Ώρα Κώδικα 2014 – Εκπαιδευτική Εβδομάδα Επιστήμης Υπολογιστών (8-14 Δεκεμβρίου)

Ζούμε στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της Πληροφορικής. Η εκπαίδευση στην Πληροφορική δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών περιορισμένου ειδικού σκοπού αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας της πληροφορίας να γίνει ικανός να καινοτομεί και να υλοποιεί τις σκέψεις και τις ιδέες του. H ώρα του κώδικα είναι μία δράση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες. Το σχολείο μας συμμετέχει σε αυτή την δράση και προγραμματίζει!

afisa-a3-code-hour-14-4all-v1-1

Την εβδομάδα αυτή:

  • Στο μάθημα Τ.Π.Ε. γίνεται συζήτηση με τους μαθητές για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης.
  • Οι μαθητές εκπονούν μαθησιακές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής για κάθε τμήμα. Οι δραστηριότητες μπορούν να περιλαμβάνουν ανάπτυξη κώδικα, επίδειξη, προβολή βίντεο κ.ά

 

Μερικές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά στο να προγραμματίζουν:

  • Tο «Τρέξε Μάρκο!» («Run Marco!») δημιούργησε η Ελληνική ομάδα Allcancode.  Πρόκειται για ένα παιχνίδι περιπέτειας μέσα από το οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών.
  • Για μεγαλύτερες τάξεις “Η ώρα του κώδικα“:
  1. Angry Birds
  2. Flappy
  3. Frozen
  4. Blockly
  5. Εργαστήριο Παιχνιδιού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *