Χέλμειο Φεστιβάλ Σάββατο 10-06-2017!

back-to-school  Αγαπητοί Γονείς,

το Σάββατο 10/6/2017 στις 18:30 το σχολείο µας, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει την πόρτα του σε          γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς για να γιορτάσουµε όλοι µαζί το τέλος της σχολικής χρονιάς στο Χέλµειο  Φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εκδρομή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Χέλμειο Φεστιβάλ

back-to-school

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας καθώς και για το Χέλμειο Φεστιβάλ πατείστε εδώ.

Εγγραφές Μαθητών στην Α΄Τάξη Δημοτικού Σχολείου για το Σχολικό Έτος 2017-18

picΑγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2017-18, στην Α΄ τάξη Δημοτικού οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας από 2 έως 19 Μαΐου 2017 (ώρες: 11:30- 13:30).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3, του άρθρου 7, του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161/1998 Α’ ), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4, της παρ. 2, του άρθρου 11, του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8/2014 τ. Α΄) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53, του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38/2014 τ. Α΄) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Εγγραφή στο Δημοτικό.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο οικίας).

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Για όσους ενδιαφέρονται για την εγγραφή στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016).

Επιπροσθέτως, τη σχολική χρονιά 2017-2018 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011.

Σχετικά με τα όρια για τη σχολική χρονιά 2016-2017 ισχύουν τα παρακάτω:

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2017-18

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σεμινάρια στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) και της ευρύτερης συνεργασίας

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) και της ευρύτερης συνεργασίας – αλληλεπίδρασης σχολείου και οικογένειας σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κ. Δήμητρα Καυκά.

Σχολείο και Οικογένεια from 5dimagparaskevis

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας και τις προτάσεις σας οι οποίες μας βοήθησαν για την διαμόρφωση των θεματικών ενοτήτων του σεμιναρίου. Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του σεμιναρίου κάντε κλικ εδώ.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του

5ου (Χέλμειου) Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

xioniΟ Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα Σχολεία  και οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

1η Συνάντηση παιδικών χορωδιών – Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η Χορωδία μας αποτελείται από μαθητές της Δ΄ Τάξης των 5ου(Χέλμειου)&11ουΔημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής και διευθύνεται από τις μουσικούς μας: κ. Μάρθα Παπαδοπούλου (5ο Χέλμειο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής) και κ. Κατερίνα Μητρούση (11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής).

xorodia INVITATION_11.16_METAMORFOSH2INVITATION_11.16_METAMORFOSH

Όμορφα Χρώματα στα Σχολεία μας!!!

Χθες ολοκληρώθηκαν δύο σπουδαία έργα στα σχολεία μας από το Δήμο της Αγίας Παρασκευής!

Όμορφα Χρώματα στα Σχολεία μας! from CharaBouta

Οι αίθουσες διδασκαλίας των 5ου Χέλμειου και του 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής, τα γραφεία των Διευθυντριών και των Εκπαιδευτικών βάφτηκαν με υπέροχα χρώματα! Στο προαύλιο φτιάχτηκε τάπητας για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν χωρίς τραυματισμούς…

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο και τον Αρχιτέκτονα κ. Νικόλαο Θεοδωρίδη για την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία συντόνισε και επιμελήθηκε την ολοκλήρωση των έργων αυτών…

Από τη Χαρά Μπούτα, Διευθύντρια του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

Δωρεάν Μαθήματα Θεατρικής Αγωγής

Αγαπητοί γονείς,

θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα της Θεατρικής Αγωγής από τον ηθοποιό κύριο Χρήστο Κωτσόπουλο, τα οποία προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές των σχολείων μας και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και ώρες 16:30-18:30. Ο κύκλος αυτών των μαθημάτων καταλήγει στο τέλος της χρονιάς σε μια θεατρική παράσταση, την οποία, μάλιστα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο φεστιβάλ μαθητικής δημιουργίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον δήμο μας. Όμως μέχρι στιγμής η προσέλευση είναι απογοητευτικά μικρή, με κίνδυνο να ακυρωθούν τα μαθήματα, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική κάλυψή τους από τον δήμο είναι το τμήμα που θα συσταθεί να αποτελείται από το λιγότερο πέντε άτομα.

Το χρονικό περιθώριο για να αποφασιστεί αν θα ακυρωθούν ή θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τα μαθήματα λήγει στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσετε συμμετοχή και να προσέλθετε στα μαθήματα, ώστε να μην αφήσουμε ως σχολείο αυτή την εξαιρετική ευκαιρία για εμπλουτισμό των γνώσεων και των δεξιοτήτων των παιδιών μας να πάει χαμένη.

Με εκτίμηση,

τα μέλη του Δ.Σ.

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

CHRISTMAS_TREE  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου («Χέλμειου») & 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή και τη βοήθειά σας στον στολισμό του σχολείου μας την Κυριακή 4/12, και κυρίως τα παιδάκια που με τις όμορφες δημιουργίες τους και το κέφι τους έκαναν τη μέρα ξεχωριστή και όμορφη για όλους. Ενόψει και των γιορτών, έχουμε πολλές ανακοινώσεις και κοινοποιήσεις. Πατήστε εδώ.

 

Εκδήλωση για τη μνήμη της Άρτεμης και Παρασκευής Χέλμη

Με πρωτοβουλία του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αναμνήσεων  εκδήλωση για την μνήμη της Άρτεμης και της Παρασκευής Χέλμη δωρητριών του σχολικού μας συγκροτήματος.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε το ετήσιο μνημόσυνο των αδελφών παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης. Επίσης, ήταν κοντά μας τα ανίψια των αδελφών Χέλμη Ιάσονας, Κατελέν και Μαρία Χέλμη,  η κ. Σοφία από τις πρώτες δασκάλες που δίδαξαν στη Χέλμειο Σχολή αλλά και μαθητές της εποχής εκείνης μεταξύ των οποίων ο Πατήρ Κωνσταντίνος Σαρής, και κάτοικοι της γειτονιάς του Χέλμειου που μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο στο ετήσιο μνημόσυνο των αδερφών Χέλμη. Όλοι τους μοιραστήκανε μαζί μας αναμνήσεις των παιδικών χρόνων μιας άλλης εποχής… για τον χρόνο που κυλάει και φεύγει σαν την άμμο μέσα από τα δάχτυλα… ελιξήρια μνήμης….

mnimosynof2

 

 

 

 

Κοντά μας ήταν επίσης οι σύλλογοι γονέων του 5ου&11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής καθώς και του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής.

f7f6

 

 

 

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες καθώς και εκπαιδευτικοί του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου, του συστεγαζόμενου 11ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Χέλμειου Νηπιαγωγείου.

Σας ευχαριστούμε όλους για το ταξίδι που μας προσφέρατε σήμερα…

Σας ευχαριστούμε όλους που μας δώσατε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη σπουδαιότητα της δωρεάς των αδελφών Χέλμη για μας και για τον τόπο μας…