5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Το ιστολόγιο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας

Ξεκινήσαμε πάλι!

Ιαν 202112

Ξεκίνησαν πάλι τα μαθήματα δια ζώσης.

Για να αποφεύγουμε τον συνωστισμό κατά τη διάρκεια της προσέλευσης και της αποχώρησης, το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής:

Προσέλευση:

Δ – Ε – ΣΤ τάξεις: 8:00-8:10

Α – Β – Γ   τάξεις: 8:10-8:20

Αποχώρηση:

Α – Γ  τάξεις: 13:10

Β – Δ  τάξεις: 13:15

Ε – ΣΤ τάξεις: 13:20

Όσοι μαθητές προσέρχονται ή αποχωρούν με τα αδέρφια τους ακολουθούν το ωράριο της μικρότερης τάξης.

Θερμή παράκληση, οι γονείς να μην προσέρχονται πριν την προβλεπόμενη ώρα και να αποχωρούν αμέσως με την παραλαβή των μαθητών για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Καλό ξεκίνημα!

Καλές γιορτές!

Δεκ 202023

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του Σχολείου σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2021!

Διαδικτυακά μαθήματα

Νοέ 202018

Από σήμερα αρχίζουν διαδικτυακά μαθήματα μέχρι να ξανανοίξουν κανονικά τα σχολεία. Οι δάσκαλοι έχουν στείλει τα προγράμματα διαδικτυακής διδασκαλίας και τους συνδέσμους των εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε κάθε τάξη, στους μαθητές τους.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη καραντίνα αυτή τη φορά δεν θα γίνονται επαναλήψεις αλλά το μάθημα θα συνεχίζεται κανονικά, γι’ αυτό οι μαθητές πρέπει να προσπαθήσουν να μη χάνουν μαθήματα.

Αν υπάρχει απόλυτη αδυναμία παρακολούθησης του μαθήματος (έλλειψη υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού τηλεφώνου) επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου. Η σύνδεση με τις ιστοσελίδες του σχολικού δικτύου ακόμη και μέσω χρήσης δεδομένων  είναι δωρεάν.

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό τις ώρες των μαθημάτων. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο με e-mail οποτεδήποτε.

Καλή δύναμη σε όλους! Παραμείνετε υγιείς!

Κατάθεση στεφάνου

Οκτ 202029

Λιτές φέτος οι εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο με δραστηριότητες στις τάξεις για το «ΟΧΙ» του 1940 και τον ξεσηκωμό του λαού μας ενάντια στους εισβολείς.

Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες μας όμως κατέθεσαν όπως κάθε χρόνο στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στο παρακείμενο στρατόπεδο ΒΕΡΣΗ για να τιμήσουν τους πεσόντες για την πατρίδα.

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας

Οκτ 202020

ΕΣΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

Σχολικό Έτος 2020 – 2021

 

5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

3/40 Σύνταγμα Ευζώνων 32

47131   ΑΡΤΑ

Τηλ. & Fax  2681028331

Blog: https://blogs.sch.gr/5dim-artas/

 

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές ,

Με τον όρο «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται αρμονικά, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου. Οι συνθήκες αυτές πρέπει να αποβλέπουν στη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος το οποίο θα εξασφαλίζει τη συνεργασία των μελών της   σχολικής κοινότητας, χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις, με αμοιβαίο σεβασμό, με ανοχή και αναγνώριση. Στο πλαίσιο αυτό ο όρος «σχολική πειθαρχία» αποκτά δημοκρατικό περιεχόμενο και αναδεικνύεται σε βασικό ποιοτικό στοιχείο του  σύγχρονου  σχολείου.

Η  σχολική κοινότητα είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Το σχολείο προετοιμάζει τους νέους να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Η εσωτερική οργάνωση της σχολικής ζωής οφείλει να εκπαιδεύει και να διαπαιδαγωγεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες της δημοκρατικής κοινωνίας.

Για να λειτουργήσει το σχολείο μας ομαλά και αποδοτικά θα πρέπει όλα τα μέλη της σχολικής  κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Προβήκαμε στη διαμόρφωση ενός κανονισμού λειτουργίας  του 5ου Δημοτικού σχολείου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που τίθενται ως βάση στην καθημερινότητα όλων μας.

Η τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας του σχολείου μας, που ενέκριναν όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, θα βοηθήσει ώστε το έργο και οι στόχοι που θέτουμε κάθε φορά ως σχολική μονάδα να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό χωρίς προβλήματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σας προσκαλούμε  να διαβάσετε σχετικά με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου μας, ώστε να καταστεί δυνατή η διεκπεραίωση του έργου όλων μας στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα από μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χρήστος Μητρογιώργος

Το διδακτικό προσωπικό

Αρκουμάνη Σπυριδούλα     ΠΕ05

Γατή Σοφία                       ΠΕ70.50

Γρετσίστα Σπυριδούλα       ΠΕ70

Δούδαλης Αντώνιος           ΠΕ70

Ζαρζάνης Αθανάσιος          ΠΕ11

Ζάχαρης Γεώργιος             ΠΕ70

Κούβαρη Ελευθερία            ΠΕ70

Λυμούρης Αντώνιος           ΠΕ70

Μήτσιος Βασίλειος              ΠΕ70

Παπαδόπουλος Θωμάς       ΠΕ70

Παπακώστα Παρασκευή     ΠΕ86

Ρίζου Ευαγγελία                 ΠΕ70

Σιαφάκας Ευάγγελος          ΠΕ70

Σίσκα Αγγελική                  ΠΕ70

Τατσιοπούλου Άννα            ΠΕ06

ΕΔΕΑΥ

Καραλή Ανδρομάχη      ΠΕ23

Κοκκινέλη Ελένη          ΠΕ30

            ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο    Προσέλευση και αποχώρηση

 • Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας ανοίγει στις 7:00 π.μ. – 7:15 π.μ. ώρα προσέλευσης για τους μαθητές της πρωινής υποδοχής που έχουν δηλωθεί με την έναρξη του σχολικού έτους.
 • Η ώρα προσέλευσης των υπόλοιπων μαθητών είναι μεταξύ 8:00 π.μ. – 8:15 π.μ. και η έναρξη λειτουργίας γίνεται στις 8:15 π.μ. και συμπληρώνονται οι 6 ώρες λειτουργίας του στις 13:15.
 • Το ολοήμερο πρόγραμμα αρχίζει στις 13:20 με ώρα αποχώρησης στις 15:00.
 • Όλοι οι μαθητές καθώς και οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρευρίσκονται στο σχολείο στις 8:15 π.μ.
 • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρευρίσκονται στο σχολείο στις 8:00 π.μ.
 • Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι την είσοδο του σχολείου και στη συνέχεια αποχωρούν. Δεν επιτρέπεται η είσοδός τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ούτε στις αίθουσες διδασκαλίας, παρά μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι και έχουν έρθει σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου.
 • Όσοι εισέρχονται στο σχολείο, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, πρέπει να φορούν υφασμάτινη ή χειρουργική μάσκα προσώπου.
 • Κατά την αποχώρηση των μαθητών, το μεσημέρι, οι γονείς περιμένουν τα παιδιά τους στην είσοδο, η οποία θα ανοίγει στις 13:15, την ώρα που σχολάνε οι μαθητές.  Οι ενήλικοι που συνοδεύουν τους μαθητές κατά την αποχώρησή τους, θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή τους, ενώ τους περιμένουν έξω από την είσοδο του σχολείου και να προσπαθούν να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Κάθε καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους, αλλά και για όσους συνεχίζουν το μάθημα στο Ολοήμερο.
 • Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στον γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμά τους.
 • Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.
 • Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων ασυνόδευτοι,μόνο και εφόσον  ο γονέας ή ο κηδεμόνας έχει υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία και έχει προσκομίσει στη Διεύθυνση του σχολείου.
 • Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων  χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά αφού ενημερωθεί γι’ αυτό ο εκπαιδευτικός της τάξης ή η Διεύθυνση .
 • Μετά την πρωινή προσέλευση οι πόρτες του προαυλίου παραμένουν ανοικτές για 10 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουν. Η έγκαιρη προσέλευση βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής καθυστερήσει δικαιολογημένα έρχεται στο σχολείο συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του κατά τη διάρκεια του 1ου διαλείμματος και όχι στη διάρκεια του 1ου διδακτικού δίωρου.
 • Εκτάκτως και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό Covid 19 ισχύουν διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για τις Α, Β και Γ τάξεις από τις Δ, Ε και ΣΤ τάξεις και προαυλισμός των μαθητών κάθε τάξης σε συγκεκριμένους χώρους του προαυλίου.
 • -Στις διασταυρώσεις της οδού Ταξιαρχών με την οδό 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων και την οδό Στρατώνος υπάρχουν κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών σχολικές τροχονόμοι, οι οποίες γνωρίζουν τα καθήκοντά τους κι εξασκούν το επάγγελμα αυτό πολλά χρόνια στο σχολείο μας.
 • -Κατά τη λειτουργία του σχολείου οι γονείς δεν εισέρχονται στο χώρο του σχολείου, εκτός της Τρίτης για όσους έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με την ΕΔΕΑΥ (Ψυχολόγος και Κοιν. Λειτουργός). Το ωράριο ισχύει για όλους τους γονείς, καθώς και για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Εξαιρούνται οι γονείς που καλεί το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, ή η Διεύθυνση.

 

              ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο      Φοίτηση και συμπεριφορά μαθητών

 • Οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους του σχολείου, για λόγους υγιεινής, καλαισθησίας και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς μια τέτοια δραστηριότητα αποτελεί δείγμα πολιτισμού.
 • Δεν επιτρέπεται οι μαθητές να καταναλώνουν τρόφιμα ή αναψυκτικά στις αίθουσες.
 • Δεν επιτρέπεται η παραμονή των μαθητών στο χώρο του γραφείου των δασκάλων ή στους διαδρόμους των ορόφων χωρίς άδεια για σοβαρό λόγο ή το ξεκλείδωμα των τάξεων κατά την ώρα των διαλειμμάτων.
 • Οι μαθητές καλούνται να δραστηριοποιούνται ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, καθώς στο σχολείο υπάρχουν ειδικοί κάδοι για μπαταρίες, αλουμινένια κουτιά, χαρτί και καπάκια.
 • Οι μαθητές θα πρέπει να μην απουσιάζουν από το σχολείο χωρίς σοβαρό λόγο. Η ελλιπής φοίτηση οδηγεί σε φτωχά μαθησιακά αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη της ίδιας τάξης.
 • Οι μαθητές επιβάλλεται να παίζουν χωρίς να τσακώνονται ή να χειροδικούν ή να ασκούν οποιουδήποτε είδους βία (λεκτική, σωματική, ψυχολογική, διαδικτυακή) προς τους συμμαθητές τους. Η βία απαγορεύεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και τιμωρείται αυστηρά. Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οφείλουν να απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.
 • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων η συμπεριφορά των μαθητών  θα πρέπει  να είναι ευγενική και κόσμια προς δασκάλους και συμμαθητές.
 • Δεν θα πρέπει να προσβάλλουν τους συμμαθητές τους για λόγους σωματικούς (π.χ. για το ύψος ή το βάρος τους), εθνικούς (π.χ. για την καταγωγή τους από άλλη χώρα), θρησκευτικούς (π.χ. πιστούς άλλου θρησκεύματος) ή φυλετικούς (π.χ. χρώμα δέρματος, μαλλιών).
 • Δεν θα πρέπει  να διαδίδουν φήμες ούτε να αποκλείουν συμμαθητές τους από ομαδικές δράσεις του σχολείου παρακινώντας και άλλους να κάνουν το ίδιο ή να τους ειρωνεύονται και να τους ασκούν κακόβουλη κριτική.
 • Δεν θα πρέπει να προβαίνουν σε χρήση ή φθορά πραγμάτων που δεν τους ανήκουν.
 • Θα πρέπει να βοηθούν τους μαθητές των μικρών τάξεων στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν (π.χ. να τους δίνουν χώρο για παιχνίδι) και τους νέους μαθητές του σχολείου, δείχνοντάς τους ότι είναι καλοδεχούμενοι στο νέο περιβάλλον.
 • Θα πρέπει να συμπεριφέρονται φιλικά σε όλους τους συμμαθητές τους και να προστατεύουν ενεργητικά όσους δέχονται πειράγματα  ή άλλου είδους βία καταγγέλλοντας στους δασκάλους τους μαθητές που συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο.
 • Θα πρέπει να φροντίζουν να κρατούν καθαρά τα σχολικά τους βιβλία και τετράδια και να έχουν τα απαραίτητα για το καθημερινό πρόγραμμά τους φροντίζοντας να μην τα ξεχνούν.
 • Η προστασία του σχολικού κτιρίου και της περιουσίας του είναι υπόθεση όλων μας. Οι μαθητές οφείλουν να προσέχουν τα έπιπλα και τις εγκαταστάσεις του σχολείου. Κάθε καταστροφή εκτός από τη δυσκολία και το κόστος αποκατάστασης ασχημίζει και υποβαθμίζει το χώρο που ζουν και λειτουργούν καθημερινά.
 • Χρησιμοποιούν μόνο τις τουαλέτες των μαθητών και τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (π.χ. τα χαρτιά στους κάδους, τακτικό πλύσιμο χεριών, κλείσιμο της βρύσης). Στα διαλείμματα χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του ισογείου.
 • Οι μαθητές δεν γράφουν ούτε χαράζουν τους τοίχους και τα θρανία του σχολείου.
 • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα πολύτιμα ή επικίνδυνα.
 • Η χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων και άλλων μέσων καταγραφής εικόνας και ήχου δεν επιτρέπεται στο χώρο του σχολείου.
 • Κατά τις ώρες λειτουργίας του Ολοήμερου προγράμματος οι μαθητές παραμένουν στο ισόγειο και δεν ανεβαίνουν στον όροφο του κτιρίου.
 • Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, οι μαθητές ενημερώνουν αμέσως το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους.

 

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο               Παιδαγωγικός έλεγχος – κυρώσεις

-Είναι αυτονόητο ότι οι ποινές ως εξωτερικό κίνητρο έχουν φτωχά αποτελέσματα στην αλλαγή της συμπεριφοράς των μαθητών και, ως εκ τούτου, για την Παιδαγωγική  δεν προκρίνονται παρά ως η έσχατη επιλογή των εκπαιδευτικών. Εντούτοις, οι μαθητές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε πράξη τους έχει κάποιες επιπτώσεις ανάλογα με τη σοβαρότητά της, ώστε να μάθουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη των επιλογών τους και να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.

Στο παιδαγωγικό αυτό πλαίσιο οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν είναι οι:

α. Παρατήρηση

β. Επίπληξη

γ. Παραπομπή στον Διευθυντή

δ. Ενημέρωση γονέων

ε. Ενημέρωση Συλλόγου Διδασκόντων

στ. Ενημέρωση Σχολικού Συμβουλίου

ζ.  Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

Αρμόδια όργανα για την επιβολή των ποινών των περιπτώσεων α, β και γ είναι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στην περίπτωση δ, υπεύθυνοι είναι ο Διευθυντής με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Στις περιπτώσεις ε και στ, είναι υπεύθυνοι  ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων και της περίπτωσης ζ, ο Σύλλογος Διδασκόντων με τη συναίνεση του γονέα.

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο                Διδακτικό προσωπικό

-Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Στο έργο τους περιλαμβάνεται η εκπαίδευση, η διδασκαλία και η διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Ακόμη, ο ρόλος του εκπαιδευτικού μέσα στη σχολική κοινότητα είναι ηγετικός και η επίδρασή του καθοριστική.  Εκτός από τη διδασκαλία των μαθημάτων, διαπαιδαγωγεί με το παράδειγμα και την καθημερινή του παρουσία. Επομένως οι υποχρεώσεις του δεν περιορίζονται μόνο  στην άρτια επιστημονική του κατάρτιση και στην αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας του. Επεκτείνονται και πολύ πέρα από αυτά.

-Προσέρχονται έγκαιρα στο σχολείο και δεν παραβιάζουν το χρόνο έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

-Περιμένουν τους μαθητές τους στις τάξεις από τις 8:ΟΟ π.μ. για όσο καιρό δε θα γίνεται η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο και κάνουν την πρωινή προσευχή στην τάξη. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται αλλά δεν συμμετέχουν.

-Δεν επιτρέπουν την έξοδο μαθητή,-τριας από την αίθουσα για οποιονδήποτε λόγο πλην εξαιρετικής ολιγόλεπτης περίπτωσης.

-Ενημερώνουν τους γονείς και κηδεμόνες για το ήθος και την επίδοση των μαθητών τόσο ιδιαιτέρως όσο και ομαδικά σε τακτική βάση και σε ημέρες και ώρες  που καθορίζουν και κοινοποιούν από την αρχή του σχολικού έτους και πάντως απαραίτητα τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα.

-Επιμελούνται την ποιοτική διδασκαλία των αντικειμένων τους, με τη χρήση κατάλληλων  εποπτικών μέσων.

-Σέβονται απόλυτα το χρόνο διαλείμματος των μαθητών.

-Προσέχουν το ύφος και τη μορφή της γλώσσας που χρησιμοποιούν και συμπεριφέρονται με σεβασμό προς τους μαθητές.

-Κατά τη διάρκεια του μαθήματος έχουν απενεργοποιημένα τα κινητά τους τηλέφωνα.

-Απαγορεύεται το κάπνισμα στον σχολικό χώρο.

-Οι διδάσκοντες την τελευταία ώρα του προγράμματος αποχωρούν τελευταίοι από την τάξη την ώρα της λήξης, κλείνουν τα παράθυρα, τα φώτα και κλειδώνουν.

-Οφείλουν, και όταν ακόμη δεν είναι εφημερεύοντες, να ελέγχουν τους μαθητές, όταν  αντιλαμβάνονται οποιαδήποτε εκτροπή τους.

-Φροντίζουν για την ασφάλεια των μαθητών και την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο και κατά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, που γίνονται με ευθύνη του σχολείου.

-Εξασφαλίζουν την ευταξία μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και στο σχολικό χώρο με τήρηση των κανόνων δημοκρατικής συμπεριφοράς. Παράλληλα προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, την υγιεινή και την αισθητική του χώρου στον οποίο φοιτούν.

-Καλλιεργούν συνειδητά το αίσθημα της αυτοπειθαρχίας και της κοινωνικής συνείδησης στους μαθητές.

-Σέβονται την προσωπικότητα, τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις κοινωνικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές ή φυλετικές ιδιαιτερότητες του μαθητή.

-Η δίκαιη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού πρέπει να επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη με τα εξής στοιχεία:

α. τρόπος αντιμετώπισης του μαθητή

β. τρόπος αξιολόγησης και βαθμολόγησης

γ. τρόπος με τον οποίον εκτονώνει τις εντάσεις, που παρουσιάζονται στο τμήμα

δ. η αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι δυσλειτουργίες

ε. προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στο τμήμα δεν πρέπει να μεγεθύνονται φθάνοντας μέχρι τη Διεύθυνση.

-Σε περίπτωση συμμετοχής σε απεργία ή στάση εργασίας ενημερώνουν τη Δ/νση του σχολείου από την προηγούμενη ημέρα ή αυθημερόν πριν από τις 8 π.μ. Σε περίπτωση μη ενημέρωσης, θεωρούνται απόντες.

-Αναφέρουν στον Διευθυντή του σχολείου κάθε υποψία που έχουν για τυχόν οικογενειακή κακοποίηση μαθητή και φροντίζουν να ενημερώνονται για άλλα προβλήματα υγείας ή ιδιαιτερότητες των μαθητών τους.

-Τηρούν την απαραίτητη εχεμύθεια σχετικά με τις αποφάσεις και συζητήσεις στον Σύλλογο Διδασκόντων  για τις επιδόσεις ή τη συμπεριφορά των μαθητών και για κάθε άλλο θέμα που αφορά συμβάντα στον χώρο του σχολείου.

-Αξιοποιούν τη σχολική ιστοσελίδα με τους μαθητές τους και για επικοινωνία με τους γονείς  έχοντας την ευθύνη για ό,τι αναρτούν σε αυτή.

-Συνεργάζονται μεταξύ τους, ειδικά όταν διδάσκουν στο ίδιο τμήμα, και σέβονται τις απόψεις όλων των συναδέλφων χωρίς να υποτιμούν το διδακτικό αντικείμενο κανενός.

-Οι εκπαιδευτικοί με την εν γένει συμπεριφορά τους οφείλουν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ήρεμου, ευχάριστου και συνεργατικού κλίματος μέσα στο σχολείο. Πρέπει να διαθέτουν αξιοπρέπεια και κύρος που συμβιβάζονται με το ρόλο τους. Τις μεταξύ τους σχέσεις είναι απαραίτητο να τις διέπει ο αμοιβαίος σεβασμός και να τις χαρακτηρίζει η ειλικρινής, συναδελφική και ανθρώπινη επικοινωνία. Ανάλογη σχέση συνεργασίας και επικοινωνίας πρέπει επίσης να καλλιεργείται ανάμεσα σε αυτούς και τη Διεύθυνση του σχολείου.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5Ο             Η Διεύθυνση του σχολείου

-Η Διεύθυνση του σχολείου καθοδηγεί τη σχολική κοινότητα, ώστε να θέσει υψηλούς στόχους και να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις επίτευξής τους για ένα σχολείο λειτουργικό, δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία, θέτοντας στόχους και  όραμα.

-Δημιουργεί κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εκτίμησης ανάμεσα σε αυτήν και τους εκπαιδευτικούς και εξασφαλίζει τη συναίνεση και τη συνεργασία.

-Ασκεί με δικαιοσύνη, σύνεση και δημοκρατικό πνεύμα τα καθήκοντα παρακινώντας τους εκπαιδευτικούς στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών και ενθαρρύνοντάς τους να καινοτομούν στην τάξη.

-Είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και το συντονισμό της σχολικής ζωής. Φροντίζει για τη λήψη κάθε μέτρου, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του σχολείου.                                                                                                                            -Έχει την παιδαγωγική ευθύνη για τη διαμόρφωση θετικού, δημοκρατικού κλίματος στο σχολείο και για την ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας.

-Επικοινωνεί με τους μαθητές  και επιτρέπει την πρόσβαση όλων στο Γραφείο συμβάλλοντας στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και δημοκρατίας.

-Συνεργάζεται με τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε τακτική βάση φροντίζοντας να συγκαλεί κανονικά τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων.

-Έχει ευθύνη μαζί με τους εκπαιδευτικούς για την καθαριότητα και αισθητική των χώρων του διδακτηρίου, καθώς και για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των μαθητών.

-Φροντίζει να καλύπτονται οι διδακτικές ώρες σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού, τροποποιώντας το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας πάντα μέσα στο γράμμα και το πνεύμα της κείμενης νομοθεσίας.

-Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες καταρτίζει το πρόγραμμα ενημέρωσης των γονέων.

-Έχει την ευθύνη για τη σύνταξη του ωρολογίου προγράμματος με γνώμονα την αποδοτική λειτουργία του.

 

 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6ο                        Γονείς και κηδεμόνες

-Οι γονείς και κηδεμόνες οφείλουν να συμπεριφέρονται προς όλους τους εκπαιδευτικούς με τη δέουσα ευγένεια, σοβαρότητα, ευπρέπεια και σεβασμό που επιβάλλει το λειτούργημά τους και ο χώρος του σχολείου.

-Οι γονείς- κηδεμόνες μπορούν και πρέπει να ενημερώνονται τακτικά (τουλάχιστον μία φορά το μήνα) για την πρόοδο και συμπεριφορά του παιδιού τους από το/τη δάσκαλο,-α της τάξης σε καθορισμένη ημέρα και ώρα τακτικής συνάντησης (οι ώρες έχουν καθοριστεί και είναι αναρτημένες  και στο ιστολόγιο του σχολείου).

-Διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές και ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

-Πρέπει να μη στέλνουν μαθητή στο σχολείο με συμπτώματα – έστω και ελαφρά – αδιαθεσίας.

-Οφείλουν ακόμη να γνωστοποιούν στο δάσκαλο της τάξης και στη Διεύθυνση κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.

-Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να νουθετεί, να επιπλήττει ή να τιμωρεί ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ στο χώρο του σχολείου. Όταν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, το συζητά πρώτα με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό (του μαθητή που δημιουργεί το πρόβλημα) και στη συνέχεια (αν δεν επιλυθεί) με τη Διεύθυνση του σχολείου.

-Γενικότερα, κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς.

-Σε περίπτωση που κάποιος από τους γονείς του μαθητή δεν έχει την κηδεμονία του, οφείλει να ενημερώσει άμεσα το σχολείο.

-Σε περίπτωση απουσίας μαθητή είναι απαραίτητο να ενημερώνεται έγκαιρα το σχολείο. Το τηλέφωνο του σχολείου (26810-28331) είναι στη διάθεση των κηδεμόνων για οποιαδήποτε ενημέρωση.

-Οι κηδεμόνες να βεβαιωθούν ότι οι δάσκαλοι έχουν τα τηλέφωνά τους και να τους ενημερώνουν για οποιαδήποτε μεταβολή.

-Ο γονέας-κηδεμόνας μαθητή που συλλαμβάνεται να προκαλεί βανδαλισμούς στη σχολική περιουσία παραπέμπεται στην αρμόδια σχολική επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών.

-Οι γονείς και κηδεμόνες οφείλουν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και να συνδράμουν στη εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Μηνιαία ενημέρωση γονέων

Οκτ 202019

Η ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο και τη διαγωγή των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται τις παρακάτω μέρες και ώρες:

ΤΑΞΗ ΔΑΣΚΑΛΟΣ/Α ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ
Α Ρίζου Ευαγγελία Πέμπτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Β Γρετσίστα Σπυριδούλα Παρασκευή κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Γ Δούδαλης Αντώνιος Τετάρτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Δ Σιαφάκας Ευάγγελος Τρίτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Ε Λυμούρης Αντώνιος Παρασκευή κάθε μήνα 13:20 – 14:00
ΣΤ Παπαδόπουλος Θωμάς Δευτέρα κάθε μήνα 13:20 – 14:00

Ενημέρωση για μέτρα προστασίας από τον ιό COVID19

Οκτ 202015

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση των γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελο Χαρμπή με θέμα «Μέτρα προφύλαξης από τον COVID19». Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μετά την ομιλία δέχτηκε ερωτήσεις από τους γονείς και απάντησε διεξοδικά σε όλες. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Μέτρα προφύλαξης από τον ιό COVID 19

Οκτ 202014

Αγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας επιδιώκοντας τη συνέχιση της συνεργασίας με τους γονείς και την παροχή συμβουλευτικής βοήθειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας, διοργανώνει σε συνεργασία με το 3ο Δημ. Σχ. Άρτας και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας  την Τετάρτη 14/10/2020 και ώρα  18:30 στην αυλή του σχολείου μας, συνάντηση – συζήτηση με ομιλητή τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Ευάγγελο Χαρμπή και θέμα:

΄΄Μέτρα προφύλαξης από τον ιό COVID 19΄΄

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

 

          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΓΙΩΡΓΟΣ

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Σεπ 202023

Με την απονομή των δώρων την Τρίτη 22/9 στους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ που συμμετείχαν στη συγγραφή κειμένων με θέμα «Πεζοπορώντας στην πόλη μου» στα πλαίσια των δράσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των μαθητών μας μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης τη Δευτέρα στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

 

Με χαρά το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου μας και συμμετείχε στις δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν, στην προσπάθεια για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και προώθησης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στις πόλεις.

Ευγενική αναφορά στη συμμετοχή μας γίνεται και στην ιστοσελίδα του Δήμου:

Με θετικά δείγματα έπεσε η αυλαία των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 

Αρχίζουν τα μαθήματα!

Σεπ 202010

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά το διδακτικό έτος 2020-21 με τον καθιερωμένο αγιασμό στην αυλή του σχολείου.

Μετά από διευκρινήσεις σε εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με ημερομηνία 11/9/2020 η ώρα προσέλευσης των μαθητών διαμορφώνεται σε 8:00΄- 8:15΄. Ο αγιασμός θα γίνει όπως προγραμματίστηκε στις 9:45΄. Μετά τον αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν περίπου στις 10:00΄- 10:15΄.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο προαύλιο θα βρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών και οι υπόλοιποι θα είναι στις τάξεις. Οι μαθητές θα προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα. Η είσοδος γονέων στο σχολείο δεν επιτρέπεται.

Ξεκινά μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά με αρκετές δυσκολίες στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Με καλή θέληση και συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ γονέων , μαθητών και εκπαιδευτικών όλα θα πάνε καλά.

Καλή αρχή!

Καλό καλοκαίρι.

Ιούλ 20205

Μετά από μια παράξενη χρονιά ήρθε η ώρα για διακοπές. Κανονικές διακοπές!

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο!

Ανοίγουμε ξανά!

Μαΐ 202026

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν ξανά τα Δημοτικά σχολεία!

Οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Δ΄ θα έρχονται κάθε μέρα κανονικά. Οι μαθητές της Γ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ θα έρχονται μέρα παρά μέρα σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα τους δοθεί γιατί τα τμήματά τους είναι πιο μεγάλα και πρέπει να διασπαστούν.

Αν κάποιος μαθητής έχει έστω και ήπια συμπτώματα ίωσης δεν πρέπει να έρθει στο σχολείο.

Αν στην οικογένεια υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι γονείς μπορούν αν θέλουν να συμπληρώσουν Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναφέρεται η ύπαρξη αυτών των ατόμων στην οικογένεια και να μη στέλνουν τους μαθητές στο σχολείο. Οι απουσίες αυτές θα καταχωρούνται, αλλά θα λογίζονται ως δικαιολογημένες.

Το Ολοήμερο και η ζώνη Πρωινής Υποδοχής δεν θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους στις 26 Ιουνίου. Όλοι οι μαθητές θα σχολούν στις 13:15.

 

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη

Μαΐ 202014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Εγγραφή μαθητών στην Α΄ τάξη του Σχολείου

 

Για την καλύτερη κι έγκαιρη ενημέρωσή σας για την διαδικασία εγγραφής των παιδιών σας στο Δημοτικό Σχολείο, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

 

Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2014. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν  το διάστημα από 15 μέχρι και 29 Μαΐου 2020.

 

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται:

 

 1. Αίτηση εγγραφής-Υπεύθυνη δήλωση (Δίνεται από το σχολείο).

 

 1. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο θα αναζητηθεί υπηρεσιακά για όσους μαθητές έχουν ελληνική ιθαγένεια. (Δεν θα το προσκομίσουν οι γονείς). Οι αλλοδαποί μαθητές πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης από τη χώρα τους μεταφρασμένο στα ελληνικά ή ληξιαρχική πράξη γέννησης.

 

 1. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 

 1. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΗ, τηλεφώνου, νερού, μισθωτήριο συμβόλαιο, κλπ)

 

 1. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου. (Εκδίδεται από το Νηπιαγωγείο).

 

 1. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). (Θα δοθεί στους γονείς το σχετικό έντυπο που θα συμπληρωθεί από παιδίατρο και θα επιστραφεί)

 

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν τα παιδιά τους στο τμήμα Ολοήμερης λειτουργίας του Σχολείου θα πρέπει να υποβάλλουν και σχετική αίτηση – δήλωση.

Οι γονείς ερχόμενοι στο σχολείο για την εγγραφή πρέπει να έχουν μαζί τους τα υπογραμμισμένα.

 

Ο Διευθυντής

 

Χρήστος Μητρογιώργος

Παράταση μέτρων

Μαρ 202024

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την 1η Ιουνίου σύμφωνα με νεώτερες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Στο μεταξύ οι μαθητές πρέπει να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο

https://register.sch.gr/students/    για να ξεκινήσει η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μπορούν να βλέπουν τα μαθήματα που ανεβάζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο

https://eclass02.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=8276

Εκδρομή στην Αθήνα

Μαρ 202017

Λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, η εκδρομή στην Αθήνα που είχε προγραμματιστεί για τις 26-27 Μαρτίου ακυρώνεται.

Οδηγίες ΕΟΔΥ

Μαρ 202013Λήψη αρχείου

Μέτρα για τον κορωνοϊό

Μαρ 202012

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 24 Μαρτίου στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση του σχολείου στο

mail@5dim-artas.art.sch.gr.

Η Υπουργός Παιδείας στο σχολείο μας

Φεβ 202010

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στα πλαίσια επίσκεψής της στην Άρτα η Υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε και το σχολείο μας. Μίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με διάφορα θέματα της εκπαίδευσης.

Επισκέψεις… υγείας

Φεβ 20206

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου επισκέπτριες υγείας και οδοντίατροι του Κέντρου Υγείας Άρτας επισκέφθηκαν το σχολείο μας και αφού μίλησαν στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης για τη σωστή φροντίδα των δοντιών, έκαναν οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές και τους έδωσαν ενημερωτικά σημειώματα για τους γονείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δοντιών τους. Μας είπαν ότι είναι πολύ καλή. Μπράβο παιδιά!

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου κλιμάκιο επισκεπτριών Υγείας του Γ. Ν. Άρτας έκανε ενημέρωση στους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σωστή φροντίδα και την υγιεινή των ματιών. Τους ευχαριστούμε όλους!

Από την ελιά στο λάδι

Φεβ 20203

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου επισκεφθήκαμε το ελαιοτριβείο του κ. Βίτσιου στη Βλαχέρνα.

Εκεί μας υποδέχτηκαν, μας έδειξαν όλα τα μηχανήματα, και μας εξήγησαν όλα τα στάδια της παραγωγής του ελαιολάδου από τον καρπό της ελιάς. Ευχαριστούμε!

Στη συνέχεια παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο «ΔΙΑΣ».

Καλές γιορτές!

Δεκ 201926

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα μαθημάτων πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές της Α και Β τάξης με τη συμμετοχή της ΣΤ στη χορωδία, παρουσίασαν τη γιορτή που ετοίμασαν για τα Χριστούγεννα και μας συγκίνησαν όλους.

Μπράβο παιδιά!

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

 

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό

Δεκ 201919

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το Χριστουγεννιάτικο χωριό που έστησε ο Δήμος στην πλατεία Σκουφά.

      

Εκεί οι μαθητές μας έπαιξαν, παρακολούθησαν παράσταση ταχυδακτυλουργού, χόρεψαν, τους έβαψαν τα πρόσωπα, πήραν δώρα από τον Άη Βασίλη

και έκαναν βόλτα με το τρενάκι στο κέντρο της πόλης.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης πήγαν και στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Σκουφάς» όπου διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και έκαναν κατασκευές.

Και του χρόνου!

 

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο

Δεκ 201918

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας με τον δάσκαλό της ανταποκρινόμενη στην ευγενική πρόσκληση του Μουσικού Σχολείου Άρτας επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο, γνώρισε τις εγκαταστάσεις του, το ιδιαίτερο πρόγραμμά του, κάποια από τα μαθήματα ενός Μουσικού Γυμνασίου και καθηγητές του.

Ήταν μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μαθητές μας ένα σχολείο της μεγαλύτερης βαθμίδας στην οποία θα φοιτούν σε λίγους μήνες. Ευχαριστούμε!

Χριστουγεννιάτικοι αγώνες χειροσφαίρισης

Δεκ 201913

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διοργάνωσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο την εκδήλωση «Christmas Handball». Από το σχολείο μας συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης που έπαιξαν χάντμπολ και χάρηκαν την εκδήλωση. Και του χρόνου!

Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

Δεκ 201912

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες στο σχολείο μας διοργανώθηκαν δράσεις όπως ομιλίες και  προβολές σχετικών βίντεο με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και την ευαισθητοποίησή τους γι’ αυτά. Κάποια βίντεο συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές μας και τους βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τα προβλήματά τους αλλά και την ιδιαίτερη ψυχική δύναμή τους.

«Μύθοι του Αισώπου»

Δεκ 20193

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων παρακολούθησαν στην αίθουσα «Σκουφάς» τη θεατρική παράσταση «Μύθοι του Αισώπου» από τον θίασο Art Theater.

Ήταν μια πολύ προσεγμένη παράσταση που άρεσε πολύ στους μαθητές μας.

«Προσέχω την υγεία μου»

Δεκ 20192

Στις 12 και στις 19 Νοεμβρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της 1ης ΤΟΜΥ Άρτας αποτελούμενο από παιδίατρο, νοσοκόμα και επισκέπτριες υγείας και έκαναν στους μαθητές μας προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης και έστειλαν ενημερωτικά σημειώματα σε όσους γονείς χρειάζονταν.

Ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία!

«Εδώ Πολυτεχνείο»

Νοέ 201928

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το σχολείο μας τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με μια γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές και ο δάσκαλος της ΣΤ΄ τάξης. Οι μαθητές μας απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και μας παρουσίασαν το χρονικό εκείνων των ημερών. Μακάρι να μην ξαναχυθεί αίμα ποτέ για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Αμβρακικός ο μαγικός

Νοέ 201927

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε΄και της ΣΤ΄ με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Αράχθου στην Κόπραινα και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αμβρακικός ο μαγικός». Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του ΚΠΕ και ενημερώθηκαν για την χλωρίδα και την πανίδα του Αμβρακικού και τις δραστηριότητες των ανθρώπων  που ζουν κοντά του.

28η Οκτωβρίου

Οκτ 201930

Όπως κάθε χρόνο το σχολείο μας τίμησε την εθνική μας επέτειο με την καθιερωμένη γιορτή και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείου του 3/40 Συντάγματος Ευζώνων.

Στις 28 Οκτωβρίου συμμετείχαμε στην παρέλαση με μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων που πέρασαν με καμάρι και μας έκαναν περήφανους!

Πώς φτιάχνεται το τυρί

Οκτ 201910

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το σχολείο μας επισκέφθηκε τη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος «Καράλης» και είδαμε όλα τα στάδια παρασκευής διαφόρων τύπων τυριού από την παραλαβή μέχρι την τυποποίηση.

Η υπεύθυνη της μονάδας μάς ξενάγησε σε όλους τους χώρους στους οποίους επιτρεπόταν η είσοδος και απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις για τη διαδικασία της παραγωγής του τυριού. Την ευχαριστούμε πολύ!

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια

Οκτ 20194

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου οι μαθητές μας της Ε΄ και της ΣΤ΄ συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια που ετοίμασαν στελέχη της Τροχαίας Άρτας στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης μας και στην αίθουσα «Διώνη».

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αποκόμισαν τα μέγιστα από αυτή τη δραστηριότητα. Ευχαριστούμε πολύ τα στελέχη της Τροχαίας και προσδοκούμε σε περισσότερες δράσεις για να μπορέσουν να συμμετάσχουν κι άλλοι μαθητές του Σχολείου μας!

Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Οκτ 20192

Η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου ήταν ημέρα αφιερωμένη στον σχολικό αθλητισμό και στην ενημέρωση για τον υγιεινό τρόπο ζωής. Οι μαθητές μας έπαιξαν παιχνίδια μαζί με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, παρακολούθησαν βίντεο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζωγράφισαν και έπαιξαν θεατρικά παιχνίδια που σχετίζονταν με  αθλητικές δραστηριότητες.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα!

Συνεργασία – ενημέρωση γονέων

Οκτ 20191

Η ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο και τη διαγωγή των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται τις παρακάτω μέρες και ώρες:

ΤΑΞΗ ΔΑΣΚΑΛΟΣ/Α ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ
Α Γρετσίστα Σπυριδούλα Τρίτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Β Παπαδόπουλος Θωμάς Τετάρτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Γ Σιαφάκας Ευάγγελος Τετάρτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Δ Ρίζου Ευαγγελία Πέμπτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
Ε Ζάχαρης Γεώργιος Τετάρτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00
ΣΤ Λυμούρης Αντώνιος Τρίτη κάθε μήνα 13:20 – 14:00

Καλή σχολική χρονιά!

Σεπ 201912

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του σχολείου εύχονται σε όλους τους μαθητές «Καλή σχολική χρονιά»

Μια βόλτα στη βιβλιοθήκη

Μαΐ 201914

Την Πέμπτη 9 Μαΐου η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου «Σκουφάς» και παρακολούθησε την ανάγνωση του παραμυθιού «Στο βυθό κάνει φαγούρα» από τη συγγραφέα του, Αυγή Βάγια.

Ακόμη, οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες και συζήτησαν με τη συγγραφέα για τα βιβλία της.

Ευχαριστούμε τον «Σκουφά» για την οργάνωση της δραστηριότητας και ευχόμαστε καλή συνέχεια στις δράσεις του!

Παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας

Μαΐ 201912

Την Τετάρτη 8 Μαΐου που είναι η παγκόσμια ημέρα θαλασσαιμίας (μεσογειακής αναιμίας) οι μαθητές μας της Ε’  και ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου και προπαγάνδησαν την εθελοντική αιμοδοσία που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

Προσφορά αγάπης

Μαΐ 20194

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δήμου Αρταίων για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενόψει των γιορτών, το σχολείο μας με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων συγκέντρωσε και παρέδωσε τρόφιμα και είδη καθαριότητας για τις οικογένειες του Δήμου μας που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές.

Χριστός Ανέστη!

Απρ 201928

Είθε το Άγιο Φως να ζεσταίνει πάντα τις ψυχές μας!

Χρόνια Πολλά

από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Απρ 201917

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παιχνίδια που άντεξαν στον χρόνο».

Στη συνέχεια θαύμασαν τα εκθέματα του Μουσείου και επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστούμε το προσωπικό του Μουσείου για τη φιλοξενία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει κάθε χρόνο!

Πάμε ανακύκλωση 2!

Απρ 201916

Την Τρίτη σε μια όμορφη εκδήλωση στην αίθουσα «Σκουφάς» βραβεύτηκε το σχολείο μας που πήρε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό ανακύκλωσης μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία που πήραν μέρος, έχοντας παραδώσει συνολικά 334,100 κ. χαρτί, 2 κιλά αλουμίνιο και 8,5 κιλά μπαταρίες.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αφού πήραν μέρος σε ωραίες δραστηριότητες που διοργανώθηκαν στην κεντρική πλατεία…

         

 

παρέλαβαν το βραβείο μας και το δώρο που αντιστοιχούσε στην τρίτη θέση, ένα πολυμηχάνημα HP…

και επέστρεψαν στο σχολείο τροπαιοφόροι!!

 

 

 

Στο Δημαρχείο

Απρ 20191

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολίτικής Αγωγής επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας. Εκεί επισκέφθηκαν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το γραφείο του Δημάρχου και το Ληξιαρχείο και μίλησαν με τον κ. Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και του υπαλλήλους του Ληξιαρχείου οι οποίοι τους εξήγησαν τις αρμοδιότητες τους και απάντησαν με χαρά σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

Τους ευχαριστούμε όλους για τον χρόνο που μας παραχώρησαν και τη διάθεση με την οποία μας αντιμετώπισαν. Ήταν ένα πολύ εποικοδομητικό πρωινό!

 

25η Μαρτίου

Μαρ 201927

Οι μαθητές μας τίμησαν για μια ακόμη φορά την εθνική μας επέτειο με τη γιορτή που ετοίμασε και παρουσίασε η Ε΄ τάξη του σχολείου μας με τη βοήθεια της ΣΤ΄ στη χορωδία, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Και ανήμερα της μεγάλης μας γιορτής οι μαθητές μας παρήλασαν με καμάρι στον κεντρικό δρόμο της πόλης μας.  Συγχαρητήρια!

Και πάλι Καρναβάλι

Μαρ 20193

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού οι μαθητές μας συμμετείχαν και φέτος στο Καρναβάλι της πόλης μας με το γκρουπ που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων. Οι μικροί αστροναύτες μας πέρασαν με κέφι και διασκέδασαν με την ψυχή τους τη βραδιά του Καρναβαλιού.

Και του χρόνου!

Στο ΤΕΙ Ηπείρου

Φεβ 201925

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου πήγαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΤΕΙ Ηπείρου. Πρώτη μας στάση η βιβλιοθήκη του ιδρύματος

όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι μας ξενάγησαν στον χώρο, μας είπαν πολλά πράγματα για τον τρόπο που λειτουργεί μία βιβλιοθήκη και απάντησαν σε όλες μας τις απορίες.

Στη συνέχεια , αφού περπατήσαμε στους κοινόχρηστους χώρους των διάφορων τμημάτων πήγαμε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής όπου μας ξενάγησαν στους χώρους του και καταλήξαμε στο στούντιο όπου γίνονται οι ηχογραφήσεις του Τμήματος. Εκεί έγινε μια παρουσίαση της σχολής και ιδιαίτερα του χώρου αυτού και του εξοπλισμού του.

Πριν την επιστροφή δε θα μπορούσε να λείψει το καθιερωμένο πέρασμα για παιχνίδι από ένα αθλητικό κέντρο.

Πάμε ανακύκλωση

Φεβ 20195

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης για σχολεία του Δήμου Αρταίων στο οποίο φυσικά συμμετέχουμε κι εμείς. Χαρτιά, αλουμινένια κουτιά και μπαταρίες έρχονται στο σχολείο και παραδίδονται στους υπεύθυνους που ορίστηκαν από τον Δήμο αφού ζυγιστούν. Όσο περισσότερα άχρηστα υλικά ανακυκλώνουμε, τόσο λιγότερο επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Στην ιστοσελίδα https://www.followgreen.gr/arta μπορούν όλοι να μάθουν πολλά για την ανακύκλωση και να παίξουν στα κουίζ που υπάρχουν εκεί.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, το ρεπορτάζ από την έναρξη του προγράμματος.

https://www.followgreen.gr/arta/news/Single/%CE%A4%CE%BF-Followgreen-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-ART-TV

Χριστούγεννα!!

Ιαν 20194

Χριστούγεννα…

και η καθιερωμένη επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο χωριό έγινε και φέτος όπως και η βόλτα στο κέντρο της πόλης με το τρενάκι.

Και στο σχολείο η χριστουγενιάτικη γιορτή από την Α΄ και τη Β΄ τάξη μας πρόσφερε χαρά αλλά και συγκίνηση.

Χαρούμενες γιορτές!

 

 

 

 

 

Ο κουραμπιές Γιεσγιές

Δεκ 20187

Σήμερα οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης πήγαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου «Σκουφάς» και παρακολούθησαν την ανάγνωση του παραμυθιού «Ο κουραμπιές Γιεσγιές» από τη συγγραφέα του παραμυθιού Αυγή Βάγια.

Οι μαθητές διασκέδασαν με το παραμύθι, ευχαρίστησαν τον σύλλογο «Σκουφάς» για την πρωτοβουλία του και γύρισαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι.

Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός

Δεκ 20186

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η Ε΄ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σκουφά εκδήλωση με θέμα «Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός» στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο παλαίμαχος διεθνής παίκτης του μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για τη σπουδαία σημασία της άθλησης για την υγεία μας και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών για το μπάσκετ, την καριέρα του, το πρωτάθλημα Ευρώπης που κατέκτησε με την εθνική ομάδα και πολλά άλλα.

Επίσκεψη στο Κομπότι

Νοέ 201827

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το χωριό Κομπότι.

Η επίσκεψή μας ξεκίνησε από το συσκευαστήριο ελαιών της εταιρίας Intercom όπου μας υποδέχθηκαν,

μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, μας έδειξαν τη διαδικασία επεξεργασίας και τυποποίησης της ελιάς και μας κέρασαν ελιές. Ευχαριστούμε!

Στη συνέχεια πήγαμε στην πλατεία του χωριού όπου μας υποδέχτηκε ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Γιαννούλης και αφού μας μίλησε για τον Νικόλαο Σκουφά που κατάγεται από το Κομπότι και το άγαλμά του κοσμεί την πλατεία του χωριού,

μας οδήγησε στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου και μας ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία του και τη μοναδική διακόσμησή του. Τον ευχαριστούμε πολύ!

 

Τέλος, η επίσκεψη στο PLAY Αγίων Αναργύρων για παιχνίδι ολοκλήρωσε μια μορφωτική αλλά και διασκεδαστική μέρα.

«Εδώ Πολυτεχνείο…»

Νοέ 201826

Άλλη μια σχολική γιορτή για να τιμηθεί η εξέγερση των φοιτητών το 1973 έγινε στις 17 Νοεμβρίου στο σχολείο μας με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης να ετοιμάζουν και να παρουσιάζουν το χρονικό των ημερών, να απαγγέλουν ποιήματα και να τραγουδούν για τη νεολαία και τους αγώνες της. Μπράβο!

28η Οκτωβρίου

Νοέ 20183

Όπως κάθε χρόνο το σχολείο μας τίμησε την εθνική μας επέτειο με τη σχολική γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ΄ και της Δ΄ τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Την ημέρα της εθνικής μας γιορτής οι μαθητές του σχολείου μας παρέλασαν στο κέντρο της πόλης όπου τους καμαρώσαμε και τους χειροκροτήσαμε. Μπράβο!

ΥΗΣ Πουρναρίου

Οκτ 201816

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε τον ΥΗΣ Πουρναρίου. Είδαμε το μεγάλο φράγμα από κοντά, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις,

μάθαμε πολλά πράγματα για την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος και για τη σημασία των φραγμάτων για την άρδευση.

Μετά ανεβήκαμε πάνω στο φράγμα και είδαμε την τεχνητή λίμνη Πουρναρίου που σχηματίστηκε πίσω του.

Και στο τέλος ως συνήθως, παιχνίδι στο 5Χ5 Αγίων Αναργύρων.

Ήταν μια ξεχωριστή μέρα!

Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων

Οκτ 20183

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου που ήταν η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων η Ε΄ τάξη του σχολείου μας παραβρέθηκε στη γιορτή που διοργάνωσε το γειτονικό μας ΚΑΠΗ Άνω Πόλης μετά την ευγενική πρόσκλησή τους. Οι μαθητές μας βρέθηκαν κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες της γειτονιάς μας, μίλησαν γι’ αυτούς, απήγγειλαν ποιήματα και εξέφρασαν την αγάπη τους

κι αυτοί μας ευχαρίστησαν, τραγούδησαν και μας κέρασαν γλυκά και χυμούς!

Χρόνια σας πολλά αγαπημένοι μας παππούδες και γιαγιάδες!

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Σεπ 20186

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου μας την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 08:30.

Καλή αρχή!

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Κόνιτσας

Μαΐ 201831

Με την επίσκεψη στο ΚΠΕ Κόνιτσας την Τετάρτη και την Πέμπτη 23 και 24 Μαΐου από τους μαθητές της ΣΤ τάξης και την παρακολούθηση του προγράμματος «Με το μάτι στον καιρό» ολοκληρώθηκε η εκπόνηση του περιβαλλοντικού προγράμματος «Το αμπέλι και το κρασί στον χρόνο» στο οποίο εργάστηκαν οι μαθητές κατά το τρέχον σχολικό έτος. Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Κόνιτσας για τη φιλοξενία!

Αγωγή υγείας

Μαΐ 20185

Την Παρασκευή 4 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο μας κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Άρτας αποτελούμενο από δύο επισκέπτριες υγείας και δύο οδοντίατρους οι οποίοι αφού μίλησαν στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης για τους κανόνες της στοματικής υγιεινής

και τους έδειξαν τον σωστό τρόπο για να βουρτσίζουν τα δόντια τους

προχώρησαν και σε οδοντιατρική εξέταση των μαθητών και τους έδωσαν συμβουλές και οδηγίες για τη φροντίδα των δοντιών τους.

Ευχαριστούμε πολύ το Κέντρο Υγείας Άρτας και τους οδοντίατρους κυρία Φάκου και κύριο Γκούντα καθώς και τις επισκέπτριες υγείας κυρία Μαρέτη και κυρία Πολύζου για τη βοήθειά τους.

Εγγραφές στην πρώτη Δημοτικού

Μαΐ 20182

Από σήμερα και μέχρι τις 18 Μαΐου ξεκινούν οι εγγραφές στην Α΄τάξη για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2012.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί οι γονείς είναι:

Το βιβλιάριο υγείας του μαθητή,

Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας,

Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.

Θα δοθεί από το σχολείο η αίτηση εγγραφής και το Δελτίο Υγείας Μαθητή που θα συμπληρωθεί από τον παιδίατρο και θα επιστραφεί.

Αγώνες ΑΘΛΟπαιδείας

Μαΐ 20182

Την Πέμπτη 26 Απριλίου έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας οι φετινοί σχολικοί αγώνες στίβου. Δεκάδες μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας συμμετείχαν στους αγώνες ή παραβρέθηκαν και χειροκρότησαν τους συμμαθητές τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που συμμετείχαν και χάρηκαν τους αγώνες και ιδιαίτερα στον Αντρέα Ντόλαν που πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα δρόμου 50 μ. και στην ομάδα 4Χ50 αγοριών (Παπαλάμπρος, Χριστοπάνος, Τσαμπάκης, Ντόλαν) που πήρε την τρίτη θέση, οι οποίοι διακρίθηκαν.

Η υγιεινή διατροφή

Απρ 201830

Την Τετάρτη 25 Απριλίου διοργανώθηκε στο σχολείο μας μια εκδήλωση για την υγιεινή διατροφή με τη βοήθεια της εταιρίας εμπορίας φρούτων Dole. Έγινε μια όμορφη παρουσίαση στους μαθητές, ακολούθησε μια δημιουργική συζήτηση και στο τέλος μοιράσαμε στους μαθητές φρούτα (μπανάνες) που μας πρόσφερε η εταιρία.

Ευχαριστούμε για όλα!

Επίσκεψη στο Όρραον

Απρ 201829

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Όρραον, την εντυπωσιακή ακρόπολη των αρχαίων Μολοσσών κοντά στον Αμμότοπο. Εκεί μας περίμενε και μας ξενάγησε στον χώρο ο κύριος Βασίλειος Γκαρτζώνης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός που αγαπά πολύ τον τόπο του.

Μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της περιοχής, μας πληροφόρησε για την ιδιαίτερη σημασία των κτισμάτων που κάποια από αυτά έχουν διατηρηθεί σε εντυπωσιακά καλή κατάσταση δεδομένης της χρονολογίας κατασκευής τους και απάντησε με προθυμία και υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις μας. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Στη συνέχεια πήγαμε στο αθλητικό κέντρο «PLAY» για ξεκούραση και παιχνίδι. Ήταν μια εποικοδομητική μέρα!

Στην Αθήνα

Απρ 201826

Στην Αθήνα βρέθηκαν στις 29 και 30 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας και επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, τη Βουλή όπου παρακολούθησαν μέρος συνεδρίασης, το Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου παρακολούθησαν προβολή ταινίας για το διάστημα και το Αττικό πάρκο όπου είδαν από κοντά πολλά άγρια ζώα που είχαν δει μόνο σε φωτογραφίες και στην τηλεόραση.

Ήταν μια ιδιαίτερα επιμορφωτική και ψυχαγωγική εκδρομή!

Καλό Πάσχα!

Απρ 20182

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας εύχονται σε όλους …

Νόμος – Νομίζω -Νόμισμα

Μαρ 201830

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank “Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα” . Η Τράπεζα έστειλε στο σχολείο μας για ένα μήνα την ειδικά σχεδιασμένη βαλίτσα του Προγράμματος με αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων και πλήθος υλικού για εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα υλοποίησαν η  Δ΄και η ΣΤ1΄ τάξεις.

Οι μαθητές έφτιαξαν και αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων με πλαστελίνη χρησιμοποιώντας ειδικές μήτρες νομισμάτων που είχε το υλικό που μας παραδόθηκε.

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ευχαριστούμε πολύ την Alpha Bank που μας παραχώρησε το υλικό της.

Βιβλιοτρεχάλα

Μαρ 201829

Για μια ακόμη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό φιλαναγνωσίας «Βιβλιοτρεχάλα» των εκδόσεων Ψυχογιός. Φέτος  η Δ΄ τάξη διάβασε και εργάστηκε με το βιβλίο «Η τάξη που πετάει» του Έριχ Κέστνερ. Καλή επιτυχία!

25 Μαρτίου

Μαρ 201828

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου τιμήθηκε στο σχολείο μας η μεγάλη εθνική μας γιορτή με μια εκδήλωση που ετοίμασαν οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με τη βοήθεια των δασκάλων τους και της δασκάλας Μουσικής του σχολείου μας. Τη γιορτή μας τίμησε με την παρουσία της και η αντιδήμαρχος κ. Άννα Κουτρούμπα.

Οι μαθητές μάς καθήλωσαν με τα ποιήματα, τα θεατρικά και τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει και καταχειροκροτήθηκαν!

Την Κυριακή 25 Μαρτίου  μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

 

Παγκόσμια ημέρα νερού

Μαρ 201827

Στις 22 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού μαθητές της Α’  και της Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ και ενημερώθηκαν από τους αρμοδίους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ για την κεντρική δεξαμενή, χωρητικότητας 1500 κυβικών, η οποία τροφοδοτεί την πόλη της Άρτας με νερό και είδαν όλη τη διαδικασία για τον κύκλο του νερού και πώς αυτό έρχεται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου, μέχρι το αντλιοστάσιο και από εκεί στα σπίτια των Αρτινών.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρταίων για την υποδοχή και την ενημέρωση των μαθητών μας.

Παιχνίδια που άντεξαν στον χρόνο

Μαρ 20188

Την Τρίτη 6 Μαρτίου οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Παιχνίδια που άντεξαν στον χρόνο».

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τις αρχαιολόγους.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του Μουσείου για την υποδοχή και τη φιλοξενία.

 

 

Αποκριάτικη γιορτή

Φεβ 201818

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου κάναμε στο σχολείο μας τις δύο τελευταίες ώρες την καθιερωμένη αποκριάτικη γιορτή μας. Οι μαθητές μας μασκαρεύτηκαν, έπαιξαν και χόρεψαν.

Την τροφοδοσία ανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Γονέων που τον ευχαριστούμε πολύ.

Επίσης ευχαριστούμε τα Σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης» που μας πρόσφεραν ξανά δωροεπιταγή για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για τη γιορτή μας. Και του χρόνου!!!

Επίσκεψη του Μητροπολίτη

Φεβ 201817

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικο.

Ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, μας ευλόγησε και μας προσκάλεσε να ανταποδώσουμε την επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη. Τον ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη, τα καλά του λόγια και την ευλογία του.

Καρναβάλι 2018!

Φεβ 201812

Ήρθε και πάλι η εποχή για το καρναβάλι και πιστοί στο ραντεβού οι μαθητές και οι γονείς του Σχολείου μας πέρασαν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου με κέφι στην οδό Σκουφά συμμετέχοντας και στη φετινή διοργάνωση. Και του χρόνου!!

Καλή χρονιά!

Ιαν 20189

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας σας εύχονται «Καλή Χρονιά»!

Χριστούγεννα!

Ιαν 20189

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με κάλαντα, θεατρικά, δώρα και κεράσματα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων με υλικά που μας πρόσφερε ευγενικά η επιχείρηση «Σκλαβενίτης» την οποία ευχαριστούμε πολύ.

Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης μας συγκίνησαν με τις ερμηνείες τους στα θεατρικά τους και οι μαθητές της ΣΤ΄ τους συνόδευσαν τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Χρόνια πολλά σε όλους!

 

 

 

Στην παραμυθένια πόλη

Δεκ 201720

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε την «Παραμυθένια πόλη Χριστουγέννων» που φτιάχτηκε στην Πλατεία Σκουφά από τον Δήμο Αρταίων.

Οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης πήγαν πρώτα στη βιβλιοθήκη του «Σκουφά» όπου συμμετείχαν στις χριστουγεννιάτικες δράσεις που είχε προγραμματίσει ο Σύλλογος.

Αφήγηση και προβολή του κλασσικού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης». Την παραμονή Χριστουγέννων η Κλάρα δέχεται ένα πολύ ξεχωριστό δώρο ένα ξύλινο καρυοθραύστη και από τότε η μαγεία ξεκινά!  Ένας μαγικός κόσμος, όπου ξύλινα στρατιωτάκια ζωντανεύουν και πανέμορφες νεράιδες χορεύουν σε παλάτια από ζαχαρωτά.

Τα αγγελάκια έφτασαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Ήρθε  η ώρα να φτιάξουμε και εμείς ένα χαρούμενο αγγελάκι.

Μετά έκαναν μια βόλτα με το τρενάκι στο κέντρο της πόλης

και τέλος κατέληξαν στην ολατεί Σκουφά όπου συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές που είχαν κάνει ήδη τη βόλτα τους. Εκεί όλοι έπαιξαν με τα παιχνίδια, παρακολούθησαν την παράσταση του κλόουν Mojo Jojo επισκέφθηκαν το σπίτι του Αη Βασίλη και τα ξωτικά που τους μακιγιάραν πριν πάρουμε τον δρόμο τηε επιστροφής.

 

Κάλαντα

Δεκ 201718

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τους δασκάλους τους, τη δασκάλα Μουσικής και τον Διευθυντή του σχολείου επιισκέφθηκαν το ΚΑΠΗ  Άνω Πόλης στη γειτονιά μας και έψαλλαν τα κάλαντα. Τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τα μέλη του ΚΑΠΗ και πήραν κεράσματα που τους προσφέρθηκαν από το προσωπικό. Εκεί ήταν και η αντιδήμαρχος κ. Κουτρούμπα που μας καλωσόρισε και μας ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα».

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Γηροκομείο όπου επίσης τους καλωσόρισαν με χαρά, έπαιξαν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αντάλλαξαν ευχές με τους τρόφιμους.

Λουτρά Χανόπουλου και Ι. Ν. Παναγίας Βλαχέρνας

Δεκ 201711

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε τα Ιαματικά Λουτρά στο Χανόπουλο. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μαραθιά» στον χώρο κ. Καραπάνος μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και μας ενημέρωσε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού που αναβλύζει στην περιοχή.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την εκκλησία της Παναγίας στη Βλαχέρνα. Εκεί μας περίμενε ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Αναγνώστου που είναι απο τη Βλαχέρνα αλλά έχει εργαστεί και στη συντήρηση και αποκατάσταση του Ναού και μας μίλησε για την ιστορία και τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του.

Και στη συνέχεια όπως πάντα παιχνίδι και ξεκούραση. Αυτή τη φορά στο «PLAY» στους Αγίους Αναργύρους.

Αθλητισμός και σωστή διατροφή

Νοέ 201715

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν ημερίδα για τις αξίες ζωής που προάγει ο αθλητισμός και τη σημασία της σωστής διατροφής για την υγεία που διοργανώθηκε στην αίθουσα του συλλόγου «Σκουφάς» από τον Δήμο Αρταίων και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. Οι ομιλητές μετά το τέλος της εκδήλωσης μίλησαν με τα παιδιά και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Βερούλη - Σκουφάς

28 Οκτωβρίου

Νοέ 20171

IMG_20171027_100827

Όπως κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου διοργανώθηκε μια γιορτή στο σχολείο για να γιορταστεί η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ». Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄ τάξης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χειροκροτήθηκαν με θέρμη.

IMG_20171028_113509

Την επόμενη μέρα αν και ο καιρός δεν ήταν ιδανικός οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στην παρέλαση που διοργανώθηκε στο κέντρο της πόλης και εκπροσώπησαν το σχολείο μας επάξια.

IMG_20171028_113514

IMG_20171028_113522

Την παρέλαση παρακολούθησαν και παλιοί μαθητές που καταξίωσαν το σχολείο μας παλιότερες δεκαετίες με την αριστεία τους και καμάρωσαν τις νεότερες γενιές!

IMG_20171028_112625

«Καθαρή» ενέργεια

Οκτ 201713

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου κάναμε κάποιες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Ξεκινήσαμε από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο όπου παρουσιάστηκε στους μαθητές ο τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ηλιακή ενέργεια.

Καμπή 004

Καμπή 002

Στη συνέχεια πήγαμε στην Καμπή όπου οι μαθητές είδαν πως η δύναμη του νερού και η εφευρετικότητα του ανθρώπου μετέτρεπαν τον σπόρο σε αλεύρι στους νερόμυλους…

Καμπή 006

Καμπή 008

και πώς πλένονταν τα βαριά στρωσίδια στα «πλυντήρια» του παλιού καιρού, τις νεροτριβές,

Καμπή 010

Μετά από αυτά, είχαμε χρόνο και για παιχνίδι στο αθλητικό κέντρο «PLAY» των Αγίων Αναργύρων.

Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Οκτ 20173

Ημέρα σχολικού αθλητισμού 003

Η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου που ήταν η ημέρα σχολικού αθλητισμού πέρασε με παιχνίδι και δραστηριότητες που σχετίζονταν με τη χαρά του αθλητισμού. Άλλες έγιναν στην αυλή του σχολείου μας,

Ημέρα σχολικού αθλητισμού 005

άλλες στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου,

Ημέρα σχολικού αθλητισμού 014

Ημέρα σχολικού αθλητισμού 015

άλλες στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου ήρθε και μίλησε στους μαθητές ο πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Χρήστος Ζαρκάδας τον οποίο ευχαριστούμε

6

Ημέρα σχολικού αθλητισμού 012

Ημέρα σχολικού αθλητισμού 010

και άλλες στις τάξεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς.

IMG_20171002_112455

Ήταν μια διαφορετική μέρα την οποία οι μαθητές ευχαριστήθηκαν.

Από το αμπέλι στο βαρέλι

Σεπ 201729

Αμπέλι 5

Στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές της ΣΤ τάξης επισκέφθηκαν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου το αμπέλι του κ. Αναγνώστου, τον οποίο ευχαριστούμε, στη Βλαχέρνα και τρύγησαν λίγα κλήματα που είχαν αφεθεί ειδικά γι’ αυτούς με τη βοήθεια και τις υποδείξεις του αμπελουργού.

IMG_20170926_092615

IMG_20170926_092521

IMG_20170926_093301

IMG_20170926_092844

Ο κ. Αναγνώστου μίλησε στους μαθητές για τη φροντίδα του αμπελιού και για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού.

IMG_20170926_095100

 

Αμπέλι 2     Αμπέλι 3

Αμπέλι 4    Αμπέλι 6

Αργότερα στο σχολείο ξεκίνησε η επόμενη φάση, στύψιμο….

Μούστος3

Μούστος  Μούστος5

και τώρα περιμένουμε να γίνει η ζύμωση που θα κάνει τον μούστο, κρασί.

 

Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Σεπ 201722

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας οργάνωσε την υποδοχή της φλόγας της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στην πλατεία Αγίου Δημητρίου. Στην υποδοχή συμμετείχαν και μαθητές του σχολείου μας όπως και άλλων σχολείων της πόλης και προώθησαν με τον τρόπο τους την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Kids Athletics

Σεπ 201721

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στο Παραλίμνιο πάρκο αθλητική εκδήλωση από το Σύλλογο «Ελπίδα για τη ζωή» και τον «Σύνδεσμο στρατιωτικών ειδικής κατάστασης» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ στην οποία συμμετείχαν μαθητές από πολλά σχολεία της πόλης καθώς και από το δικό μας. Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προώθησαν με τον τρόπο τους το μήνυμα της αποδοχής και συμπαράστασης στα ΑΜΕΑ.

Τα μαθήματα αρχίζουν!

Σεπ 20178

Η καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει με τον αγιασμό μας που φέτος θα γίνει στην αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 8:30 π.μ.

Καλό καλοκαίρι!

Ιούν 201720

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας εύχονται σε όλους

Καλό καλοκαίρι!!!

Η σχολική χρονιά τελειώνει….

Ιούν 201718

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος και την αποχαιρετήσαμε με διάφορες δραστηριότητες την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Η αρχή έγινε με τους μαθητές της Δ΄ τάξης που παρουσίασαν στους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ το θεατρικό σκετς «Ο καλός πειρατής».

IMG_20170614_102812

IMG_20170614_103022

IMG_20170614_103034

Στη συνέχεια οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ με τη βοήθεια της δασκάλας μας της Μουσικής κυρίας Κασελούρη έπαιξαν τραγούδια με ένα πραγματικά πρωτότυπο τρόπο και «ιδιαίτερα» μουσικά όργανα και εντυπωσίασαν τους συμμαθητές τους.

IMG_20170614_124433

IMG_20170614_124413

IMG_20170614_125416

Το απόγευμα, οι μαθητές μας έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν θεατρικά σκετς, οι μαθητές της ΣΤ΄ πήραν τα αναμνηστικά τους και μας συγκίνησαν με τα λόγια τους.

IMG_20170614_195240

IMG_20170614_200320

IMG_20170614_201207

Στο τέλος, ο Σύλλογος Γονέων με τον κλόουν που προσκάλεσε και με τα πλούσια κεράσματα που ετοίμασε, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.

Διαγωνισμός Φυσικής

Ιούν 201713

Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στους μαθητές μας της Ε΄τάξης Παναγιώτη Παναγόπουλο και της ΣΤ΄ τάξης Γεώργιο Μάριο Μπινιάρη που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού Φυσικής της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής και διακρίθηκαν αφού αρίστευσαν και κέρδισαν εύφημο μνεία για την επίδοσή τους! Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

Εκδρομή στους Δελφούς

Ιούν 20179

Δελφοί 005

Η καθιερωμένη εκδρομή του καλοκαιριού έγινε φέτος την Παρασκευή 2 Ιουνίου με προορισμό τους Δελφούς. Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο

Δελφοί 002

Δελφοί 003

και τον αρχαιολογικό χώρο όπου ξεναγηθήκαμε από τον ξεναγό μας και θαυμάσαμε τα μνημεία και τα έργα τέχνης των προγόνων μας

Δελφοί 007

Δελφοί 009

και στη συνέχεια μετά από μια σύντομη βόλτα στην Αράχωβα πήγαμε στην Ιτέα όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε.

Δελφοί 011

Στο δρόμο της επιστροφής κάναμε στάση στο Γαλαξίδι για  βόλτα και παγωτά!!

Δελφοί 014

Επιστρέψαμε κουρασμένοι αλλά ευχαριστημένοι από την εκδρομή μας.

«Έχουν οι καιροί νανουρίσματα….»

Μαΐ 201718

 

ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ 1

NANOYRISMATA2

«Έχουν οι καιροί νανουρίσματα….»

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας με τους μαθητές της Στ΄ τάξης του  1ου ,2ου ,3ου ,5ου ,7ου ,8ου ,9ου , 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας και των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου Πέτα, Ελεούσας, Κωστακιών,  Νεοχωρίου και Χαλκιάδων παρουσίασαν τη μουσική παράσταση «Έχουν οι καιροί νανουρίσματα….».

Τα νανουρίσματα, αυτοί οι διαχρονικοί ύμνοι στην τρυφερότητα, στη στοργή, στην παιδική αθωότητα, στη δίχως όρια αγάπη, ένωσαν στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, τους μαθητές της έκτης τάξης των δεκατριών δημοτικών σχολείων, τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου και τους εκπαιδευτικούς γενικής και μουσικής παιδείας των συνεργαζόμενων σχολείων και ανέδειξαν την ομορφιά και τη ζωντάνια  μιας μεγάλης οικογένειας, της σχολικής οικογένειας.

400 μαθητές πλημμύρισαν τον επιβλητικό και φιλόξενο χώρο της Παρηγορήτισσας και με κέφι, χαρά και τη ζωντάνια της ηλικίας τους ερμήνευσαν στη σκηνή παραδοσιακά νανουρίσματα διάφορων περιοχών της Ελλάδας, και των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, αλλά και σύγχρονα νανουρίσματα, δημιουργήματα του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου και του σημαντικού στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μουσική Πάνου Κοσμίδη και Μάνου Λοΐζου.

Τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου, Κυριακίδη Παναγιώτα, Πετρινιώτη Κων/να και  Σκαμνέλος Χαράλαμπος, στην προετοιμασία του συνόλου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Βαλαβάνης Φοίβος, Γκογκάκης Πέτρος, Κουτσοθεοδώρου Ζωή, Λένης Ηλίας, Αρβάλη Χρυσάνθη και Ντέμσιας Μιχάλης, την επιμέλεια των κειμένων είχε η φιλόλογος Πρέντζα Άννα και το σχεδιασμό και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης η υποδιευθύντρια  Poupard Nathalie. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Τζουρμανά Πηνελόπη για την αφήγηση των κειμένων.

Ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων για τη θετική τους διάθεση και τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και μας μετέφεραν τη χαρά και τη ζωντάνια τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου τίμησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού», έναν οργανισμό που με το έργο λειτουργεί ως μια ζεστή οικογένεια για πολλά παιδιά που στερούνται την αγάπη και τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας. Στους εκπροσώπους του Χαμόγελου του παιδιού από το σπίτι ημερήσιας φροντίδας Αγρινίου, κ. Κακόγιαννου Δέσποινα και κ. Δρακόπουλο Θωμά, επιδόθηκε το ποσό των 745 ευρώ που συγκεντρώθηκε από την πώληση ημερολογίων με έργα ζωγραφικής των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σιακαγιάννη Ευρύκλεια.

Ευχαριστούμε το δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Σιαφάκα Χριστόφορο, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων που συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην εκδήλωση, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την παραχώρηση του χώρου και τους εργαζόμενους σε αυτή για την υποστήριξη, τη  Διεύθυνση του εργοστασίου ΙΟΝ για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης, το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για τη μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου για τη διεξαγωγή πρόβας, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσας για πρόβες, τον Art TV, ως χορηγό επικοινωνίας και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

 

Η Διευθύντρια

Ανθούλα Ζιώρη

NANOYRISMATA3

 

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στην Παρηγορήτισσα ζήσαμε μια μαγική βραδιά. Μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Άρτας, μαζί και του δικού μας, σε συνεργασία με μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου έδωσαν μια καταπληκτική συναυλία με τίτλο: «Έχουν οι καιροί νανουρίσματα….»

 

NANOYRISMATA4

Ο κόσμος που ήταν πάρα πολύς απόλαυσε τη συναυλία και καταχειροκρότησε τους μαθητές για την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης και ιδιαίτερα στο Μουσικό Σχολείο που τη διοργάνωσε.

NANOYRISMATA5

 

Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου

Μαΐ 20179

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου για το σχ. έτος 2016-17.

Η ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη από μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και απέσπασε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 010

Συγχαρητήρια στους μαθητές που αγωνίστηκαν και στους συμμαθητές τους που τους επευφημούσαν και τους έδιναν δύναμη!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 002

Αθλητικές δραστηριότητες

Μαΐ 20178

Την Τετάρτη 3 Μαΐου ξεκίνησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.Μπάσκετ 261

Μπάσκετ 264

Το πρώτο μάθημα ήταν απλά απολαυστικό!Μπάσκετ 266

Την ίδια μέρα στο Κλειστό Γυμναστήριο γίνονταν οι σχολικοί αγώνες καλαθοσφαίρισης στους οποίους συμμετείχαμε κυρίως με μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.

Μπάσκετ 226      Μπάσκετ 230

Μπάσκετ 231

«Μπορώ! Μπορείς;»

Απρ 201728

Μπορώ! Μπορείς; 015

Την Πέμπτη 27 Απριλίου οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και παρακολούθησαν ημερίδα με τίτλο «Μπορώ! Μπορείς;» αφιερωμένη σε αθλητές που αγωνίζονται σε διοργανώσεις για Αμεα και έχουν φέρει διακρίσεις και μετάλλια στη χώρα μας σε παραολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μπορώ! Μπορείς; 001

Επισημοι προσκεκλημένοι ήταν ο Παύλος Μάμαλος που αγωνίζεται στην Άρση Βαρών σε πάγκο,

Μπορώ! Μπορείς; 011

η Κέλλυ Λουφάκη που αγωνίζεται στην ξιφασκία με αμαξίδιο,

ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο Στέλιος Σέκερης στην κολύμβηση.

Μπορώ! Μπορείς; 003

Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τους αθλητές που μίλησαν για τις αναπηρίες τους, την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και τις διακρίσεις τους, τους έθεσαν ερωτήματα και πήραν αυτόγραφα.

Μπορώ! Μπορείς; 006

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εμπειρία.

Ανακαλύπτοντας το δάσος

Απρ 201727

P4261773

Την Τετάρτη 26 Απριλίου η Γ΄ και η Δ΄ τάξη επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Φιλιππιάδας στο Ζηρό και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ανακαλύπτοντας το δάσος».

P4261772

Οι μαθητές εξερεύνησαν το πεδίο, εντόπισαν και κατέγραψαν τα διάφορα είδη της χλωρίδας και πανίδας του δάσους και πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες μέσα στο δάσος αλλά και στο χώρο του ΚΠΕ.

P4261766

P4261764

P4261759

P4261757

Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Φιλιππιάδας για τη φιλοξενία!

Σχολικοί αγώνες στίβου

Απρ 201726

IMG_20170425_105719

Την Τρίτη 25 Απριλίου διοργανώθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας οι σχολικοί αγώνες στίβου για το σχ. έτος 2016-17.

IMG_20170425_113128

Όπως κάθε χρόνο το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης σε όλα τα αγωνίσματα.

IMG_20170425_122726

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ιδιαίτερα στην ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 αγοριών που τερμάτησε στην 3η θέση.

IMG_20170425_122749

Στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

Απρ 201724

Εικόνα11

Την Πέμπτη 6 Απριλίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Γιολδάσης» στη Γέφυρα Καλογήρου. Εκεί οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου μας υποδέχθηκαν, μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις,

Εικόνα8

μας έδειξαν πώς εργάζονται και τι παράγουν,

Εικόνα6

μας έδωσαν υλικά για να φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας κουλουράκια και μας κέρασαν γλυκά. Ευχαριστούμε πολύ για όλα!

Εικόνα4

Στη συνέχεια πήγαμε στο «PLAY» Αγίων Αναργύρων για παιχνίδι. Ήταν μια ωραία μέρα!

«Ζωο…φιλώντας μια άδολη αγάπη»

Απρ 20177

Την Τρίτη 4 Απριλίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφθηκαν την αίθουσα ¨Σκουφάς» και παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων ζώων, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας και την ομάδα ΖΩ.Ε.Σ.

Το μήνυμα της ημερίδας ήταν ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται καθημερινά η αγάπη μας προς τα ζώα για να μειωθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψής τους, ώστε αυτά να μη γίνουν αδέσποτα, ενώ ταυτόχρονα, τονίσθηκαν με έμφαση οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται από όλους μας αλλά και από τα μικρά παιδιά στην περίπτωση που συναντήσουμε αδέσποτα ζώα στο δρόμο μας.

 

«Δώστου κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει»

Απρ 20177

Την Τρίτη 4 Απριλίου οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του Συλλόγου Σκουφάς και συμμετείχαν σε δράση φιλαναγνωσίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικής λογοτεχνίας στις 2 Απριλίου. Έγινε ανάγνωση παιδικού βιβλίου και τα παιδιά ζωγράφισαν και έκαναν κατασκευές. Ευχαριστούμε το Σύλλογο «Σκουφά» για τη φιλιξενία!

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Μαρ 201727

Για να τιμηθεί όπως κάθε χρόνο η εθνική μας επέτειος, την Παρασκευή 24 Μαρτίου διοργανώθηκε η καθιερωμένη σχολική γιορτή από τους μαθητές της Ε΄ και τη ΣΤ΄ τάξης και τους δασκάλους τους.

25 Μαρτίου 028 25 Μαρτίου 016 25 Μαρτίου 018 25 Μαρτίου 022 25 Μαρτίου 023

Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιξαν σε μικρά θεατρικά, μας συγκίνησαν.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές της Δ΄, της Ε΄ και της ΣΤ΄ πήραν μέρος στην παρέλαση και εκπροσώπησαν το σχολείο μας επάξια.

25 Μαρτίου 04425 Μαρτίου 04825 Μαρτίου 053

Και του χρόνου!

Απόκριες!

Φεβ 201728

Καρναβάλι 009

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στο καρναβάλι της πόλης μας που έγινε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου. Το φετινό θέμα ήταν «Κυνηγώντας τα Pokemon» και οι μάθητές μας αλλά και αρκετά μέλη του Συλλόγου Γονέων πέρασαν με κέφι και το διασκέδασαν.

Καρναβάλι 026 Καρναβάλι 007 Καρναβάλι 008 Καρναβάλι 010 Καρναβάλι 014 Καρναβάλι 020

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 2 τελευταίες ώρες, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων…

Καρναβάλι 004

το γιορτάσαμε και στο σχολείο!

Καρναβάλι 029 Καρναβάλι 010 Καρναβάλι 014 Καρναβάλι 016 Καρναβάλι 022

Και του χρόνου!!

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Φεβ 201716

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου,

και θαύμασαν τα εκθέματα,

είδαν βίντεο για τη συντήρηση των ευρημάτων και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το αθλητικό κέντρο ¨ΔΙΑΣ¨ για παιχνίδι…

 

« Παλιότερα άρθρα

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων