Για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καστρινιάνο των Ελλήνων (Castrignano de’ Greci)

Ζεστές Ευχές από τους μαθητές της Δ’ Τάξης του 5ου Χέλμειου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καστρινιάνο των Ελλήνων κάπου εκεί στα Ελληνόφωνα Χωριά της Κάτω Ιταλίας … εκεί όπου συναντάς την ιστορία μιας γλώσσας που αγωνίζεται να μην χαθεί, τα Γκραίκικα, και την παράδοση ενός λαού που όπως λένε οι ίδιοι οι Γραικάνοι, στα χαρτιά είναι Ιταλοί αλλά στην καρδιά Έλληνες…..

Οι Εκπαιδευτικοί: Βιβή Μπελεγρίνου, Σταμάτης Κοκκινόπουλος, Βιβή Γουρνά, Βασίλης Πέρρος

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας
το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 15:00μ.μ.
στο χώρο του σχολείου μας.

Για το πρόγραμμα εδώ.

To Δ.Σ. του Συλλόγου

Μνημόσυνο και εκδήλωση για τις αδελφές Χέλμη 20 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και αναμνήσεων  εκδήλωση για την μνήμη της Άρτεμης και της Παρασκευής Χέλμη δωρητριών του σχολικού μας συγκροτήματος.

Εκδήλωση για τις αδελφές Χέλμη from CharaBouta

Όμως, Ο νους μου ήταν πάντα στο Σχολείο μας. Σχολή Χέλμη… Σχολή Χέλμη… Κοιμόμουν, ξυπνούσα και πάντα στο μυαλό και την ψυχή μου ήταν τα μάτια των παιδιών. Τα  ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ τους, οι αγωνίες και οι ελπίδες τους. Αυτό το ερωτηματικό στα μάτια τους με έκανε πιο δυνατή, έπαιρνα φως από το φως τους και έβρισκα νέα μονοπάτια για να θρέψω τη φλόγα τους. Με έκαναν σοφότερη και πλούτισαν τη ζωή μου.   

Ήθελα να τους διδάξω  την ανθρωπιά, το δίκιο, το πείσμα για τη ζωή. Αυτό το πείσμα… να λυγάς αλλά να μη σπάζεις, να πονάς αλλά να στέκεσαι ξανά ορθός κοιτώντας τον ουρανό…

Θυμάμαι… Τα παιδιά μας… κομμάτι απ’ την ψυχή μας… Οι λαχτάρες τους… τα όνειρά τους… οι ελπίδες τους… οι αγωνίες τους ευλαβικά, γλυκά κείτονταν στο συρταράκι της μνήμης μου. Και κάθε φορά που πάω να λυγίσω, το ανοίγω και σαν φτερωτοί άγγελοι μου ψιθυρίζουν την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Δεν υπάρχει χρόνος όταν παραμένεις μέσα σου παιδί μου λένε… Να θυμάμαι να μην τα παρατάω…. Να μην τα παρατά…

Θυμάσαι Άρτεμις;…

Θυμάσαι Παρασκευή;…

Στην εκδήλωση που ακολούθησε το ετήσιο μνημόσυνο των αδελφών παρεβρέθησαν ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Αθανάσιος Ανδρώνης. f2

Επίσης, ήταν κοντά μας τα ανίψια των αδελφών Χέλμη Ιάσονας, Κατελέν και Μαρία Χέλμη,  η κ. Σοφία από τις πρώτες δασκάλες που δίδαξαν στη Χέλμειο Σχολή αλλά και μαθητές της εποχής εκείνης  και κάτοικοι της γειτονιάς του Χέλμειου που μας τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο στο ετήσιο μνημόσυνο των αδερφών Χέλμη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των 5ου@ 11ου Δημοτικών Σχολείων.

Όλοι τους μοιραστήκανε μαζί μας αναμνήσεις των παιδικών χρόνων μιας άλλης εποχής…

 

Για τους Γονείς της Α΄ τάξης…

«Πρώτη είσοδος στο σχολείο»,  με την παρουσία του  Μιχάλη Καλλιφρονά Ιατρού Ψυχοθεραπευτή.  

ΣυζήτηIMG_1ση για το παιδί που πάει πρώτη φορά στο Δημοτικό  και τον γονιό που πάει πρώτη φορά στο σχολείο του παιδιού του! Το περιβάλλον είναι νέο, ο τρόπος ζωής αλλάζει,  οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και τα συναισθήματα είναι συχνά πολύ έντονα. Η ανάγκη για προσαρμογή του παιδιού και της οικογένειας είναι σημαντική….

Οι Διευθύντριες του 5ου (Χέλμειου)&11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής και οι δασκάλες της Α΄ τάξης.

Σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

 

Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2017-2018

agiasmos-e1410283011646Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

Η τελετή του αγιασμού στα σχολεία μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30 το πρωί.

 

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν με τους γονείς τους.

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!

Χέλμειο Φεστιβάλ Σάββατο 10-06-2017!

back-to-school  Αγαπητοί Γονείς,

το Σάββατο 10/6/2017 στις 18:30 το σχολείο µας, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει την πόρτα του σε          γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς για να γιορτάσουµε όλοι µαζί το τέλος της σχολικής χρονιάς στο Χέλµειο  Φεστιβάλ. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εκδρομή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Χέλμειο Φεστιβάλ

back-to-school

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας καθώς και για το Χέλμειο Φεστιβάλ πατείστε εδώ.

Εγγραφές Μαθητών στην Α΄Τάξη Δημοτικού Σχολείου για το Σχολικό Έτος 2017-18

picΑγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2017-18, στην Α΄ τάξη Δημοτικού οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας από 2 έως 19 Μαΐου 2017 (ώρες: 11:30- 13:30).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §3, του άρθρου 7, του Π.Δ. 201/1998 (ΦΕΚ 161/1998 Α’ ), όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις των περιπτώσεων 3 και 4, της παρ. 2, του άρθρου 11, του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8/2014 τ. Α΄) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 53, του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38/2014 τ. Α΄) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Εγγραφή στο Δημοτικό.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (ΔΕΚΟ, Μισθωτήριο οικίας).

ε. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Για όσους ενδιαφέρονται για την εγγραφή στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016).

Επιπροσθέτως, τη σχολική χρονιά 2017-2018 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011.

Σχετικά με τα όρια για τη σχολική χρονιά 2016-2017 ισχύουν τα παρακάτω:

ΟΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2017-18

 

 

 

 

 

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σεμινάρια στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) και της ευρύτερης συνεργασίας

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των σεμιναρίων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) και της ευρύτερης συνεργασίας – αλληλεπίδρασης σχολείου και οικογένειας σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο κ. Δήμητρα Καυκά.

Σχολείο και Οικογένεια from 5dimagparaskevis

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας και τις προτάσεις σας οι οποίες μας βοήθησαν για την διαμόρφωση των θεματικών ενοτήτων του σεμιναρίου. Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του σεμιναρίου κάντε κλικ εδώ.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του

5ου (Χέλμειου) Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

xioniΟ Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα Σχολεία  και οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής
Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος