4nipgast's blog

Νηπιαγωγείο μου καλό!

Καλοκαιρινή γιορτή 2018

Ιούν 201828

Φέτος υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Δρω και αειφορώ» και η θεατρική παράσταση που ανέβηκε στην αποχαιρετιστήρια γιορτή μας είχε τίτλο :  «Μια φορά κι αυτό  τον  καιρό στο βυθό της θάλασσας…» όπου όλα τα πλάσματα του βυθού επαναστατούν για τη ρύπανση της θάλασσας, που προκαλείτε από τους  ανθρώπους και ζητούν άμεσα να αλλάξουν νοοτροπία γιατί θα έρθει γρήγορα το τέλος για όλους…

Δείτε μας σε αυτό το βίντεο !!!!!!

ή εδώ: https://youtu.be/8Jyp6X-F1XM

Καλοκαιρινές κατασκευές 2018

Ιούν 20185

Οι κατασκευές μας για το τέλος της σχολικής χρονιάς :

 • Κολάζ  «θάλασσα» από ανακυκλώσιμα υλικά-πλαστικά καπάκια και πλαστικές σακούλες

Η ιδέα εδώ:http://nhpiagwgeioagaphmou1.blogspot.com/2014/06/blog-post_1822.html

 • καδράκι θαλασσινό με ψαράκια

Η ιδέα εδώ:http://krokotak.com/2018/05/ocean-collage/

 • κατασκευή κάδρο ψαράκι με το αποτύπωμα παλάμης σε χάρτινο πιάτο
 • κατασκευή σε παλιές θήκες cd ζωγραφισμένες με ακρυλικά χρώματα και φωτογραφίες των παιδιών

Η ιδέα εδώ:http://paixnidokamomataa.blogspot.com/2014/05/blog-post_27.html

 • δωράκια καπέλα αποφοίτησης με φωτογραφίες παιδιών και ποίημα 

Η ιδέα εδώ:https://gr.pinterest.com/pin/473933560777110575/

 • δωράκια από παλιά μπουκαλάκια με άμμο και κοχύλια

Παρακολούθηση ταινίας στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Ιούν 20185

Στις 4/6/2018 μετά από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου-2ου-3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης παρακολουθήσαμε μαζί με το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης την ταινία «Ο μαγεμένος ύφαλος» στο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Ιωαννίνων που είχε έρθει στη πόλη μας.

Δείτε περισσότερα εδώ:http://www.planetariumotg.gr/2-uncategorised/1-planetarium.html

και εδώ:http://www.planetariumotg.gr/productions.html

Ήταν μια μοναδική εμπειρία να παρακολουθεις ταινία σε ένα σταθερό θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2. Μετά την προβολή παρατηρήσαμε επίσης με τηλεσκόπιο, μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου, τον ήλιο.

Δείτε μας:

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πολιτιστικό Πάρκο Κατακόλου Ηλείας-βιωματικό πρόγραμμα «Η εποχή των δεινοσαύρων»

Ιούν 20182

Στις 31/5/2018 μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης επισκεφθήκαμε το  Πολιτιστικό Πάρκο «Οδυσσέας» Κατακόλου Ηλείας http://www.politistikoparko.com/για να παρακολουθήσουμε το βιωματικό πρόγραμμα «Η εποχή των δεινοσαύρων».Γνωρίσαμε τα πλάσματα αυτά και μάθαμε πολλές πληροφορίες για τη ζωή πριν δισεκατομμύρια χρόνια.

Αρχικά παίξαμε ένα παιχνίδι και στο τέλος γίναμε μικροί παλαιοντολόγοι κάνοντας ανασκαφή….

Επισκεφθήκαμε και το λιμάνι του Κατακόλου για βόλτα και παγωτό…

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό

Ιούν 20182

Στα πλαίσια δράσεων για την ομαλή ένταξη και μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο επισκεφθήκαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης στις 30/5/2018 ,για να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν οι μαθητές  το χώρο του και τους εκπαιδευτικούς.

Συμμετείχαμε στο μάθημα ,γνωρίσαμε τους μαθητές και των δυο τμημάτων ,μάθαμε για  τα βιβλία, τα τετράδια και τα μαθήματα που θα κάνουμε την νέα χρονιά,το κυλικείο,τις τουαλέτες και φυσικά τους δασκάλους και το διευθυντή του σχολείου.

Ευχαριστούμε πολύ τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Γαστούνης κ.Πανουτσόπουλο Παναγιώτη και την δασκάλα του ενός τμήματος κ.Μπίλια Μιχαλίτσα.

Προηγήθηκε της επίσκεψης συζήτηση με τους μαθητές ,έκφρασαν τις ανησυχίες τους,ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα που θα ακολουθούν στη Α’ Δημοτικού,τους δασκάλους και τα μαθήματα που θα κάνουν.

Σε ένα πίνακα φτιάχτηκε η ομάδα με τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Α’ Δημοτικού όπου έκαναν εργασίες:

Υλικό για φύλλα εργασίας μπορείτε να βρείτε εδώ:http://dreamkindergarten.blogspot.com/2013/05/blog-post_20.html

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αρχαίας Ήλιδας

Μαΐ 201813

Στις 11/5/2018 επισκεφθήκαμε μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης το  Μουσείο Αρχαίας Ήλιδας  που βρίσκεται στο Ν.Ηλείας και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα δώρα της φωτιάς» από την κ.Παναγοδήμου Πέπη.

Αρχικά έγινε παρουσίαση διαφανειών για τη φωτιά στην αρχαιότητα ,τη χρήση της,τον Ήφαιστο, την αρπαγή της από τον Προμηθέα και τη συμβολή της στην εξέλιξη του πολιτισμού. Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε τις εντυπώσεις μας και ξεναγηθήκαμε στο χώρο του μουσείου.

Δείτε φωτογραφίες μας:

Ευχαριστούμε πολύ την κ.Παναγοδήμου Πέπη και το Μουσείο Αρχ.Ήλιδας για το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε την υπέροχη ξενάγηση!!!!!

Μάθετε περισσότερα για το μουσείο εδώ:http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3314

https://ilia-olympia.org/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CE%B9/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%AE%CE%BB/

και να θυμίσουμε ότι την 18/5/2018 εορτάζετε η Διεθνή ημέρα Μουσείων!!!!!

Τέλος επισκεφθήκαμε  τη παιδική χαρά του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας όπου φάγαμε πρωινό  και παίξαμε.

Γιορτή της μητέρας

Μαΐ 201812

Οι κατασκευές μας για τις μανούλες:

 • κάρτα καρδιά με ευχή
 • δίπλωμα-βραβείο για τη μαμά  http://e-children.blogspot.gr/2012/04/blog-post_3819.html#axzz5FEagmLzR
 • ζωγραφική του πίνακα του Γκούσταφ Κλιμτ «μητέρα και παιδί» ,το οποίο πλαστικοποιήθηκε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάδρο ,σουπλά….

Ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή

Μαΐ 201812

Τη Τετάρτη 9/5/2018 στο 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης, συμμετείχαμε σε μια δράση για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των μαθητών και συγκεκριμένα για τη στοματική υγιεινή.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ Γαστούνης Κα Μαντή Θεοφανία το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δ.Πηνειού(κ. Σπηλιοπούλου Παναγιώτα-κ. Κασσάρα Βασιλική) και την οδοντίατρο κ.Καρύδη Κατερίνα.

Η οδοντίατρος  συζήτησε με τους μαθητές των δυο νηπιαγωγείων για τα δόντια ,τον σωστό καθαρισμό των δοντιών, τις ασθένειες τους και φυσικά τη διατροφή που πρέπει να ακολουθούν.

Έγινε παρουσίαση διαφανειών και εποπτικού υλικού για καλύτερη κατανόηση από τους μικρούς μαθητές, ανταλλαγή απόψεων και αποριών,πρακτική εξάσκηση για το πώς πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας και τέλος έλεγχος της στοματικής κοιλότητας  των μαθητών ώστε να ενημερωθούν οι γονείς τους  για περαιτέρω εξέταση των δοντιών τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!!!!!!!

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Μαΐ 201811

Και την φετινή χρονιά καλεσμένος μας για να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για την οδική ασφάλεια,τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας,τη συμπεριφορά μας μέσα στο αυτοκίνητο και έξω,την σωστή οδήγηση του ποδηλάτου  ήταν ο κ.Καλλιμάνης Γεώργιος Δημοτικός Αστυνομικός του Δ.Ήλιδας. Μας επισκέφθηκε την Δεύτερα  7/5/2018  και συμμετείχαν και οι μαθητές  του 3ου  Νηπιαγωγείου Γαστούνης και η νηπιαγωγός του Αβραμίδη Ελένη.

Δείτε φωτογραφίες μας:

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Καλλιμάνη Γεώργιο για την αποδοχή της πρόσκλησης μας και το έργο του να ενημερώνει τους μικρούς μαθητές για τον κ.ο.κ!!!!!!!!!

Πρωτομαγιά 2018

Μαΐ 20184

Οι κατασκευές μας για την 1η Μαΐου ήταν στεφάνια με λουλούδια από πλαστικά ποτήρια και από θήκες για cupcakes

Η ιδέα με τα πλαστικά ποτήρια εδώ:http://mpourmpoulaki.blogspot.gr/2011/04/

Και το στεφάνι μας με λουλούδια που φτιάξαμε με τη βοήθεια μαμάδων:

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Σαν σήμερα

 1. 24/09/1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας (πρώτος κυβερνήτης του σύγχρονου ελληνικού κράτους) ιδρύει την Ταχυδρομική Υπηρεσία.
  Τα πρώτα γραφεία της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας ανοίγουν στο Ναύπλιο (τότε πρωτεύουσα της Ελλάδας), στην Τρίπολη, στην Επίδαυρο και στο νησί της Σύρου. Σχετικός δικτυακός τόπος: http://www.elta.gr/
Σεπτέμβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Σκακιστική άσκηση

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

Αερόστατο-Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά

ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για όλες τις ηλικίες

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄-Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄-Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Kidmedia

Εφαρμογές-παιχνίδια

ΟΑΣΠ-ΣΕΙΣΜΟΣ

ΟΑΣΠ-ΣΕΙΣΜΟΣ

Για μικρούς και μεγάλους

bedtimestories

bedtimestories

on-line παραμύθια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Εξερευνητής του Υπολογιστή-Ηλεκτρονικός Ταχυδρόμος

Εκπαιδευτικό λογισμικό

Encyclopedia Interactica

πατήστε στην εικόνα και κάνετε login

Διαδραστική εγκυκλοπαίδεια για παιδιά

ΣΥΧΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Αναγνώριση ονόματος Βιωματικό Σχολείο ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΠΟΥΛΙΩΝ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΗΛΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΣΠΟΡΑ Σαρακοστή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ αποκριάτικες ιστορίες αποκριάτικες κατασκεύες βασιλόπιτα δραστηριότητες για την ημέρα κατά της σχολικής βίας δραστηριότητες για τους 12 μήνες και τις 4 εποχές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η ζωή χωρίς σκουπίδια" ενημέρωση για την στοματική υγιεινή ενημέρωση για τον κ.ο.κ Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια ινδιάνικα καπέλα κάλαντα Λαζάρου καρναβάλι και πίνακες ζωγραφικής κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας κατασκευή Αμαλίας κατασκευή γιαταγάνια κατασκευή παραδοσιακών ποδιών κατασκευή τσολιά κατασκευή χαρταετός λαχανόκηπος νερό ομπρέλες παροιμίες για λαχανικά παροιμίες για φρούτα πρωτομαγιάτικο στεφάνι με θήκες για cupcakes πρόσκληση 25 Μαρτίου σαλιγκάρια σκαντζόχοιροι σκιουράκια υγιεινή διατροφή

Translate

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Virtual Gallery Home

Virtual Gallery Home

ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων