4nipgast's blog

Νηπιαγωγείο μου καλό!

Γιορτή της μητέρας

Μάι 201713

Για τη γιορτή της μητέρας ετοιμάσαμε μια κατασκευή καρδιά-λουλούδι που βρήκα εδώ http://www.easypeasyandfun.com/paper-heart-flower-craft/ αλλά προσθέσα και μια μικρή φωτογραφία των παιδιών.

Και τα παιδιά έγραψαν ,με τη βοήθεια μου,ένα μικρό γράμμα για την μαμά τους.

Πηγή ιδέας: http://pitsinacrafts.blogspot.gr/search/label/%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A1%CE%A4%CE%97%20%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A3

 Χρόνια πολλά στις μαμάδες όλου του κόσμου!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=gtfu61gxG_c

Κυκλοφοριακή αγωγή

Μάι 201711
20170509_103644

Αναλύοντας τη θεματική ενότητα ¨κυκλοφοριακή αγωγή» σκεφτήκαμε να καλέσουμε στο χώρο του Νηπιαγωγείου κάποιον που γνωρίζει περισσότερα από εμάς …..Καλεσμένος μας  ο κ.Καλλιμάνης Γεώργιος Δημοτικός Αστυνομικός του Δ.Ήλιδας. Μας επισκέφθηκε την Τρίτη 9/5/2017  για να  μιλήσει με τους μαθητές του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης για την οδική ασφάλεια,τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας,τη συμπεριφορά μας μέσα στο αυτοκίνητο και έξω,την σωστή οδήγηση του ποδήλατου κ.α

Δείτε φωτογραφίες μας:

Εκ μέρους της Αβραμίδη Ελένης και Χρέππα Σοφίας

Σας ευχαριστούμε πολύ κ.Καλλιμάνη για την ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και για όλα όσα έμαθαν οι μικροί μαθητές μας!!!!!!!!

 

Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

Μάι 201711
AES_logo_slogan

Το Σάββατο 6/5/2017 το σχολείο μας βραβεύτηκε από την επιστημονική ομάδα του «Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου» και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τη σημαία του προγράμματος και επαίνους για τους μαθητές του. Υλοποιώντας για δύο συνεχόμενα σχολικά έτη διαδικασίες και δράσεις προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του σε Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο και με σύνθημα μας «Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε»,καταφέραμε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε το έργο μας ….

Ο μετασχηματισμός μας αυτός επιτεύχθηκε με την συνεχή συνεργασία εκπαιδευτικού, μαθητών, γονέων και τοπικής κοινωνίας.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!

Δείτε περισσότερα για τις δραστηριότητες μας εδώ:

https://drive.google.com/file/d/0B5r1YnyIa3wGVXVoOVo0aXNqcEU/view?usp=sharing

Η βράβευση στη σελίδα του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου στο facebook

https://www.facebook.com/groups/1460502370844290/?fref=ts

Δράσεις για την φιλοζωία

Μάι 20173
20170503_105028

Συνεχίζοντας τις δράσεις με θέμα την αγάπη και φροντίδα για όλα τα ζωάκια και περισσότερο τα αδέσποτα, προσκαλέσαμε την ψυχολόγο Κα Κοκαλιάρη “ΕφηΚαθηγήτρια ψυχολογίας στις ΗΠΑ– να ενημερώσει και να συζητήσει με τους μαθητές του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Γαστούνης για το τη σπουδαία σημασία της φιλοζωίας. Πώς μπορούν οι μαθητές από μικρή ηλικία να μάθουν να αγαπούν και να φροντίζουν όλα τα ζωάκια και πως βοηθάει η αγάπη αυτή την ψυχική υγεία μικρών και μεγάλων…..

Η δράση αυτή οργανώθηκε από την Κα Τσάγκου Παναγιώτα κτηνίατρο ,την Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου  Χρέππα Σοφία.Συμμετείχαν η Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Αβραμίδη Ελένη, η Κα Παναγιωτοπούλου Άντα πρόεδρος του  Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών και φυσικά ο υπέροχος Πάρης που πριν λίγο καιρό ήταν ένα αδέσποτο σκυλάκι που βρήκε το δικό του σπίτι από την Κα Κοκαλιάρη….

Σας ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε το μήνυμα της αγάπης για όλα τα ζωάκια να να μεταδοθεί παντού!!!!!!!!

Πρωτομαγιά

Μάι 20173

Οι κατασκευές μας για την πρωτομαγιά:

Δείτε περισσότερα για το έθιμο του πρωτομαγιάτικου στεφανιού εδώ:http://www.kathimerini.gr/907434/gallery/epikairothta/ellada/prwtomagia-ta-e8ima-to-magiatiko-stefani-kai-ta-arxegona-latreytika-stoixeia

Πεταλούδα-μέλισσα

Απρ 201727

Άνοιξη χωρίς τα όμορφα έντομα….δεν γίνεται

Δείτε τις κατασκευές μας για να στολίσουμε τα παραθυρά μας:

Πεταλούδα

Πηγή ιδέας:http://krokotak.com/2013/03/pencil-crafts-3d-butterflies/

Μέλισσα

Πηγή της ιδέας:http://krokotak.com/2016/03/bee-craft/

 

Let’s do it Greece -2017

Απρ 20172
20170402_123048

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαμε στο πρόγραμμα Let’s do it Greece όπου με τη βοήθεια  μαθητών, γονέων και πολιτών  «καλλωπίσαμε» το σχολείο μας και τη γειτονική πλατεία Καθολικής Γαστούνης…..

Οι δράσεις μας μέσα στην εβδομάδα 27-31 Μαρτίου περιλάμβαναν καθαρισμό από τα σκουπίδια του αύλειου χώρου και της πλατείας:

Την Κυριακή 2 Απριλίου με τον εθελοντισμό μικρών -μεγάλων: βάψαμε την αυλή,γλάστρες ,την περίφραξη της αυλής και τα πεζούλια,καθαρίσαμε τα χόρτα και το λαχανόκηπο,φυτέψαμε λουλούδια και φυτά,εγκαταστήσαμε ένα νέο κάδο κομποστοποίησης….

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές και τους γονείς για τη βοήθεια τους!!!!!!!!!

Τα βραβεία μας:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη μονάδα γάλακτος «ΦΑΡΜΑ»

Απρ 20171

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων για τη φετινή χρονιά πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στη πρότυπη μονάδα γάλακτος «ΦΑΡΜΑ» στα Καβάσιλα Ηλείας και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Καβασίλων μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης. Σε συνέχεια της θεματικής ενότητας «Υγιεινή διατροφή και δόντια» που είχε υλοποιηθεί στο σχολείο ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουμε αρκετά για το γάλα και τα προϊόντα του.

Οι  μαθητές  και των δυο νηπιαγωγείων   ξεναγήθηκαν   στους  χώρους  επεξεργασίας και εμφιάλωσης του  γάλακτος  αλλά  και  της  παραγωγής  των  υπόλοιπων  προϊόντων (σοκολατούχο γάλα, κρέμες , ρυζόγαλο, κεφίρ, γιαούρτι ).

Στο  τέλος  της  ξενάγησης  προσφέρθηκαν  στα  παιδιά  προϊόντα  της  «Φάρμας » Ηλείας  τα όποια φάγαμε και ήπιαμε στο σχολείο μας….

Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο παραγωγής  κ. Τσάκωνα  Κωνσταντίνο για την φιλοξενία και  την  ξενάγηση.

Στον Αγ.Νικόλαο φάγαμε πρωινό και παίξαμε:

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη:

Πάσχα -2017

Απρ 20171

Οι κατασκευές μας για το Πάσχα

Πηγές:

Η ιδέα για το βιβλιαράκι εδώ:http://karathanasianna.blogspot.gr/2012/04/blog-post_03.html

Πασχαλίτσα:http://krokotak.com/2016/05/ladybug-crafts-with-wooden-clothespins/

Φαναράκια: http://pitsina-crafts.blogspot.gr/2011/04/2.html

Λαγός τύπωμα:http://kindergartenideas-sofia.blogspot.gr/2014/04/2014_13.html?m=1

Ιδέες για πασχαλινές δραστηριότητες εδώ:ΠΑΣΧΑ -2016

Δωράκι για τους μαθητές καλαθάκι λαγός

Η ιδέα εδώ:http://www.aartedeensinareaprender.com/2015/03/coelhinhos-porta-bombons.html

Πασχαλινή κάρτα

Πηγή:http://www.instructables.com/id/Hidden-Easter-Eggs-Card/

Πασχαλινή ιστορία «Η λοιδοριά»

Την ιστορία τη βρήκα στο Περιοδικό «Παράθυρο στην Εκπαίδευση»

Η Λοιδοριά

Όταν μαθεύτηκε ότι οι Εβραίοι καταδίκασαν το Χριστό να τον σταυρώσουν, μαζεύτηκαν τη νύχτα όλα τα φυτά και αποφάσισαν να μη δώσουν το ξύλο τους για να φτιαχτεί ο σταυρός. Αλλά όπως μέσα στους δώδεκα Αποστόλους, βρέθηκε και ένας Ιούδας, έτσι μέσα στα άλλα δέντρα βρέθηκε και η Λοιδοριά κι αυτή μονάχα είπε πως, δεν το παραδέχεται αυτό. Όλα τ” άλλα φυτά την αναθεμάτισαν τότε κι είπαν να είναι πάντα αφορεσμένη για τη φοβερή προδοσία της. Την ώρα που οι Εβραίοι τεχνίτες δοκίμασαν να φτιάξουν το σταυρό, είδαν με απορία τους πως, ότι ξύλο έπιαναν, δεν άφηνε να το πελεκούν και να το κάνουν όπως θέλουν, μόνο στριφογύριζε και έσπαζε και χαλούσε και πως όλοι οι κόποι τους πήγαιναν χαμένοι. Αφού τα δοκίμασαν όλα τα ξύλα και δεν μπόρεσαν να κατορθώσουν το θέλημά τους, έπιασαν και ξύλο Λοιδοριάς και μόνο αυτό δεν τους έκανε αντίσταση και έτσι έφτιαξαν το σταυρό. Γι’ αυτό η Λοιδοριά είναι καταραμένο δέντρο και γι’ αυτό οι ξυλοκόποι στα βουνά το αποφεύγουν για να μη λερώσουν το τσεκούρι τους και να μη μαγαρίσουν μ’ αυτό την καθάρια φλόγα της φωτιάς.

Μετά τη διήγηση της ιστορίας  ζωγραφίσαμε ότι σκηνές που μας άρεσαν από αυτή.

Βάψαμε αβγά με δυο τεχνικές,με κηρομπογιές ή λαδοπαστέλ και με γκοφρέ χαρτί,τυλίγοντας τα αβγά με αλουμινόχαρτο.

Φτιάξαμε πασχαλινά κουλούρια και λαζαράκια(με την ίδια ζύμη) για να τα προσφέρουμε στο Γηροκομείο Γαστούνης λέγοντας και τα κάλαντα του Λαζάρου.

Δείτε μας….

Είπαμε τα κάλαντα του Λαζάρου στο Γηροκομείο Γαστούνης μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο Γαστούνης προσφέροντας τα πασχαλινά κουλουράκια που φτιάξαμε και στη συνέχεια παίξαμε στο προαύλειο χώρο της Εκκλησίας Παναγία Καθολική.

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού 21 Μαρτίου

Μαρ 201727

Μετά από συζήτηση που έγινε για την έννοια του ρατσισμού και την ξενοφοβία αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομαδική εργασία για την ημέρα κατά του ρατσισμού 21-3-2017

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ….ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ….

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Σαν σήμερα

  1. 22/05/: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
    Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαΐου. Καθιερώθηκε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη για την καλύτερη κατανόηση και ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας. Η ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.
  2. 22/05/334 π.χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά τον Δαρείο στη Μάχη του Γρανικού.

Μαΐου 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σκακιστική άσκηση

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

Αερόστατο-Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά

ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ Α΄-Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για όλες τις ηλικίες

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄-Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α΄-Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Kidmedia

Εφαρμογές-παιχνίδια

ΟΑΣΠ-ΣΕΙΣΜΟΣ

ΟΑΣΠ-ΣΕΙΣΜΟΣ

Για μικρούς και μεγάλους

bedtimestories

bedtimestories

on-line παραμύθια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Εξερευνητής του Υπολογιστή-Ηλεκτρονικός Ταχυδρόμος

Εκπαιδευτικό λογισμικό

Encyclopedia Interactica

πατήστε στην εικόνα και κάνετε login

Διαδραστική εγκυκλοπαίδεια για παιδιά

ΣΥΧΝΗ ΧΡΗΣΗ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ online παιχνίδι για τη διατροφή ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ ΕΘΙΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΖΩΑ ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ ΜΗΝΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΟΡΑ Σαρακοστή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ αινίγματα για λαχανικά αινίγματα για τη διατροφή αινίγματα για φρούτα αποκριάτικες ιστορίες αποκριάτικες κατασκεύες βιβλία για τη στοματική υγιεινή δίστιχα για τα δόντια δραστηριότητες για στοματική υγιεινή δραστηριότητες για την ημέρα κατά της σχολικής βίας ευχές για το νέο δοντάκι ιστορίες για την διατροφή κάλαντα Λαζάρου καρναβάλι και πίνακες ζωγραφικής κατασκευή Αμαλίας κατασκευή γιαταγάνια κατασκευή μασέλας κατασκευή παραδοσιακών ποδιών κατασκευή τσολιά λαικές εκφράσεις-παροιμίες για τα δόντια νερό πίνακες ζωγραφικής 25 Μαρτίου παροιμίες για λαχανικά παροιμίες για φρούτα ποίημα το πονεμένο δοντάκι πρόσκληση 25 Μαρτίου ρεκόρ βουρτσίσματος δοντιών συμβουλές για καλή υγεία υγιεινή διατροφή

Translate

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΜΜΕΛΕΙΑ-ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Virtual Gallery Home

Virtual Gallery Home

ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣTop
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων