Ο Δικός μας Μικρός Πρίγκιπας… Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… αλλά λίγοι το θυμούνται…

Ήταν μια μέρα κάποιου Οκτώβρη … ένας μαθητής ήρθε στο γραφείο μου πολύ στενοχωρημένος…

-Γιατί είσαι τόσο στενοχωρημένος;… σε αγαπάμε όλοι τόσο πολύ… οι δάσκαλοι… οι συμμαθητές σου…

-Δεν μου αρέσει το σχολείο κ. Διευθύντρια… πώς να το πω… είναι πολύ τσιμέντο… δεν έχει χρώματα…

Πέρασαν περίπου τέσσερα χρόνια από τότε… η ιδέα για ένα σχολείο γεμάτο χρώματα και ομορφιά είχε σφηνωθεί στο μυαλό μου… οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Η υλοποίηση της ιδέας μέσα από το πρόγραμμα  «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια»,   ένα από τα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και οι συνεχείς συζητήσεις για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, είναι σήμερα πραγματικότητα.

Ευχαριστώ όλους όσοι αγκάλιασαν, συνεργάστηκαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή… πρώτα από όλους τους Συναδέλφους μου Εκπαιδευτικούς, τη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Δημητροπούλου και τους Συναδέλφους του 11ου Δημοτικού Σχολείου, την Προισταμένη κ. Υβόνη Γερουλάνου και τους Συναδέλφους του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων μας και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, σημαντική συμβολή για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ευχαριστώ τον συντονιστή του προγράμματος κ. Κυριάκο Ιωσηφίδη, την ομάδα urbanact (urbanact.gr) και τον εκπαιδευτικό των Εικαστικών κ. Βασίλη Πέρρο για το εξαιρετικό αποτέλεσμα … ένα σχολείο με χρώματα, όνειρα και ομορφιά…

Ο Δικός μας Μικρός Πρίγκιπας… Όλοι οι μεγάλοι ήταν παιδιά πρώτα… αλλά λίγοι το θυμούνται…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ξαναγύρισε στην αλεπού: 

«Αντίο…» της είπε. 

«Αντίο», είπε η αλεπού. 

«Και να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια». 

«Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια», ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. 

«Είν’ ο καιρός που έχασες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει να’ χει τόση σημασία». 

«Είν’ ο καιρός που έχασα για το τριαντάφυλλό μου…» είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. 

«Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια», είπε η αλεπού. 

«Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου…» 

«Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου…» ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται.

 

Χαρά Μπούτα

Διευθύντρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής – Χέλμειο

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου για το σχολικό έτος 2018-19

Σύμφωνα με την με αρ. πρ. 70279/Δ1 εγκύκλιο σχετικά τις «Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων για το Σχολικό Έτος 2018-19 – προγραμματισμός Ολοήμερου Προγράμματος», οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Έως τις 12-06-2018, θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το παρακάτω έντυπο:

Έντυπο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 12 Ιουνίου 2018, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Grico…. Η γλώσσα που μας ενώνει…

27 Απρίλη 2018: 12η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας Δήμου Αγίας Παρασκευής.

«Γρίκο, η Γλώσσα που μας ενώνει»…

Grico from Hara Bouta

5ο Χέλμειο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής – Castrignano Dei Greci (Σαλεντινή Ελλάδα – Κάτω Ιταλία)

 

 

 

 

 

Αναζητώντας κοινές ρίζες μέσα από έναν πολιτισμό που μάχεται να μην χαθεί τραγουδήσαμε μελωδίες γεμάτες λυγμό, τραγούδια γκρικάνικα… Η Αστρίνα, Όργια μου Πιτσουλίνα, Άντρα μου πάει, Καληνύφτα, συγκλόνησαν το κατάμεστο ακροατήριο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής τραγούδησαν και χόρεψαν ταραντέλα…

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά μας

Οι Εκπαιδευτικοί: Βιβή Μπελεγρίνου, Βιβή Γουρνά, Σταμάτης Κοκκινόπουλος, Χαρά Μπούτα

Η Μουσικός: Μάρθα Παπαδοπούλου

«Σχολή Χέλμη… Θυμάμαι…»

27 Απρίλη του 2018: 12η Συνάντηση Μαθητικής Δημιουργίας Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Τάξης και της Γ΄ τάξης του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν με την θεατρική παράσταση «Σχολή Χέλμη… Θυμάμαι…»

Ένα αφιέρωμα στην Άρτεμη και Παρασκευή Χέλμη! Δωρήτριες του σχολείου μας…

Μια παράσταση γεμάτη χρώματα και αρώματα μιας άλλης εποχής…

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο πολλά μάτια δάκρυσαν… Η συγκίνηση διάχυτη… το χειροκρότημα ζεστό και δυνατό…

Το εισπράξατε παιδιά μας, το εισπράξαμε όλοι μας…

Σας ευχαριστούμε πολύ!….

 

«Θυμάμαι… Οι μέρες κυλούσαν, Ευτυχισμένες μέρες… Οι άμαξες, οι πραματευτές, οι μουσικοί, οι κανατάδες… Ο ένας για τον άλλον. Με τις χαρές μας και τις λύπες μας. Αλλά ο ένας για τον άλλον. Έτσι ήταν τότε… Και ο ήλιος να ζεσταίνει τις καρδιές μας…»

«Θυμάμαι… Τα παιδιά μας… κομμάτι απ’ την ψυχή μας… Οι λαχτάρες τους… τα όνειρά τους… οι ελπίδες τους… οι αγωνίες τους ευλαβικά, γλυκά κείτονταν στο συρταράκι της μνήμης μου. Και κάθε φορά που πάω να λυγίσω, το ανοίγω και σαν φτερωτοί άγγελοι μου ψιθυρίζουν την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Δεν υπάρχει χρόνος όταν παραμένεις μέσα σου παιδί μου λένε… Να θυμάμαι να μην τα παρατάω…. Να μην τα παρατάω..»

Επιμέλεια Σεναρίου – σκηνοθεσίας: Μαντώ Ηλιοπούλου, Βιβή Μπελεγρίνου – Χαρά Μπούτα

Μουσική: Μάρθα Παπαδοπούλου

Στον ήχο: Σταμάτης Κοκκινόπουλος

Σκηνικά: Βασίλης Πέρρος

Οι εκπαιδευτικοί των Στ΄τάξεων: Ελένη Ζησιμοπούλου, Λίτσα Γιαννοπούλου

Η εκπαιδευτικός της Γ΄τάξης: Αγνή Ζορμπά

Ευχαριστούμε θερμά την συνάδελφο και φίλη Μαντώ Ηλιοπούλου για την ουσιαστική και σημαντική βοήθειά της και υποστήριξη τόσο στο σενάριο όσο και στη σκηνοθεσία του θεατρικού «Σχολή Χέλμη…. Θυμάμαι…»

Εγγραφές Μαθητών στην Α΄Τάξη Δημοτικού Σχολείου για το Σχολικό Έτος 2018-19

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2018-19, και λαμβάνοντας υπόψη την παρ. 4 (α) του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017),  και την με αρ.πρωτ. Φ.6/65742/Δ1, οι εγγραφές στην Α΄ τάξη Δημοτικού θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 (ώρες: 10:00- 12:00).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α), του άρθρου 7, του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Εγγραφή στο Δημοτικό.

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).

γ. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο οικίας).

 στ. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 1. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2018) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.
 2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Για όσους ενδιαφέρονται για την εγγραφή στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση.

Επιπροσθέτως, τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Σχετικά με τα όρια (στον επισυναπτόμενο πίνακα τα όρια των σχολείων μας σκιαγραφούνται με πράσινο χρώμα) για τη σχολική χρονιά 2018-2019 ισχύουν τα παρακάτω:

5ο Χέλμειο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής

Γαρυττού  από 104 έως  Μεσογείων

Πεντέλης από Μανιακού ως Χίου ζυγά

Χίου από Πεντέλης ως Δερβενακίων όλα

Δερβενακίων από Χίου ως Τήνου ζυγά

Τήνου από Δερβενακίων ως Κανάρη όλα

Κανάρη από Τήνου ως Ηρακλείτου

Ηρακλείτου από Κανάρη ως Μαραθώνος

Μαραθώνος από Αναξαγόρα ως Δρυόπιδος (όριο με 7ο-ανήκει στο 7ο)

Δρυόπιδος από Μαραθώνος ως Αρτέμωνος

Αρτέμωνος από Δρυόπιδος (όριο με 7ο-ανήκει στο 7ο) ως Ψαρρών

Ψαρρών  από Αρτέμωνος ως Αγίου Ανδρέα

Αγίου Ανδρέα από Ψαρρών ως Μεσογείων

Μεσογείων από Αγίου Ανδρέα ως Γαρυττού  μονά

«Castrignano Dei Greci at the Heart of Grecia Salentina» … κοινή πολιτισμική κληρονομιά … δεσμοί που μας ενώνουν.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής – Χέλμειο συναντιέται με το Castrignano dei Greci (Grecia Selentina) … οι μαθητές της Δ΄ Τάξης και οι εκπαιδευτικοί: Χαρά Μπούτα, Βιβή Μπελεγρίνου, Σταμάτης Κοκκινόπουλος, Βιβή Γουρνά, Μάρθα Παπαδοπούλου, Βασίλης Πέρρος.

Το project βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας πολιτιστικών ανταλλαγών (to enhance interculture understanding) και επαφών καθώς και στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ δύο σχολείων από Ελλάδα και Ιταλία. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και αξιοποίηση των ΤΠΕ σε επίπεδο ομάδων εκπαιδευτικών και μαθητών της Δ΄ Τάξης Δημοτικού του 5ου (Χέλμειου) Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα και των μαθητών της αντίστοιχης τάξης του Δημοτικού σχολείου Castrignano Dei Greci στην ελληνόφωνη περιοχή, γνωστής με το όνομα «Γκραιτσία Σαλεντίνα» (Σαλεντινή Ελλάδα ή Ελλάδα του Σαλέντου), η οποία ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γλωσσική και πολιτιστική της ταυτότητα. Σε αυτή την περιοχή μιλιέται ακόμη και σήμερα μια γλώσσα το «Γκρίκο», που οι ρίζες της ανάγονται στην περίοδο του αποικισμού της Μεγάλης Ελλάδας ή της Βυζαντινής εποχής.

Βασικός σκοπός είναι η ανάδειξη στοιχείων κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς μέσα από ένα «ταξίδι» στην ιστορία, στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα, στη μουσική, στην Γκρίκο ως φυσική, καλλιτεχνική, γλωσσική κληρονομιά της περιοχής.

Στόχοι του Προγράμματος

 • Η ανάδειξη και διατήρηση στοιχείων κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Η ανάπτυξη στάσεων σεβασμού της ιστορίας, των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων.
 • H αναζήτηση πληροφοριών που αφορούν την ιστορία και τις παραδόσεις στην Σαλεντινή Ελλάδα από διαφορετικές πηγές.
 • Η αναζήτηση πληροφοριών για τη γλώσσα Γκρίκο ως φυσικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Η γνωριμία με τη μουσική πολιτιστική παράδοση της περιοχής.
 • H προστασία της περιοχής των ελληνόφωνων της Σαλεντινής Ελλάδας.
 • Η ενθάρρυνση της ιδέας του «γνωρίζω της περιοχή μου» και της αίσθησης του ανήκειν.
 • Η ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και αλληλεπιδράσεων με την υποστήριξη και αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Δραστηριότητες

 • Μελέτες που αποσκοπούν στη γνώση κοινών στοιχείων της ιστορίας μας μέσα από την ιστορία των περιοχών μας και παρουσίασή τους.
 • Συνεντεύξεις με άτομα μεγάλης ηλικίας και έρευνες σχετικά με τις κοινές παραδόσεις, συνήθειες, ήθη, έθιμα, μαγειρικές συνταγές ελληνικής προέλευσης.
 • Γκραικάνικα τραγούδια.
 • Δημιουργία λεξικού με Γκραικάνικα, Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά.
 • Κοινά δομημένα μαθήματα μέσω Skype συναντήσεων.
 • Υλοποίηση φωτογραφικής τεκμηρίωσης, ζωγραφικοί πίνακες.
 • Δημιουργία κειμένων διαφόρων ειδών (επιστολές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ποιήματα, μαγειρικές συνταγές).
 • Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας (ΤΠΕ) (Skype, emails, power point, video, ebooks).

Μέθοδοι εργασίας

 • Συνεργατική Μάθηση
 • Έρευνα και Επεξεργασία Πληροφοριών
 • Ομαδικές και ατομικές εργασίες
 • Συνεντεύξεις
 • Αξιοποίηση των ΤΠΕ για αναζήτηση και παρουσίαση πληροφοριών, για επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Εμπλεκόμενα μαθήματα

 • Ιταλικά
 • Τέχνη και εικόνα
 • Ιστορία
 • Γκρίκο (τα ελληνικά του Σαλέντου ή τα κατωιταλικά)
 • Μουσική
 • Γεωγραφία
 • Επιστήμες

Για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καστρινιάνο των Ελλήνων (Castrignano de’ Greci)

Ζεστές Ευχές από τους μαθητές της Δ’ Τάξης του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καστρινιάνο των Ελλήνων κάπου εκεί στα Ελληνόφωνα Χωριά της Κάτω Ιταλίας … εκεί όπου συναντάς την ιστορία μιας γλώσσας που αγωνίζεται να μην χαθεί, τα Γκραίκικα, και την παράδοση ενός λαού που όπως λένε οι ίδιοι οι Γραικάνοι, στα χαρτιά είναι Ιταλοί αλλά στην καρδιά Έλληνες…..

Οι Εκπαιδευτικοί: Βιβή Μπελεγρίνου, Σταμάτης Κοκκινόπουλος, Βιβή Γουρνά, Βασίλης Πέρρος

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας
το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 15:00μ.μ.
στο χώρο του σχολείου μας.

Για το πρόγραμμα εδώ.

To Δ.Σ. του Συλλόγου

Μνημόσυνο και εκδήλωση για τις αδελφές Χέλμη 20 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αναμνήσεων  εκδήλωση για την μνήμη της Άρτεμης και της Παρασκευής Χέλμη δωρητριών του σχολικού μας συγκροτήματος.

Εκδήλωση για τις αδελφές Χέλμη from CharaBouta

Όμως, Ο νους μου ήταν πάντα στο Σχολείο μας. Σχολή Χέλμη… Σχολή Χέλμη… Κοιμόμουν, ξυπνούσα και πάντα στο μυαλό και την ψυχή μου ήταν τα μάτια των παιδιών. Τα  ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ τους, οι αγωνίες και οι ελπίδες τους. Αυτό το ερωτηματικό στα μάτια τους με έκανε πιο δυνατή, έπαιρνα φως από το φως τους και έβρισκα νέα μονοπάτια για να θρέψω τη φλόγα τους. Με έκαναν σοφότερη και πλούτισαν τη ζωή μου.   

Ήθελα να τους διδάξω  την ανθρωπιά, το δίκιο, το πείσμα για τη ζωή. Αυτό το πείσμα… να λυγάς αλλά να μη σπάζεις, να πονάς αλλά να στέκεσαι ξανά ορθός κοιτώντας τον ουρανό…

Θυμάμαι… Τα παιδιά μας… κομμάτι απ’ την ψυχή μας… Οι λαχτάρες τους… τα όνειρά τους… οι ελπίδες τους… οι αγωνίες τους ευλαβικά, γλυκά κείτονταν στο συρταράκι της μνήμης μου. Και κάθε φορά που πάω να λυγίσω, το ανοίγω και σαν φτερωτοί άγγελοι μου ψιθυρίζουν την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Δεν υπάρχει χρόνος όταν παραμένεις μέσα σου παιδί μου λένε… Να θυμάμαι να μην τα παρατάω…. Να μην τα παρατά…

Θυμάσαι Άρτεμις;…

Θυμάσαι Παρασκευή;…

Στην εκδήλωση που ακολούθησε το ετήσιο μνημόσυνο των αδελφών παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης. f2

Επίσης, ήταν κοντά μας τα ανίψια των αδελφών Χέλμη Ιάσονας, Κατελέν και Μαρία Χέλμη,  η κ. Σοφία από τις πρώτες δασκάλες που δίδαξαν στη Χέλμειο Σχολή αλλά και μαθητές της εποχής εκείνης  και κάτοικοι της γειτονιάς του Χέλμειου που μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο στο ετήσιο μνημόσυνο των αδερφών Χέλμη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των 5ου@ 11ου Δημοτικών Σχολείων.

Όλοι τους μοιραστήκανε μαζί μας αναμνήσεις των παιδικών χρόνων μιας άλλης εποχής…

 

Για τους Γονείς της Α΄ τάξης…

«Πρώτη είσοδος στο σχολείο»,  με την παρουσία του  Μιχάλη Καλλιφρονά Ιατρού Ψυχοθεραπευτή.  

ΣυζήτηIMG_1ση για το παιδί που πάει πρώτη φορά στο Δημοτικό  και τον γονιό που πάει πρώτη φορά στο σχολείο του παιδιού του! Το περιβάλλον είναι νέο, ο τρόπος ζωής αλλάζει,  οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και τα συναισθήματα είναι συχνά πολύ έντονα. Η ανάγκη για προσαρμογή του παιδιού και της οικογένειας είναι σημαντική….

Οι Διευθύντριες του 5ου (Χέλμειου)&11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής και οι δασκάλες της Α΄ τάξης.

Σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.