν απρεπή μηνύματα.
 9. Δεν πιστεύω όποιον μου προσφέρει πράγματα ,τα οποία μου φαίνονται υπερβολικά.
 10. Δεν ενδιαφέρομαι για υλικό που απευθύνεται σε ενήλικες.
 11. Ενημερώνω πάντα τους γονείς ή τους  δασκάλους μου για κάτι που με ενοχλεί ή με κάνει να αισθάνομαι άσχημα και για ύποπτες ή τρομακτικές σελίδες.
 12. Διασταυρώνω πάντα το υλικό που βρίσκω στο διαδίκτυο με άλλες πηγές.
 13. Η αντιγραφή από το διαδίκτυο  μπορεί να είναι παράνομη. Ζητώ πάντα την άδεια του συγγραφέα της ιστοσελίδας.
 14. Δεν κάνω αγορές στο διαδίκτυο χωρίς την παρουσία των γονιών μου.
 15. Σβήνω αμέσως e-mail από αποστολείς που δεν γνωρίζω.
 16. Δεν προωθώ e-mail που έλαβα και θεωρώ απαράδεκτα γιατί είναι σαν να στέλνω ενοχλητική αλληλογραφία.
 17. Γνωρίζω ότι το κατέβασμα φωτογραφιών, μουσικής, βίντεο μπορεί να είναι παράνομο.
 18. Διασκεδάζω στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου αλλά δεν ξεχνώ ό,τι διαφέρει από τον πραγματικό.
 19. Σερφάρουμε στο Διαδίκτυο με ασφάλεια.

Ακολουθεί το παρακάτω βίντε0 με την παρουσίαση των μαθητών:

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2018

Αγαπητοί γονείς ,

με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας του ασφαλούς διαδικτύου στις 6 Φεβρουαρίου 2018 θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο από τα παιδιά.

Το Διαδίκτυο θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Είναι το μέσο που δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση

σε πληροφορία, γνώση ,επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία. Κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο παγκόσμιος ιστός δε διαφέρει σε τίποτα από μια κοινωνία και ότι οι  πληροφορίες που παρουσιάζονται στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες και σωστές. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή όταν τα παιδιά μας είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο . Κάποιες συμβουλές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν είναι οι εξής:

 1. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τον Η/Υ σας σε χώρους, όπως είναι το σαλόνι και όχι σε υπνοδωμάτια. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επιβλέπετε το παιδί σας, χωρίς το ίδιο να αισθάνεται ότι ελέγχεται.
 2. Κάντε την πλοήγηση στο Internet μία οικογενειακή δραστηριότητα. Χρησιμοποιείστε τον H/Υ μαζί με τα παιδιά σας.
 3. Ενημερώστε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν συνομιλούν με αγνώστους μέσω chatrooms.
 4. Συζητήστε με τα παιδιά σας για θέματα ασφάλειας (επικοινωνία με επικίνδυνα άτομα, πρόσβαση σε sites με βλαβερό περιεχόμενο) που προκύπτουν από την πλοήγηση στο διαδίκτυο.
 5. Διδάξτε τους να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες χωρίς την άδειά σας (επίθετο, όνομα ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, οικογενειακό εισόδημα, ακόμα και ωράρια σχολείου ονόματα φίλων κ.λπ.) και να μην χρησιμοποιούν την κάρτα σας.
 6. Mην επιτρέπετε ποτέ στα παιδιά σας να συναντηθούν με άτομα που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου. Εξηγήστε τους ότι οι άγνωστοι με τους οποίους θέλουν να συναντηθούν μπορεί να είναι επικίνδυνοι.
 7. Χρησιμοποιείστε τα λεγόμενα «φίλτρα» που είναι ειδικά προϊόντα λογισμικού με σκοπό την παρεμπόδιση της πρόσβασης σε μη επιθυμητές θέσεις «sites» (βία, πορνογραφία).
 8. Ελέγξτε το περιεχόμενο οπτικοακουστικού υλικού, όπως CDs, δισκέτες κ.α., που αγοράζουν τα παιδιά σας ή ανταλλάσουν με τους φίλους τους.

Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να επικοινωνείτε καθημερινά με τα παιδιά σας και να τους μιλάτε ανοιχτά για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για τους κινδύνους καθώς  και για τους βασικούς κανόνες χρήσης του διαδικτύου μέσω παρουσιάσεων , βίντεο και φύλλων εργασίας που υλοποιήθηκαν στο μάθημα Τ.Π.Ε.(Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών).

Με εκτίμηση

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

Φωτεινή Ράπτη

Οδηγός για ασφαλή χρήση διαδικτύου για γονείς και παιδιά

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο