Άσκηση Σεισμού.

0

Συγγραφέας: 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ | Κατηγορία ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ | , στις 14-10-2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 13 Οκτωβρίου ( Παγκόσμια ημέρα  Μείωσης Φυσικών Καταστροφών ) πραγματοποιήσαμε την  πρώτη μας  Άσκηση Σεισμού. Προηγουμένως τα παιδιά ενημερώθηκαν για το τι είναι ο σεισμός, τι κάνουμε κατά την διάρκεια του σεισμού είτε είμαστε στην τάξη, είτε στο σπίτι και τι θα κάνουμε μετά από το σεισμό. Είδαμε εικόνες, αφίσες του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) και παιχνίδια που υπάρχουν στις σελίδες του ΟΑΣΠ.

images

Έτσι λοιπόν όταν άκουσαν την λέξη  ΣΕΙΣΜΟΣ άλλοι μπήκαν κάτω από τα τραπεζάκια του Νηπιαγωγείου και άλλοι έμειναν ακίνητοι  περιορίζοντας τον όγκο τους και καλύπτοντας το κεφάλι τους.

PA010491 PA010490

Όταν δόθηκε το σύνθημα, ότι ο σεισμός τελείωσε, μπήκαν όλοι σε μια γραμμή για να βγούμε με ασφάλεια από το Νηπιαγωγείο μας και να πάμε στο σημείο καταφυγής που έχουμε ορίσει και είναι το οικόπεδο στην γωνία Γ Μπασιάκου και Κ. Παλαιολόγου.

PA010494 PA010496 PA010497

Επειδή όλοι συμμετείχαν χωρίς πανικό και με μεγάλη προσοχή πήραν και βραβείο για την συμμετοχή τους στην  Αντισεισμική άσκηση και ένα Τέστ για να το κάνουν με την μαμά και τον μπαμπά.

PA010500

Ελπίζοντας να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ έναν μεγάλο σεισμό και την καταστροφική του μανία, προετοιμάσαμε τα παιδιά μας ώστε να είναι έτοιμα και να μην φοβούνται τον σεισμό.

Περισσότερες πληροφορίες και παιχνίδια ΕΔΩ

Ο Σεισμός δεν αρέσει, το τραγουδάκι από τα Ημισκούμπρια όμως αρέσει πολύ.! ΜΑ-ΜΗ

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση