4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΒΟΛΟΥ

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

Θέατρο στο σχολείο μας….!!!

Δεκ 201814

«Οι 3 Λαλούν» ήρθαν στο σχολείο μας για να παίξουν το έργο «Ο καλικάντζαρος και το δέντρο της ζωής»..!! Τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ την όλη παράσταση…!!!

Erasmus+KA2 – Ταξίδι στην Τουρκία

Νοέ 201820

Ένα ακόμα ταξίδι πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στα πλαίσια του Erasmus+ «Traveling boxes – a journey to future competences» στην Alanya της Τουρκίας με θέμα την ανοχή και την ενσωμάτωση παιδιών με διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα και πως αυτή επιτυγχάνεται στο χώρο του σχολείου. Η κάθε χώρα συνεργάτης παρουσίασε τη δική της εκδοχή, όπως και η συμμετοχή της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία. Οι συνεργάτες μας από την Τουρκία μας φιλοξένησαν θερμά και προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν την τοπική τους κουλτούρα σε όλες της τις εκδοχές, με εδέσματα και διάφορες δράσεις. Μία συνάντηση που ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό από όλους τους συνεργάτες!!!!

Erasmus+ – Ταξίδι στην Πορτογαλία

Οκτ 201824

Το ταξίδι μας μέσα από το Erasmus+ συνεχίζεται αυτή τη φορά στην Πορτογαλία στο σχολείο Fajoes στην πόλη Oliveira de Azemeis. Οι εκπαιδευτικοί από το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας συμμετείχαν στη διακρατική συνάντηση στην Πορτογαλία. Οι συνεργάτες συναντήθηκαν πάλι για να συζητήσουν την πορεία του προγράμματος «Travelling projects – a journey to future competences» και να επισκεφτούν τα εκεί σχολεία α’θμιας και β’θμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα της εκπαίδευσης που τελικά είναι σχεδόν κοινά σε όλα τα κράτη και τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς όμοια. Ήταν μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση για όλους μας που ευτυχώς μέσα από αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΙΚΥ δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν νέα εκπαιδευτικά συστήματα, να τα τα συγκρίνουν και να τα αξιολογούν.

Βράβευση του σχολείου μας..!!!

Οκτ 201824

Και αφού πήραμε το βραβείο μας από την ΕΕΠΦ τώρα βραβεύτηκε και το eTwinning έργο μας με την ευρωπαική ετικέτα ποιότητας …..συγχαρητήρια στα παιδάκια μου και στους γονείς που μας υποστηρίζουν σε αυτές τις δράσεις…!!!!????


Νέα βράβευση για το σχολείο μας…!!!

Ιούν 201814

http://www.taxydromos.gr/Topika/300670-panellhnio-brabeio-gia-to-4o-nhpiagwgeio-n-iwnias.html#.WyFFtaU8lhA.facebook

Erasmus+ KA2 – Traveling Projects – a Journey to Future Competences.

Ιούν 201812

Ένα ακόμα ταξίδι συμμετοχής στο πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του..!! Ελληνική συμμετοχή με το σχολείο μας και την αγαπημένη συνάδελφο Στέλλα Βαλαμουτοπούλου στο Daygavpils της Λετονίας με θέμα τα μαθηματικά, επιτραπέζια παιχνίδια και νέες τεχνολογίες στέφθηκε με επιτυχία παρουσιάζοντας το κουτί μας με κούκλα.

Εκδρομή – επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα..!!!

Μαΐ 201829

Κλείνοντας το eTwinning έργο ‘Ενας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά» επισκεφτήκαμε με γονείς και παιδιά τη λίμνη Κάρλα για να δούμε από κοντά τον υγροβιότοπο και τα πουλιά που ζουν εκεί και στη συνέχεια πήγαμε στο Μουσείο της Κάρλας για να δούνε τα παιδιά τα εκθέματα από τη ζωή των κατοίκων στη λίμνη και να παίξουμε παιχνίδια με τον Ήταυρο της λίμνης …!!! Ευχαριστούμε τον κ. Σωτήρη Γκανάτσιο υπεύθυνο του ΚΕΜΕΒΟ και την κ. Ματούλα Μωραίτη για την οργάνωση της επίσκεψης και τον κ. Βασίλη Λιάσκο που μας ξενάγησε στο μουσείο, μας έδειξε βίντεο και παίξαμε παιχνίδια για τον Ήταυρο κι έτσι με αυτό τον τρόπο ολοκληρώσαμε το έργο μας. Τα παιδιά μαγεύτηκαν από τη λίμνη και τους πελεκάνους, όπως και από τα εκθέματα του μουσείου. Καλό καλοκαίρι.

Project Erasmus+..!!

Απρ 201827

Το πρώτο μας ταξίδι στην Πολωνία στα πλαίσια του Erasmus+ με το έργο Travelling project-travelling to future competences, με θέμα την τέχνη του θεάτρου και παίζοντας τον παραδοσιακό μας Καραγκιόζη δείχνοντας την τέχνη του θεάτρου σκιών..!!! Ένα πολύ ωραίο ταξίδι ….μία πολύ καλή ομάδα 9 χωρών…!!!

Βοηθάμε Άσπρες Πεταλούδες και Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Δεκ 20178

Γονείς και εκπαιδευτικοί μαζεύουμε γάλατα για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του οργανισμού Άσπρες Πεταλούδες και τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα για το κοινωνικό παντοπωλείο..!! Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα παιδάκια…!!!!

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεμονής στο σχολείο μας..!!

Νοέ 201724

23795510_10214224953887597_8984909349197035375_n

Ευχαριστούμε πολύ τον συγγραφέα κ. Διονύση Λεμονή για τα όμορφα βιβλία που μας χάρισε και για την πρωτότυπη παρουσίαση του βιβλίου του «Το 17ο κιβώτιο» σήμερα Παρασκευή 24-11-17 κατά την οποία παράλληλα τα παιδιά ζωγράφιζαν και συμπλήρωναν εικόνες από την αφήγηση στη ζωγραφιά τους. Τέλος, είδαμε ένα βίντεο με τους δύτες που καθαρίζουν την άμμο από το καράβι για να βρουν πληροφορίες για το ναυάγιο και το 17ο κιβώτιο. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο του βιβλίο…!!!

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων